Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soyunuz nereden ?

Daesu

Öne çıkan mesajlar

said:
PiNk, 02 January 2004 22:33 tarihinde demiş ki:
hmmmm ne demeli acaba...
Hic arastirmadigim bir konu...
topigi okudum bastan sona herkes bir yerlerden bir sekilde karismis..
Hic %100 turk yok mu aranizda ya?
Pink tam da bu konuyu hararetli bir şekilde tartışıyorduk başka bir başlıkta..

amacından sapmış başlık :)[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
Sosyal ağlarda paylaş

Orta Asya'nın steplerinden geliyorum...

Önce Hunlarla beraber Hazar deryasının cenubundan geçmişiz ve Kırım'ın Ur kasabasına yerleşmişiz oradan Osmanlı-Rus harbinde ayrılıp Romanya'nın Köstence kasabasına yerleşmişiz babamın babası ebeveynleri öldükten sonra İstanbul'a yerleşmiş

1800 lerden kalma bir seceremiz var daha 1700 e kadar gidiyor ama o kısımlarını tercüme edemedik henüz.
Anlayacağınız gibi Kırım Tatarıyım. Ailede ablam ve 12 kuzenim; bilinen ilk melezleriz.

Anne tarafım daha klarışık onlarda Elbistan bile var, annemin anne tarafında 4 kuşak ötedeki Anadoluya ilk gelen 3 dedesi peygamber sülalesinden gelidği için Osmanlı'dan maaş alıyor ve askere gitmiyorlardı, annemlerin tarafında ilk askere giden kişi kurtuluş savaşında Batum'da görev alan Miralay Ali Rıza beydir.
Annemin babası tarafı da Kaffasya dolaylarında aygır yetiştiren bir ailedir.
Kurtuşluş savaşı sonrası yıllarda Miralay Ali Rıza bey Tokat'ın Mesudiye ve Reşadiye köyleri arasında bir çiftliğe yerleşmiş halen çiftlik "Miralayın çiftliği" diye de bilinir.

Anne tarafı ne kadar karışıksa baba tarafım da o kadar sade anlayacağınız.

Ve içimde hâlâ Anadolu'nun orta yerinde at koşturma hevesi vardır... Yılın bazı dönemlerinde Köstenceli Tatarlar toplaşır açık bir alanda oyun oyunlar oynayıp türküler söylerler, bir akrabam gitmiş o taraflara walla bizim soyun kızları gerçekten de güzelmiş. Bir ara gidip kendime bir Tatar kızı beğeneyim de kanı kurtaralım :)[hline]wuJ0h!^3§ !u3§

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dresquin, 04 January 2004 20:10 tarihinde demiş ki:
Viktor süper özendim ya, yani ailen hem soyluymuş senin adına sevindim bir de asıl bu kadar geriye kadar bulabilmene özendim. Ama biraz da ailenin biraz ileri gelemsinden kaynaklanıyor herhalde. Şanslısın yani. Ben de yeni yeni başladım araştırmaya. Bakıcam artıkın..[hline]Siyah Kahve.com; Edebi kahvelerin mekânı

eheh babamın amcası osmanlı arşivlerinden cıkarmış dırek secereyı tum aıleye bırer kopya vermış ve doldurulucak şekılde hazırlamış bunu babam da bana verdı yanı kendındekını zaten bır amca arkeolog dıgerı avukat onların amcasıda meclıste erşivlerle ılgılenıyorsa dırek cıkarıyorlar zaten ;)
babacum supermış amı gaza geldım bıde hep merak edıyordum o yılkı atlar ne demek sımdı cozdum ehhe :D[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
Sosyal ağlarda paylaş

bi ara bi cd vardi.. cd de her aile, kendi bildigi bilgileri (dogru/kesin) cd de kaydediodu... sonra o bitince, (haa programiin adi soyaagaci) bu programi bulan adama yolluyosun bunu... bu basliyor birlestirmeye... sora herkese geri yolluyor... ilginc biseydide, daha sora noldu bilmiorum... ama bu programi ben burda (almanyada) bulmustum... türkiyede zannetmioim olsun..[hline]ultraslan-Avrupa HERYERDEYIZ !!!
Almanya...
Sosyal ağlarda paylaş

Türk diye bi olay yok ki abi...

Türk gavurlarin bize verdigi ad
nasil amerikali diye bi olay yoksa amerikaya gidenelr ingiliz portekiz cart curtsa... Bizim anadoluyada bir sürü kavim mavim gelmiştir....

Anadolu karışıktır türk diye bişey yoktur
TÜkçe konuşan türkiye vatandaşlari vardir...

ismin sonuna -ye, -ya eki konulan tek Türkmen ülkeside bizizdir..
Yani kisaca türk diey bir ırk yoktur, Türkmen olabilir belki,
Türkmen ülkeleride -eli, -istan ekleri alir...
ornek: Türkmenistan

Kisaca biz dünyanin en karışık 2 bölgesinden birinde yaşamaktayiz..
1 Amerika
2 Anadolu[hline]Sansured by sad :)

mastered: Marksman, Medic, Creature Handler, Commando...
Still prog: Merchant
Next: Teras kasi Artist
Sosyal ağlarda paylaş

anne tarafından alman,babam osmanlının bursada(başka bir türk beyliğinin değil osmanlının) bursayı alınca yerleştiği bursanın dışında dağ köylrinin birinde doğmuş,köyün adı keles,hata girşinde "türkistandan gelen ses keksdiye bir tablea var(bide kilis diye bir il var karıştırmayın)

bu arada yok çaldıran savaşıydı yok oydu buydu,valla nnasıl o kadar geriye kadartakip edebildiniz,özendim yanil[hline]"In blossom today, then scattered:
Life is so like a delicate flower.
How can one expect the fragrance
To last for ever?
- Admiral Onishi Takijiro

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 08 January 2004 17:47 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 08 January 2004 17:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ıgh,yukarıda "türkistandan gelen ses keles" yazmaya çalışmıştım,typho olmuş,klavyem sakatta,artık yeni bir klavye alma zamaı gelmiştir.[hline]"In blossom today, then scattered:
Life is so like a delicate flower.
How can one expect the fragrance
To last for ever?
- Admiral Onishi Takijiro
Sosyal ağlarda paylaş

Size uyup bende arastirdim sonunda babam mars'li....
annem de venus'lu cikti....
Cok sasirdim......
Birak cd deki aile agacimizi tesadufen annem'in ucan dairemizden disari el sallarken cekilmis resmini yayinlamis NASA
:lol:[hline]Ella es una hermosa mujer...
Sosyal ağlarda paylaş

hmm aslına bakarsanız benim soyum biraz tuhaf yerlerden geliyor .. Baba tarafı Girit'ten , anne tarafı da Mısır'dan ak arap olarak geliyorlar ve ben cıkıyorum ortaya .. Onun dı$ında asıl komedi biz ailecek pek inanclı diilizdir. Hatta hic bile diyebilirim. Ama komedi bolumu anne tarafı Mısır dolaylarından arabistan yarımadasından geliyor ve Peygamberin bilmemkacıncı ku$aktan akrabası oluyoruz $u anda ..
Buna ornek vermem gerekecek. Mesela benim annanem , annem , teyzem vs vs anne tarafının Female butun parent'larının ilk adı $erife Fatma ( annem: $erife fatma berire , teyzem: $erife fatma betül vs vs ) ve anne tarafının male parent'lerinde de Seid adı var . orn: dayım: seid faruk , dedem seid kemal , ben seid Can olaraktan .. KomiK bi durum cunku biz inanmıyoruz da :-P[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 11 January 2004 00:36 tarihinde demiş ki:
sizin soy isimler en başta yer alıyor :)

hehe ewet[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sin, 08 January 2004 17:01 tarihinde demiş ki:

nasil amerikali diye bi olay yoksa amerikaya gidenelr ingiliz portekiz cart curtsa... Bizim anadoluyada bir sürü kavim mavim gelmiştir....

1 Amerika

Mükemmel açıklanmış (-: Bu yüzden bu topik ilginç zaten, kimin soyununun ne olduğu. Herkes apayrı yerlerden gelme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sin, 08 January 2004 17:01 tarihinde demiş ki:

1 Amerika

nasıl olmaz ? Evet amerikalı kavramını Türklüktede yaratmaya çalışıyoruz ama Türk diye bir kavram var . Türkiyede asıl istenilen . Amerikada olduğ gibi , kendini Türk gibi hisseden Türk olması ve kendine Türk demesi . Ama böyle bir şey olmuyor . Örnek : Ermeni olayı , Kürt olayı . Bu yüzden Türk diye bir şey şu anlık var . Henüz amerika gibi karma bir ırk olmadık . Şu an için Türkler ve azınlıklar olarak bulunuyoruz . ( kimseyi küçümsemiyorum kapımız kendini Türk hisseden herkese açıktır . Ve bence bu ülkede yaşayan herkes kurallara uyduğu sürece Türk olmayı hakeder )[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
[Bu imza zgrw tarafından 11 December 2003 14:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...