Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DigiTürk'ten Bikini Sansürü

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Asteroth said:
Konu hakkında yorumunu yap, iyi güzel de, kendi yorumunu yapmış ve bu platformda cevap hakkı olmayan bir adama karşı "Karısını kızını toplayıp, indiricem boxer'ı" dersen, "Götün de açıkta kalır o zaman" derim ben.

Asteroth, birçok şahıs bu forumlarda yatırılıp kaldırılıyor.. Mesela herkes telekoma kafasını sokuyor, türlü siyasi kişiliklere giydiriyor, tikilere götiklere ve bazı ünlülere veriştiriyor.. E onların da bu platformda cevap hakkı yok.. Neden bana bu konuda ayar verdin anlayabilmiş değilim :/

Asteroth said:
Aferin sana da, asıl soru, o adam da senin karını kızını karşısına alıp uygunsuz şeyler yaparsa ne olacak?

Çok yanlış şeyler bunlar.

Bu tip ahlak bekçisi insanlardan nefret ediyorum çünkü bu tarz konuşan insanlar genelde çocuğu yaşındaki kızların bacaklarını göğüslerini keserler, evli oldukları halde kerhanelere abone olurlar ama gelip te "tvde çıplaklık ahlakımız bozuluyor bık bık" diye konuşurlar..

Ya madem herkes bu ülkede o kadar ahlaklı ben neden sokakta kız arkadaşlarımla beraber rahat yürüyemiyorum? Neden nefret ettiğim halde ne giydiğine karışmak zorunda kalıyorum? Neden toplu taşıma araçlarında olası rontlamalara ve fortlamalara karşı circle of protection çekmek zorunda kalıyorum?

Kusura bakma ama bu tip insanlara böyle yorumlar yaparım..
Sosyal ağlarda paylaş

Birincisi, bahsettiğin eleştiriler -yani Telekom ve siyasiler- yaptıkları işler ortada olan, artık iyiden iyiye tanıdığımız kurum/kişiler. Bu kurum/kişiler tüm topluma hizmet veriyorlar ve yine topluma karşı sorumlular. Bu kurum/kişiler, paticik'e yazmıyor olabilirler fakat icraatlarıyla eleştirilere pek ala cevap verme hakları var. Oysa ki senin hakkında yorum yaptığın adam, muhtemelen değer yargıları nedeniyle, bu reklam üzerindeki oynamanın ailesi için daha iyi olduğu yorumunu yapmış ve bu yorumu herhangi bir yaptırım içermeyen bir adam. Yani uzun lafın kısası "İyi olmuş yahu, çocuğumun bu tarz şeyleri izlemesini istemiyorum" demiş, bu kadar basit. Ha kalkıp dersin ki "Çocuklarınızı bu şekilde yetiştirdiğinizden şöyle oluyor böyle oluyor" o ayrı bir tartışma konusudur. Sonuç olarak, o adamın o yorumunun sana hiç bir etkisi yok. "İyi olmuş" diyor sadece adam.

İkincisi, "ahlak bekçisi" dediğin adam, sokakta kız arkadaşınla elele tutuştuğunda "Hoop birader" diyen adamdır, kafası kırılasıcadır. Tekrar ediyorum, bu adamın yorumu, seni hiç bir şekilde etkilemiyor. Kalkıp "Bütün kanallarda sansür uygulansın" demiyor yani adam, "İyi bari, bizim de izleyebileceğimiz bir şekli var" diyor. Bir ton suçlama yapmışsın adamla ilgili, tek bir yorumundan yola çıkarak direkt olarak kafandaki şablona oturtmuşsun. Ona yanlış diyorum ben.

Oysa sansüre dibine kadar karşıyım, adamla da aynı fikirleri savunmuyorum. Sadece biraz empati bekliyorum mesajlarda "İndiricem boxer'ı karısının kızının karşısında" çok ilkel, çok kaba bir yorum zira.
Sosyal ağlarda paylaş

Slat hepimizin ortak derdi o. Ama senden benden fazla dini hassasiyeti olan bi adam tutup da ben bikinili kız görmek istemiyorum, ailemle ahlakımız bozuluyor diyorsa sen buna karışamazsın. Bide üstüne hakaret ediyosun insanlara. Öyle bi genelleme yapmışsın ki, sanki kadınların birer meta olarak, bir et parçası olarak televizyonda pazarlama için kullanılmasına karşı olan herkes sapık yada fortçu hatta sübyancı.

Ha ben dindarım, ben ahlaklıyım kisvesi altında bastırılmış cinsel dürtülerini başkalarını taciz ederek ortaya koyan adam yok mu var. Bizimki gibi ataerkil bir toplumda çok var hem de. Tepkini git direk bunlara koy. Kusuruna bakarım, inançları yüzünden başkalarını çıplak görmek istemeyenleri, aynı dine inandığını idda eden öküzlerle aynı kefeye koyamazsın. Böyle bir hakkın yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
Sonuç olarak, o adamın o yorumunun sana hiç bir etkisi yok. "İyi olmuş" diyor sadece adam......"İyi bari, bizim de izleyebileceğimiz bir şekli var" diyor.

İşte öyle değilki:

said:
rezillik ya. . . bu reklamı her kım yaptıysa ahlakından suphe ederim

Adam resmen kendi ahlak anlayışı haricindeki herkesi ahlaksız ilan etmiş.. Bikinili bir kızın tvde görünmesi ahlaksızlık bu adama göre.. İşte bu tip adamlar "ahlak bekçileri" çünkü bu adamlar kendi gibi düşünmeyenlere karışırlar..

Dediğin gibi ucu bana dokunmasa banane? Kimseyi zorla tarikatlara sokmasalar, kadınlarımızı zorla kapattırmasalar, kendi ahlak(!) anlayışlarını zorla dayattırmaya çalışmasalar bana söz hakkı düşmez ki? Ama öyle değil malesef..

Asteroth said:
Oysa sansüre dibine kadar karşıyım, adamla da aynı fikirleri savunmuyorum. Sadece biraz empati bekliyorum mesajlarda "İndiricem boxer'ı karısının kızının karşısında" çok ilkel, çok kaba bir yorum zira.

Haklısın çok hanzovari bir mesaj ama fazla düşünmeden post attığım için çıkıverdi öyle.. Gene de yukardaki garibim huun gibi salyalarını akıtarak ayar vermediğin için tşkrler
Sosyal ağlarda paylaş

@slat;sen de kendinden farklı düşüneni dinci, tarikatçı ilan etmiyo musun? nerden biliyosun ki o yorumları yazanların tarikatçı olduğunu?

adam belki izliyo tahrik oluyo reklamdan. karısına çocuklarına çaktırmak istemiyo belki, o yüzden aileyle birlikte izlerken çıkmasını uygun bulmuyo. bunun dincilikle, ahlak bekçiliğiyle alakası nedir?

aynı ahlak bekçiliğini sen de yapmıyo musun kız arkadaşının giydiklerine karışırken? o yorumu yazan insanın illa bastırılmış cinsel dürtülerle sokakta açık giyinenlere öküz gibi bakacağı garanti mi?

bambaşka bi tartışma konusu olarak, sokakta mini etek giymiş bir kız görünce HANGİMİZ BAKMIYORUZ ARKADAŞIM!!1!1!
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:

Haklısın çok hanzovari bir mesaj ama fazla düşünmeden post attığım için çıkıverdi öyle.. Gene de yukardaki garibim huun gibi salyalarını akıtarak ayar vermediğin için tşkrler

ben orda bir gerçeğe dikkat çektim abi ne alakası var ayar vermekle. :(

hem belki ben de fazla düşünmeden post attığım için çıkıvermiştir öyle.. neden yukardaki garibim huun gibi salyalarını akıtarak ayar verdin ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Xhunarion said:
Kısaca senin için bu kadar önemliyse git baywatch falan izle, amma kastın, ne bikini aşkıymış arkadaş.

Sen beğenmeyebilirsin, ama %90'ı dindar bu toplumun, saygı gösteremiyorsan sessiz ol bari, hakaret etme insanlara.

Ayrıca Asteroth: Alnından öpem yiğidim.
Istatistiki bilgileri nereden ediniyoruz acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

digiturk kullanıcı sayısını maksimize etmek için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor, burada sansür filan yok.
bahsekonu kanalların birbirlerinden farklı tanımlanan birer varoluş sebebi var, burada yapılan uygulama da reklam filmini kanalın tüketici profilini de belirleyen varoluş sebeplerine uydurmak. rutin. ha yine de beğenmiyorsanız üyeliğinizi hemen iptal edebilirsiniz tabi :)

digiturk'un "abicim bikiniden hoşlanmayanalmasın bizim malı" deme durumu yok, para böyle kazanılmıyor. vahşi kapitalizmin kalesi olan medya sektöründe, bu tip kararların keyfekeder verildiğini düşünmek oldukça yüzeysel olur. her bir dakikanın rating raporları, her bir içeriğin detaylı kalitatif ve kantitatif testleri yapılıyor. kararlar zihniyetlere değil bu verilere binaen veriliyor, sizi temin ederim.

hem bunun çok benzeri her gün binlerce marka için yüzlerce reklam ajansı tarafından yapılıyor zaten. sizce aynı şirketin cosmopolitan dergisinde yayınlanan reklamıyla level dergisinde yayınlanan reklamı bir olmalı mı mesela?
ya da mesela neden fıratpen "türkiyenin gücüööee" diye reklam yaparken egepen zendow ile meditasyon filan anlatıyor, ürün aynı olduğu halde?

hehe.

minik moderayon notçuğu:
birbirinize ve 3. tekillere saldırmayınız. bir şeyi yazdığınızda ay acaba fazla mı ileri gittim düşüncesi aklınıza şöyle bir uğruyorsa bile ileri gitmişsinizdir, lütfen ileri gitmeyiniz :)
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
@slat;sen de kendinden farklı düşüneni dinci, tarikatçı ilan etmiyo musun? nerden biliyosun ki o yorumları yazanların tarikatçı olduğunu?

adam belki izliyo tahrik oluyo reklamdan. karısına çocuklarına çaktırmak istemiyo belki, o yüzden aileyle birlikte izlerken çıkmasını uygun bulmuyo. bunun dincilikle, ahlak bekçiliğiyle alakası nedir?

aynı ahlak bekçiliğini sen de yapmıyo musun kız arkadaşının giydiklerine karışırken? o yorumu yazan insanın illa bastırılmış cinsel dürtülerle sokakta açık giyinenlere öküz gibi bakacağı garanti mi?

bambaşka bi tartışma konusu olarak, sokakta mini etek giymiş bir kız görünce HANGİMİZ BAKMIYORUZ ARKADAŞIM!!1!1!

Adam bikinili kız çıktığı zaman TVye bakmaz bu kadar basit.. O vatandaş hemencecik tahrik oluyor diye bizim TVlerimiz islam ülkelerinin TVleri gibi mi olmak zorunda?

Hayır giydiklerine karışmak zorunda kalıyorum çünkü ülkemizde yaşayan hayvan populasyonu haylice kalabalık..

Evet tabi ki bende bakarım mini etekli hoş bir hatun gördümü fakat bakmak var, bakmak var.. Ben üstelik sadece bakmaktan bahsetmiyorum.. Elle taciz, laf atma, peşine takılma gibi hayvanlıklar da gayet yaygın..

Cinsellik ne kadar bastırılırsa, sansür ne kadar artarsa bu hayvanlıklar devam edecektir.. İşte bu tabunun getirdiği manzara ortada..
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Rezalet..

Ortada ne ayıp birşey var, ne çıplaklık var.. Kızın kıçı mı görünüyor? Göğüsleri mi ortada? Sen zaten sahilde bunları görmüyor musun?

Allah belalarını versin bu sansürcü anlayışın.. Zaten Digiturk'te film izlenmez oldu her boku sansürlüyor pzvnkler..

Bu arada o sarışın hatun 10 numara..

cok guzel ozetlemissin dusuncelerimi helal...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...