Mirage Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Selam, 4 yıllık bir laptop'um var. Baya eskidi ve yavaşlıktan çıldırtıyor. 40GB HDD var. Şu an iki partisyona ayrılmış. Bir 7gb'lık recovery partisyonu var. Geri kalan windows xp. Şimdi ben bu laptop'a linux (ubuntu) kurmak istiyorum. Windows'un bulunduğu partisyonu formatlamadan ve windows'a zarar vermeden partisyondan biraz kırpmak istiyorum. Ubuntu bunu yapabilir mi? Yada bunu yapan freeware programlar var mı? Partition magic falan vardı ama ücretliydi galiba. Teşekkürler efenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 hah aynen ben de ubuntu kuruyorum şu sıralar. vista'da şu var: "denetim masası - yönetici araçları - bilgisayar yönetimi - depolama - disk yönetimi" burda mevcut diskleri istediğin gibi silip formatlıyabiliyorsun. partition felan çekip, diskleri birleştirebiliyorsun. ancak xp'de bu hede bu kadar yetenekli miydi, hatırlamıyorum. sadece disk adı (C, D vs) değiştirmeye çalıştığımı hatırlıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Hayır XP yapamıyor öyle bir şey. Edit: Yani formatlayıp yeni partisyon falan yaratılabiliyordur. Ama verilere zarar vermeden partisyon boyu değiştiremiyor. Vista yapabiliyor. Gerçi Vista da çok kısıtlı yapıyor. Ama yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 live cd'de partition programı varmış diyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Bu konuda Acronis çok iyidir, farklı program seçenekleri vardır. Tavsiye ederim. Öte yandan Ubuntu Live Cd kurulumunda, partition için bir wizard var zaten. Yalnız kendi adıma ben problem yaşamıştım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Ubuntu ile hallettim ve ubuntu yükledim. Windows düzgün çalışıyor halen. Ama windows recovery partisyonu bozulmuş (hiç ellemedim aslında) yada grub yüzünden çalışmıyor. Fatal error falan dedi recovery'yi seçince. =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 partition magic vardi. symantec'in olmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar