Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

konu dışı gündemi: kutuplaşma vs (kıtipi)yozlaşma

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

yazdıım özel mesajın cevabına bakmaya girdim

girmişken de okudum biraz. bişi yazmak istiyorum, ama umarım mesajım emanın topiğini çok saptırmaz. o konu devam etsin.

bu kısmı kendimle alakalı olarak yazıyorum, merak eden okur. küçük. üzgünüm. evet söylediğim doğru bir şey değildi, kendime de yakıştırıyor değilim. yaptığımı haklı bulmuyor olsam da, biraz da biz ölelim düşüncesinden destek alarak yapılmış bir patlayış olarak nitelendirmenin doğru olacağı fikrindeyim. ayrıca bir gemileri yakma hareketiydi yani.. olumlu karşılanması beklentisinde de değildim.

netice itibariyle, din düşmanı olsun ateist olsun falancaist olsun en istinden en kontrastım olan atıyorum fedaykin ile bile, ehe şeklinde konuşabilen bi insanım. bazı değerler muhafaza edildiği sürece ortak paydalarda çok eğlenilebilir. neticede sanat camiasından bir insan olarak, pis gavurlarla anlaşamayan bi insan olmam mümkün değil zaten.

son hareketim bir şov olarak algılanmasın. ondan çok kendmle alakalı ileriye dönük bir hareket bir gemi yakma hadisesi, ve bundan faydalanarak anlık bi venting idi. kimsenin ayağıma kapanıp gitme biz sensis ne yaparız demesini de beklemiyorum. heh. bu kadar public olması şimdi canımı sıkıyor ama, ama işte... kthxbye

neyse. asıl mevzum, ve bence asıl mevzu insanlık meselesidir. herkes kendini başkalarından üstün görebilir, çoğu zaman da görür. ben senden üstün görürüm sen benden üstün görürsün. bu normal bir şey. herkes herşeyi başkasından iyi bilir. normal.

normal olmayan bu üstünlük hissini zalimliğe dönüştürmektir. amerikalıların ve avrupalıların ortadoğudaki tavrının temeli de budur mesela.

nedir? komik diye bir insan dövülür mü mesela? içinden gelir, yapmak istersin ama yapmazsın. yapmaman gerekir. kedinin kuyruğuna teneke bağlayan çocuğun kediden bir üstünlüğü var mıdır? kalır mı?

karşınızdaki en aptal, en zavallı, en salak bir insan olsa bile bu onunla dalga geçmeyi, ona acı vermeyi, onu üzmeyi doğru kılmaz. şişman bir insana şişko deyip, sonra "e ama yalan mı şişko?" demek saçmadır değil mi? özürlü insanlara bakarken bile kibar davranmaya gayret ederiz değil mi? filmlerde ezik karakterle herkesin ortasında dalga geçenlerle, gözlüklü çocuğa dayılık taslayan jocklarla aramız iyi değildir di mi? bu bakış açısını unutmayın. bu insanca olan şey.

insanları insan parantezinde değerlendirmek gerekir. saygının karşındaki insanların değerlerine göre şekillendiğini unutmamak gerekir. bunu herkesin yapması gerekir. bu ortak etiktir. beraber yaşama kuralıdır. sonra gider arkadaşlarının arasında şu bilmemneler ne salak dersin, ben de şu bilmemneler ne kadar zavallı derim falan. bu olur. yani illa bunun yazılı, cebren uygulatılan bir şey olmasına gerek kalmamalı.

doğrusu hala bir çok arkadaşın yaptıkları şeyin aslında ne olduğunu bilmeden yaptıklarını düşünüyorum. ve yapmayın diyorum. kazanılan bir şey yok.

piis.
Sosyal ağlarda paylaş

Wissy ya illa bomba olcan yani,hep önde olcan,hep spekülasyon yaratıcan,hep bi muhalefet olcan yani bravo (tu)

Daha kendini nasıl açıklasınki adam,daha ne desin yani,ben hak veriyorum,aynen altına imzamı bende atarım.

Neticede sinir bu,gelir geçer.Cezası neyse kararlaştırılır,verilir.Onada karar vermek bize düşmüyo heralde.

Güzelce açıklamış adam kalkıp "eee dün böyle dedin bugun böyle diyon" demenin bi manası yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

horace said:
insanları insan parantezinde değerlendirmek gerekir. saygının karşındaki insanların değerlerine göre şekillendiğini unutmamak gerekir. bunu herkesin yapması gerekir. bu ortak etiktir. beraber yaşama kuralıdır. sonra gider arkadaşlarının arasında şu bilmemneler ne salak dersin, ben de şu bilmemneler ne kadar zavallı derim falan. bu olur. yani illa bunun yazılı, cebren uygulatılan bir şey olmasına gerek kalmamalı.

Hocam bizden iyi biliyorsun yani,dun yaptiginla bu yazdigin tezat dusmus.
Herneyse..Sonucta robot degiliz,boyle olaylarin yasanmasi dogal diyerek pollyannanin diyarina dogru kosturuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
tamam işte dory, viktor, alın size soru:

atatürk ve cumhuriyete hakaret de serbest bırakılsın mı forumda? evet ya hayır şeklinde cevap verin lafı dolandırmadan yalnız.

Amerikali avukatlar gibi evet yada hayir seklinde cevap vermenin yeterli olmayacagi sorular sorup karsisindakini koseye sikistirmak degilmidir bu Sam ? Ucuz numaralar...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...