Bone Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Spoiler topiğidir bu, istediğiniz gibi spoiler yapabilirsiniz, spoiler tagına almanız gerekmiyor, filmlerin spoilerini görmek istemeyen de bakmasın topiğe. Türk sinemasında korku filmleri epey popülerleşti. Özellikle amatör sinemacılar çok seviyor korku filmi yapmayı. Kısa film gibi hazırlıyorlar, psikolojik gerilim korku karışık çorba yapabiliyorlar, ayrıca ne kadar ucubik çekseler o kadar gerilim etkisi yaratıyorlar. Belki de istedikleri kadar saçmalama imkanları olduğu için korku filmi yapmayı tercih ediyorlar da olabilir. Hani psikolojik yıpratma taktiğine de katkısı oluyor. Bir TV'de, bir de bilgisayarda iki korku filmi izledim son zamanlarda. Biri Araf, diğeri de Küçük Kıyamet. Küçük Kıyamet'i ben şey zannediyordum, Depremden kurtulan ve Deprem paranoyasıyla yaşayan bir aile, bu sefer de deniz kenarında tsunami tehlikesi atlatıyor felan. O yüzden hep merak etmiştim. Küçük Kıyamet filmi beklediğim gibi çıkmadı. Küçük Kıyamet de, Araf da, inler, cinler, ölüler üzerine kurulu filmler. İki filmi de atlıya atlıya izledim ama anlamadığım bazı şeyler oldu. Tamamını izleyip anlamış birileri varsa bana anlatırsa sevinirim. Öncelikle Araf'ta, bu küçük kızın saplantısı nedir? Yani, sürekli birileri kürtaj yaptırıyor da, bunların yaptığı kürtaj sonucu küçük kızın bunlara musallat olması nedendir? Kız anne karnında bir zeka sahibi olmadan öldürülüyor, ama karşımıza 5-6 yaşında bir kız olarak çıkıyor. Öldürülmesi yüzünden öfkeliymiş gibi gözüküyor. Filmin sonunda ise Anne kayboluyor mu, neden kayboluyor, onu da anlamadım. Küçük Kıyamet'i de anladığımı söyleyemeyeceğim. Şu Hollywood serisi olan "Son Durak" filmi gibi ölümü atlattıkları için ölümün sürekli onları öldürmeye çalıştığını mı anlatıyor filmde? Yoksa başka birşey mi var? Şahsen uzattıkça uzatılan o sıkıcı ve bunaltıcı sahneleri görmeye dayanamıyorum. Onların dışında da senaryo hakkında pek bilgi vermiyorlar. O yüzden o filmleri anlamış kişilere sorayım dedim. Bir de D@BB3 var. Bunun tamamını izledim. Ama tamamını izlemiş olsam da hiç bişi anlamadım. Dabbe teknolojik bir virüs-cin midir? Eğer öyleyse odada görülen hayalet görüntüleriyle ve filmin sonundaki zombilerle ne alakası vardır konunun? O baştaki oğlanın kendini odaya kitlemesinin felan sebebi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 tabii araf ve dabbe adlı filmleri anlamak çok önemli. sanat filmi onlar zaten. küçük kıyamet de çok boktan film zaten tusunamiğ felans var. bone sinemadan hiç anlamadığına tamamen kanaat getirip sana laflar hazırlamıştım önceden ama yazmayacağım o lafları. bence sen hiç film izlememesi gereken birisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 burtonesk'e katılsam mı diye düşünüyorum. sadece eleştirmeye çalışmışsın soru sormaya çalışmışsın. anlamaya çalışsaydın keşke. bence Türk korku filmleri gayet güzel, şu son zamanlardakiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 ahanda bu ----> O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 burtonesk said: tabii araf ve dabbe adlı filmleri anlamak çok önemli. sanat filmi onlar zaten. küçük kıyamet de çok boktan film zaten tusunamiğ felans var. bone sinemadan hiç anlamadığına tamamen kanaat getirip sana laflar hazırlamıştım önceden ama yazmayacağım o lafları. bence sen hiç film izlememesi gereken birisin. of burtonesk iyi ki bir sinemayla ilgili bölüme girdin. başımıza sinema eleştirmeni kesildin. sanat filmi olup olmaması önemli değil, ben çekim tekniğini eleştirmemişim senaryoyu sormuşum. sinemadan anlayıp anlamıyor muyum onu merak ediyorsan imdb puanlarıma bak, eğer o puanları beğenmiyorsan ondan sonra "sen hiç film izlememesi gereken birisin" diye ahkam kes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 başınıza film eleştirmeni kesilsem herhalde buradaki her topicte fikir beyan ederdim, ama etmiyorum. suser'ı olduğun ekşisözlükte daha ayrıntılı açıklama bulabilirsin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Araf'da dine göre bebek aldırmanın yanlışlığu vurgulanmış. Hatta o bebeğin yanlış yollarda doğmaması gerektiği için olmuş herşeey. Sonra Esas evleneceği adamla beraber cocuk yapınca. Diğer aldırdıgı cocugun ruhu bunları rahatsız etmeye başlamış, kötü film diyemem ben. gayet eğlenmiştim izlerken korktugum sahneler oldu diyemem pek fazla ama gerilmiştim. Çocuk seneler sonra ortaya cıktıgı ıcın ruhuda büyüyor ondan 5-6 yasında. Filmin sonu superdi ama. O telefonun calması falan. Hasteneye kaldırılış. Anne kızının yanına gıdıyor yanı öldürülüyor ceset meset yok direk diğer aleme gidiyor. Filmin senaryosunu elestirmeye hakkımız yok sanırım? Neden kayboluyo yahuu diye. Buffy neden vampirlerle dövüsüyo biz nıe vampir görmüyoz baaab gibi bişey sormuşsun. saçma Dabbe izlediğim en iyi 2. Türk korku filmi diyebilirim, Tamamen metafiziksel olaylarla bağlantılı olarak Kuran'ı Kerimde bahsedilen azrail(dabbe) sinemaya uyarlanmış güzel bi biçimde. Başta hapsolan adami Dabbe rahatsız ettiği için ve herif sadece bu konularla ilgilendiği için, kendini kapatıyor dabbenin dışardan geldiğini varsayarak. Filmin sonundaki zombiler! dediğin şeylerse, ölen insanların ruhu, İnanışa göre herkes ölecek, ölmüş olanlar dirilecek mantığı. Sonunda herkes ölüyor ve dünyanın sonu gelmiş oluyor. Gayet güzeldi. Okul ise tamamen grafiksel olarak çok sevdiğim, konu olarak liseleri baz alarak, Türkiye'de ki lise öğrencilerinin sinemaya daha fazla gittiğini bildikleri için güzel bi uyarlama çekmişler filme. Gayet güzeldi. Aynadan kendisinin haraket ettiğini görmesi, Buffy The vampire slayer 1.sezon 7.bölümdü sanırım Hiç tınlanmayan bı kızın hayalet olmasını calmıslar gibi geldi. Bu Filmdede hiç tınlanmayan bi cocugun dirildiğini gördük fakat sesler ve senaryo güzeldi. Filmin sonlarında anlamlı şeyler oldu Kızın müzik aletleri kısmında falan olması, Şarkıyıda güzel söyledi gerçi hepsi bilgisayardan oynanmış belli ama olsun. Ben açıkcası, Türk korku filmleri böyle şöyle kötü eUhuaeh yapanlara kıl oluyorum. İzleme ozaman ..l diyesim geliyor. Musallat geliyor açtım topiği vidyoları koydum gerekli olan. Testere bütün gün adam doğrayınca komik olmuyor. Bizimkiler metafiziksel çekincemı ayıp oluyor? Musallatın yönetmeninin dediği gibi " Testere serisini ben çeksem kıçıyla gülerdi herkes." Türk sinemasının özellikle korku sektörünün bizim Türk şartlarına göre daha iyiye gittiğini görüyorum, gerçi geriye bakınca metafiziksel dışında bişey görünmüyor ama olsun. ps: Görmemişim, Küçük kıyamete in cin filmi diyosan bence sen daha film izleme abi. Küçük kıyamet in cin filmi değil ki. Ölen insanların yaşadıkları bir hikaye deprem enkazındayken. Gayette güzeldi 10 numara filmdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 'ev sahibini bekletme' bone. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 dabbe gerçekten çok kötüydü arkadaşlar şunu kabul edelim,hiçbir sanatsallığı yoktu üstelik.Oyunculuk berbattı.Yönetim umut vericiydi. Araf ise farklı,bayağı hoşuma gitti Dabbe'nin aksine.Araf daha önceki filmlere göre biraz daha gerdi,korku sinemamızda ufakta olsa bir adım atıldı olarak düşünüyorum.(devrik cümle ustasıyım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 ve yeni mesaj olarak eklemek istedim; Bence sinemamız şuan "korku" filmi çekeceğine gerilim sineması üzerine yoğunlaşmalı.Korku filmleri bana zaman öldürmek için çekilmiş 2. sınıf filmleri olarak gözüküyor.İçinde sanat barındıran korku filmi yok denecek kadar az,hatta kimilerine göre hiç yok. Gerilim sineması ise çok farklı,işin içine çok rahat sanatını da katarsın,gerektiği yerde korkutarak milletin altına etmesini sağlayabilirsin.Sesle korkutmana gerek yok,maksat adamı oturduğu yerde rahat ettirmemek,bir anda ses efekti verip kalbine indirmek değil. Film izlerken "ANANI" demek yerine,oturduğun yerde rahat duramamak daha hoş geliyor. Gerilim ftw diyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 valla türk korku filmlerinin boktanlığını anlayabilmek için sinema ile ilgili bölümde okumak gerekmiyor ne yazık ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 @kingpin her threadde 1. mesaj dı$ını okumadanmı yorum yazarsın? Yazık öyleyse. Sinema bölümünde okumuyorum ama ben? yazdıgım 39583983 cumlelık metınde belirttim nedenleriyle. @darkrider Dabbenin kötü olan yönü nedir? Dinsel konuyu ele almasımı? Oyunculuktan ne bekliyosun dinsel konuda. Adamlar Kuranda yazan bir olayı canlandırmaya calısmıslar. Yıkıcı olmayalım biraz ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 hey mayk, sana yazmamıştım ben, oysa gereksiz yere üstüne alınmışsın yazık hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 dabbe gerçekten de kötü bir film, oyunculuklar ve ses hedeleri iyi olsa fikrimi değiştirebilirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 abi dinsel bir konuyu alması filmi kötü yapmaz,sadece alış biçimi kötü yapar,Dabbe'de bu yüzden kötü bir film. Din filmi diye de kötü oyuncular oynayacak,iğrenç bir prodüksiyon olacak diye birşey de yok. Dabbe kötü bir filmdi kabul edelim,verilmeye çalışan efektler,senaryosu,ses efektleri vs. Ben korku diye gittim,güle güle çıktım.Korkulması gereken yerlerde gülüyordu herkes. Sınıfça gitmiştik,kız arkadaşlardan biri de bu cin olaylarında falan acaip korkar,hatta 3 harfliler vs. der korkudan.O bile güldü izleyince... yani korkutmak amaç olmamalı,beceremiyoruz çünkü.Gerçi ben her türlü korku filmini sevmiyorum ama neyse :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 hatta dabbe iyi bir komedi filmiydi bence, ciddiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 dabbe harbiden komediydi korku diye gittim güle güle çıktım ki ben komedi filmlerine bile bukadar gülmemişimdir korku filmlerini bende pek beğenmem zaten coğu korku filminide beğenmem korkmam bile azdır rüyalarıma bile girmeyi başaran korku filmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Geçen yönetmenin birisine sormuşlardı, niye hep cinler diye. Adamda bizim halkımız kurtadamdan filan korkmazki doğal demişti de. E birader sizin yaptığınız filmde korkutmuyorki, korkutmanın yakınından bile geçmiyor yani. Hem korku filmi deyince illa kurtadam vampir cinmi var. Azcık hayalgücü yaf. El insaf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 cihan ünalin oynadığı türk işi exorcist vardı. bi kızın içine cin giriyordu. cocuk halimle izleyip baya tırsmıştım :P korku bilmemde gerilimden kabul ederseniz beyzanın kadınları hakikaten başarılı bi film. onuda bu thread vasıtasıyla tavsiye etmiş olayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Elm Sokağından beri korkmadım yeterince, o filmden de o kadar etkilenmiştim ki 9 yaşıma kadar yalnız kalamadım evde. Bir de Susam Sokağındaki Kurabiye Canavarı vardı, geceleri balkondan girip beni yer diye korkuyordum yıllarca annemlerle yattım o yüzden. (Evet sokaklarla ilgili problemlerim var.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 abi dabbeden ben de gülerek çıkmıştım. olmamıştı yani o. ayrıca "bizim halkımız kurtadamdan korkmaz ki" ahaha süpermiş. bi an böyle aklıma geldi de bıyıklı falan dayılar kurtadamı dövüyorlar sokağın ortasında de sigi itoluit falan gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar