Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eti vs Ülker

Bone

Öne çıkan mesajlar

ben de bi ayrım yapmazdım ama, böyle dinci bi tanıdıkla kantinden bişi alıyoduk okulda, adam istediğini buldu ama bakınıyo, alsana olm dedim, ya abi dedi, eti bu ülker arıyorum ben. lan dedim dinci madem ülker alıyor, eti almıyor, ETİ ALICAM LAN! dedim. o gün bugündür eti alıyorum. eti güzel ayrıca
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız verilen örneklere göz gezdirdimde neredeyse hepsinde eti sonradan çıkartmış ürünün. Kalite olarakta ülker solluyor gibi. Bir de ilk mesajda ülkerin dışarıda ki ürünleri Türkiye de tatsız olarak taklit ettiği yazılmış. Hem tatsız değil hem öyle olsa ne olur, eti kendi ülkesinde ki rakibini taklit ederek gene bir adım arkada.

Ha tabi yeşil sermaye kısmı var işin, "duyarlı" gençler olarak eti tercih etmeye çalışıyoruz biz de ama böyle düşüncelerine katılmadığımız insanların ürettikleri her bişeye kaliteli olsada "pis,kaka" demekte bir yere kadar..

Keşke eti daha güzel yapsa bi de özgün olsa derim ne diyim.

güncel: O arada Eti'nin son çıkarttığı şeyi unuttum ya, çikolata keyfi- antepli bitter/fındıklı bitter var allam o nasıl bi çikolatadır lroplrp Eti rulz derim bak o çikolata hatrına :p
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bişe diyeyim, bir tanıdık bi yere giderken (yurt dışı herhalde) artık nasıl olduysa bu milka mı artık ya da başka yabancı bi firmanın yetkilisi gibi bişeyle karşılaşıyo (ya da onlarla yolculuk ediyo). olayın üzerinden çok zaman geçti tam hatırlamıyom ama.(sanırım nutellaydı). ordaki adamlar bizimkine şey diyo:
"sizin çikolatalarınız da çok kaliteli, neden gidip yabancı marklara para veriyorsunuz anlamış değilim" diyor.
acaba biz çok mu özentiyiz? ya da bi mal yabancı diye kesinlikle kalitelidir(çin malları hariç) düşüncesi mi yerleşmiş bilinçaltımıza bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

oper çok doğru söylüyorsun yıllar liptop çay içtikten sonra zorunluluktan 3 5 kere doğuş çay içtim nefret ettim lipton içtiğim günlere
yani sırf yabancı markanın diye alanlar vardır eminim artık yabancı marka çay içmiyorum yav çay cennetindeyiz yıllarca lipton reklamları fln yapıldı bu ülkede
Sosyal ağlarda paylaş

walla sorumsuzluk belki ama ne olursa olsun kaliteli güzel hangisiyse onu alırım
ülker şunun eti bunun diye alıcagım güzel ürün varsa hiç almamazlık etmem
bi ara fransız mallarını prostesto etme falan vardı ondada hiç böle bi eylemde bulunmadım
yada cola bilmem ne malıymış falan filan
probis vardı ya çoçukluğumuzun harikası o kimin bilmiyorum ama onu alırım mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

ülker dincilerin şöyle böyle diyip ülker almamak saçmalık.

ülker etiden daha büyük hemde çok daha büyük bir firma.

Biskrem hariç eti bisküviler de daha iyidir ama ülkerin çukulata mamülleriyle eti başedemez.

ve şurda ülker daha lezzetli şöyle şöyle fakat dinci diye alamıyorum diyen akıllı arkadaşlar sizin almamanızla ülker batmıyor.bu yüzden hangisini begeniyorsanız onu almaktan çekinmeyin tüm paticik ülkerden birşey almasa ülkeyin zararı olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

tüm paticik ülkerden birşey almasa ülkeyin zararı olmaz said:

herkez böle düşünmediği için ülker batmıyo benim almamamlamı batıcak ülker yaa boşver diyip herkez alıyo ülkeri büyük kesim almasa bakkalar süpermarketler getirmiyecek ve ülker zarara girmiş olacak ama benim almamamla mı batıcak diyenler yüzünden batmıyo
Sosyal ağlarda paylaş

Malkor said:
burger ve mc dende yemein amerikaya gidiyo para coca cola içmeyin ozaman elektronik ürün hiç almayın zaten lol

bana ne gerekiyosa onu alırım para nereye gidiyo diye düşünmem

canım ne çekerse onu yerim

SÖMÜRGEYİZ OLM İŞTE!!!
Da ic dusmanlar dis dusmanlardan daha tehlikelidir.
Bir de eger Ulker'in alternatifi olmasa tabi ki Ulker alacagim tatli istedigimde, ama alternatifi var ve gayet de guzel.
Eger bugun Coca Cola'nin kendisi kadar iyi bir alternatifi olsa tabi ki onu tuketirim yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkerin yeşilinden belli paramızın nereye gittiği.. Her alanda acımasız bir rekabet içindeler, top kek, çikolata, bisküvi, sakız, dondurma.. şu anda aklıma gelenler. Bir ürünün pazarında lider olamıyorsa birleşme (diğer şirketlerle) ve çoğunluğu ele geçirme mantığında. Birçok yerde sadece kendi ürününü sattırıyor mesela. Örneğin bizim bakkallar, marketler, sadece ülker satıyorlar, eti istiyoruz ısrarla, ülkerin bu tavrına karşı (+ dinci sermayeye niye para kazandırayım).

Bir de ülkerin reklamlarında kadınlara bakış açısını belli ediyor ya, ona sinir oluyorum. "Aliler ahmetler mehmetler için, ayşeler de tadabilir..." Yok ya, sağol izin verdin. Bir de plajdaki dondurma reklamı var, bilimum kızlar utanmasalar çarşaf giyecek.. Madem muhafazakar kesime hitap ediyorsun, plajda çekme reklamını, plajda bikinili mayolu, en azından askılı tişört olur.

Son olarak da, bademli çikolatalarına belli bir oranda (%30 gibi bir şeydi, bir gazetede çıkmıştı bu oranlar) kayısı çekirdeği ekliyorlarmış, badem pahallı diye. Maşallah alemin bir akıllısı bu adamlar, milleti keriz yerine koyuyorlar.

Ama gizli gizli probisini de seviyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bu arada yeşil sermayeye para vermekte tereddüt eden arkadaşlarımız bugüne kadar "küresel sermaye"ye kaç para ödediler diye sormak isterim.

heh al işte. katılmamak elde değil.

ben yeşil sermaye nedeniyle ülker almayanlara bişey demiyorumda, yeşil sermaye diye ülkerin kalitesini yermeye çalışanlara diyorum o arada ilk mesajımda ki gibi.

her ikiside yurtdışından taklit etse ne olur, sonuçta biri diğerinden daha sonra taklit ettiği için ülkemizde taklitçi olan o firma olur. Yurdumun delikanlısı dünya çukulata piyasasını mı takip etçek. A x'i B'den sonra çıkardıysa, A taklitçidir. Yok efenim o çikolata zaten isviçrenin XYZ firması tarafından yapılmıştı ilk falan filan.. yersen.

Yiyin tabi güzelse eueue
Sosyal ağlarda paylaş

Dankek Magma diye bi soslu kek tarzı bişi çıkarmıştı Ülker, çok özenmiştim, almayı kafaya koymuştum ki Eti son anda kurtardı beni bu işgenceden, nirvanaya erdim.
Kek olayında tamamdır.

...teşekkürler Eti...(böyle bi reklamı da vardı dimi bunun:P
evet Biskrem e özendiğimde de Tutku kurtarmıştı.)
Bisküvi olayı da tamam(zaten Eti nin çoğu bisküvisi güzel)

Cola Turka zaten kaka, Coca Cola rlz.
Kola da tamam,

Çikolatalarda da Milka gözü kapalı döver,
Bu zaten tamamdı

Yani Ülker sucks
Sosyal ağlarda paylaş

yerli kuruluşa para veriyorum yanılgısına kapılmayın. artık hiçbir kuruluş yerel değil. yerli sermaya sömürüsü yapan oyak bank bile yabancılara satılıyor. yerli firmaya verelim parayı diyerek ülker alacaksınız yarın bakacaksınız satılmış. yerli diye cola turka içiyordu bir sürü insan, sonra ortaya çıktı özütü abd den geliyormuş burada su katılıyormuş sadece. yani paranın bir kısmı yine oraya gidiyor. veya sen bir türk bankasına para yatırıyorsun onlar gidip FED bonoları alıp paranı abd de değerlendiriyor. ABD bütçe açığını kapatmaya yarıyor paran. McDonaldstan yemek yemiyorsun Kebabçı bilmemkimden yiyorsun adam kızını amerikada okutmak için senede bilmemkaçbin dolar veriyor hop paran yine abd'de. Yani yerli yabancı kalmadı canınız ne çekiyorsa yiyin. McDonalds, Coca Cola, Hacıoğlu, Ülker hepsi aynı kapıya çıkıyor çünkü sermaye küreselleşti. (Galtung'un Merkez-Çevre Teoremini araştırmanızı tavsiye ederim yerli yabancı sermaye ayrımının ne kadar komik olduğunu göreceksiniz.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...