Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarantino'nun olmazsa olmazları...

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Tarantino filmi hayranları için açayım bu topic'i dedim. Tarantino hayranları bilirler, Tarantino filmleri izlemenin bazı sorumlulukları vardır. Bunları burada işleyelim de yeni izleyecek olanlar özelliklerini bilsinler yönetmenin. Benden bir kaç tane aklınıza geldikçe yazarsınız...
*Soundtrackler. Tarantino filmlerinin soundtrackleri HER ZAMAN önemlidir. Kullandığı müziklerin filmle uyuşmasına çok fazla önem verir. Amanın bir Tarantino hayranının yanında adamın filminin müziklerine laf etmeyin sizi boğazlar hemencecik =)
*Dialoglar. Tarantino'nun araya sıkıştırdığı ilk bakışta çok alakasız, gereksiz ama film bitince aaa aslında şundan bahsediyolarmış ooo baksana dedirten dialogları. Pulp Fiction'da Samuel Jackson'ın iki adamı vurarak öldürmeden önce ne tür hamburger yediğini sorup 5 dakika önce geyiğini çevirdiği Royale with cheese'le bağlaması, Reservoir Dogs'daki öncelikle bahşiş muhabbeti, sonra renk seçimindeki çocukça kavga... Kill Bill'deki zenciyle bir anda kavga etmeyi kesip yaptıkları konuşma...
*Kan. Oha bu ne kan lan amma abartı ASLA demeyeceksiniz. Bunun bilinerek yapıldığını anlamanız gerekir. Özellikle Kill Bill için "eaaa çok saçmeaa amma kan bea" falan denmiş, Tarantino bilerek yapıyor bunları zaten.
*Ayak. Tarantino'nun ayak fetişisti olduğunu düşünmeye başladım artık. Filmlerinde illaha ayak gösteriyor, Stanley Kubrick'in her filmde göğüs göstermesi gibi. Pulp Fiction'da Uma Thurman'ın John Travolta'yla restorana gitmeden önce çıplak ayak gelmesi, Kill Bill'de yine Uma Thurman'ın ayağına yapılan 5 dakikalık çekim...
Şimdi başka yok aklımda ama dikkat edilirse bulunacağından eminim. Görelim kaç tane Tarantino hayranı var patide =)[signature][hline]Some people are born with tragedy in their blood.
UIN: 2060306
Sosyal ağlarda paylaş

Salma Hayek striptiz yapan vampir kadın olarak mı oynuyordu o filmde?
Bu arada çok önemli başka bir şey unutmuşum...
*Oyunculuk: Kill Bill'de göremedim (filmi 1 kez izledim belki de vardır yani) ama onun dışındaki bütün filmlerinde Tarantino ufak bir rol üstlenmiştir. Reservoir Dogs'da Mr. Brown, Pulp Fiction'da Jimmy gibi... Her zaman küçük roller olur bunlar ama hep de oynar.
Çok ilginç adam ya şaşırıyorum o kadar çok olayı var ki...[signature][hline]Some people are born with tragedy in their blood.
Sosyal ağlarda paylaş

salma hayek in ayağından şampanya içiyordu sanırım[signature][hline]Küçük bir adada terk edildiniz. Ve ufukta hiç kara parçası bile göremiyorsunuz. Hangi 3 şeyin olmasını isterdiniz?
zgrw, 13 January 2004 21:09 tarihinde demiş ki:
Black pearl, Bloodmoss, Mandrake Root

Sosyal ağlarda paylaş

bende bi kaç tane ekliyim
1.herfilmde bagaja bi adam atilir.bagaj fantezisi var adamin
2.bide tarantinonun her filmde kullandigi bi efekt var, duvarin arkasini kutunun içini falan gösteren ne denir bilmiorum ama her filminde var nerdeyse.
3.hat safadaki absurdlukler yok okul aracinin kavga sırasinda gelmesi, zenci mafya babasina tecavuz edilmesi, kırmızı ışıkta dururken kaçmaya çalıştığı adami görmesi fln, kara komedi modunda şeyler yani..[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

Tarantina bir ayak fetişistidir. Bu Trantino' nun saklmadığı bilinen bir şeydir.
From Dusk till Dawn' da sırf o sahneyi oynamak icin sonradan senaryoyu değiştirmişti. O filmde böyle bir sahneye diyeceğim yok ama Uma Thurman' ın ayakları kadar çirkin bayan ayağı görmedim ben ve uzun bir sure kamera o ayaklarda kaldı.
Düşündükte midem kalkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

filmde kadının ayakları oyle spastik pozda kalsin diye bişi yapmişlar herhalde, oyle cirkin sekilsiz ayak mı olur?
başparmagiından buyuktu 2. parmagı iyy...[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

sonracıgıma kendi filmlerine super gondermeleri var adamin mesela:
1.reservoir dogs'da manyak mr. blondie'nin dinledigi radyo programinin adi K'BILLY son filmi ile bi baglantisi var sankiiii
2.yine K'BILLY'de çalan şarkılardan birisi kill bill'de şerifin arabasinda çalan şarkı ile aynı.
fln filan aklima daha gelmiyo butun filmlerini bi ara baştan sona izlemek gerek tekrar[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

Uma Thurman'ın ayakları Kill Bill'de kasıtlı olarak çirkin gösterilmiş bence. Ya bilmiyorum da bana Tarantino senaryoyu yazınca çok çarlinin kelekleri tarzı geldi rahatsız oldu da bazı estetik dışı öğeler koyarak "bu sadece adam biçtiğimiz ve güzel kadınlar koyarak reyting almaya çalıştığımız bir film" demeye çalışmış gibi geliyor. Tabii kendi fikrim yani.
Zaten ufak tefek ayrıntılar Tarantino için çok önemlidir bilinir baya... Ayrıca kara mizah yapıyor zaten genelde ironik şeyleri işliyor dediğiniz gibi zenci mafya babasından kaçarken kırmızı ışıkta adamla karşılaşma, Mr. Pink'in son sahnede çantayı kapıp aradan bir anda sıvışması falan...[signature][hline]Some people are born with tragedy in their blood.
Sosyal ağlarda paylaş

evet o film harbi boktandı ehe :) vampirlerin içine edilen tek film :-p bu arada soy isim güzel tarantula gibi ..[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
DynamicK, 11 January 2004 03:15 tarihinde demiş ki:
bidahaki pop stara bende katılıcam
şimdiden calısmalara basladım
2 kapkaç yaptım
6 adam dövdüm
3 lokantada kavga cıkardım

[Bu mesaj theKingpin tarafından 15 January 2004 21:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

from dusk til down mükemmel başlıyor böyle filmden yeni bir reservoir dogs fln bekliosunuz sonra bi anda 180 derece dönüp korkunç ötesi en berbat vampir filmine donuyor.
tarantino filmlerinde bi de anlamadigim "square" geyigi vardir, nedir ne anlatmak istio herif orda anlamadim bileniniz varsa söylesin.
(square'i pulp fictionda arabada, kill bill'de mutfak sahnesinde görüyoruz hatta pulp fictionda cizgi seklinde cıkıo)[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

Alakası yok square olayı Kill Bill ve Pulp Fiction'da farklı anlamlarda kullanılıyor her şeyden önce. Kill Bill'de eşit olmak anlamında söylüyor, Pulp Fiction'da ise tam anlamını bilmiyorum ancak John Travolta'ya don't be a loser gibi bir şey demek istiyor yani alakasız.[signature][hline]Some people are born with tragedy in their blood.
Sosyal ağlarda paylaş

bana ozellikle pulp fictionda cok ilginc gelmişti hatta sanerixxle bi an birbirimize baka kalmiştik ne oluo lan modunda?
killbilldede pis pis sırıtmiştik :D[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de From Dusk Till Dawn'ı niye tartışıyoruz pek anlamış değilim açıkçası. Filmi Tarantino yönetmedi ki? Senaryoyu o yazdı ancak yönetmen başka birisi diye biliyordum. Hatta Kill Bill 4. filmiyse...
Pulp Fiction
Jackie Brown
Reservoir Dogs
diğer 3 filmi de bunlar olmalı.[signature][hline]Some people are born with tragedy in their blood.
Sosyal ağlarda paylaş

neyse
bu arada uma thurmanin sari ayakkasbisinin altinda fuck u yazdigini gordunuzmu?

cokcokcokc dikkat ister ama

bide lucylui nin g3 gibi silahla suikast yaptigi animede ilk gorunuste ojesi yok sonra tetigi cekerken oje surulmus

bide niye assasinler oyle deri giyer, tamam dar rahat ama neden kirmizi veya topukludur?[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şey daha dikkatimi çekti. Tarantino'nun ustalıklarından biri, bir ortamı çok güzel betimliyor. Mesela Pulp Fiction'da Travolta ve Thurman restorana girdiklerinde 5 dakika falan restorandaki ortamı, insanları, muhabbeti gösteriyor. Kill Bill'de de The House of Blue Leaves'de ilk girildiğinde band'i gösteriyor, insanları gösteriyor falan filan çekim açıları olarak çok güzel yapıyor adam bunu.[signature][hline]Some people are born with tragedy in their blood.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...