Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Age of Conan guildleri hakkında

S_burti

Öne çıkan mesajlar

FrF hakkında nacizane ben de bişeyler yazayım yanlış anlaşılmalar olmasın.

FrF'deki ana amaç her zaman keyif alarak oyun oynamaktır. WoW guildlerine falan benzemez, high end'e guild olarak erişim gibi amacı olmamıştır. hiç bir zaman oyun dinamikleri içinde başarıdan başarıya koşan bir guild olmamıştır. Fakat kesinlikle en keyifli ortamın olduğu guilddir. Muhabbet esastır.

Liderlik gibi bir kavramımız yok. Genel itibari ile sınırları çizilmiş bir demokratik yapısı vardır. Zaten üyeleri bu yapının korunması için aşırı tutucu davranırlar. Verilecek kararlar forumumuzda yapılan oylamalar ile belirlenir. Oylama ile alınan kararlara da herkes uyar.

Üyelerinin çoğu yaşını başını almış kişilerden oluşur, hatta içimizde dinazor diye tabir edilen kişiler de vardır. Bu sebeple zaten yoğun stresli bir iş hayatı yaşamının yanında, oyunda da lvl kascam, item toplicam, millete yetişcem, herkesi yeneceğim, 1 numara olacağım gibi hırslarımız yoktur. Biraz abarttım tamam, zamanında kasma işinin kitabını yazmış yaşlı başlı üyelerimiz oldu :)

Şunu da itiraf etmek gerekir ki, SWG'nin özgürlükçü bağımsız oyun yapısı FrF'yi bu hale getirmiştir. Diğer oyunlar sistemleri itibari ile FrF'nin alışılagelmiş havasına uymamaktadır. Bu nedenle WoW'da gördüğümüz gibi oyunu her yönden görmek isteyen, sona ulaşmak isteyen kişiler bizimle problem yaşamaktalar.

AoC konusunda çok az bilgim olmasına rağmen, gördüğüm kadarı ile FrF üye sayısı açısından yeterli olmayacaktır. SWG'nin en iyi zamanında bile 130-150 üyemiz olmuştu. Şuanda sanırım ulaşabileceğimiz ve haydi dediğimizde toplanacağımız 50'ye yakın üyemiz var. Nasıl bir strateji ile ilerleyeceğimiz ilerleyen zamanlarda forumda kararlaştırılır. Zaten buraya da yansır.

Patideki nickler nedeni ile bir çok üyemizi tanıyamıyorum. O yüzden mir neden lekkusu ile selam vermedi diyen oluyorsa kusura bakılmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Soulreaver dedi kaçıııınnn! :)

İnanmayın abicim FrF hakkındaki yorumlara :) bilhakis hepsi 7/24 bilmem kaç professional ı kasıp jedi olacam nidaları ile gayet hardcore oynamıştır SwG yi, ki o zamanlar ne combat upgrade olmuş ne başka birşey.

Bir ben burakstlin ve agida kasmadı. Ben craft diye kafayı sıyırmıştım, burak guild ın kasasını soymakla meşgül dü ve agida da kalkınma naraları ile şehir ile haşır neşirdi.

Üstüne tanımam FrF nin, çoğu üye çoluk cocuga karışma yolunda , Ihtiyar tayfasından sonra en yaşlı adamlarız türkiyede MMO aleminde :)

AoC a da aynı yapı ile giriş yapacağız, guild ın cogunlugu başlar ise FrF ismini taşırız sanırım oyuna fakat FrF üyelerinin çoğunluğu olmaz ise farklı bir isimle yine oyna başlayan eski üyeler ile aynı çatı altında takılırız. Az kişi ile guild i kurup şanımızı lekelemeyelim :)
Sosyal ağlarda paylaş

ulen nankor adamlar. Guildin kasasını somuruyodum ama sorun bi neden :D?
Kendime ne aldim şu SWGde. Hep şehir için urettim yahu. Glad sende tam sopalıksın, hatırlarsan şirketimizin adı G&Bdi ki buradaki G sen oluosun. Kasa ortaktı yane :D. Hemde herkeselere ev, sehre shutledi cantinaydı yok malldi cepten yapacak degildim herhalde :D

= The Balık =
Sosyal ağlarda paylaş

burak senin jetpack yokmuydu yahu en son ellerde geziyodu asdasda
mir ilker in taksit alacam diye ilkerin milletin grindinin ortasına dalışlarını atladın hehe
neyse /lick all hehe

(shewky goldbreaker)

yine adam buluruz kasacak yahu kaç tane rp seven guild bulabilirki insanlar bi güzel de reklamımızı yaparız sitelere bannerlar koyarız xD
Sosyal ağlarda paylaş

İçimi dökeyim de kurtulayım,

Sevgili G&B şirketi,

Olm siz bana swoop yapacaksınız diye 2 3 ay x34 ile gezdim. x34'ü yapana kadar da sanırım 1 ay geçmişti.

Gladmir bana armor yapacak diye, 2 parca bone, 1 parça comp, 3 parça mabari, 1 parça ubese gibi kombinasyonlar ile gezdim aylarca. O yapılacak armor hiç gelmedi, zaten 1 set armor yaptın onu da giyecek kadar stat kimsede yoktu :P

Sevgili balık bir harvester yapmak için benden 15 harvester resource u istediğini ancak ve ancak crafta daldığımda anlamıştım, hala içimde kalmıştır, 1 harvy için 120k ore vermem.

Daha neler neler var da burada yazmaya utanmaktayım :D
Şunu da itiraf etmeliyim ki, oyunda gözümün açılmasına ve bi noktadan sonra paraya para değil kum dememde G&B'den yediğim kazıkların katkısı büyüktür.
Sosyal ağlarda paylaş

mega guild işine çok kuşkulu bakıyorum, belirteyim.

bu arada bir düzeltme. frf'nin kurucusu unity değil ben oluyorum, unity de ilk üye oluyor :P şaka bir yana 1 haftalık bir hazırlıktan sonra ikimiz tarafından kuruldu. frf'de liderlik ve yönetim kurulu gibi bir sistem yok. üyeliğe kabul edilen kişi diğer herkes gibi 1 oya sahip oluyor. guild kurucuları dahil hiçkimse %51 oy almamış hiçbir kararı uygulamaya geçiremiyor. mirally gayet güzel anlatmış zaten.

son olarak da bu s_burti isimli arkadaşın 10 söylediğinden 9'una inanmayın. yalancı değildir de balık hafızalıdır, unutur.
Sosyal ağlarda paylaş

bişey merak ediyorum..
balık sen mustafaar a gittin mi?

bu arada komplo ile yola çıkabiliriz bitane mega guilde gireriz o guild liderine güvensizlik falan yaratırız oyuncular üzerinde mirally güvensizlik oyu kullanır sonra sufi başa geçer süper olur!
(george lucas tan hiçbir şekilde etkilenmedim bu planı oluştururken)
Sosyal ağlarda paylaş

Qui nin sordugu soruya cevabin AOC nin suanda aciklanan guild sistemi suana kadar gorulen en iyi guild sistemi diyebiliriz..

Oyunculardan alinan vergiler pve alanlarda oyuncu sehirleri -ki bu sehirleri gelistirip oyunun onde gelen sehirlerinden birisi yapma tamamen oyuncularin elinde..

Yani Paticik town yapip bunu gelistirip oyunun onemli ticaret merkezlerinden birine donusturebilirsin yada paticik town daki bar unlu oyuncularin takildigi biryer olabilir..

Kusatma savaslari dolayisiyla birliktelikler kurma olayi vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs

birsuru guzel yenilik var..
ama

Turk oyuncu profiline uymuyor malesef bunlar..
Sosyal ağlarda paylaş

2 gün yoktum amma laf atılmış yahu. Buyurunuz cevaplar:
1- Mustafara trials of obivan betasını oynarken gitmiştim.
2- 1 harvestera 10 harvesterlık malzeme alma sebebim o malzemelerle şehre ve guild uyelerine binalar yapmaktır, ki suficim onayla lutfen seni de dagıtabilmen için en az 3-5 evin olmadan bırakmamışımdır.
3- Sadece shuttlei bile yapmak için tum gezegenleri gezip gerekli druide sahip koca serverda son kalan kişiyi bulmuş ve dünyanın parasına almıştım (gerekli material 3 aydır spawn olmuyordu o yuzden protocol druid yoktu). E bunları da hep zenginden al guilde ver mantigiyla yaptim. Şansıma Jedi kasan coktu da 5. class craftsa diye herkes harvester yaptiriyordu :D.
Sosyal ağlarda paylaş

balığı öldür hakkını yeme (kendisini yiyebilirsin tabi, ızgara, buğulama...) sufi'nin çantasında herzaman için guild ihtiyacına mahsuben 3-5 house deed bulunurdu. ama o 3-5 house deed bilmemkaç milyon unit malzemeyi açıklamaya yetiyor mu bilemiyorum tabi :p
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
balığı öldür hakkını yeme (kendisini yiyebilirsin tabi, ızgara, buğulama...) sufi'nin çantasında herzaman için guild ihtiyacına mahsuben 3-5 house deed bulunurdu. ama o 3-5 house deed bilmemkaç milyon unit malzemeyi açıklamaya yetiyor mu bilemiyorum tabi :p

In to your face Balık! >:D<
Sosyal ağlarda paylaş

FrF bir yaşam tarzıdır , sadece Swg'de Imparatorluğa karşı bir asilik değil , hayatın ta kendisine karşı bir asiliktir. Hayatımda başından sonuna kaldığım , ve Swg'deki o ölümsüz 960 günümü de ayrı güzelliklerle geçirdiğim tek guilddır. High End kasılmaz dediği gibi Mirally'nin , High Endler Beyoğlu / Profilo Alışveriş Merkezi / Reavelerin mekanı gibi yerlerde bizzat guild üyeleri tarafından gerçekleştirilir. ( Ama ben gene de oyunda bir High Endciydim , ups karizmam çizildi ) Bunun için söylemiştim , söylerim söyleyeceğim .. FrF nereye ben oraya.. Lahey lahey..
Sosyal ağlarda paylaş

Biz Swg de ve WoW da başlayan dostluklarımı gerçek hayata yansıtıp,
devam ettirdiğimiz için hala FrF diye birşey var aşağıdaki resim
istanbulda FrF nin heryıl düzenlemiş olduğu yemek organizasyonundan(organizasyona Derbi maç nedeni ile katılmamış olan büyük çoğunluğu esefle kınıyoruz)...
18 kişinin içinde şehirdışından katılım göstermiş arkadaşlarımızda mevcuttur.
İçinizde S_Burti(Balık)yi merak eden varsa Soldan 6.Kafaya dikkat

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...