Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wasabi ve gg olmanın dayanılmaz hafifliği fsd


Metakuso

Öne çıkan mesajlar

Hiç yemedim wasabi denen şeyi. Ama Löwensenf extra acı hardal var burda. Anne tarafım Urfa'lı. Ben de acı severim baya. Ağlasam da yerim yani zevkle. Bu löwensenf extra acı hardalı ağzına attığında acısı burnundan çıkıyor. Yerken etin üstüne falan milim milim sürüp yemek gerekiyor. Bir keresinde kaşıkta kalan kısmını yalamıştım da evde dakikalarca koşuşturmuştum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beyler bişey diyicem dalga geçiceksizin ve anlamıycaksınız.mesala ağzınıza acıyı aldınız attınız.düzgünce yutarsanız sadece boğazınızdaki temas sonucu oluşan acı cıkar ortaya o da o kadar yakmıyo.misal pizzahuttayım acılı pizza yiyorum.1 yuttum 2 yuttum.acıyı almıyorum gayet normal(buarada acıyı severim)3. de yutamadım adam gibi 10 dakka ağzım yandı.bu şeye benzer hap alırken tadı iğrenç olan hapların tadınını almamak içn ağzınızda bişeyler yaparsınız ya onun gibi bişey.yani evde bi deneyin.nasıl yaptığımıda bilmiyorum iç güdüsel bişeyler.ama vardır bi bilimsel açıklaması.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:
beyler bişey diyicem dalga geçiceksizin ve anlamıycaksınız.mesala ağzınıza acıyı aldınız attınız.düzgünce yutarsanız sadece boğazınızdaki temas sonucu oluşan acı cıkar ortaya o da o kadar yakmıyo.misal pizzahuttayım acılı pizza yiyorum.1 yuttum 2 yuttum.acıyı almıyorum gayet normal(buarada acıyı severim)3. de yutamadım adam gibi 10 dakka ağzım yandı.bu şeye benzer hap alırken tadı iğrenç olan hapların tadınını almamak içn ağzınızda bişeyler yaparsınız ya onun gibi bişey.yani evde bi deneyin.nasıl yaptığımıda bilmiyorum iç güdüsel bişeyler.ama vardır bi bilimsel açıklaması.


evet var böyle bi şey adam gibi yutamazsanız boğazın böyle bi noktasına değiyo (ne bilim anlatamadım) 10dk falan rahat yanıyo ehue
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maki olarak yapılan sushilerin çoğu çiğ değil türkiye'de..

yani yağsız ton
somon
karides (pişmemişse içi jel gibi olur zaten, sarılmaz)
salatalık
vs.

sadece ebi (yılan balığı)
crab (yengeç işte japoncasını bilmiyorum)
bir de yılan balığı yumartası / balık yumurtası vs.

not: çiğ olmaması için illa ateşe atmak değil... bir ton yöntem var balığı "pişirmek/hazırlamak" için
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...