Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

konu dışı gündemi: kutuplaşma vs (kıtipi)yozlaşma

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

Soulless said:
Sam said:
tamam işte dory, viktor, alın size soru:
atatürk ve cumhuriyete hakaret de serbest bırakılsın mı forumda? evet ya hayır şeklinde cevap verin lafı dolandırmadan yalnız.

Amerikali avukatlar gibi evet yada hayir seklinde cevap vermenin yeterli olmayacagi sorular sorup karsisindakini koseye sikistirmak degilmidir bu Sam ? Ucuz numaralar...

kıvırmak istemeyenler için soruyu güncelledim sonrasında ama zahmet edip okumamışsın herhalde, belki de işine gelmemiştir öyle ya.

kermit, çifte standart oluyor işte o takdirde. fikir özgürlüğü bazısının değerlerine batsın, bazısınınkine batmasın olacaksa baskıcılık olur, başka birşey değil. kaldı ki ben kimseninkine batmasından yana değilim bu forumda.
Sosyal ağlarda paylaş

o yuzdenmi devamli "ulusalci" kesmin degerlerine laf batiriyorsun sam?
Sam: said:
evet zaten ülker ihracat yapmayan bir şirketti, sadece türkiye'ye satış yapıyordu ehe

ha ayrıca merak ettim bu 10-20 milyon rakamı neye dayandırılmış orada? onun ancak çeyreği kadar elitist olabileceği test edilip onaylandı geçen aylarda. (:P)

kelime oyunlari yapma sam

milletin degerlerine devamli cubuk soktuktan sonra ben bunu istemiyorum deme sam

devamli insanlarin degerlerinin altini "demokrasi" adiyla kazip sonra melek kesilme sam

seviyoruz seni sam

bitanesin, orjinalsin sam (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

hic birseyden bahsetmiyelim konusmayalim hersey yasak olsun. Viktor goreve diyenleri dis uzaya surelim, espri yapanlari carmiha gerelim, yesil paticik yazarlarinida ariel sarona verelim. Boylece modlarimiz uzulmez, polyannalar bolunmez

benim anlamadigim bu mod luk isini insanlara zorlami veriyorlar, her mod biktim sizden modunda.
Sosyal ağlarda paylaş

emanin yazdiginada soyle bi cvbim var
konu disinda din siyaset vb gibi konular tartismak yasaklandi
dolayisiyla konu disi resmen youtube videolari yada haber sitelerinden veriler diger haberlerle dolmaya basladi.
sonuc itibari ile boyle bi konu acildiginda da insanlar bence bi nevi yasak olan konularda yazamadiklari icin içlerini bu konulara dökuyorlar dalga geçerek veya baska sekilde...
benim fikrim budur...
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes dellenip küfrediyo , yiyo banı , kimsenin bişey dediği yok . O kadar adam patır patır giderken küfürden haklı olarak aklınız nerdeydi de şimdi horace küfür edince mi insanlığınız tuttu olur böyle şeyler , hak veriyorum diyorsunuz . Bırakın gidin allaşkına karaktersizlikten öteye geçmiyor bunlar , üzgünüm . Tükürdüğünüzü yalayın , devam .
Sosyal ağlarda paylaş

sam le ilgili de iki satir yazmak istiyorum, direk birebir bir atismam olmadi ama izliyorum neler yazdigini.

yillardir icinde bulundugum o akilli yesil kafanin bariz urunu. Nasil desem mesele sokakta ic camisirli kadin fotografi gordugunde, utanmiyor mu kicini basini acmaya demiyor cunku alicagi ters tepkiyi biliyor, onun yerine ya hepimiz kucuk kiz kardesleri var onlarida boyle giyinmeye ozendirmeye nasil destek verirsiniz diyor. Direk aha adam hakli utanmaliyiz diyorsun

halbuki kafanin direk o kadinin basinin acik bile olmasina dayanamadigi o kadar bariz ki.

Ozgurluk mus evet herkesin degerleri , hassas noktalari var, ama sen sunuda adin gibi biliyorsunki senin hassas noktalarin veya horace in hassas noktalari paticigin yuzde 90(tek tek saydim) hassas noktalarina cok uzak. O yuzden ya bu diyari terk edeceksin yada alisacaksin. Aman farkli fikirlere dayanamiyorsunuz nasil demokrat olursunuz filan diye yazip bizi dusuncelere surukleme usteki ornekle ortusme.
Sosyal ağlarda paylaş

Orasi dogru, public bir ortam sonucta.Her patlayan bisey yazarsa gecilmez burasi.
Ben horace e gelecek yaptirim icin soylememistim, ban alabilir tabiki.Kayirilma konusunda, horace kendinin patide rutbeli biri oldugunu,ban yemeyecegini bilerek acmisti o topigi zaten.Nasil kayirilmadan bahsetti,anlamadim.
Yazdigi seyleri savunanlara da sozum yok.Neresini savundular,yoksa o savunduklari sey kendi gorusleriyle bir dustugu icinmiydi? horace araci olduysa kaypakligin daniskasi olmus.Neyse dedigim gibi savunulacak bir yeri yok.
istedigim sey,pisman oldgunu belirten bir insanin uzerine gidilmemesi.bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

HAHAHAHAHAHAHA

iyiydi bu, bir yere kaydedeyim de ilerde bakar eğlenirim.

olivies, horace "gemileri yakma maksadında olduğunu" söylemiş ki besbelli zaten. ban yemiş ya da yememiş o noktada derdinin o olmadığı bariz.

ve evet, her dellenip söveni de savunmam. nedenlere bakarım. paticik mizi genk tugaylarının neferi olmadığım için de utanmıyorum doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:
-Wissy said:
horacegoesskiing said:

§ 22 Nov 2007, 03:47
skerim sizin dinsizliğinizi de din düşmanlığınızı da adam kayırmanızı da diyorum son olarak.

ee noldu şimdi ?
millet zaten bilmiyormu o mesajı, adam ne hakkında yazmış yukarda ?

Ben bilmiyordum acikcasi.Hep boyle zaten yillardir.2 hafta ignore ederim konudisini o ara birseyler olur.

Horace'in genelde yobaz ve geri kafali oldugunu dusunsemde , ozellikle din gozlugunu cikaripta yazilar yazdiginda olgun ve derin biri olabildigini gordum.Yinede enufak bir suphe duymadan soyluyorumki baska biri boyle seyler yazdiginda ne tepki ve ceza alacaksa aynisini almasi gerekir.Bu yaptigi anlasilir birsey diyen denyonun onde gidenidir.
Ben zaten gemileri yakiyordum kkthxbye demek daha hakli yapmiyor malesef. Ben sahsen kalip ozur dileyip gereken cezayi cekmesini tercih ederdim ama dahada kotu olan olan forumun kurallarini bariz bir kufur/hakaret combosuna ragmen kendi adami olarak gordugu birini kayirabilmek icin cignemek isteyenler.

Karsilikli ozgurlukler konusuyla ilgili problem su : dini dahil etmek adaletsizlik yaratiyor.Cunku adamlarin dini veya onlarin yorumladigi hali normalde sahip olmamiz gereken ozgurluklerin epey bir kismini yasaklamaya calisiyor bize.Inanmadigim bir dinin inanmadigim bir kitabinin inanmadigim bir cumlesi yuzunden benim ozgurluklerimi kisitlayabilecegini dusunen ve buna hakki oldugunu sanan birileri oldugu muddetce tepkide olacaktir buna.Hosunuza gitmiyormu tepki ? Ozaman kendi inancinizla insanlari bogmayin lutfen.
Hernekadar Sam'in din ve Ataturk konularinda normalde kabul edilmis imajinin aksine kotu niyetli , sinsi ve saldirgan birsekilde laf yetistirmekten daha yapici birseyle ilgilenmedigini gozlemlemis olsamda yinede Viktor'a israrla sordugu oc alma degilse nedir sorusunun cevabinin bu tepki oldugu cevabini vereyim , belki busefer farkli davranir.
Gunluk hayatin her kosesine bulasmis bu baskici zihniyetin ozgurluklerini surekli kisitlamasindan bunalan insanlar hakli olarak ayni seyin bu forumlarda bile yapilmaya calisilmasina tahammul edemiyorlar.Genede Horace gibi
kontrolden cikmalar pek olmadi.Bence Horace'in yaptigi hem suclu hem guclu olmaya calismak.Hem baskalarinin ozgurluklerini kisitlamaya calisiyorsun tanriyla aranda kalmasi gereken inancin yuzunden hemde isler senin beklentine gore gelismediginde kufurediyorsun...
Asiri dinciler elbette acik acik tartisilmasindan hoslanmazlar tanri ve din konularinin cunku dogruyla degil isleri , koru korune inancla.Kapali kapilar ardinda yapmayi severler islerini.Cahile , fakire , zor durumda olana yutturmak daha kolay cunku kendi carpik din anlayislarini.Ekonomik durum ve egitim seviyesi arttikca dindarligin/asiriligin azalmasinin sebebide budur dunyanin heryerinde.E boyle boyle kurulan kapali ve cahil topluluklarda tabi ulkenin aydinlarini yakar , oruc tutmuyor diye gencleri dover hatta binlerce kilometre otedeki adamin birinin ( bence gayette hakli olarak ) cizdigi karikaturler yuzunden birbirini oldurur.
Genelde tartismanin bu noktasinda asiri ornekler verilir hemen.Oyle diyorsunda falanca Besiktas > God yazdi , filanca din RP si yapti , oburu f*ck you muslims dedi gibi. Bende derimki sadece kotu orneklerine bakip yargilamamak lazim bir konuyu.Biz boyle yapmaya calisiyoruz dinler/islam konularinda.Yoksa islam evil butun muslumanlar evil , islamiyet yasaklansin , camileri yakalim vs vs denirdi. Halbuki diyoruzki neye inanirsaniz inanin yeterki yakamizdan dusun.Nekadar salakca oldugunu dusunsekte sizin 1500 yil once yasamis bir adamin o gunun sartlarina gore yazdigi , carpitila carpitila , yeniden yorumlana yorumlana kemikleri kalmis bir kitabin , herseyi yaratan tanrinin emirleri olduguna inanmanizi tolere ederiz yeterki bizim bogazimizi sikmayin bunlarla. ( Bu arada tanrinin koskoca evreni bukadar basariyla yaratip sonra emirlerini bukadar basarisizca ve netlikten uzak bir sekilde iletmis olmasida nasil bir celiskidir. )
Hem moderasyon diye birsey var.Simdi terlik atabilen modelide yeniden aktive edildi.Kufurler etmeye veya ona sansur buna sansur demeye gerek yok.

diye dusunmekteyim...
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
Soulless said:
Sam said:
tamam işte dory, viktor, alın size soru:
atatürk ve cumhuriyete hakaret de serbest bırakılsın mı forumda? evet ya hayır şeklinde cevap verin lafı dolandırmadan yalnız.

Amerikali avukatlar gibi evet yada hayir seklinde cevap vermenin yeterli olmayacagi sorular sorup karsisindakini koseye sikistirmak degilmidir bu Sam ? Ucuz numaralar...

kıvırmak istemeyenler için soruyu güncelledim sonrasında ama zahmet edip okumamışsın herhalde, belki de işine gelmemiştir öyle ya.

20 sayfayi hic cevap yazmadan okumak zor geldi , devamini bu yaziyi yazdiktan sonra okudum.Isime gelmemesi gibi dertlerim yok merak etme.

Ustelik verdigin cevaptan belliki sende kabul ediyorsun ucuz numaralar oldugunu bunlarin.Acik acik soylemesende yeterli benim icin , eyvallah.
Sosyal ağlarda paylaş

Geri gelipte tekrar yazdigina gore,pisman oldgunu belirttigine gore,o gemileri eliyle sondurmus.
Her kufur edeni savunmam demissin,zilyon tane fikir var,ben de wow da palalar cok imbaydi,palalara ezik diyenlerin allah belasini versin sie go, diye yazsaydim , illa ki benide destekleyenler cikardi.Yo palalar imba degildi diye topik acanida destekleyenler cikardi.Zilyon tane fikir var.
aman neyse.

ps+edit: agir ya burasi.sildim.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...