axedice Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Gaza gelicne yeni nickin lamerliğine kurban gittin patateskabak hehe. Ayrıca neden bilmiyorum nick değiştiren insanlara karşı bi tavrım var. Bide arkadaşlar bu projenin single kotoru (eğer zaten o değilse ve biz patlamazsak tabi lol) engelleyeceği falan yok, ikisi farklı kulvarda oyunlar ve ikisinin de müşterisi var. Pazarlamacı gözüyle ikisinin birden çıkmasında bi sakınca yok yani . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 lamer mamer şekil le işimzi olmaz kalbimiz temiz bizim :) yılbaşına kadar şu oyunu duyururlar inş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 multi kotor cikmasin, o evrenin duzenin tadi bozulmasin. bkz : wow. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Wowun niye düzeni bozulmuş? Bi illidian kesildi diye koca evrenin nası düzeni bozulur ben de onu anlamıyorum. Arada birbiriyle uyuşmayan parçalar olsa da bence blizz oyuncuları işin içine katarak wow lore u çok güzel geliştirdi, storytelling böyle yapılır zaten. Ben bi pro olarak söylüyorum bunları ama, o yüzden ciddi argümanlarla gelin karşıma. Ayrıca kotorun öncesi ve sonrası sw un official timelineında belli. Exar Kun yoktur diyemezsin mesela, anca üzerinden geçilmemiş yeni detaylar anlatırsın revan yada exile gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 abi binlerce yıl bomboş alan var YSÖ 3990 lar ile YSÖ 1000 yılına kadar nerdeyse öle bi senaryo yazarsınki milletin ağzı açık kalır hatta iç savaş devam eder zman zaman alınan sonuçalra göre expanded universe ün bu kısımalrını yazarsın oyuncuların bizzat online deneyimleri ile bir expanded universe yazar kayıtlara geçirirsin vede deli olur. KOTOR dan daha uygun bir MMO senaryosu olduğunu sanmıyorm (lotr- fantasy hariç). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guden Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 WoW paralel bir evren ayrıca. Yani war4 te yine hepsi olucak. Blizz i WoW u sadece para kırmak için yaptığından hikayesini bozmuyor pek:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Gidip Knights of the Old Republic'in hikayesini devam ettirmeyecekler herhalde, Bioware oyle sey yapmaz. Harika bir haber camdan atlayasim geldi gorunce. Abicim Old Republic zamaninda gecen SW MMOsu yapiyorlar iste. Harika lan acaip guzel bisey : ) Bildigin Sithler var kalabalik sayida, Jedilar falan var, sacma sapan alternatif oykulere falan da ihtiyaclari yok, harika ya : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 said: Bioware oyle sey yapmaz. Moral bozmak gibi olmasın da Bioware, EA ne isterse onu yapacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Knight ve Online diyince... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 EA karışmıycak abi özgür bırakcak westwood mythics falan tecrübelerinden ders almışa benziyorlar. altın yımırtlayan tavuu kesmeyiz abi dediler bi röportajlarında (yada öle bişey). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 axedice said: Ben bi pro olarak söylüyorum bunları ama, o yüzden ciddi argümanlarla gelin karşıma. ??o.O?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 solaris777 said: abi binlerce yıl bomboş alan var YSÖ 3990 lar ile YSÖ 1000 yılına kadar nerdeyse öle bi senaryo yazarsınki milletin ağzı açık kalır hatta iç savaş devam eder zman zaman alınan sonuçalra göre expanded universe ün bu kısımalrını yazarsın oyuncuların bizzat online deneyimleri ile bir expanded universe yazar kayıtlara geçirirsin vede deli olur. KOTOR dan daha uygun bir MMO senaryosu olduğunu sanmıyorm (lotr- fantasy hariç). Fallout MMORPG olsun, Planescape MMORPG olsun, KOTOR MMORPG olsun diyip duruyorsunuz da, o oyunların bu kadar güzel olmasının tek nedeni, hikayesinin çok başarılı olmasıdır. Pure singleplayer olduğu için hikayeyi oyuna iyice yedirebilmekte ve oyuncuyu oyuna dahil edebilmekte. Bir KOTOR MMORPG olduğunda aynı başarıyı elde edeceğini mi sanıyorsunuz. Knight Online'dan hiç bir farkı kalmıyacak. FPS'de tutmuş bir oyunun adventure olarak da tutacağını sanmak gibi birşey bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 solaris777 said: EA karışmıycak abi özgür bırakcak westwood mythics falan tecrübelerinden ders almışa benziyorlar. altın yımırtlayan tavuu kesmeyiz abi dediler bi röportajlarında (yada öle bişey). Sürekli kesip durdular, bu sefer mi kesmeyecek? EA, oyuncularına zerre kadar ilgi göstermeyen bir firma. Bullfrog diye altın yumurtlayan bir firma vardı. Satın aldı firmayı. Dungeon Keeper, Populous ve Theme serileri bir anda bıçakla kesildi. Westwood vardı. Onu da aldılar. Command & Conquer serisine hiç uymayan bir Generals oyunu çıkardılar. Hatta Blizzard, Starcraft için sürekli patch çıkarıp oyuncularına destek olurken, EA, bu Generals için doğru dürüst bir patch desteği sunmadı. Kendi fanları bile şikayetçi bu işten. Kaç yıl sonra akılları başlarına geldi de eski Westwood ekibiyle doğru düzgün bir C&C3 çıkardılar. Maxis var, Maxis zaten EA'nın yayın politikasıyla paralel olduğundan iş kolay. Bir oyun çıkar, ardından tonla expansion ile onu pompala. Al mesela Sims. Origin var, ne Ultima serisine ne Ultima Online'a yeni bir oyun çıkartabildiler. Mythic bile EA'ya gitti. Warhammer Online hakkında umutlarımı yitirmeme neden oldu. Şimdi de Bioware. Bioware bir daha oyun çıkartabilirse (yani şimdiki yaptıkları projelerinden sonra - Mass Effect) kendimizi şanslı sayalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Bone said: Fallout MMORPG olsun, Planescape MMORPG olsun, KOTOR MMORPG olsun diyip duruyorsunuz da, o oyunların bu kadar güzel olmasının tek nedeni, hikayesinin çok başarılı olmasıdır. Pure singleplayer olduğu için hikayeyi oyuna iyice yedirebilmekte ve oyuncuyu oyuna dahil edebilmekte. Bir KOTOR MMORPG olduğunda aynı başarıyı elde edeceğini mi sanıyorsunuz. Knight Online'dan hiç bir farkı kalmıyacak. FPS'de tutmuş bir oyunun adventure olarak da tutacağını sanmak gibi birşey bu. Strateji oyunundan MMORPG yapıyorlarda 9 milyon kullanıcısı oluyor piyasa tekeli haline geliyor da, Single-Player RPG'den yapınca mı olmuycak?!? Kusura bakma Bone ama biraz gereksiz bir yorum gibi geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 mass effect devamı dışında oyun çıkarabilirlerse ya da. x-box firması olmuş ya da kapanmış arada fark yok pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 axedice said: ...yapılır zaten. Ben bi pro olarak söylüyorum bunları ama, o yüzden ciddi argümanlarla gelin karşıma. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Evet fenris puroyum. Aksini idda edebiliyor musun buna cesaretin var mı? Argümanlarla gel! Neyse konuya döneyim. Bone hatalısın. Kimse kotor, fallout yada torment gibi oyunların mmolarını "rpg" oynamak için istemiyor. Zaten Planescape mmosu düşünemiyorum bile, şu günün teknolojisiyle çok kolpa olur. Bu oyunların zengin dünyalarının ve hikayelerinin mmolarda kullanılmasını, oyunlara arkaplan ve içerik oluşturmasını istiyoruz. Bunlar sevdiğimiz dünyalar, eğer mmo başarıyla entegre edilirse tanıdık bi evrende kılıç sallamak shadowbane in kolpa dünyasında kılıç sallamaktan çok daha anlamlı hale gelecektir. Warcraftta orc senaryosuna bu kadar kaptırmasam horde fanatikliği yapmazdım misal. Open ended dediğimiz sw:old republic zamanları yada post apokaliptik bir fallout dünyası, bu oyunların hastaları olan bizlere, her hangi bir mmoya göre çekiciliği yüksek bir temel oluşturuyor. Ayrıca bu oyunlar single versyonlarının ikamesi değil. Kotor mmo gelirse kotor3 olarak gelmeyecek o ayrı bir proje. Bi kere pazarlama açısından hatalı, çünkü rpg oyunları singledan farklı bir zevk verir ve pazarları büyük ölçüde çelişmez. Knight online örneğini vermişsin ama ko ile wow u ayıran tek şey sence tasarım mı? Bi cot instanceına ilk girdiğinde gaza gelmedin mi aa thrall aa tabetha diye. Burda önemli olan nokta mmonun kaynak aldığı dünyaya uyumlu ilerlemesi. WoW bence bu işi çok iyi başardı, oyuncuları da işin içine katarak hikayeyi geliştirdi. Kotorda çok daha kolay olacaktır, sonuçta expended universe old republic zamanlarında patatesin de dediği gibi hala yazılmamış pek çok şey var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Benim sevinmemin nedeni KotOR serisini cok sevmem degil, yani ilk oyuna hasta oldum ikincisi guzel degildi pek ama mesele o degil. Olay su ki, ben SWG'nin ilk zamanlarini tatmis fakat sonra husrana ugramis bir SW fani ve MMO oyuncusuyum. Bir SW MMOsu icin kesinlikle en uygun zaman Old Republic zamanidir, ve kesinlikle cok guzel birsey cikacak eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eppur si muove Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Gerçekten de Kotor'un geçtiği dönem bence hikaye açısından çok daha zengin. Swg'nin geçtiği dönemde açıkçası çok kısıtlı bir hikayeyi ve kısıtlı bir zaman dilimini oynuyorduk. Böylece "belki" oyunculara Starwars tarihini yazma imkanı bile verilebilir g.tüm de tavana vurur benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 axedice said: Evet fenris puroyum. Aksini idda edebiliyor musun buna cesaretin var mı? Argümanlarla gel! eeaaa... -BG nin hiç bi oyununu bitirememen.hani sıkıntıdan filan değil ha tamamen beceriksizlikten :P ben döverdim senin için draconis i halbu ki hemen bırakmasaydın keşke :P -planescape i sırf lvl ın verdiği guide la bitirmen (hatta gelecek ay ki level çıksın diye bi ay beklemen).soranlara yok ya biraz ara verdim oyuna demen.sonra o level a senin mektubunu basmayınca düşman kesilmen :P -BG:ToB ve Icewind ne zaman mp yapsak alemin en ezik char ını yapman.druid inin aradan geçen yıllar sonra bile hala arkadaşlar arasında alay konusu olman. -wow da "pvp ci adam bu bilmez diye anlatıyorum" dediğin adamın senden daha çok pve content i görmüş olması. -Icewind de yaptığın monk un ev kedileri tarafından dövülmesi.hadi bu salih in suçuydu diyelim saymayalım :) bunlar sayılır mı? :D efendim o neyse...ben singleplayer cı bi adam oldum hep.bioware ın önce konsollara sonra da mmorpg olayına girmesi bana koydu biraz açıkçası. hani wow da oynadık. bi 70 shaman bi de 70 lock um vardı.millet raid de yer bulamazken ben 70 olur olmaz raid e girdim.şansıma epicler de geldi filan ama yok...feci baydı beni...bu muymuş milletin bu kadar övdüğü oyun deyip bıraktım.hani grind i,farm ı hiç yapamadım bile. uzun lafın kısası ben hiç beğenmiyorum bioware ın gidişatını :( konsolda güzel oyunlar olur ama asla bi planescape,bi arcanum(a sen bunu da oynamamıştın di mi axe im) olmaz.gerçi o apayrı bi konu.içim dolmuş gidiyorum öyle... gönül isterdi ki bioware single oyunlar yapsın.bu oyunlar konsola değil pc ye olsun filan ama iş işten geçmiş...ben en iyisi bi x360 alayım kendime. axedice a katılıyorum bu arada yanlış anlaşılmasın :P bide bioware yapınca hikaye,senaryo filan sorun olmazda sistem nasıl olucak acaba?everquest ekolü mü?...bambaşka bişey mi? ben swg yi oynamadığım için onun hakkında pek bi fikrim yok. edit: axedice said: Planescape mmosu düşünemiyorum bile, şu günün teknolojisiyle çok kolpa olur. LFG channel:LF tank baator.dis down.going for asmodeus need scepter. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Ahahaha fenris yarıldım ya. Yazdıklarından arkadaş olduğunuzu anladım da insan arkadaşına böyle yapar mı ya. Yazık çocuğa :D Ayrıca singleplayer olmalı ya, bioware en iyi rpg oyunlarını yapan firma mmorpg gibi senaryo ve diyalog rpsi açısından çooook kısıtlı bir alana atılmaları yanlış olur. en azından önce KOTOR3 çıksın bi hevesimizi alalım ondan sonra çıkarsınlar mmosunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Oha bombalamış herif lol fenris said: eeaaa... -BG nin hiç bi oyununu bitirememen.hani sıkıntıdan filan değil ha tamamen beceriksizlikten :P ben döverdim senin için draconis i halbu ki hemen bırakmasaydın keşke :PKülliyen yalan, bgyi bitirdim. Draconis konusunu açma, party setup sakattı :P said: -planescape i sırf lvl ın verdiği guide la bitirmen (hatta gelecek ay ki level çıksın diye bi ay beklemen).soranlara yok ya biraz ara verdim oyuna demen.sonra o level a senin mektubunu basmayınca düşman kesilmen :P Olm babamı bilmiyomuş gibi konuşma, o aralar evde bilgisayar oynayamıyodum işte lise zamanı sdf. Ayrıca evet, Fortress of Regretin girişinde takıldığım doğrudur o saat olayını çözememiştim, ama aldığım dergi level değil pcgamerdı ve level konusunda haksızsın ahah. said: -BG:ToB ve Icewind ne zaman mp yapsak alemin en ezik char ını yapman.druid inin aradan geçen yıllar sonra bile hala arkadaşlar arasında alay konusu olman.Lan iyiki bi multi tobda druid seçtik, nebleyim o kadar kötü olacağını. Disintegrate yiyen warrior falan şanssızlıklar beni buluyor :/ said: -wow da "pvp ci adam bu bilmez diye anlatıyorum" dediğin adamın senden daha çok pve content i görmüş olması. Eheh evet burda iyi ayar yemiştim said: -Icewind de yaptığın monk un ev kedileri tarafından dövülmesi.hadi bu salih in suçuydu diyelim saymayalım :)Lan! adam portreme abudalsim attı öyle öldüm, icewindde heal büyüleri aksamasın diye spell resist mekaniklerini kolpa yapmaları da mı benim suçum :D said: konsolda güzel oyunlar olur ama asla bi planescape,bi arcanum(a sen bunu da oynamamıştın di mi axe im) olmaz. Yazıcıya geldiği gün barracudada multisini yapmıştık. O yüzden qEs :P said: gönül isterdi ki bioware single oyunlar yapsın.bu oyunlar konsola değil pc ye olsun filan ama iş işten geçmiş...ben en iyisi bi x360 alayım kendime. Bioware single da yapar kanaatimce, en azından motor yapar sonra obsidiana falan yaptırır. Xbox al nemalanalım tabi de pcnin önemli bi pazarı var hala ve pc oyunları çıkmaya devam edecektir. Kotor mmonun sistem swgcilerin pre cu dedikleri bi dönem var tahminen ona benzer. Ürün konumlandırması önemli, wow taklidi olmaktan kaçınacaklardır böyle büyük bir projede. Gerçi kotor mmo çıktığında wow bitmiş olacak tahminen, hatta blizz wow2 yi falan açıklayabilir, piyasa neler gösterir bilinmez. said: going for asmodeus need scepter Ahah bu iyiymiş. Bi ara da Vecnayı keselim sword of kas alalım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 said: pcgamerdı ve level konusunda haksızsın ahah. ulan iyi ki bi mektubunu basmadılar ha...ne düşmanlık beslemişsin adamlara.eskiyi bile inkar ediyosun :P said: Lan! adam portreme abudalsim attı öyle öldüm, icewindde heal büyüleri aksamasın diye spell resist mekaniklerini kolpa yapmaları da mı benim suçum o değil ya.daha da absürd olanı.icewind 2 de HoF mod unda oynarken salih sinirlenip sağa sola fireball atmaya başlamıştı.kör teyzenin kedileri kırmızı olup sana dalıp öldürmüşlerdi.hayır nasıl absürd bi zorluk mantığıysa o :P said: Yazıcıya geldiği gün barracudada multisini yapmıştık. lan o dandik mp moduydu.SP ı oynamayarak çok şey kaybettin.ki yine orda salih (bi de bana diyolar çok uğraşıyosun bu adamla diye :P ) sana kzıp seni disentegrate etmemiş miydi? :P said: Xbox al nemalanalım tabi de pcnin önemli bi pazarı var hala ve pc oyunları çıkmaya devam edecektir. edecek de şöyle bi sorun var.şimdi misal deus ex çok güzel bi oyundu. pc için çıkmıştı önce sonra konsola uyarladılar.2. si konsol için çıktı önce sonra pc ye uyarlandı.resmen faciaydı sonuç.karakter geliştirme yok gibi bişeydi.tüm silahların aynı cephaneyi kullanması gibi (bazuka da aynı handgun da)absürd bi sistem gelmişti.kısacası basitleştirerek harcamışlardı oyunu.yine senaryo,evren hatrına oynadım. pc ye çıkmıyo oyunlar artık.pc ye uyarlanıyolar.yani en azından gittikçe öyle bir hal alıyor.gerçi bu tartışma başlığı saptırıyo olabilir... bu arada draconis i tek karakterle alıyoz lan biz ne party set up ı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 said: gerçi bu tartışma başlığı saptırıyo olabilir... Oha yüzsüzlüğün bu kadarı konunun içine ettik zaten eski defterlerle, arcane gelip pataklıycak şimdi :p Hmm aslında dediğin bi yerde doğru, Age of Decadence dışında adam gibi rpg göremiyorum şu aralar, o da indie oyun zaten. Oblivion gibi konsol çakması oyunlar pcye ait olmadıklarını çok belli ediyorlar. Wowu konsolda oynayamazsınız ama wowdan basit ve konsol için hazırlanmış bir mmo gayet de yapılabilir. Oyun geliştirici firmalarda böyle bir yönelim olup olmayacağını anlamak için piyasa eğilimlerini takip etmek lazım. Conan olsun, WAR olsun Pirates olsun şimdilik böyle bir tehlike yok gibi görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 ya ben onu sp oyunlar için demiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar