Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu yıl ayva ve kestanenin çok olmasından dolayı kış biraz daha şiddetli geçecek. Bize tedbiri almak düşer taktir Allah'ın

Husker

Öne çıkan mesajlar

Mevlüt Vural said:
Bugün teknoloji bu kadar ilerlemiş ama Allah'ın bir anda yağmurları yağdırdığını biliyoruz. Allah bize akıl vermiş bu aklı özellikle orada kullanmamız lazım.

1. Cümle bu adamın aklını ne kadar kullandığının harika bir göstergesi.İşi tamamen adama bıraksak ''Ya nasıl olsa dolar bu şehir peygamber efendimizin hadisinde geçiyor(İstanbul'u feth eden komutan ne kutlu komutan...),Allah susuz bırakacak değil ya...'' der.
Sosyal ağlarda paylaş

ee halkın %99,9 u müslüman olunca yetkili insanların kıvırması da kolay oluyor
ee efendim biz nerden bilelim Allah'ın bu sene az yağmur yağdıracağını
efendim biz önlemimizi aldık ama bu kadar yağmur beklemiyorduk
tamam bazen harbiden metrekareye düşen yağmur miktarı çok yüksek oluyor ama normal yağışlarda da biliyoruz sokakların halini vs adamlar bas bas bağırdı küresel ısınma var kuraklık olacak vs 1 sene önce başlasaydı kampanyalar tasarruf çağrıları fln hiç sorun olmazdı bence hala çiftçilerimize imkan ve eğitim verip düzgün sulama yaptıramıyoruz sonra Allah'ı işin içine karıştırıyoruz
ne güzel demiş adam "Allah bize akıl vermiş bu aklı özellikle orada kullanmamız lazım." haa bunun farkında olması ii bişi :F
Sosyal ağlarda paylaş

ayva ve kestaneden de bilimsel veri elde edilebilir
meteorolojinin yararlandığı verilerinden tek farkı yenilebilir olmaları
3aylık periyot için meto tahminleri o kadar ilerlemedi sanırım, bi de ne kadar yağış yağabileceğini hesabı da yere düşen yağmurdan sonra yapılabiliyor
inanan için herşey Allah'ın takdiridir.

açıklamaya gelince dünya su forumuna sunulan bir metin deil halka anlaşılır bir dille sunulan bir yazı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bize tedbiri almak düşer takdir onundur

adam "bize bakmayın Allah'a bakın" mealinde birşey dememiş ama öyle ya, sözlerin arasındaki "akıllı olun, tasarruf edin" mesajını bile görmezden gelerek "NASIL OLUR KAMU GÖREVLİSİ ALLAH DEDİ AMA BEN VERGİ MÜKELLEFİ ATEİSTİM ZOMG" moduna girmek daha sansasyonel ve günlük "dindarlardan whine" kotasını doldurmaya yetiyor herhalde.

belki ateist arkadaşlarımızın haberi yok ama inancı olan insanlar genelde olabilecek bütün tedbirleri aldıkları halde "inşallah" ya da "Allah'ın izniyle" sözünü kullanır, bu onlara batıyorsa da sorry plz.

ha ama bazı dangalaklar tedbirini almadan yağmur duası vs kasar, onlara da akıl fikir dilerim. söylediklerine göre bunlar tedbir almış, şayet eksikse tedbir onu eleştirelim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...