Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soyunuz nereden ?

Daesu

Öne çıkan mesajlar

hiç soyunu araştıran varmı aranızda.Bir çok ailede Soyağacı bulunuyor.
ben biraz araştırdım;
Anne tarafının Stalin tarafından 1945 zamanları Kars ve Ardağandan alınıp Dogu Kırgızistana sürülen Agızka Türkleri oldugunu örendim.
Aynı zamanda Anne tarafından Dedemin Babası ve Amcaları ve büyükleri Oslamlı Pehlivanı cıktı (milli sporcu yani :) ) Bir çok ödülleri varmış ama normal hayatta çiftçi lermiş. Özellikle Çarlık rusyası güreşçileri ile sık sık buluşurlarmış. (işte bu dedemin dedesinin hikayeleri bile var, 3 kişiyi aşa almış , bogayı yumrukla devirmiş baya fantazya bi aile bu :) )

Baba tarafı ise genleli Osmanlı Esnafı olarak yaşamış

Koca Ailemde sanatla uraşan tek kişi benim ve kızıl tonda saç ve sakallarım annemn dedesinden geliyor onun dışında böle saç kimsede yok bi ara kendimi evlatlık hissediyordum.

baba tarafının bi soy agacı yok o bakımdan bilgide yok.aksine anne tarafında herkezin ismi yazılan bi parşomen varmış ama köydeymiş ona ulaşmam imkansız sanırım.

işte böle :)[hline]www.fallenbishop.cjb.net
Sosyal ağlarda paylaş

Baba tarafı bulgaristan-makedonya, anne tarafı yunanistan-venedik.

Balkan savaşından önce, baba tarafının bulgaristanda büyük arazi ve çiftlikleri varmış. Tımar hesabı saraya at yetiştirirlermiş.

Anne tarafı tüccarmış, venedik-gürcistan arasında ticaret gemileri varmış
Sosyal ağlarda paylaş

babm kosova türkü, annem uşaklı, ben istanbul doğumluyum, bodrum'da oturuyorum. dünya küçük gerçekten.. :)

esas günün biri gelecek, büyük büyük torunum "büyük büyük dedem dünyalıydı" diyecek millete ben onu tasa ediyorum yavrucak nasıl izah edecek soyunu sopunu diye..[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Sam: Don't go where I can't follow!
Sosyal ağlarda paylaş

karisik ama:
icerden disa doru gidiim bari...
3 kardesiz, almanya dogumluyuz..

annem samsun/carsamba
--babasi trabzon/of (bunun anasi rum) (baba laz)
--annesi rize arde$en (bunun da ana baba rum)

babam/izmir
--anasi babasi erzurum (dada$ yane =)

ama ben kendimi laz olarak görüyorum.. yani ne bileyim karakteristik yapim itibariyle belkkide öyle.. neyse.. devam edin anlatmaya...[hline]Imza bilmem... Parmak bassam olur mu ?!!?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...