Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux'a geçme sorunsalımsı

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar linux'a geçmeye karar verdim (fedora) gerekli sürümü çektim. Bir kaç sorum var

Anladığım kadarı ile linuxda utorrent çalışmıyormuş o halde hangi torrent programını önerirsiniz.

Aynı şekilde xdcc destekleyen bir mirc sürümü ve msn messenger sürümü gerekiyor bunları hangi programla halledebilirim ?

şimdilik sorum bunlar yükledikten sonra yenileri çıkacaktır sanırım..

şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Linux'de torrent - Şimdi açtım.

Benim tavsiyem Fedora ile başlamamanız eğer hiç Linux deneyiminiz yoksa. Ubuntu kullan, tutorialları izleyek gerekli herşeyi terminalden yaparak öğrenmeye çalış. Fedora ağır gelebilir.

IM için gerekli cevab verilmiş zaten, ben de Pidgin kullanıyorum. IRC ve ftp için firefox eklentilerini (chatzilla, fireftp) kullanıyorum. DCC çalışıyor, zaten kullanma amacım da o benim, bookz olayı.

Fedora ya da Ubuntu yüklersen Gnome ile karşılaşacaksın. Müzik için hemen Amarok yükle.
Sosyal ağlarda paylaş

Eger amacin sadece gundelik seyler icin kullanmaksa Linux yuklemekle ugrasmani tavsiye etmem. Bir sure sonra oyun oynamak istersin, sonra tekrar oturup 2 saatini Windows yuklemeye harcarsin.

Ama ille de Linux kurucam ogrenicem ben diyorsan Ubuntu en iyi baslangictir. Ubuntudan sonra da diger distro lari niye kurmak istersin bilemem tabi, calisiyorsa tamir etmenin bir anlami yok sonucta :)
Sosyal ağlarda paylaş

yeni başlayanların uzak durması gereken 2 dağıtım var biri debian öteki gentoo... kurulum mevzusu ömrünü yer insanın.. suse, ubuntu, fedora bunlar yeni başlayanlar için ideal. bu arada en iyi torrent programı ktorrent bence. kde ve gnome masaüstünde aslanlar gibi çalışır... msn'in alternatifi de pidgin'dir..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...