MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 arkadaşlar salonuma wireless internet kurdum. fakat maksimum 20metre ötedeki odamdan internet çekmiyor. baya uğraştım fakat bir gelişme göremedim. bunu aslında bilgisayar ve wireless router arasındaki 6 tane duvara bağlıyorum. fakat yine de çekmesi gerektiğini düşünüyorum. geçenlerde bi cd kutusunun etrafına sarılan aluminyum folyo antenini yaptım. hiç bir gelişme olmadı. SmartNet şimdi durum böyle olunca, bir çözüm bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Access point'inin markasi modeli nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 modelini de yazdım yukarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Soyle seyler var range genisletmek icin ama bilmiyorum marka farkli olunca bisey farkediyo mu. Routerimin antenini sokup bakayim dedim sokemedim, korktum biraz da kopartmiyim diye :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 yok yok range artıracak birşey yok. yani çekebiliyo olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 binadaki celik konstruksuyondan kaynaklanir, ustesinden gelmenin pek bir yolu yok. yapabilecegin tek sey, duvarlari kesmeyen bir yol varsa onu denemek (hol gibi) ek: kapsama alani arttirmak sinyal siddetini arttirarak yapilan birseydir, bir nebze ise yarayabilir, yalniz sinyal siddeti arttikca saglik acisindan iyi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 antenin etrafına yine folyolu yönlendirme amaçlı bişey yap sadece senin odana bakan tarafı açık olsun bi de anten resmindeki gibi mi duruyor yatay mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 yatay... direk odama doğru bakıyor anten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 telefon hattı çek kendi odana kur modemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 haydaaaa buyur burdan yak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 MrLevie said: yatay... direk odama doğru bakıyor anten. anteni dik tut, ucu tavana baksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Aynı sorun bizim ofiste benim makine içinde geçerli. Ofiste kablo sistemi istenmediginden wireless network kurduk ancak benim arka odama (ki modemle aramda 6-7m var ve desktop kullanıyorum)cok zayıf sinyal geliyor surekli kesinti yasıyordum. Çözüm olarakta USB uzatma kablosu ve USB wireless ethernet alarak biraz daha iyi duruma getirdim. Full cekmiyor ama işimi görecek kadar bir baglantı alabiliyorum kesinti yaşamadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 salon, 20 metre, 6 duvar... Abi nerde yaşıyosun sen Dolmabahçe Sarayı mı? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 upuzun koridor var hocam ya. yani 20 metre diyorum ama 10 metre de çıkabilir:D hatta 10metre desek daha mantıklı evet. yoksa 110metrekare ev yani. 3oda bi salon:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Normal bir cam dahi %10 gibi kayıba neden oluyor. 6 duvardan almaması normal. Directional antenlerden alabilirsin eğer routerın anteni değişebilir tip ise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 anten vida gibi çevirilip çıkartılabiliyor. nerden kaça bulurum ki directional anten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kukuman Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 efsaneymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
«dodo» Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 1. 7 dbi lik 360 derecelik anten 2. 7 dbi lik directional anten 3. Ara odalardan birine MESH (Airtieslarda var) teknoloji olan bir access point (AP-400 mesela airtiesin). Tabi salondaki routerda da olması lazım MESH teknolojisi. 1. olmazsa 2. - 2. olmazsa 3. kesin olur artık. Oda olmadı salondaki routera 7db lik directional anten koyup aradaki bir odaya 7db 360 derecelik antenli bir access point koyabilirsin. Telekom grevi sağolsun telefon ve adsl bağlatamadığım için yeni taşındığım eve bizim komşunun evine koydum ben Airties'in AP400 access pointini. 7dbi 360 derece anten bağladım AP ye. Yan evin 3. katında access point. Benim evin zemin kattan 2 bar çekiyor şuan benim laptop. Birde senin laptopun wireless adaptörü veya desktop ise wireless kartın dandik olabilir. Toshiba laptopum var çoğu laptopun wireless görmediği yerlerde yakalıyor. Yardımcı olur umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 akvaryum fln varsa aarada kaldırıp dene, bağlanıtıyı çekiyo diye duymuştum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 etraftaki başka wireless la sinyaller karışıyor bazen kanali değiştirmeyi dene örn. ttnetin verdigi 7-13 standart veriyodu sanirim ben onu 3-4-5 falan yaptım şimdi gayet memnunum bi dene istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 ben dun gidip kablonetten router aldim markasi netmaster 4 oda bi solan evimizin heryerinden maximum bir atar dusuk cekiyo. Ve routerin hemen yaninda akvaryum var. 5+1 ses sistemi var var olu var yani baska bir problem olmasin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 valla spompasın söylediği şey işe yaradı bende kısmen. yani önceden msndeki mesajlarım hiç gitmezdi. artık gidiyor en azından:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar