Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitar önerisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
special II'yı geçen hafta denedim. fiyatına göre iyi bir gitar.
tavsiye ederim şahsen sıfır ve ~420 YTL olan bir gitar için zaten çok fazla birşey beklemekte yersiz :)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ltd öneririm bende. Trem kolu olmayan birşey al ama her halükarda. Ucuz gitarlarda sağlam olmuyor, kırılıyorlar.
Mesaj tarihi:
2.el temiz birşeyler aramanı tavsiye ederim. jackson ve ibanez'in alt modellerine bakma parana yazık. (gio vs..) Cort fiyat/permormans oranı yüksek bir şirket. Onun modellerine göz atabilirsin.

Ayrıca Gerge'nin belirttiği gibi locking tremolo sistemi olmayan gitarlara bakman senin hayrına olur. Kalitesiz olanları çok baş ağrıtır. Mümkün olduğunca fixed bridge (sabit köprü) kullanan modelleri tercih et. Alıcağın gitar 350$ civarında ise ağaç kalitesi olarak yüksek seviyede olamayacağından sustain açığını bu şekilde biraz tolere etme şansın da var.
Mesaj tarihi:
Baggio said:
Tremolo varsa FR da vardir genelde, o olunca da kolay kolay akort kacmaz.

Floyd Rose firmanın ismi. Kendileri sadece locking tremolo değil gitarda imal ediyor aslında. (Sambora kullanıyordu) Floyd Rose diye genellediğimiz sistemin alt modelleride var. Bu sistemin genel adı Locking Tremolo sistemi ve zaten Tremolo ve Locking nuts tan oluşan 2 parçalı bir sistem. Floyd Rose, Ibanez'den Edge serisi, Kahler.. Bunlar farklı patentlerle alınmış farklı locking tremolo sistemleri ve markaları.

Floyd Rose markasının locking tremolo sistemi 350$ civarında benim bildiğim hiçbir gitarda yok. Zaten FR'un satış fiyatı USA'de 180$. OLP'nin MusicMan Axis kopyalarında (yeni bir modelinde) Orjinal FR kullanılıyor. Fakat gitarın fiyatı 500$ civarı. Modifiye etmek için güzel bir seçenek olabilir ama arkadaşın fiyat range ine uymaz.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Dean ML-XM

Buna da bakabilirsin. Hayatında elime aldığım en hafif gitarlardan biri. Manyetikleri de fena değil. Yeni başlayan biri için ideal, her tona gidiyor.
Mesaj tarihi:
allah cezani verecek eko, 5 tane paul gilbert penasi + 3 set de akustik gitar teli siparis ettim, gelsinler blues calicam. sen de shred olayindan vazgec bi an once hayattan soguma.
Mesaj tarihi:
Teşekkürler herkese.

Telecaster denedim sevmedim ben.
Strat daha sevimli geldi.
Custom les paul ya da bulursam JPM ibanez alıcam(nah alırım sdfs)
Twin reverb imba bi alet ama daha geniş yelpazesi olan amfi lazım bana =/.
Mesaj tarihi:
Ekmek said:
Teşekkürler herkese.

Telecaster denedim sevmedim ben.
Strat daha sevimli geldi.
Custom les paul ya da bulursam JPM ibanez alıcam(nah alırım sdfs)
Twin reverb imba bi alet ama daha geniş yelpazesi olan amfi lazım bana =/.

350 dolarim var dememismiydin?Merak ediyorum nasi alicaksin o paraya o gitarlari :D
  • Yeni Oluştur...