Chorap Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Arkadaşlar, Uzun araştırmalar sonucu yeni sistemimi oluşturdum, yakın zamanda almayı düşünüyorum (8800GT bulabildiğim anda). Listeye şöyle bir bakıp değerlendirirseniz sevinirim. Önerileriniz varsa lütfen yazın... ------------- Liste: Görüntü Kartı: EVGA GeForce 8800GT SSC 512MB İşlemci: Core 2 Quad Q6600 2.4GHz (G0 steppingli olanı) HD: Seagate Barracuda 7200.10 250gb 7200rpm Anakart: EVGA 680i A1 SLI Ram: Kingston HyperX 2GB (2 x 1GB ) DDR2 800 LCD Monitör: Samsung 226BW 22" 2ms Power Supply: PC Power & Cooling Silencer 750W Quad Kasa: Cooler Master Cosmos 1000 - ATX Full Tower CD/DVD Burner: SAMSUNG Black 20X DVD+RW Toplam Fiyat: $1750 (newegg.com) ------------- İleride iyi bi işlemci soğutucu alıp (Zalman 9700 - full copper gibi) quadı 2.4GHz den 3.2-3.4GHz lere overclock etmeyi düşünüyorum. Ayrıca 2gb kingston ram daha alıp toplam 4gb yapıp bir tane daha 8800GT ile SLI gidebilirim. Bunların masrafı da hemen hemen bir $450 daha olacak. Elime para geçince bu eklentileri de yapacağım... Siz neler düşünüyorsunuz??? Lütfen eksik veya yanlış birşey görüyorsanız söyleyin. Yada başka önerileriniz varsa paylaşın... Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 ya arkadaşlar gerçekten merak ediyorum böyle bi ekran kartını ne için alıyorsunuz? bende 6600 GT var ama onu bile kullanma fırsatım olmadı :) 3D rander flnmı alıcaksınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Basit, oyun için...son çıkan oyunları yüksek bir performansta, oyunun sunduğu her özelliği kullanarak oynayabilmek için. Mesela yakında çıkacak olan Crysis'i bu kart bile herşeyi highda iken çalıştıramayacak...Zaten bu anlattıklarımı aldıktan sonra bir 3 sene daha başka birşey almam, o zamana kadar zaten her çıkan oyunu oynayabilmek için iyi birşey almak önemli şimdiden... Tabi aynı zamanda 2D-3D işlerimi de yapmak için kullanıcam ama ona çok önem vermedim bu işlemi kurarken, quad yardımcı olabilir ama.. Oyun oynamayana zaten gereksiz yani bu tür bi görüntü kartı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 diğerlerini okumadımda ram lerimiz ortak ben aynı anda cod2 dota müzük birkaç dandik oyun açabiliyorum rahatlıkla 6 cigabayt yapmayı düşünüyorum kinstonlar çok ucuz bence sende yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Chorap said: Basit, oyun için...son çıkan oyunları yüksek bir performansta, oyunun sunduğu her özelliği kullanarak oynayabilmek için. Mesela yakında çıkacak olan Crysis'i bu kart bile herşeyi highda iken çalıştıramayacak...Zaten bu anlattıklarımı aldıktan sonra bir 3 sene daha başka birşey almam, o zamana kadar zaten her çıkan oyunu oynayabilmek için iyi birşey almak önemli şimdiden... Tabi aynı zamanda 2D-3D işlerimi de yapmak için kullanıcam ama ona çok önem vermedim bu işlemi kurarken, quad yardımcı olabilir ama.. Oyun oynamayana zaten gereksiz yani bu tür bi görüntü kartı... bende progamer'ımda genede 6600 GT bile gereksiz geliyor bana :) her çıkan yeni oyunu alıyorsunuz heralde. biz sadece iyi oyunları alıyoruz ondan gerek olmuyor heralde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Ben şahsen yeni çıkan oyunları denemeyi seviyorum, profesyonel ilgi alanıma da giriyor hatta ilerde o sektöre bile giremeye çalışabilirim...tabi biraz da zevke bağlı işler bunlar. Eh tabi kullandığım birkaç programa da yardımcı oluyor bu tür kartlar, ne kadar orasını bilemiyorum... Tabi bende iyi oyunları oynuyorum sonunda, her çıkan oyunu başından sonuna oynamıyorum. Denemek, yeni neler var onları görmek, teknolojiyi görmek hoşuma gidiyor tabi...ama benim de özellikle oynadığım ve bu tür kartları gerektirmeyen oyunlar var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 bu arada aldığın powersupply çok abartı ve gereksiz.. 500 watt çok rahat yetecektir..(o bile fazla) böyle bi sistemin 350 watttan fazla kullanıcağını sanmıyorum... kullandığındanda 50 watt fazla almak kafidir. ama sli fln diosun sen 450 watt civarı bişi al. 750 watt inanılmaz gereksiz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Evet ondan da emin değildim ama hem ilerisi için SLI ve Quad Core u 3.2Ghz lere overclock ettikten sonra baya güç ister diye 750W seçtim. Ve ayrıca bu seçtiğim modelde ucuzluk var bu ay newegg.com da (oradan alıcam bütün parçaları) 500W lık bir PSU ile neredeyse aynı fiyata geliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 internette calculaterları var psu hesaplamak için. yani çift işlemcili 6 harddiskli 2 sli'lı makine bile 750 watt istemez emin olabilirsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 ok çok saol, araştırıp ona göre daha düşük bir tane psu alırım artık. heralde daha sessiz de olur... Onun dışında yanlış görünen birşey var mı listede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 o siteden nasıl alıon anlamadım aha böyle yazıo Newegg.com does not currently ship internationally; we only deliver to locations within the United States and to Puerto Rico. senin adamın mı var firmada_? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Yok New York'ta oturuyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Monitör için harika bir seçim yapmışsın diyebilirim gönül rahatlığıyla. 250GB HDD yetmeyebilir bu devirde. Ben olsam 320GB yada 500GB bakardım. Ama ne için kullanacağına bağlı tabi. Fiyat farkları da çok değil zaten. DVD-Writer için Samsung yerine NEC tavsiye ediyorlar. NEC kullanmadım hiç, ama iki kere Samsung kullandım ve çok da memnun kalmamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 model ne olursa olsun dx10 seçimini yanlış buluyorum. zira kendin de söylemişsin crysis'i çalıştırmayacak diye. ram seçimin güzel ve exa'da kampanyası olması lazım şu aralar. bi de quad ve SLI seçimini biraz erken buluyorum. çift işlemcili ekran kartları çıkar SLI yalan olur (aslında gf7950 var çift işlemcili). quad da performans olarak artılarını belli başlı uygulamalarda gösteriyor. edit: new york demişin exa yalan olur tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Bence güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 İşte dediğim gibi quadı bi 3.2GHzlere overclock ettikten sonra işlemciyi uzun süre değiştirmem diye düşündüm. Aslında ilk E6850 3.0GHz core2duo düşünüyordum fakat Q6600 lerin 3.4 lere hatta 3.6 lara kadar overclock edildiğini duyunca aynı fiyata quad yerine duo almanın bir mantığı olmadığına karar verdim. Bence çoğu oyun ve programlar hızlı bir şekilde çok işlemci desteğe geçiş yapacak, 1 sene içinde meyvalarını toplamaya başlarım diye quad seçtim. Ayrıca yeni teknolojiyi her zaman denemeye hastayım, yeni olsun benim olsun...her ne kadar bu hızlı duolar da gayet yeni ve güzel olsa da... Ekran kartına gelince 8800GT şu anda fiyat/performans olarak herkese olduğu gibi bana da çok makul geldi...zaten şimdiden SLI yapmayacağım ama ilerde düşünüyorum. Evet daha iyi birşey bende isterdim GTX veya Ultra gibi fakat GT nin fiyatını gördükten sonra onları düşünmek biraz saçma, 2 SLI GT bir GTX fiyatı ediyor ve performans olarak %50 kadar üzerinde. 9k serisini de beklemeyi düşünmüyorum. Evet HD yi 320gb veya 500gb yapabilirim, sadece biraz cimrilik yapmışım orda, arada çok fiyat farkı yok. Zaten Raid 0 düşünmüyorum, çok gerekli görünmüyor bana ve biraz da riskli geliyor. Zaten düşünsem de Raid 0 yapmayı bilmiyorum, ha öğrenilir ama olsun... Size başka bir sorum olacak yalnız..seçtiğim kasadan yavaş yavaş souğumaya başladım...bağzı değerlendirmelerde hava soğutması için iyi olmadığını yazmışlar. Her ne kadar cooler master olsa da bu modelde sessizliğe önem vermişler o yüzden biraz zayıf kalmış. 100-150 dolar civarında sizin önerebileceğiniz kasalar var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Joker said: Chorap said: Basit, oyun için...son çıkan oyunları yüksek bir performansta, oyunun sunduğu her özelliği kullanarak oynayabilmek için. Mesela yakında çıkacak olan Crysis'i bu kart bile herşeyi highda iken çalıştıramayacak...Zaten bu anlattıklarımı aldıktan sonra bir 3 sene daha başka birşey almam, o zamana kadar zaten her çıkan oyunu oynayabilmek için iyi birşey almak önemli şimdiden... Tabi aynı zamanda 2D-3D işlerimi de yapmak için kullanıcam ama ona çok önem vermedim bu işlemi kurarken, quad yardımcı olabilir ama.. Oyun oynamayana zaten gereksiz yani bu tür bi görüntü kartı... bende progamer'ımda genede 6600 GT bile gereksiz geliyor bana :) her çıkan yeni oyunu alıyorsunuz heralde. biz sadece iyi oyunları alıyoruz ondan gerek olmuyor heralde... bioshock GG cok komik bi aciklama olmus lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Ee bir yukarda yazdıklarıma önerileriniz, cevaplarınız var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Chorap said: Ekran kartına gelince 8800GT şu anda fiyat/performans olarak herkese olduğu gibi bana da çok makul geldi...zaten şimdiden SLI yapmayacağım ama ilerde düşünüyorum. Evet daha iyi birşey bende isterdim GTX veya Ultra gibi fakat GT nin fiyatını gördükten sonra onları düşünmek biraz saçma, 2 SLI GT bir GTX fiyatı ediyor ve performans olarak %50 kadar üzerinde. 9k serisini de beklemeyi düşünmüyorum. bekle bekle olmuyo onu bekliyim diyosun o cıkıyo bilmemnesi eksik oluyo soora da iste 3 ay soora yeni seri cıkıcak onu alıym diosun erteleye erteleye bi hal oluyosun bence guzel olmus Evet HD yi 320gb veya 500gb yapabilirim, sadece biraz cimrilik yapmışım orda, arada çok fiyat farkı yok. Zaten Raid 0 düşünmüyorum, çok gerekli görünmüyor bana ve biraz da riskli geliyor. Zaten düşünsem de Raid 0 yapmayı bilmiyorum, ha öğrenilir ama olsun... 250 yeter bence abartmaya gerek yok soora bi yanıyo allah ne verdi kaybediosun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Joker said: bende progamer'ımda genede 6600 GT bile gereksiz geliyor bana :) her çıkan yeni oyunu alıyorsunuz heralde. biz sadece iyi oyunları alıyoruz ondan gerek olmuyor heralde... progamerlığını sevsinler joker. duyan da sanki süper oyuncuymuşsun da konuşuyormuşsun sanır. 6600GT bile gereksiz geliyorsa sana 3-4 yıldan eski oyunları oynuyorsun demektir. - Oblivion - Bioshock - Neverwinter Nights 2 - Crysis - Gears Of War - Unreal Tournament 3 - Age Of Conan Bunlar gibi oyunlar için gerekiyor o tip kartlar. Ha her oyunu low'da oynamayı seviyorsan o ayrı. Ancak hardcore oyuncular maximum ayarlarda takılma olmadan oynamayı sevdiği için bu tip kartlar alıyor. Biz sanki kötü oyunları alıyoruz... Yukardaki oyunlar kötüyse afedersin sen hiç bir oyundan anlamıyorsun demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Joker said: bende progamer'ımda genede 6600 GT bile gereksiz geliyor bana :) her çıkan yeni oyunu alıyorsunuz heralde. biz sadece iyi oyunları alıyoruz ondan gerek olmuyor heralde... "Pro gamer" ile dedigin seyler cok alakasiz seyler, gunun 10 saati super klavye super fare kulaklik vs ile CS oynayana da pro gamer deniyor mesela gunumuzde, o zaman da 120 fps ile 250 fps arasinda pek fark olmuyor. Crysis, Bioshock, Call of Duty 4 vs. gibi oyunlar sen oynamadin (veya low grafik ayarlariyla oynamaya calistin) diye kotu oyun mu mesela? Amacin yardim etmek mi millete laf sokmak mi? 8800GT veya GS yeni bilgisayar alan bir oyuncu icin en iyi secim su anda. Bu saatten sonra bilgisayar alan elbet DX10 destekli kart almalidir ki alti ay bi sene sonra tekrar ekran karti upgrade ile ugrasmasin, 8600 serisinin performansi ise tek kelimeyle rezalet. Parasi cok olan 8800GTX, fiyat/performans arayan 8800GT veya en azindan 8800GS alir, mantikli olan bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Chorap said: Mesela yakında çıkacak olan Crysis'i bu kart bile herşeyi highda iken çalıştıramayacak... Hayır çalıştıracak. Crysis o kadar abartı değil. 8800 kartların güzel performansı vardı. Crysis'in de teknikal olarak iyi optimize edildiği söyleniyor. said: Minimum System Requirements System: Intel P4 2.8 GHz / AMD Athlon 2800+ / Intel Core 2.0 GHz or equivalent RAM: 1024 MB Hard Drive Space: 6000 MB Other: Video: NVIDIA 6800 GT 256 MB / ATI X800 Pro 256 MB or better Recommended System Requirements System: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D) or equivalent RAM: 2048 MB Hard Drive Space: 6000 MB Other: Graphics: Nvidia 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0) or DX10 equivalent Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Saolun arkadaşlar yardımınız için, ısmarladım parçaları (sadece HD ve kasayı değiştirdim ilk listeden) yarısı geldi bugun, diğer yarısı yarına gelecek inşallah. Bir heycan sardı hadi bakalım inşallah kazasız belasız montajımı yapıp kuararım aleti...ilk olacak sıfırdan kuruşum... *yutkunur* montaj ve vista kurulum hakkında tavsiyeleriniz ve önerileriniz varsa lütfen paylaşın...ihtiyacım olacak.. :) tekrar teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Kasayı neden değiştirdin ? Bende senin listende görüp baktım ve baya beğenmiştim. Hangisi ile değiştirdin, ona da bir bakiim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Vista kurulumunu dert etme. Oldukça basit ve eğlenceli. Kasa montajı için de tom's hardware'deki montaj rehberini bastırıp yanında bulundurmanı tavsiye ederim. Takıldığın yer olursa bakarsın. Ufak bir de tip: Kablo salatasını önlemek hem montaj rahatlığı açısından, hem de kasanın hava akımını engellememek için önemli. O yüzden kabloların fazla karışmasına izin vermeden kablo toplayıcıları kullanırsan rahat edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar