Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunlarda widescreen ekran sorunsalı

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

şimdi arkadaşlar notebookumda oyun oynamak istediğim zaman oyunlar streched şekilde açılıyor. ve bu da dolayısıyla bir süre sonra ekran kartının sapıtıp driverını kapatmasıyla son buluyor.

şu anda ekranım widescreen olduğundan 1280x800 çözünürlükte kullanıyorum. fakat atıyorum FM2008 açtığım zaman oyunun bütün menüleri ekrana gerilmiş bi şekilde gözüküyor. bunun çözünürlüğünü 1280x800 ayarlayabilsem bütün problem geçecek. mesela serius sam vardı onda da aynı şey oldu. oyunun 1280x800 çöznürlük desteği yoktu.

yani kısacası bütün oyunlarda çözünürlük ayarı yapabilen birşey varmıdır?

bunun çözümü için ne yapabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

Mr Levie

FM için şunu yap:

Desktoptaki resolutionını not et bir yere

START > RUN

BAŞLAT > ÇALIŞTIR

burdan başlatıcaksın oyunu resolution'u yukarda dediğim gibi desktop ile aynı yaparsan strechted olmaması lazım, bende olmuyor...

"d:gamesFM 2008fm.exe" --fullscreen_height=600 and --fullscreen_width=1072

evet doğru görüyosun -- ve and var komut satırında.. aynen kopyala " " işaretleri de olucak, ordaki directory'i editlersin..
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz, özellikle 2-3 seneden eski oyunların neredeyse hiçbiri desteklemiyor. maalesef geriye uyumlu bir olay değil. ancak windowed mod ya da ekran kartının sürücüsünün "stretch out yapmama" seçeneğini devreye sokarak (windowed gibi oluyor bir bakıma ama siyah kenarları) oynayabilirsin. ben de o şekilde tercih edemedim çünkü aynı oyunlar zaten 800x600 veya daha düşük çözünürlüklerde oluyor ki minicik kalıyorlar ekranda.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
çünkü aynı oyunlar zaten 800x600 veya daha düşük çözünürlüklerde oluyor ki minicik kalıyorlar ekranda.

Windows çözünürlüğünü 960x600 yada 1120x700 falan yaparsan oynanabilir yine de o şekilde. Tabii her oyuna girerken çözünürlük değiştirmek, streching'i kapatmak falan üşendirir adamı.
Sosyal ağlarda paylaş

Var. Registry'den değiştirebiliyosun.

said:
You can edit it in the same registery place as Reign of Chaos, in the key

Find:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareBlizzard EntertainmentWarcraft IIIVideo

Edit:
reswidth = xxxx
resheight = yyyy

Kaynak: http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?p=86919&highlight=warcraft#86919
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...