knoxville Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 öncelikle iyi akşamlar efendim. bir heyecanla pc toparlama işindeyim 5 sene sonra yine : ) hemen aklımdakileri bir bir dökeyim. 1. işlemci: kesinlikle amd düşünüyorum. aklımda 5400+ ve üstü var. l2 cache 5400+'ün altındaki modellerde 1mb. ayrıca stepping diye birşey var bu amd modellerinde nedir ne değildir anlamadım. 2. anakart: nforce chipsetten şaşmiim diorum. seneler önceki bilgisayarım VIA idi. şimdiki kullandığım nforce2. marka olarak asusdan da şaşmiim diorum ama am2 socket anakartları çok pahalı ve sitesinden tam olarak aradaki farkı anlayamadım (crosshair modeli dışında) 3. ekran kartı: bu biraz karışık gf8 serisi düşünmüyorum. pahalı ve sırf dx10 diye ortalama gf8 almak istemiyorum. gtx ve ultraya da param yetmez. 7900gt düşündüm gene asusun elinden çıkma. siz ne dersiniz? 4. hdd: seagate kullandım son pcde. ilk sata modellerindendi biraz sesliydi. western digital olabilir. 7200 rpm olsa iyi olur. 5. ram: 2x 1gb kingston ddr2 800mhz düşünmekteyim. 6. psu: bunun üzerine hiç düşünmedim çünkü eskiden bu kadar önem verilmezdi. kasam aopen h600b, 300w olarak aklımda kalmış. psu değiştirsem yeter heralde. ek 1: anakart chipset olarak nforce6 abartı (ve gereksiz?) seçim olur sanırım. nf5 modellerinden iyi bulduğunuzu belirtiniz. : P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 goruntu karti icin kesinlikle 8800GT al. bi kac gun once cikti ve resmen goruntu karti piyasasinin icine etti. GTX'e cok yakin performans saglamasina ragmen fiyati hep $300'in altinda. mesela: mavibilgisayar'da 8800gt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 intel ıslemcılerı performans olarak amd den daha ıyı suan amd almak ıcın pek bı neden goremıyorum yınede sen bılırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 iyiliği 3-4 puan ama aralarında 150ytl fark var :) ayrıca zaten şimdi harika dediğiniz 8800 falan 4-5 aya çöp olacak abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 8800 ler ıcın bende pek ıyı seyler okumadım cogunun cabuk arızalandıgı solenıyordu fabrıkasyondan kaynaklanan bı hatadan dolayı dıkkat dıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 boşuna 8 serisi demeyin bence, pek takmıyo 8 serisini knox ehehe:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 efenim aklıma bir kaç soru takıldı, 1. ram marka olarak ne almalıyım. mushkin iyi midir? fiyatı kingston'a göre ne durumda? twinmos alsam ne olur ki? :D 2. anakart markası gigabyte olacak gibi ancak nforce5 serisinden SLI olmayan hangi modeli almalıyım? 3. ekran kartı olarak 7900gt istesem de bulamıycam sanki. 8 serisi de pek düşünmüyorum. alırsam da ne marka alayım? 4. anakart ve ekran kartının marka uyumluluğu çok öneriyo musunuz? falan fıstık. iyi akşamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 mushkın markasını duymadım ama ram bakımından markaların aynı modellerı arasında 1-2 dolar fark oluyor genelde pıyasada ısım yapmıs bı fırmayı secmek daha dogru olur sankı makınada yapıcagın en guc ısteyen olay oyun oynamak olucak sanırsam oynuyacagın oyunlara ve hangı performans sevıyesınde oynayacaksan ona gore bı sıstem kur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 kingston hyperx model olan ramlerden al, çok övüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 efendim iyi geceler diliyorum ve aldığım kararı paylaşayım istedim. tabiki önerilere açığım hala. özellikle aşağıdaki parçaları en kolay nerede bulurum : ) o konuda yardım lazım. kadıköy deyip geçmeyin, mağaza ismi verin : D işlemci: amd 5600+ anakart: öncelik sırası oluşturdum, hepsi nforce 5 chipset. SLI yok çünkü son derece gereksiz buluyorum. 1. gigabyte ga-m56s-s3 2. ga-m55s-s3 (rev2.0) [ revision olayına dikkat 3. ga-m52s-s3p (rev2.0) göstermem gerekli mi sizce? ] 4. asus m2n-e gfx: dx9da karar kıldım. orta karar düzgün bi kart yok dx10 serisinde. olsa da bi kaç ay sonra bu yaptığım daha karlı bi iş olabilir. 1. asus nvidia 7900gt 2. sapphire ati radeon 1950pro veya xt hdd: wd cavier se 250gb ram: twinmosun sitesini gezerken bi dual channel kit bi de düz vardı. iki düz alsam ne farkı var anlamadım bu olayı. dual channel olayını biliyorum da kit olarak satılınca ne oluyor ona özel bi ayarı mı var nedir? kingston veya twinmos 2x1gb ddr2 800 psu: zalman veya coolermaster 500/550w civarı. yarın kadıköye gidip mavi donanım, vatan, eksen ne varsa gezicem artık. ekran kartı için şans dileyin :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 psu yu o kadar abartmana gerek yok. ileride bi dvdrw daha bi hdd tv kartı vs eklediğini düşünsek bile 400w yeter de artar. şu anki haline fazla bile. paranı çarçır etme bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 ileride ekleyebileceğim şey ekran kartı olabilir. fiyatlar düşünce dx10 destekli falan. SLI veya crossfire niyetim de yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 ekran kartı 8600gt uygun fiyatta oluyor. dx10 ayrıca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 8600gt nin performansı kötü yüksek seviyeli dx9 kartlarına göre, ki dx10'da 8800ün bile teklediğini görünce hiç yeltenmeyin bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 peki prudent 150-210 ytl toplamda parası olan bir adama ne tavsiye ederdin? çok fena tartışabilirim 8600gt için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 e 8600 tavsiye ederdim tabi o durumda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 knoxville said: 1. asus nvidia 7900gt 2. sapphire ati radeon 1950pro veya xt Ben de 512mb Sapphire Ati Radeon 1950 pro AGP almıştım. Çok sorun yaşadım. Kart gereksiz derece uzundu, kasaya zor sığdı. IDE kablosunu ezmek zorunda kaldım baya. Neyse ki bi şey olmadı kabloya. Sürücüleri yüklerken abuk subuk hatalarla karşılaştım. Catalyst'in son sürümünü yüklerken "bu sürücüye uygun kartın yok napirsen?" gibi bir mesaj aldım. Sırayla eski sürücüleri denedim, yine aynı mesajı aldım. Sonra farkettim ki, ilk önce cd'den sürücüyü kurup, üstüne yeni catalyst'leri kurabiliyormuşum. CD'deki sürücüyü kurunca sorun yoktu. Ama üstüne yeni catalyst'i kurunca directx sapıtıyordu. Herhangi bir directx kullanan oyuna çift tıkladığım zaman çotanak diye windows'a geri atıyordu. Intro'ları bile açılmıyordu. Sonunda cd'deki sürücüleri kullanmak zorunda kalmıştım. Sitesinde adam gibi support da bulamadım. Eskiden kullandığım sapphire radeon 9600'dan memnundum. Sapphire'a karşı bi gıcıklığım yok. Ama bir daha ekran kartı alırsam Sapphire almam muhtemelen. Edit: Bu sorun AGP versiyonuna özel bir sorun olabilir yada benim kartta bir bozukluk olabilir. 1950 pro fiyat performans açısından çok iyi diyorlar, ama markalar arası bir review okumak lazım. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 kart büyük evet (her üst seviye kart gibi ama):P Aynı kartı ben de bi bilgisayarda kullandım, seninki kadar dert yaşamadım ama. Unutmuşum, dediğin olay da oldu gerçi. Herşeyi yüklediğimi sanıyodum falan, sonra catalyst ööle mal bi hata verdi. Öyle olunce herşeyi sildim, önce driver yükledim, sonra catalyst yükledim. 10 numara çalıştı. hatta driver update de yaptım bi sorun yaşamadan... (bilgisayarı toplayıp birine veriyodum da) Oyunlarda hayvani performansı vardı kartın eheh :D bi hafta falan bende kaldı hemen Test Drive Unlimited'ı bitirdim dasdadsdsa Yalnız sornu çok kolay çözdüğüm için, ve başıma bi daha öyle dert olmadığı için hatırlamamışım bile knox'a kartı söölerken... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 dx9 kart istediğim için zaten 1950pro dışında seçim şansım yok. o da ilginç bi olaymış garibime gitti :/ birazdan exa'nın yolunu tutacam hadi hayırlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 1950 pro dışında bi kart al demedim zaten erocan. Aksine 1950 pro süper tercih. Sadece ben olsam sapphire dışında bir kart alırdım. Asus olur, powercolor olur. Review okumak lazım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 maalesef powercolor ankarada gigatekte var. sapphire bugün exa'ya geldiğini gördüm, eğer sorun çıkartırsa tüketici şeysini kullanıcam artık : p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Çıkarmez herhalde ya. Muhtemelen AGP versiyonuna özel bir şeydir. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim ben. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar