Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sözleşmeli Subay Olmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bilmek istediğim, araştırdığım ancak doyurucu bilgilere ulaşamadığım bi konuda bana yardımcı olabilirmisiniz acaba.

bu yıl uluslararası ilişkilerden mezun olucam. ve asker olarak çalışmak istiyorum.

ciddi anlamda bilgim olmadığı için sadece kafamdan bi takım planlar yaptım (ne kadar doğru ne kadar yanlış siz söyleyin):

-ya direkt askere giderim. asteğ. olarak yaparım 12 ay sonra da tezkere bırakırım. orda kalıp teğmen olurum. olay biter (çok pembe bi hayal gibi geldi bana)

-veya, sözleşmeli sınavına girerim. ama zor hatta zordan öte imkansız deniyo..

şimdi ben nasıl askerde kalabilirim. :< vallahi bir türlü yolunu öğrenemedim.

(not: başvuru için belirledikleri esasları %200 kendimde mevcut. tek sorun gözlük kullanıyor olmam. onun için de gider lazerle amelyat olurum).
Mesaj tarihi:
hımm.. öncelikle..

bildiğim kadarıyla daha dorusu; Sınava çalışırsan geçersin. sonuçta hazır olmak senin elinde. o yüzden zor diye birşey olamaz bence. Bunu deneyebilirisn.

İkincisi 12 ay süren bir askerlik bilmiyorum ben? eğer lise mezunuysan 15 ay dı sanırım. Üni ise 5 ay..
Mesaj tarihi:
öyle herkesi astek almıyorlar.. sen tercih yapıyosun sanırım sınava girerken(onların bi sınavı oluyor) sonra ihtiyaca ve duruma göre uzun dönem alıyolar 12 yapıyosun. üni mezunları genelde kısa dönem yapar ama şansa kalan bişe bu. uzun da çıkabiliyo.
diğer şekil hakkında bişe bilmiyom.
Mesaj tarihi:
Dragonmax said:
Arkadaşlar bilmek istediğim, araştırdığım ancak doyurucu bilgilere ulaşamadığım bi konuda bana yardımcı olabilirmisiniz acaba.

bu yıl uluslararası ilişkilerden mezun olucam. ve asker olarak çalışmak istiyorum.

allah sabır versin.ama güzel iş maaşı yüksek, iş garantisi var.

Dragonmax said:
ciddi anlamda bilgim olmadığı için sadece kafamdan bi takım planlar yaptım (ne kadar doğru ne kadar yanlış siz söyleyin):

-ya direkt askere giderim. asteğ. olarak yaparım 12 ay sonra da tezkere bırakırım. orda kalıp teğmen olurum. olay biter (çok pembe bi hayal gibi geldi bana)

tezkere bırakmak diye bir şey yok.ben askerliğimi yapalı beş sene oldu ozamanda yoktu.yeni bir kanun geldiğini bilmiyorum.

Dragonmax said:
-veya, sözleşmeli sınavına girerim. ama zor hatta zordan öte imkansız deniyo..

şimdi ben nasıl askerde kalabilirim. :< vallahi bir türlü yolunu öğrenemedim.

(not: başvuru için belirledikleri esasları %200 kendimde mevcut. tek sorun gözlük kullanıyor olmam. onun için de gider lazerle amelyat olurum).

gözlük değil problem.torpil lazım.mesela banada sözleşmeli subaylık sınavına girme fikri geldi ama sağolsunlar askerliğimi yaparken muvazzaf subaylar bizi vazgeçirdiler.kısaca tanıdık lazım.
Mesaj tarihi:
said:
ya direkt askere giderim. asteğ. olarak yaparım 12 ay sonra da tezkere bırakırım. orda kalıp teğmen olurum. olay biter (çok pembe bi hayal gibi geldi bana)

böyle birşey yok geçti bunlar

Adam gibi sınava gireceksin ama ameliyatmı ne olacaksan sınava girmeden ol. İyi hazırlan ama istekli çok olduğu için hem yetenek hem torpil hem azim herşey lazım.

said:
zydar
Üye
§ 02 Nov 2007, 15:14 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ]
--------------------------------------------------------------------------------
hımm.. öncelikle..

bildiğim kadarıyla daha dorusu; Sınava çalışırsan geçersin. sonuçta hazır olmak senin elinde. o yüzden zor diye birşey olamaz bence. Bunu deneyebilirisn.

İkincisi 12 ay süren bir askerlik bilmiyorum ben? eğer lise mezunuysan 15 ay dı sanırım. Üni ise 5 ay..

Efendim düz askerlik 15 ay, üniversite mezunları eğer yedek subay olurlarsa 12 ay asteğmen rütbesi ile ol(a)mazlarsa kısa dönem er olarak 6 ay (veya 5 emin değilim) yapıyorlar.
Mesaj tarihi:
Normal kısa dönem 6 aydır, izinlerinizi kullanmazsanız teslim olma zamanıyla beraber 5 ay 10 gün'e kadar düşüyor.

12 ayda aynı şekilde 11 aya iniyor izinler kullanılmadıı takdirde.
Mesaj tarihi:
Göz ameliyatı olmak bişey deiştiriyor mu bilmyiorum? Sonuçta muayenede ameliyatlı göz anlaşılıyor. Deniz ve Hava harp okullarında, örneğin, ameliyatlı gözler direk eleniyor. Sözleşmeli subay alımındaki durum da böyle olabilir.
Mesaj tarihi:
Valla ben askerlik yaparken vardı teskere bırakmak diye bir şey şimdi neden olmasın bilemiyorum. Bizde bir asteğe il jandarma komutanı olan albay kal diye yoğun bi baskı uyguluyordu da oradan biliyorum. Ancak bu şekilde kalmanın istenmesi için baya bir yararlı olman gerekir. Nedir mesela bilgisayar, makina mühendisi filansındır ve doğru birimde gerekli işleri yapıyorsundur komutanların seni beğenir veya bizdeki gibi psikoloji mezunusundur halkla ve askerlerle ilişkileri geliştirmede başarılı olursun ve kalman istenir gibi. Yoksa seni askeri diplomat olarak tutacaklarını sanmam :)
Mesaj tarihi:
yanlış hatırlamıyorsam: genelkurmay başkanlığı, ihtiyacı doğrultusunda her sene falanca fakülte mezunu adamı en az 3 sene orduda kalmak şartıyla kadrolu eleman yapıyor. 4-5 sene önce 1.500 ytl civarı bir paraya maaşlı eleman oluyordun. ayrıca biliyorsunuz artık kurmay sınavlarına girmek için akademi mezunu olmak şartı da aranmıyor. kısaca kurmay olarak generalliğe kadar yolun var orduda kalacam dersen. maaşın garanti, devlet memurusun, asker olduğun için daha başka bir dünya avantajın da var. düşünülebilir.
Mesaj tarihi:
hmm, şimdi benim buradaki yorumlardan çıkartığım:

-tezkere bırakmak yok(muş)
-sözleşmeli girersem girerim
-sözleşmeliye torpil lazım
-göz amelyatı yalan olabilir

olm bunnarın hepsi olumsuz lam :< ben asker olamicam galiba (meslek baabında)*
Mesaj tarihi:
Tezkere bırakmak yok artık, sınava alıyorlar, sonra 8-12 ay civarı bir daha eğitim veriyorlar, ondan sonra yeniden teğmen oluyorsun.
Askere gitmeden de sözleşmeliye başvurabilirsin, genkur veya kuvvet komutanlıkları sayfalarında ilanlar veriliyor (diye biliyorum).

Ama sözleşmeli olmak subaylar arasında ezik olmak demektir. Subaylar arasında öyle bir kalben (kağıt üzerinde yok tabi böyle birşey) sınıflandırma vardır ki harp okulu mezunu (muvazzaf) subaylar arasında bile askeri liseden gelen gelmeyen diye ayrım yaparlar. Bu sınıflandırmanın en dibinde sözleşmeliler vardır. Astsubaydan subaylığa geçenler bile daha kıymetlidir.
Ben yedek subay olarak yapıyorum askerliğimi, ben de belki kalabilirim diye başlamıştım, ama ilk birkaç ayda, kalmak ne demek, bitsin diye takvimin yapraklarını saymaya başladım. Çekilmez o ast-üst ilişkisi.
Bin düşün bir yap derim.
Mesaj tarihi:
zamanında subay okulu felan gidicektim
bu sabıkaya felan bakıyolarmış galiba senin ailenin ondan vazgeçtiydim.
doğrumudur bu yoksa salaklık mı yapmışım ?
hep askeri bi okulda okumak istemiştim...
Mesaj tarihi:
senin ve ailenin olcaktı o ve yi unutmuşum
her neyse askeriye sonuçt ve o konulara dikkat ederler her türlü diye düşündüm.
senin veya ailenden birinde varsa sabıka durumu bi sorun çıkarırlar diye düşünüp vazgeçmiştim.
Mesaj tarihi:
ya artık ailenin sabıka olayına bakmıyolar diye biliyorum. önceden en uzak akrabalara kadar bakıyorlar derlerdi hep. şimdi sadece kendine bakıyolarmış. öyle demişlerdi. ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyiz tabi.
Mesaj tarihi:
matama said:
odiflame

30 senelik albay doktor

3 milyar almiyor

nasil maasi guzel yuksek ismis atmayin yasamayan bilmez

askerde degilde devlette olsa doktor olarak ne kadar alacaksın? devlette uzman doktorun maaşı 1.400 döner olmasa hiç bir şey.ayrıca sen doktordan bahsetmişsin tabiki doktor dışarı daha yüksek maaş alır ama benim gördüğüm sözleşmeli subaylığa başvuran veya başvurmak isteyenler doktorlar kadar dışarıda yüksek maaş almayacak kişiler(başka meslekler kısaca).bu arada profesörler 2.400 maaş alıyor her halukarda albay doktorun maaşı fazlaymış dimi? üniversitede çalışıyorum benden iyi maaşları bilemezsin sanırım? atan tutan yok yani...
  • Yeni Oluştur...