THARKAS Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 ayrica devsirme sistemide gayet mantikli ve islevli bir sistem. yonetime dogdugu andan itibaren vatan millet sevigisi ile yetistirilmis insanimi getireceksin baska birini mi? turk oglu turku de dogdugu gibi anasinin kucagindan alamiyacagina gore bu islemi gavur cocuklarinda yapacaksin. olay gayet ise yaramiski osmanli o hale gelmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 BonePart senin dediğin çok ulusluluğun getirdiği bir şey. Oradaki asıl mevzu devlet bütünlüğünün korunabilmesidir. Osmanlı padişahları Türk kadınlarıyla evlenmezlerdi, sebebi ise padişah öldüğünde Türk akrabaların imparatorluk üzerinde hak iddia etmesinin önüne geçmekti. Yabancıların zaten bu hakkı olmadığı için yabancı kadınlarla evlendiler sürekli. Amaç İmparatorluğun bütünlüğünün korunması. Bu amaç için kardeş katli bile gerçekleştirildi. Sadece Türk soyundan gelen birisinin imparatorlukta hak iddia edebileceği gerçeği varken nasıl olurda Türklük hiçe sayılabilir diyebiliriz? Ha birde Atatürkün lafını ekleyeyim. Ne mutlu "Türküm" diyene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Ya alın Osmanlınızı abicim... Ben gidiyom. Bu topic tarihten buraya nasıl geldi bana onu açıklayın? edil:imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 tharkas olay dedigin gibi olsa iyi ama lsie tarihi gibi degil olay turk almamalarinin sebebi gunun birinde devleti ele gecirmeye calisir osmanli hanedani yerine kendi soyunu bulru getirir diye bu yzuden anadoluda koklu turk ailelerin hemen hemen hepsini dagittilar osmanli diyoruz osmanli bir hanedan tamamen icinde turklerinde bulundugu cok uluslu bir imapratorlugu yoneten hanedanin ismi osmanli ha sadece buyuk buyuk buyuk buyuk buyuk buyuk buyuk buyuk babasi turk olan bir adama nasi lturk soyundan geliyor diyorsunuz oda ayri bir olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Osmanlı'nın hakaret ederken kullandığı "Türk" kavramıyla, şimdiki Türk ulusu arasında hiçbir alaka yok. Etrak-ı bi-idrak vs. vs.de laf yiyen "Türkler", göçebe, devlet düzenine direnen Türkmen boylarıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 gocebe diye turkmenleri oldurebiliriz yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konu başlığınada bir yorum yapalım üzülmesin sonra. sfsdsdf Bize ne abicim adamların cinsel yaşamlarından. İster kadın sevsin ister oğlan. İsteyen istediğini sever yani. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 devsirme sistemi bana sorarsaniz dunyanin en buyuk vahsetinden ote bisi deildir milletin coluk cocugunu alip kacirmaktir kolelik var bide hem kole olup hemde coluk cocugunun elinden alinmasi war osmanliya baska bi ulke olsa sayfa sayfa yazardir tarih kitaplarinda ama osmanli yapti diye supe rmukemmel bi sistem olarka gsteriliyo ben onu anamiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 BonePART said: sadrazamliga yukselmis tek bir tane turk olmamasindan olabilir mesela dayanamadım gene, yazacam ^^ hadi diyelim ki hiç yok, köprülüler ve merzifonlu kara mustafa var. tam sayıları hatırlamıyorum ama yarıya yakını türk sadrazamların. üstelik türk olanların çoğu kuruluş ve yükselme devrinde göreve gelmiş. sonrasında zaten devletin ayarı kaçtığı için 3-5 ayda bir sadrazam değiştirmeler falan, yanılmıyorsam 250 civarı sadrazam sayısı. bunun yanından sancak ve beyliklerin yönetimine gelenlerde oran çok daha ezici bir şekilde türklerden yana. türklerin özellikle devlet idaresinden uzakta tutulduğu kanısına varmak yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 aaaa bak oyle dedinya simdi gelip biri "devsirme olayi super, jedi larda force sensitive cocuklari kucuk yasta ailelerinden aliyor" diye gelicek huun dedikelrin turk olma kriterinde degil osmanli turk diye bir degerlendirme yapmiyor bakiyor kokene ya musluman yada gayrimuslim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 BonePART said: devsirme sistemi bana sorarsaniz dunyanin en buyuk vahsetinden ote bisi deildir milletin coluk cocugunu alip kacirmaktir kolelik var bide hem kole olup hemde coluk cocugunun elinden alinmasi war osmanliya baska bi ulke olsa sayfa sayfa yazardir tarih kitaplarinda ama osmanli yapti diye supe rmukemmel bi sistem olarka gsteriliyo ben onu anamiyorum Evet birde sürekli Avrupa devletlerine laf atılır ki atılmasında sonuna kadar haklı herkes ancak sonra kaklıpda Osmanlı İspanya kadar gaddar değildir yada İngiltere kadar katil değildir demek yanlış. Devletlerin hepsi birbirinden rezil ve iğrenç şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6pr%C3%BCl%C3%BC_family The Köprülü family was an Ottoman noble family originating from Albania. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 said: Mehmed Köprülü (1575/1578/1583 Rojnik, near Berat in Albania – October 31, 1661 Edirne) was the Grand Vizier of the Ottoman Empire from 1656 until his death. He was also the founder of the Köprülü noble family. He was recruited as a part of the devshirmeh system and was trained in the palace school. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Türk olanların çoğu son zamanlarda başa gelmiştir çünkü devşirecek adam kalmadı:D Son Türk sadrazam Çandarlı olması lazım benim bildiğim ama yanlışta olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 konu cinsel tercihten türklüğe kaymış ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Viktor said: "devsirme olayi super, jedi larda force sensitive cocuklari kucuk yasta ailelerinden aliyor" diye gelicek battı balık yan gider, dl bitene kadar burda sizleri aydınlatayım bari :P evet dediğin gibi süper bi sistem devşirme olayı. öncelikle söylemek gerekir ki osmanlıya özgü bir sistem değil. esasen araplardan gelme ama osmanlıdan önce ve osmanlıyla aynı zamanda başka türk devletlerinde de kullanılan bir sistem. öyle zannedildiği gibi can hıraş anne bağırışları arasında asker zoruyla bebek yaştaki çocuklar ailelerinden koparılmıyor bir kere. ailenin tek çocukları alınmıyor. 15 yaşlarında delikanlılığa yeni adım atmış çocuklar genelde ailelerinin isteğiyle toplanıyorlar. tabii bunda çocuğu devşirme olarak alınan ailelerin vergiden muaf tutulması bir etken olabilir :P ama bu nokta asimilasyon amacıyle bu işin yapılmadığını da gösteriyor aynı zamanda. çünkü devşirilen çocukların soy kayıtları, hangi kiliside vaftiz edildikleri gibi bilgiler kayıt altına alınıyor. zaten sadrazam olan pekçokları daha sonraları geldikleri memleketlerine kilisedir, çeşmedir vesair binalar yaptırmıştır. demek ki geldikleri yeri, ailelerini, milletlerini hatırlıyorlar. en bilinen örneği sokullu mesela. sırp patrikhanesini yeniden açıp, başına kardeşini getirmiştir. ben devşirilenlerin bu kadar yüksek idari makamlara getirilmesini büyük bir artı olarak görüyorum. istanbul'a gelip giden sefirlerin bahsettiği bir durum var mesela. "osmanlı'da nerden geldiğinin, kim olduğunun bir önemi yoktur. eğer çok çalışıp, devlete hizmet edersen en yüksek yerlere gelebilirsin" mealinde şeyler bunlar. köle olarak görmekte zor çünkü adları kapıkulu olmasına rağmen padişahın kapısında görev almıyorlar sadece. pek çok sınır bölgesinde görev alıyorlar. hiçbir savaşta osmanlıya satış koyup karşı saflara geçtikleri yönünde bilgi yok. genel itibariyle gönüllü şekilde osmanlıdan yana savaçştıkları aşikar. denebilir ki o zaman yeniçeri isyanları da ne? zaten bu sistemin iyi bir eğitim üzerine kurulu olduğunu takdir edersiniz. genel itibariyle devletin işleyişi bozulmaya başladığında haliyle devşirme sistemi de bundan nasibini alıyor. yeterli eğitim ve oryantasyondan geçmeyen adamları para karşılığı askere almakla bu sistem de ne yazık ki sekteye uğruyor. bir nevi paralı askerliğe, lejyonerliğe dönüyor bu. ben bunlardan ne anlıyorum? adamlar oturmuşlar, düşünmüşler osmanlı diye bir kimlik yaratmanın peşine düşmüşler. başarmışlar mı? bir yere kadar evet, gayet başarılılar. keşke bugünde kim olduğu, nerden geldiği önemli olmadan liyakat esasıyla devletin idaresini insanlara bırakabilsek. özünde bugünkü devlet anlayışımıza da gayet benziyor bence; "ne mutlu türküm" diyene anlayışı da bu değil mi? bu devletin vatandaşıysan, 70 milyonun ortak çıkarlarına hizmet ediyorsan türksün. aradan geçen onca yüzyıl arada bazı noktaları algılamamızda zorluk yaratıyor ama "hey adamım bu kimin umrunda ki? yoksa biz burda neyi tartışacaktık?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Spastik_Serce said: bu mantığa göre tedaviye gerek yok o zaman? çocuk devam etsin. gayet normal birşey eşçinsellik dimi ? dimi ya??? cinsel sapkınlıktan başka birşey değil. kesinlikle kabul edilemez. böyle birşeyin tedavi edilmesi ne zamandan beri beyin yıkama oldu ? gaylikle travestilik arasında fark yoktur bence. ikiside aynı işi yapar. tek tük farklar var gördüğüm kadarıyla. meme, makyaj farkı filan. Yanlış biliyorsun. Eşcinsellik bir sapkınlık değil, karşı cins yerine kendi cinsine ilgi duymaktır yani bir eğilimdir(yönelim değil). Bahsettiğin tedavi(?!) ile çocoğu programlarsın ama cinsellik gibi temel bir dürtüyü değiştiremezsin. Olsa olsa toplumun istediği gibi davranan ama içten içe niye erkeklerle birlikte olmak istediğini kavrayamayan zavallı bi çocuk yetiştirmiş olursun. Travestilik ise kadın kıyafetleri giyip makyaj yapmak ve kadınsılığa özenmektir (gerçi seks işçisi olarak çalışan travestilerin hepsi için bu geçerli değil, gerçekten karışık bir konu). Hormonal-genetik dengesizlik diyebileceğimiz transeksüellikle (erkek bedeninde kendini kadın hissetme) karıştırmamak gerekir, bunun bir adım gerisindedir. Travestiler destek kadın hormonu alırlar mesela. Burda temel ayrım, erkek bir eşcinsel birey erkekliğini reddetmezken (ve buna rağmen erkeklerle birlikte olur evet), erkek bir travesti birey özellikle dış görünüş itibariyle kadınsıdır. Ama ataerkil anti-eşcinsel toplum birer nefret objesi olarak gördüğü bu insanları damgalayarak kendi cinsel kimliğine yönelik tereddütlerini hasıraltı etmeye çalışır. Bu tabi bambaşka bir tartışmanın konusu. Genel kültür dersimiz bitti, şimdi tarihe dönersek; Osmanlı bir Türk devletidir çünkü Türkler tarafından kurulmuş ve kendinden önceki Türk devletlerin mirasını devralmıştır. Sonraları çok uluslu bir imparatorluk olması ve Türk kimliğini dışlaması bu gerçekleri değiştirmez. Yıkılmasındaki en önemli etken değişen dünya düzenidir, bu düzene ayak uydurabilse bile yıkılmayacağının garantisi yoktur. İslam adına devlet egemenliği için yürütülen yozlaşma çalışmaları yıkılma nedenlerinden sadece biridir, a yada b tarikatı (nakşiler?) devleti ele geçirmese yıkılmazdı demek, halamın bıyığı olsa amcam olurdu muhabbetine benziyor bence. Gelelim asıl konuya, Osmanlı padişahlarının hepsinin eşcinsel olması diye bişey sözkonusu değil zaten, ama büyük bir çoğunluğunun zevk için eşcinsel ilişkiye girdiği iddiası var. Biseksüel de diyemiyorum, sonuçta yaptıkları şey ergenlik çağındaki erkeklerle beraber olmak. Oğlancılık yani. Şu an bu olay benim gözümde adi bir sapkınlıktan başka bir şey değil, buradaki değer yargım bireylerin kendi istekleriyle ilişkiye girmesi yani tecavüze uğramaması. Eşcinsel padişahlarım olsaydı çok daha fazla severdim onları. Tarihi olayları geçtikleri döneme göre yorumlamak lazım tamam da adamlar oğlancı sonuçta :/ Son olarak eşcinsel ilişki, islam öncesi anadoluda son derece normal karşılanırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 BonePART said: evet osmanli islamiyet diye kabul ettigi arap geleneklerinden batmistir yuzyllarca sadece asker almak icin yuzunu dondugu anadoluda millet acliktan kirilirken kabeye altin kaplama yaptigindan batmistir arap alimleri fars bilim adamlarini bagrina basarken turkleri baskente sokmamaktan batmistir islam adina seyhulislam denen bir adamin yorumuna gore bisiler yaptigi bisileri yasakladigi icin batmistir ha tabe bunnarin yaninda emperyal paradox sun etkisi yokmudur wardir elbette en buyuk neden zaten odurda islamin daha dogrusu yannis yorumlanmis islamin etkisi adsinamaz bu arada bu patideki islam kelimesi gectikce ususen kalabaligada az kaldi bi kufur edicem isteyen istedigini der kardesim hakaret yok bii yok burda tarih tartisiyoruz gercekler ortada ne sana ne baskasina inancimi dusuncemi aciklamak zorunda deilim Eline saglik Bonepart guzel yazmissin.Birebir katiliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 islam oncesi anadoluda turkler yasamiyorduki :P islamin birlestirici ve toleransli yapisi sayesinde escinseller gayet rahat yasamis cisnel tercihelrini ifade edebilmislerdir ne zaman islam sacmasapan insanalrin kitapalriyla tariaktlarla seyhlerle sihlarla yozlaslastirilmaya basladi o zaman hosgoru dedigimiz sey kalmadi padisahinkide sapkinlik degil escinsellik daha ocnede ornekledigim gibi cikolatali dondurma yada cilekli dondurma sevmek gibidir bir insan icin "doganin kurali hebe hube" degil buda bir doganin kurali oldu yazili tarihin ilk donemlerinde biel gorebiliyoruz escinsel iliskileri basortusunun islama ortodoks bizans dan girmesi gibi homofobide katolik dunyasindan geldi girdi herkesin ozel hayati kendine insanlik sucu islemedigi surece kimseyi cinsel hayatindan dolayi yargilamamak gerek zevklerle renkler tartisilmaz sonucta yoksa sizofren insanalrla evlenmeyi "irkin kanini bozuyor" diye aysakalyip sonra sapkin gordugu icin yakaliyip yakaliyip toplumu temizleme adina olduren nazilerden bir farkimiz kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 @huun: geçen seneki tarih dersinde bize devşirmelerin beyinlerinin yıkandığından, çoğunun özlerini hatırlamadığından bahsetmişti hoca. aklımda bu kadarı kalmış zira koltuklar çok rahattı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Abi sen çikolatalı seviyosun, çikolatalı dondurma da seni sevdiği sürece ortada bi yanlış yok. Ama kendi kararlarını alabilecek yaşa gelmemiş dondurmayı bide zorla kaşıklıyorsan bence ortada yanlış bişey vardır. Padişahın 25 yaşındaki erkek sevgilisine lafım olmaz, ama eğer gözdesi 15 yaşında bir çocuksa ortada bi terslik var. Bide türklerin islamı kabulu çok daha uzun sürdü diye biliyorum ben, anadoluya girdikten sonra bile büyük bir kesmi eski inançlarını devam ettiriyordu falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 ben padişahların arada sırada ...ehm...oğlancılık yapmasında ters bişi görmüyorum bi kere sıfata bakın..PADİŞAH...ne yapar bu adam? tuttuğunu sevebilmeli... evet efenim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 turkler silah zoruyla musluman yapildigi icin gec bir donusum oldu burun bile shamanist kulturden pek cok gelenek islam kisvesi altinda surduruluyor asimile etmek kolay degil oyle alevilerle siielri kafir goren osmanli bol bol sayilarini azaltmistir bunlarin iranla isbirligi yapiyor isyan cikariyorlar bahanesi ile anadoluyu gezin dolasin bati anadolunun belirli kesimelri haric osmanli doneminden cakilmis bir civi bulamassiniz turkler sadece ayak askerlerinin toplandigi bir gurup iste osmanlinin gozunde, yatirim yapamadan etinden sutunden ne alirsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 çikolata ile gay lik benzetmesi ne kadar güzel olmuş öyle. ya bugün bitter istedi canım. 1- makattan yapılan ilişkilerde makatta sağlık sorunları olması muhtemeldir. ( kaynak : haydar hoca ve milf hunter serisi) yada google da tıpla ilgili siteleri aratıp zararlarını öğreniniz. 2- tıbben baktığımız zaman görevi ve işlevi farklı olan yerlere zorla birşeyler sığdırmaya çalışıp bunada gayet normaldir havası katılması yanlıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 anormal oldugu dogru normlara uymadiigndan ancak onu seven insana ahstakli gozuyle bakmak genetik bozukluk sapkinli kdemek son derece yanlis heleki Avrupa Birligine girmek istedigini soyliyen bir ulkede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar