Zep Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 bu zamana kadar yapılmaması eleştiriliyor zaten türkiyenin başında 90dan beri terör var 2-3 sene içinde yapılcak diyosun.laf kalabalığı yapmayın biyerden bişe çekip ordan yardırıyosunuz.yukarda biri yüksek rütbeliler istemiyor diye saçmalamış o ordan çekilip üstüne uzun uzun yazılmış.ordu yönetimi hakkında brifing verilmiş falan.konunun özüne dönelim türkiye ekonomisi uzun bi süre bu fazlasıyla büyük askeri kitleyi besledi günümüzde savaşaların nasıl yapıldığına girmiycem bile 9 yaşında çocuk bile artık hangi silahların kullanıldığını biliyo durum bu haldeyken bukadar büyük bi askeri kitleyi beslemein hiç bir mantıklı açıklaması olamaz hem kaliteyi hem askerden alınan verim düşer.ki bunların örneklerini her geçen gün görüyoruz.bu paralar gene askere gitsin tecsizatın teknolojisi geliştirilsin araştırmalar yapılsın görünmez ucaklar alınsın.geçen gün yazdığım gibi askerlerin eline yarı çalışır silahlar verilmesin ölüme gönderilmesin.bunları yapıcak ilerici insanlar lazım tabi bizdede o yok. önceden gene bi topikte yazdığımı copy yapıcam söylemeye çalıştıklarımı destekler nitelikte zep said: kan uykussu adlı belgeseli çoğu kişi izlemiştir burda.nerdeyse her rütbeden asker,asker emeklisi pkk mücadelesi anlatmaya çalışıyolardı.bi tanesi söyle diyodu "bizdeki silahlar hem çok ağardı hem de en küçük bi tozda tutukluk yapıyodu karşımızdaki teröristler ise kalaşnikofla saldırıyolardı yağmur çamur hiç bizaman tutuklu yapmayan silahlarla" sonra erdal sarızeybek belegeselde şöyle diyo "bizde 89 mm manyeto ile çalışan roket atar var bu nedenle 3 mermiden 2 si patlamıyor pkk'da ise rpg var, tek parça, dışardan mermi veriliyor, tetiği çektiğinde patlıyor. askerlerimiz 1 tane atasıya onlar 10 tane atıyorlar" şimdi çok afedersiniz her şeyi doğru yapan tskmız askerin 10 yaşında bi çocuğun bile kolaylıkla anlıyabilceği bişeyi anlayamıyo muydu? sonra bütçeden tsk'ya ayrılan paralar bu dağlarda işlevlerliği olmayan bu silahlar alınsın,askerimiz terörist karşısında savunmasız bırakılsın diyemi ayrılıyodu?bu para terörristle çarpışan askerin muhimmatına ayrılmısyosa neye harcanıyo?ambarlarda yatan tanklara mı?ozman burda yanlışlık yok mudur?bu mudur bizim yüksek teknolojili ordumuz sonra yazık değil midir orda elinde dağda yarı işler bi silahla terörist karşısında dikilen o askerlerimize bu kadr koaly mıdır insanları ölüme göndermek? son olarak bi alıtıyla sözlerimi bitirmek istiorum teknolojiden yoksun 1milyon askerim olcağına son teknoloji 100bin askerim olsun B.A.
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 1) sagol viktor bilgim azdi o konuda bilgilendirdin :) 2) kisa donemse niye hic konusmasin? anlamadim 6 ay az mi geldi sana? ise giriyorsun, adamdan izin istiyorsun askerlik icin, adam sana "ok 6 ay" der. sen adama gidip "ee... ben uzun donem yapcam" diyemezsin.
Bleda Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Rezil ve 2.ci Dünya savaşından kalma bir askerlik uygulamasını nesini, niye, hangi çarpık akla uyarak tartışıoruzki iyi mi kötü mi die? Bunun üstüne neden bu konu hakkında deli saçmasından, çok mantıklı spektrumunda gidip gelen fikirler öne sürüyoruz ki? Bence asıl konuşmamız gereken şeyler; Şuanda Askere gitmemiş gidecek olanlar bu konuda ne düşünüyorlar? Gitmiş olanlar ne düşünüyorlar ve nelerin değişmesini istiyorlar? Dahada önemlisi artık sonunda zorunlu askerligin kalkması yönündeki ve Pro. Askerlige geçiş başlarken bu ara dönemde ve bu ara dönemin bitiminde neler, ne için değişmeli ve bu ara sistem ve devamında askerlik yapıcaklar bunun hakkında ne düşünebilmeli bunu tartışmalıyız bence.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 askere degil develt odenegine bakiyor bu isler bilgisiz konusmak ayri tabi profesyonel askerlige gecis icin ilk adimlar 1989 da uzaman jandarma okulunun aiclmasiyla atildi ancak gap enflasyon ve ekonomik krizler yuzunden rafa kalkmasada yavasladi 2002 den beri hem askerin oyak vasitasi ve askeri tesisler icinde ihaleler ile ozel sektore verilen isletmelerden hemde artan milli hasiladan dusen payin yukselmesinden calismalar yendien hizlandirildi askerlik suresinin kademeli olarak indirilmesi ve en sonunda toptan profesyonele gecilmesi planlanmis su anda teror belasi yendien hortlamasaydi 15 den 12 yemi ne dusurucekelrdi gene yavas yavas sayidan kaliteye gecilmeye calisiliyor odenek bulundukca benim tahminim 2-3 yilda doguda normal er kalmiycak 14-15 seneye ise calismalar tamamlanip uygun gorulunce gecerler karsi oldugum hicbirsey bilemden sanki bir gecelik ismis gibi hadi profesyonele egceli mdiye bilen bilmiyen herkesin fikri yurutmesi hatta komplo teorileri kurmasi ahanda emrak edenelre link http://tr.wikipedia.org/wiki/Uzman_Jandarma dahada emrak edenler icin doguda asil operasyona giden askerlerle ilgili link http://tr.wikipedia.org/wiki/Komando
Bleda Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Wikipedia herkez tarafından değiştirilebilen ve %80 az yada çok yanlış olan bir kaynak daha saglam kanıtlar gösterirmisin Viktor. (TSK sitesi vb gibi daha resmi bir yer örneğin)
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Jadelith said: 2) kisa donemse niye hic konusmasin? anlamadim 6 ay az mi geldi sana? ise giriyorsun, adamdan izin istiyorsun askerlik icin, adam sana "ok 6 ay" der. sen adama gidip "ee... ben uzun donem yapcam" diyemezsin. gene bilgi eksikligi :( kisa donem konusmasin cunki uzun donem yapan adama taninir kendi isini icra etme sansi astegmen rutbesi verilir ve bu rutbeyle astsubaylara ve askeri okul ogrencilerine emir verebilir komuta edebilir kisa donemde ise rutbesiz er olarak yapar patates soyar ne mezunu olursa olsun allahin rutbesiz askerine normal is veremessin dusucnesi bile komik harp okuluna ogretmen olrak atadin diyelim er i kendinden 6-7 rutbe yukardaki ogrencileremi ders vericek, ogrenci buna kes dersi 10 tane sinav cek bakalim dese uymak zorunda lol o yuzden rutbesiz askere verilemez bu tip mesleki gorevler kendi meslegini yapicaksa uzun donem astegmen rutbesiyle yapar maasini alir sabah evidnen cikip karargaha gider aksam evine doner erler ise patates soyar ayak islerini yapar iste orduda ilk emir komuta zinciri gecerlidir butun isler emir komtua zzinciri ile yurur ha ayn izamanda askeiryenin basladigi yerde mantik biter sozude sistemin dogurdugu trajikomik sorunalrdan gelmektedir turkiyede bir erkege hicbir ciddi sirket askerligini bitirmemis bir erkegi ise al-maz uzun donemmi ksia donemmi yapicaginada ordu karar verir oyle bir olay olsada atiyorum kara harp okulunda o sene edebiyat ogretmeni acigi vardir sende edebiyat mezunusundur ve o donem tek giden edebiyat mezunu yada sinavdan en iyi notu olan sensindir o durumda seni direk uzun donem alip edebiyat ogretmeni oalrak oraya koyarlar genelde ben ksiadonem yapicam diye itiraz edemessin buna yada sinavdan kotu aldin veya ordu seni begenmedi veya acik yok o sene hemen 6 ay er oalrak yapip isine gucune egri yollar seni kisa donemin arkasindaki mantikta odur zaten kullanilamiycak universite mezunlarini isten gucten ali koymayip biran once yollamak
Zep Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 çok güldürdün beni viktor."ulan koyiim ben kimse bakmaz nasıl olsa" falan diyemi düşünüdün acaba linki.wikipedia falan geçtim verdiğin link uzman jandarma'yı açıklayan linkk.Aşşağıda yazdığı gibi sadece jandarma genel komutanlığına bağlı bi birim ki bu birimin yaptığı şeylere bakıncada profesyonel sıcak savaşta savaşcak profesyonel ordu nerde uzman jandarma nerde.sonra bu 1989 da kuruldu diye ozmanandan beri profesyonel orduya geçmeye çalışıyoruz falan direk yemeye çalışmssın bizi.buysa profesyoel ordu çalışması daha bi 100 yıl daha geçemeyiz.bu işin şakası tabi profesyonel orduyla flana alakası yok bu çalışmaların viktor mahallede çocuklara falan konustuğunu zannetti heralde yada bizi cahil yerine koydu "jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan Uzman Jandarmalar ilk olarak 1989 yılında Jandarma teşkilatına kazandırılmış ve o günden bu yana Jandarma teşkilatının her birim ve branşında görev yapmaktadırlar. Türkiye'nin %91'lik gibi büyük bir alanında emniyet ve asayiş hizmetlerini yerine getirmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı kendi içerisinde pek çok dal ve branşa ayrılmış olup, bu yapılaşmasını halen sürdürmektedir. 1998 yılına kadar Afyon Emirdağ'da ve Ankara Güvercinlik'te bulunan Jandarma Okullar Komutanlığındaki okullarda Uzman Jandarmalar eğitilerek mezun edilmiş ve Jandarma teşkilatındaki saflarında yerlerini almışlardır. 1989 yılında birinci ve ikinci dönem olmak üzere iki dönem mezun veren bu okullar 1990 yılından itibaren her yıl bir dönem mezun vermeye başlamışlardır. Her yıl sayısı değişmekle birlikte günümüzde dönem içerisinde toplam 1300'e yakın Uzman Jandarma mezun olmakta ve kıtalarına naspedilmektedirler. Ülkemizde bilinen genel kanının aksine Uzman Erbaş'lardan aldıkları eğitim ve görev bakımından daha farklı olan Uzman Jandarma'lar her zaman Uzman Erbaş'lar ile karıştırılmaktadırlar.Belediye sınırları dışında emniyet ve asayiş hizmetini yürütmek ile görevli olan Jandarma Teşkilatı içerisinde bir polis memurunun aldığı tüm eğitimleri alan Uzman Jandarma'lar bulundukları kıtalarda da aldıkları çeşitli eğitimlerin ardından da Jandarma Trafik , Olay Yeri İnceleme, Kaçakçılık , Çocuk Suçları, Muhabere,Kriminal, Karakol, İstihbarat, Arama Kurtarma, gibi dallarda branşlaşmaktadırlar. Uzman Jandarma Çavuş Uzman Jandarma'lar kadrolarında belirtilen görevler ile zabıta memuru olarak, 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun verdiği görevleri yapar ve yetkileri kullanırlar.Her rütbede normal bekleme süresi 3, en fazla bekleme süresi ise sıhhi izin süreleri hariç 4 yıl olup, terfiler her yıl 30 Ağustos tarihinde yapılır."
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Bleda said: Wikipedia herkez tarafından değiştirilebilen ve %80 az yada çok yanlış olan bir kaynak daha saglam kanıtlar gösterirmisin Viktor. (TSK sitesi vb gibi daha resmi bir yer örneğin) ki mdemis wiki guvenilir dgeil diye heleki %80 cok komik olmus wikipedia yi hazir yazilmisi var diye evrdim merak ediyorsan acar bakarsin TSK nin istesinden sonucta adam rutbeleri paint te cizip koymuyor oraya TSK sitesinde ic hizmet kanununda hepsi var merak eden acar bakar bide onla ugrasamiycam
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Abi 6 ayımı yiyorsun, işine yaramayacam diye yani? Öte yandan sekreter olan adam işe yaradığı için mi uzun dönem yapmış...
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 PKK'ya karşı yapılan en büyük harekat olan Çelik-1 Operasyonu'nu yöneten Em. Tüm Gen. Osman Pamukoğlu, son dönemde artan terör saldırılarının ardından televizyon programlarına katılarak hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. "Diplomasi ile olmaz girip ininde yok edeceksin" yönünde açıklamalarda bulunan Pamukoğlu'na bugün Başbakan Erdoğan'dan yanıt geldi. İşte Erdoğan'ın Pamukoğlu'na yanıt verdiği konuşmasından satırbaşları: Kimse unutmamalıdır ki iktidar sorumluluğu hamaset ve acelecilik kaldırmaz. Sorumluluk taşımayanların heyecanıyla hareket edemeyiz. TAHRİK MEMURU Zaman zaman bazı televizyon kanallarında görüyoruz. Çeşitli, güya bu alanlarda tecrübe sahibiymiş... Çıkıp orada konuşanları görüyoruz. Yaptıkları tek iş var: Tahrik etmek...Bunlar sadece tahrik memuru olarak görev yapıyor. Buradan çok açık ve net söylüyorum: Sıfatı ne olursa olsun, hangi görevde olursa olsun, ister emekli ister muvazzaf olsun, kim olursa olsun.... Bunlar, bu ülkenin birliğine, beraberliğine saldırmaktan başka bir şey değildir. Çünkü bunların sırtında herhangi bir sorumluluk yok. Sadece oraya gelip, acaba biz buradan şu anda hükümeti nasıl köşeye sıkıştırırız, yaptıkları bu. ÇOK İYİ BİLİYORSANIZ SİYASETE GİRSEYDİNİZ Hükümetin ve kurumlarımızın görevi bellidir. Ama biz şu anda devlet olarak kurumlarımızla dayanışma içerisinde bu süreci işletirken, kalkıp da televizyon televizyon dolaşmak suretiyle ülkenin birliğine, kusura bakmasınlar, kurşun sıkanlar, karşısında bizi bulacaktır. Bu işleri çok çok iyi biliyorlarsa, girerlerdi bir partiye, oralarda siyasete soyunurlardı ve siyasete soyunmak suretiyle de ülkenin kaderinde söz sahibi olurlardı. Niye girmediler siyasete? Ama yok. Bunlar sorumluluk alamazlar, taşın altına ellerini sokamazlar. Bizim birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bir şehidimiz olduğu zaman ciğerimizin nasıl dağlandığını onların hiçbirisi bilemez, bunu sadece Allah bilir.” ASKERİ HAREKAT ŞART OLDU Türkiye bölge için elinden gelen gayreti gösterirken terörizme karşı gereken desteği görememektedir. Türkiye, terörün dış desteğinin kesilmesi için diplomatik girişimleri devam ettiriyor Daha yoğun bir askeri süreç uygulanması şart olmuştur. ABD'YE: KENDİ GÖBEĞİMİZİ KESERİZ ABD'deki görüşme son derece önemli başta Başkan Bush olmak üzere kararlılığımızı ve hissiyatımızı bir kez daha ifade edeceğiz. ABD'den terörist unsurlara karşı acilen adım beklediğimizi ileteceğiz. Türkiye kendi göbeğini kendisi kesme noktasına geldi. ABD ile terör örgütüne yataklık eden ülkeleri açık ve net bir şekilde konuşacağız. PKK'nın elindeki ABD silahları için açıklama isteyeceğiz. Türkiye her ülkeye gider derdini anlatır. Ancak anlaşılmıyorsa biz bu ülkenin menfaatlerini koruyacak güce sahibiz gerekeni de yaparız. ETNİK ZENGİNLİK KAYBOLMASIN Türkiye dayatılanı değil kendi menfaatine olanı seçecektir. Milletimiz bu noktada müsterih olsun. Bu noktada bir şeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Bize evlat acısı yaşatan teröristlerin ve onlara kol kanat gerekenlerin isteği bizi birbirimize düşürmektir. Orhun Anıtları'ndaki sözleri hatırlatmak istiyorum: Üstte gök çökmedikçe ve altta yer göçmedikçe senin birliğini kim bozabilir. Türkiye katili ve katili azmettirenleri toplumdan uzaklaştıracak kadar büyük bir millettir. Sokaklardaki tepki normaldir ancak bu tepki asla bizim etnik zenginliğimize yönelik olmamalıdır. Hani operasyonlarla ilgili en nihayetinde yeni konu açmayayım dedim.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Zep said: çok güldürdün beni viktor."ulan koyiim ben kimse bakmaz nasıl olsa" falan diyemi düşünüdün acaba linki.wikipedia falan geçtim verdiğin link uzman jandarma'yı açıklayan linkk.Aşşağıda yazdığı gibi sadece jandarma genel komutanlığına bağlı bi birim ki bu birimin yaptığı şeylere bakıncada profesyonel sıcak savaşta savaşcak profesyonel ordu nerde uzman jandarma nerde.sonra bu 1989 da kuruldu diye ozmanandan beri profesyonel orduya geçmeye çalışıyoruz falan direk yemeye çalışmssın bizi.buysa profesyoel ordu çalışması daha bi 100 yıl daha geçemeyiz.bu işin şakası tabi profesyonel orduyla flana alakası yok bu çalışmaların viktor mahallede çocuklara falan konustuğunu zannetti heralde yada bizi cahil yerine koydu lol cok supermissin tabi profesyonel askerlik nedir? zorunlu askelrikle gelenelrin yerine maasli bu isi meslek edilenelrin koyulmasi jandarma bu ise 1989 da abslamismi? baslamis argumanin ne onu anliyamadim ha profesyonel askerden parayla alip doguya salinciak rambolarin imaji geliyorsa gozunu cok bilgisizsin bu konularda profesyonel askerlik dedigimiz olay zorunlu askerlikle gelen adamlarin yaptiklari isleri parayla meslek olarak yapan adamalrin yapmasindan ibaret bu otesi yok normal jandarmanin yaptigi gorevi yapiyorlar her sene burdan 1500 kisi mezun ciksa 18 senede emeklilikleri zaiyatlari filan da dusunursek ortalama 20,000 22,000 civari bir sayi elde ederiz buda ne demek askere alinmasi gereken adam sayisindan 22,000 in dusmesi demek ki dogudaki uzman cavus/erbas alimlarinida hesaba katarsak kisintilarlada filan bu sekilde askerlik suresi 15 aya dusuruldu hali hazirda yaklasik 300,000 zorunlu askerlikle gelen er var desek dusun bakalim bunlarin hepsini profesyonelelstirmek ne akdar zaman surer yeni okulalrda acildigini kaale alirsak bizim mahaleldeki cocuklar cok daha akilli yani boyle cok superim ben askeiryeyli ilgili ehr boku bilmesemde kafamdan mantik yuruterek bilmis gibi davranirim seklinde dolasmiyorlar profesyonel asker diyince rambo modunda super savas askerleri gelmiyor akillarina
Zep Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 hee evet profesyonel askerlik deyince benim aklıma "parayla rambo ithal etcez" geliyo gene çekip biyerlerden bişe yakalayıp uzatmıssın hoş yakalancak bişe de yokya sen oluşturup uzatıyosun. anladığım kadarıyla ailende asker var diye bi savunma mekanızması geliştirmssin "asker ne yaparsa doğrudur yapamıyosada bi sebebi vardır" mantığıyla bazı şeylere mantıksız at gözlüğüyle.ok eyw doğuda askerler patır patır düşünce dank etti değilde 1990larda başlandı zaten buna diyosun yılda 1300 mevzun alıyoruz diyosun evet çok güzel böle giderse bi 50 yıl sonra 55 bin pro askerimiz olcak negüzel onlarda polis zabıta eğitimi almış askerler.köylerde düzeni sağlamak için eğitilmiş askerler hey allam.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 yazdim zaten yukarda 90 larda durup 2000 lerde hzi kazandigini okumadan saldirmakta ayri komik olmus TSK mensubuyum direk olarak ancak yanlsialrinida yazmisimdir orduyu savunupta ayni zamanda 12 eylule karsi cikan ve 12 eylulcuelrin yargilanmasini siddetle istiyen biri olarakda iki tarafada yaranamam
Zep Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 bunu bilmem iyi oldu *hazır ol a geçer* (:
fede Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 konuyla az çok bilgim var bi sürü şey yazabilirim buraya. doğru da olur yanlış da olur belki ama yazacaklarımın hepsi viktorunkiyle aynı olur
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Profesyonel ordu için hazırmıyız acaba onu sormak lazım. Profesyonel ordularda daha az personel daha çok teknoloji var. ABD Irak'a 200.000 askerle ama binden fazla helikopter ve 3 uçak gemisi (kara üsleri ile beraber yaklaşık 400 son teknoloji hava aracı) saldırdı. Bizde 30 saldırı helikopteri var ABD envanterinden çıkarılmış çoğu. 150 helikopter için açılan ihale 10 senedir bitmiyor. yeterli termal kamera varmı, cruise füzesi varmı? drone varmı? zırhlı araç varmı? Askerlere g3 yerine g36 falan dağıtabilecekmiyiz? Her askere çelik yelek abd bile veremiyor biz verebilecek miyiz? Yoksa maaşla hayat mı satın alacağız? paralı askerler ölünce daha mı az üzüleceğiz acaba, parasıyla değil mi kardeşim mi diyeceğiz? Paralı askerde Türkiye nin evladı olacak ekmek parası için Dağlıca'da pusuya düşecek, hasta anasına babasına bakmak için gabar da mayına basacak. Eğer yeterli teknolojik ekipman sağlanamazsa paralı askerliğin tek kazancı artık zengin çocukların rapora para vermek derdinin kalkması olur. TSK'nın ileride profesyonel ordu amacı var mı bilmiyorum ama yarı profesyonel orduya doğru bir gidiş var sanki.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 400k adam beslemez, 400k adama ekipman dağıtmaz, 400k adamı ekonomiden düşürmezsen hepsine para yeter.
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 ama sam profesyonel olunca sayı 20k ya inmeyecekki yine en az 200k lazım bizim 8 tane komuşumuz var kara sınırlarında çoğu sorunlu komşular.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 askerlik falan hepsi esas sorunun getirdiği yan sorunlar. aslında eleman hasta, sağlam hasta.. hastalık sonucu elinde kolunda lekeler çıkıyor. askerlik tartışması da ona benziyor. hastalığı geçirmeye çalışmak ayrı olay, lekeleri sadece geçirmeye ve daha kötüsü kapatmaya çalışmak ayrı. bizde think tank yok! nedir yani? elemanlar "hoca orta doğunun ebesini öpmek lazım. keza petrol fiyatları roket olur, fezada gezer. kârdan kâr beğeniriz" diye bir fikir attılar diyelim. bunun üzerine "nasıl olur?"u düşünüp, geliştirip bir yol planı ile çıkıyorlar. biz hiç bir şey yapmıyoruz. millet hareket ediyor ve biz hareket etmek "zorunda" kalıyoruz. misal son olaylar; olacağı aşikardı. daha önceden de yaşanmıştı askerlerin kaçırılması. zamanı belli değil ama olması sürpriz de değil. adamlar eylemi gerçekleştirdi, biz harekete geçmek "zorunda kaldık" bu yapılanlar anlık olaylar değil ki.. uzun uzadıya ölçülmüş biçilmiş şeyler. milim milim ölçelerek ilerliyorlar. biz hâlâ göz hesabı yapıp "he olduğu gadar gardaş" diyoruz. elimizde patlıyor her seferinde, yine bıkmadan usanmadan aynı yolu izliyoruz, bildiğimizden şaşmıyoruz. düşünmekten bu kadar uzak, bu kadar nefret eden; planlı programlı olmaktan tiksinen bir halk, bir yönetim habire öpülmeye mahkumdur.. öpüldükten sonrası için hesap yapmak da bize uygun "abim kas yapsın da beni öpenleri dövsün!" askeri devreye sokmadan önceki aşamaları düzeltsen -doğrusu düzeltebilsen- belki zaten askerlik farklı bir konuma gelicek. ama işte dediğim gibi hastalığa değil, elde kolda çıkan lekelere kafayı takmışız. tedaviyi düşünen kim? -öhö öhö ÖHÖ! abii şu lekeleri bi kapatıcı ile kapatsak diyorum..
Zep Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 dasaaa artı bir türkiye'de hiçbir şeyin nedenleri üzerinde durulmuyo,tartışılmıyor,düşünülmüyor bunu bu forumdada 30 kere söyledim burda yapılan yüzeysel tartışmalara atıfen.kuzey ırak meselesinde pkk meselesinde bugun dtp kongresinden karar çıkıyo "türklük değil türkiyelik ön planda olsun", "bölegesel farklılıklar görmezden glinmesin", "bölgesel yönetimler olussun" gibi bizse soruna yüzeysel bakıp kuzey ırağa girip pkkyı yok edelim kimse kalmasın pkklı ee dümdüz ettin sen bütün kuzey ırağı temizledin sonra oğlunu pkkya kendi eliyle teslim eden anne öteki oğlunu teslim edicek.en üst kademesine,bze yansıyan kısmına bakıyoruz sadece sorunun b yuzden kürt sorunu geri dönüşü olmayan bi noktaya geldi zaten.
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 zep abi bokunu çıkarma sende görünmez uçak kimsede yokki? abd ninkiler bile sözde görünmez aslında... Süper güç mü olacaksın? Önce aç karnını doyur derler adama.
Zep Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 ombakkombak said: zep abi bokunu çıkarma sende görünmez uçak kimsede yokki? abd ninkiler bile sözde görünmez aslında... Süper güç mü olacaksın? Önce aç karnını doyur derler adama. olduğunu anlaman için wikipedia hayalet ucak yazman yeterliydi halbuki. dur zahmet etme ben senin için yapiyim hayalet uçak ayrıca şuan türkiyenin içinde olduğu f-35 projesi var 2014 te falan teslim edilcekler türkiyeye.aç oku öğren türkiye bunları alabilcek kapasitede yani.çoğu dünya ülkesi kullanmakta bu uçakları nitekim linke bakarsan görürsün bilim ve teknik dergisinin makalesinde alınmış onuda beliriyim wiki linki falan diye bok atma ihtimaline karşı ayrıca türkiyenin 11 milyar dolar yatıracağıf-35
Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 sekiz tane komşumuzdan sadece biri bizimle ciddi anlamda başa çıkabilecek kapasitede, altı tanesinin hiçbir olayı yok zaten. şaka bir yana altısını aynı anda pataklarız. daha önce dediğim gibi kuru kalabalıkla savaşılmıyor zaten, ne kadar aracın, teçhizatın var kişi başına esas olay bu. zaten şu halimizde bu oran yunanistan'ın filan gerisinde olsa gerek. hadi diyelim 100k değil 200k olsun lafın gelişi, benim yazdığım rakamlar çok fazla değişmiyor. ama sen ekipmanı güncel, eğitimi, deneyimi ve morali yüksek, yüksek sayıda teçhizatlı bir orduyu meydana sürersen herkesi silkelersin komşularımızın çıkarabileceği. günümüzde inanılmaz farklar oluşturuyor bu yukarıda yazdığım etkenler, o kadar fark yaratmaz diyoruz ama bire beş bile rahat alırsın yani ekipmanını bir nesil önde tutarsan profesyonel orduyla. körfez savaşlarındaki bazı muharebeler daha henüz fazla işlenmiyor ama hayrete düşüren sonuçlar var hava gücünün bulunmadığı bazı çarpışmalarda bile.
Öne çıkan mesajlar