Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lensle ilgili sorularım

Polan

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle merhabalar arkadaşlar...Ben şu an gözlük kullanmaktayım.Bugün aklıma bir anda gelen bir düşünce lensin kullanımını,olayını merak ettirdi bana.Öğrenmek istediklerim ise şunlar:
1- Lens kullanımı zor mu?(Bakımı vs işler açısından)Ayrıca lensi göze takıp çıkarmak kolay mı?Bu beni çok garip yapıyorda:)Huylanıyorum biraz düşününce göze el sokmak falan...
2-Lensinizi ne gibi durumlarda çıkarıyorsunuz?
3-Lenslerin fiyatları ne kadar ve kullanım süreleri nasıl?
4-Bu konuyu bir forumda açmamın nedeninin en önemli sorusu:Lens kullananlar memnunlar mı?Gözlükle karşılaştırılınca ne gibi artıları var?Lensin iyi ve bildiğiniz kötü yönleri neler?

Arkadaşlar objektif ve ciddiyet içinde sorularıma yaklaşırsanız sevinirim.Sorularımın cevaplarını aldıktan sonra istediğiniz gibi geyik yapabilirsiniz:).Teşekkürler şimdiden...
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık 3-4 senedir lens kullanıyorum.Çok memnunum açıkçası.
Gelelim sorularına.

1- Lens kullanımı zor değil.İlk başlarda biraz zorlanıyorsun ama tabi zamanla bunu aşıyorsun.İlk başlarda lens takmak dakikilar sürebiliyor.Ben ilk takışımda 10dk aynanın başında geçirmiştim ama şimdi saniyesinde tek elimle takabiliyorum.

2- Lenslerini her gün gece yatarken çıkartıp solüsyonda bekletmen lazım(tabi ben yapmıyorum).

3- Lensler 3-6-12 aylık olarak satılıyor. Doktorlar lenslerini 1 ay kullanmanı öneriyorlar. Tabi çok iyi bakarsan her gece solüsyona koyar bekletirsen 2 ay falanda kullanabilirsi.(Benim 3 ay kullanmışlığım olmuştu lensimi üşengeçlikten doktora gidip alamamıştım)(sonuç olarak bişi olmadı yani :D)
Fiyatları çok değişken. Çeşitli markaların çeşitli fiyatları var. Benim en son aldığım fiyat 120ytl'idi(6 aylık Baucsh&Lomb marka).

Genelde 6 aylık alıyorum.6 ay sonunda doktora gidip tekrar muayene oluyorum(Gözlerim büyümüşse daha büyük numara alıyorum).

4- Vallahi ben çok memnunum. Gözlük gibi bi ağırlık taşımıyorsun ve özgürsün. Hani yok gözlüğüm var kırılır,çizilir zart zurt demiyorsun.Kötü olarak bir sonucunu görmedim ama bazı insanları göz yaşlarını kurutuyor falan diyor(ama sallıyolar bence).

Edit: Paragraf :D
Sosyal ağlarda paylaş

10 senedır lens kullanıyorum.Sadece tek önerim rahatsız etmese bıle her gece cıkarmandır.Benım gozumde aylarla duruyordu, birşeyde olmuyor diye çıkarmadım.Şu an lens kullanamıyorum.Bunu sakın aklından cıkarma.Ek olarak suyun ıcınde gozlerını acarsan lens dusebılıyor.Bunun dışında hiç bir şekilde lensımın gozumden cıktıgını gormedım.Son olarak evet lensı tavsıye ederım.
Sosyal ağlarda paylaş

Polan said:
Peki bir sorum daha var.Mesela havuza girerken top oynarken yada olmadı biriyle kavga edeceğimiz zaman çıkarmak gerekir mi?

kavga etmek için lens çok daha iyi.
gözlük insanı medenileştiriyor, kavgaya giremiyosun.
gözlüğüm yüzünden çoğu tartışmayı fiziksel darbe olmadan bitiriyorum.
lens alsam dalacağım çok adam var.
Sosyal ağlarda paylaş

Lens takmaya başladığın zaman asla beceremeyeceğini düşünürsün . Takıp da "çıkaramıyorum abi" diye gelenler de var , eğer gözüne dokunmak seni huylandırıyorsa bir süre zorluk çekersin , ama sonra geçer . Günlük lens takıyorsan gözündeyken uyumamaya çalış , çünkü kalktığın zaman buğulu görüyorsun etrafı , tatsız oluyor . Bir yerden sonra zaten her şey çok kolaylaşıyor . Misal geçen gün vize sırasında lensimle gözümün arasına kirpik kaçtı , çıkartmam gerekiyodu ve sınıftan çıkmama imkan yoktu , yasak . Ben de acıya rağmen gözümü ovuşturdum iyice sulansın diye , lensi çıkardım , kirpiği aldım , geri takıp üstüne esnedim , lük diye oturdu . Zamanla böyle atraksiyonlara girebilirsin .
Sosyal ağlarda paylaş

1- Lens kullanımı zor mu?(Bakımı vs işler açısından)Ayrıca lensi göze takıp çıkarmak kolay mı?Bu beni çok garip yapıyordasmiling smileyHuylanıyorum biraz düşününce göze el sokmak falan...

ilk ay zorlanırsın, ikinci ay eh işte, üçüncü ay farkında bile olmazsın... gözlük takıp çıkartmaktan farksız gelir...

2-Lensinizi ne gibi durumlarda çıkarıyorsunuz?

günlük lensler geçirgenliği az olduğu için olabildiğince çok çıkartman gerekiyor ama aylık lensler sadece değiştirirken çıkartsanda olur(tabi fiyatı biraz daha pahalı)

3-Lenslerin fiyatları ne kadar ve kullanım süreleri nasıl?

valla toplu aldığım için emin değilim ama aylık 120 ytl fln sanırım(aylık lens)

4-Bu konuyu bir forumda açmamın nedeninin en önemli sorusu:Lens kullananlar memnunlar mı?Gözlükle karşılaştırılınca ne gibi artıları var?Lensin iyi ve bildiğiniz kötü yönleri neler?

kesinlikle çok memnunum, 40 yılda bi mikrop kapıyor gözlerim ama oda benim pis kullanmamdan kaynaklanıyor.. kötü yönü yok gibi bişi sanki gözümde yokmuş gibi, farkında bile olmuyorsun... belki kötü yönü fiyatı denebilir...
Sosyal ağlarda paylaş

Havuza girerken takma. Ben 3 çift lensimi o şekilde kaybettim. Düşüyor yani :D. Kavga ederken çıkartmana gerek yok, zaten öyle bi olayı yapamazsın. "Lan hırt bekle lensimi çıkartacam" dersen adam dötüyle gülerek orda ölür zaten.

Sonra lenslerini temiz kullanmaya bak eğer kullanmazsan gözlerin iltihap kapabilir. Konjiktivit denen bi hastalık var iğrenç bi olay, temiz kullanmazsan kronik hale gelebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Futbol oynarken falanda sorun olmaz inşallah :).Topa kafa falan vururken yani.Herneyse şu an zaten almayı düşünmüyorum ama gelecek yaza lensle başlamayı düşünüyorum.Yorumlarınızdan sonra bir nevze daha tatmin oldum.Tek çekindiğim yan lensi gözüme takmak şu an için...
Sosyal ağlarda paylaş

valla anlatmıslar iştee arkadaslar miss gibi... bende şidettli tavsiye ediorm buyuk rahatlık.. lakin kesinlikle ilk lensini doktorundan al.. yanii optiklerde gozunun lense uygun olup olmadııgını anlamaları pek mumkkun deil..satabilmek adına her turlu haltı yiyorlarr
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benim gözüm kesin uymuyordur o zaman.Astigmatımın 1.25 olduğunu hatırlıyorum çünkü ama gene de şansımı deneyeceğim.Ocak ayında gitmeyi düşünüyorum.Bu arada lensleri doktorlar satıyor mu ya?Birde onu çıkarıp takmayı doktorlar mı gösteriyor?Fiyatlar tam olarak nasıl birde:)?
Sosyal ağlarda paylaş

hmm, öncelikle astigmat olduğunu bilmiyordurm ben :)
Bende astigmat lensi kullanıyorum, tek zorluğu nispeten biraz daha kalın olup öyle zart deyince Türkiye den alamıyor olman. Gidiyorsun lensi satan kuruma, numaranı ölçüyorlar, sonra sipariş veriliyor lensin yurtdışından 2 aya yakın bir zamanda geliyor. fiyatlar ortalama 6 aylık lens 160ytl civarında flndır (astigmat lensi). ama ben genelde 1 aylık lensi 2 ay kullanıyorum, ondan 6 aylık lens 1 yıl gidiyor :P
Ayrıca lensle geceleyin uyusanda bişi olmaz ama tabii ki uyumamak daha sağlıklı. Hala lens siparişi vermediysen hzurulu rahata ve gözlüksüz geçirmen gereken bir günü daha yedin.
Sosyal ağlarda paylaş

bütün lensler belli olur zaten profilden bakarsan.
her gecem utlaka çıkar..arada mesela bi arkadaşına gittin orda kalıcan, eh o zaman 1 gece çıkarmasan bişi olmaz. uyuyacaksan da çıkar gündüz. yani tabi 1 saat flnsa gerek yok da daha uzunsa çıkar bence.sağlıksız.
takması çıkarması gayet kolay ve rahat. çok kullanışlı ayrıca.şiddetle tavsiye ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...