Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rap/Hip-hop müzikle abuk sabuk hareketler yapan çocuklar

Bone

Öne çıkan mesajlar

Böyle dizilerde, filmlerde, reklamlarda sıkça görüyorum. En fazla 10-12 yaşında olan veletler salak kıyafetler giyip, rap şarkıları eşliğinde abuk sabuk hareketlerle dans ediyorlar.

Bunları eleştirirken geçen gün Snow - Informer çalarken televizyonda ben de abuk sabuk hareketler yapma hissi geldi içime.
Çocukluğuma döndüm bir an. Küçükken kafaya şapkayı ters takıp on saat bununla övündüğümüz günleri hatırladım.
Nostaljik duygu kapladı içimi. Ice Ice Baby çalsa tam olurdu herhalde.

Düşünüyorum da, acaba şimdiki çocuklar da İlerde geçmişe bakıp kendi çocukluk dönemlerini anarlar mı :)

Herhalde rap müziği böyle birşey, her dönemin çocuklarının ortak ilgi alanı :)
Eciş bücüş giysiler giyip abuk sabuk dans etmelerine neden olan müzik :D
Sosyal ağlarda paylaş

O şeyden, çizgifilm izliyor çocuklar, çizgi filmlerdeki ubercool tipleri de genelde 90'lar amerikasını yansıttığı için (açılışta break dans yapan ninja kaplumbağalar vs.) onlar da etkileniyor. Ben mesela senelerce sırtımın üstünde Michaelangelo gibi dönmeye çalıştım...

Gerçi şimdi adam gibi çizgidizi de kalmadı TVlerde, bizim zamanımızın efsaneleri olan he-man, voltran, ninja kaplumbağalar vs. gibi çizgi dizilerin yerini, yu-gi-oh, cedric, cart girls, curt witch gibi popüler kültürü yaymaya yönelik kolay harcanabilir şeyler aldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

şimdi öle diyorsunda türkiyedede bu işi iş edinmiş adamlar var bilmem tanırmısın tunç dindaş vardır " turbo" 11 . yılına girecek yeri geldi statik grubuyla rap yaptı yeri geldi graffitinin temel taşı oldu yeri geldi hiphop belgeseli hazırladı cnn turkde oynuyor o belgesel abuk subuk bir kanaldada değil yani. ha reklam şirketleri rap müzigi nasıl algılamışlar belli yo yo ters şapka 50 x bol pantolon falan ama rap bu değil hey moruk naber napıyosun demek rap değil. bu işi gayet güzel yapan türkiyeninde oldscholl adamları var tabi ben ne kadar uzun yazsamda dalga geçmesi kolay bi müzik oldugu için :) tek bi laftada yazdıklarım anlamsız kalır o yüzden eciş bücüş diyorsunda bone pentagramlı tişörtler. vücuda yapışan testislerin bile göründügü kırmızı taytlar santraç tahtası gibi gezinen tipler daha komik ve daha eciş bücüş değilmi ? hani tayt giyecegime 3x kot giyerim daha iyi tabi bu müzikle ilgii tamamen punk ve rock dinlemiş olsam giyebilirdim buda bana çok dogal gelirdi ama ben işin sektöründe olan birisiyim gerektigi yerde punk tişörtleri üreten yerlerede tasarım verdik mesela ama öle eciş bücüş demen için türünün tek örnegi olması lazım gerçi hoş izmirde pek o tipler ama taksimde gezerken gördügüm kırmızı tatylı genci hala unutamadım ben. neyse eciş bücüş değildir giyinmesi ve dinlemesini bilirsen hoş gelir nasılki metal müzik dinleyen ama kıyafetine yansıtmayan hareketlerine yansıtmayan çok kişiler var rapdede öyle olabilir yani dogal birşey illa her dinleyen santraç tahtası gibi gezicek yada 3x bol pantolon giyecek demek değildir. o el hareketleride şuanda kullanım yerleri tamamen amaçlarının dışında yerler eastcost ve westcoast ın selam şekilleriydi çogu değişti değişti böle garip el hareketlerine döndü ve dillere makara oldular insan üzülüyor tabi bu hale gelmesinden yani saglam bi rap dinleyicis bile reklamlarda o hareketleri müzikleri gördügünde komigine gidiyor sizin nasıl gitmesin..
Sosyal ağlarda paylaş

hala evde 1 torba dolusu taso'm var. arada bakıyorum süperler.

tusubasalara benjaminler. rich i richler scooby doo lar şirinler ninja kaplumbağlar transformers lar..

Hepsi mükemmeldi. Hatta pokemonun ilk zamanları müthişti.

O zamanlar şimdi tekrar olsa yemin ediyorum zamanımı onlara göre ayarlar çatır çatır da izlerim.

Hatta Tv kanalı gibi bişi yapıp sırf onları yayınlamak istiyorum bizim gibi insanlar için. Yapıcam hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

Gothic said:
Bone said:

şimdi öle diyorsunda türkiyedede bu işi iş edinmiş adamlar var bilmem tanırmısın tunç dindaş vardır " turbo" 11 . yılına girecek yeri geldi statik grubuyla rap yaptı yeri geldi graffitinin temel taşı oldu yeri geldi hiphop belgeseli hazırladı cnn turkde oynuyor o belgesel abuk subuk bir kanaldada değil yani. ha reklam şirketleri rap müzigi nasıl algılamışlar belli yo yo ters şapka 50 x bol pantolon falan ama rap bu değil hey moruk naber napıyosun demek rap değil. bu işi gayet güzel yapan türkiyeninde oldscholl adamları var tabi ben ne kadar uzun yazsamda dalga geçmesi kolay bi müzik oldugu için :)

çocuklar hakkında bahsetmiştim yahu,
yoksa çocukluğunu bitirmiş yaşlı başlı rapçilere dediğim birşey yok. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...