Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Operasyonlar Hakkinda

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

LathspeLL said:
Yukarda ki video gibi, profesyonel orduya geç, üstüne amerikan askerleri gibi şekil yap üniformayı, ekipmanları falan. Bütün kurtlar vadisi hayranı kitle askere yazılsın.

Askerler adına üzücü, bu tipler az-çok adam olacagı için toplum iyi bir olay olur kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

uzgunum ama turkiyedeki askerligin buyuk cogunlugunun uzatilmis bir beden egitimi dersi oldugunu unutuyorsunuz. askerligin ne kadar igrenc bir sey oldugunu askere gitmeden anlayabileceginizi sanmiyorum. haksiz yere dayak yiyip sikayet edememek iyi bir sey degil mesela (yanlis anlamayin bana olmadi bu olay, bir tanidiga oldu :))

ayrica, askerligin kalkamamasinin bir sebebi var, o da yuksek rutbeli askerler. asker sayisi azalsa yuksek rutbeli asker sayisi da azalacak. bunu askerler istemez tabii, o yuzden egitim yetersizliginden dolayi olan sehitler "kabul edilebilir" onlar icin.

bide askerlige turk kulturu filan demeyin, sacmaliyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

=p Şimcik ahlak bilgisi dersini alırsak askere gitmemiz gerekmiyor mu? :D Eheh sen oku, üniversite bitir, master yap sonra adam sana kültür dersi mi verecek? Verilecek kültür dersi 20 küsür senedir doğrusu yanlışı oluşmuş bu adama ne kadar etki edecek? Savcıya tuvalet temizlettirmek doğru bir uygulama mı mesela?(ki Çanakkale'de yaşanmıştır, zaten böyle olduğunu hepimiz biliyoruz)
Bu adamlar doğuda zorunlu hizmet yapsa 1 sene, silahtan korkanı ateş altına sokmasak olmaz mı mesela? Ama paralı sistem zengini ayırır sadece. Hizmetini daha faydalı biçimde öğretmen olarak, mühendis olarak verebilecek adamın o şekilde hizmet vermesi daha güzel olurdu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica, askerligin kalkamamasinin bir sebebi var, o da yuksek rutbeli askerler. asker sayisi azalsa yuksek rutbeli asker sayisi da azalacak. bunu askerler istemez tabii, o yuzden egitim yetersizliginden dolayi olan sehitler "kabul edilebilir" onlar icin said:

desteksiz sallamayi gectim nasil bir iddeali cumledir bu

kaynak lutfen ilki bu

ikincisi ise orduda herkesin pozisyonu belli orduyu kucultunce hadi artik kara kuvvetleri komutanina ihtiyacimiz kalmiycak bas git seklidne bisey yok lol

bari emir komuta zinciriyle TSK nin isleyisini bilerek bok atin

TSK da 5 kisinin sozu gecer
kara hava deniz ve jandarma genel komutani ve hepsinin komutani olan genelkurmay baskani

karar alinicagi zaman bu 5 kisi toplanir kararlar alinir kuvevt komutanlari vegenelkurmay baskani dahil 14 orgeneral vardir bunlar ordu komutanlaridir
orgeneralden asagisinin karisabilicegi meseleler degildir haliyle bunlar kaldiki geriye kalan 9 orgeneralde kuvvet komutanalrina bagli olduklarindan alabilicekleri kararlar kendi ordulariyla sinirlidir

yani orduyu yari yariya dusursek bile kara kuvvetleri komutani yeridne kalabilir kis ayazinda ac acik kalmaz lol

duz mantiktan guzel ama yuksek rutbeli askerler istemiyor diye ehaahaha

bok at izi kalsin dememisler bosuna

ha diger konuya gelince elli defa dedik universte mezununu heleki atmasyon olmiyan egcerli bolum mezunlarini kesin alip kendi isini yaptiriyorlar uzun donem olarak

ama ben bitiriyim biran once kurtuliyim kisa donem yapicam dersen universte okuyarak buyutup besledigin egon tuvaletlerde gayette guzel kirilabilir
dandrik olmiyan bir bolumden mezun olupta yok ben kisa donem yapicam diyen adamin sucudur hela temizlemesi
ama nedense burda su dusunce var

"askere universte/ilkokul mezunu ayirmadan alip 2 hafta egitim verip doguya yolluyorlar universte mezunu tuvalet temizliyor ordu universte mezununu ayirmiyor"

enteresan yani belkide uzun kisa donemle iligli 30 defa yazdim uzuuuuuun uzun su forumda
Sosyal ağlarda paylaş

parali sistem sacmalik. fakir olana fakir dogdugu icin zorla askerlige gonderemezsin, insanlik degil.

askerligin tamamen kalkmasi lazim. kolay kolay kalkmaz tabii, ama artik bir sol partinin basa gelebilecegini sanmiyorum turkiyede (hatirlarsiniz chp turkiyedeki butun sol partileri altinda toplayip %20 oy aldi, ve de kendine oy kaybettiren seyleri yapmaya devam ediyor).

sag partilerde askere karsi cikabilecek guc var sahsimca. aaah ah akpnin basina milli gorus gecmisi olmayan biri gecse..
Sosyal ağlarda paylaş

patates soydursalardi daha iyiydi yani

ne yaptiricak baska rahat rahat yerlestirmisler uzun donem yaptiysa parasinida vermislerdir kim nerde harcaniyor milelt beles askerlik yaprken uzun donem yapan universite mezunlari para aliyor ve askelrik yaptigi sure emekliliginden dusuyor boylece normalde 50 yasinda emekliligi geliyorsa 48.5 yasinda emekli olabiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
profesyonel asker elbette ki kat kat deneyimli ve tecrübe & bilgi olarak ekipmanlı olacaktır. lejyonerler, yeniçeriler, şövalyeler, samurailer gibi tarihin en iyi ve düzenli askerlik sistemleri hep profesyonel askerler üzerine kurulmuştur. bu insanların hayatı savaşmaktır, işi savaşmaktır. eğitimleri bir kenara bunların teskere gelsin beklentisi yoktur, ekmeklerini bu işten çıkarırlar. hayatını o işe veren adamla okulunu bitirip 3-5 aylığına giden çocuğu nasıl bir tutarsınız kapasite olarak?

zorunlu askerlik olayının çıkmasının sebebi napolyon dönemi ve dünya savaşları sırasında yoğun insan kıyımları ve topyekün savaş nedeniyle profesyonel askerlerin sayıca yetersiz kalmasıdır ve profesyonel askerliğe dönüş yapmıştır ya da yapmaktadır aklı başında ülkeler. ayrıca da daha ekonomiktir: en verimli çağlarını yaşayan gençler patates soymak yerine ya daha çok tahsil yapar ya da çalışır ve vergi verir. 500k vasıfsız askeri besleyeceğine de 100k profesyonel askeri hem doyurur hem de ücretini ödersin. 500k eski model tüfek bulunduracağına 100k en son model tüfek alırsın vs.

500k yerine 100k düzgün askerle bile türkiye bütün komşularını tekme tokat döver çakı gibi olursa o 100k asker. çakı gibiden kasıt da düzgün adım marş değil, ciddi profesyonel askerler. zaten dünya savaşı kıvamında savaşlar için seferberlik denen birşey var ki bu sadece türkiye için değil bütün ülkeler için geçerli. 500k asker de yetmeyecektir öyle kıyımlar sözkonusu olursa zaten. hiçbir anlamı yok böyle atıl ordu tutmamızın nato'ya kalkan olmak dışında. bizim bu fedakarlığımız sayesinde ufak ordu tutarak ciddi karlara geçen ülkeler var, resmen biz sübvanse ediyoruz onların ekonomik gelişimini.

sam deli deli açıklamış.viktor senin dediğin "devletin yapamadığı birçok şeyi asker yapıyoru bu ülkede" olayına gelince asker gene yapabilirki samin basit ama vurucu örneğiyle 50k askerlik bi grubuda bunu için ayırırsın gönüllü askerlerden yada sıcak savaşta çok verimli olamıycak askerleride burda kullanırsın.sonuç nolur gene 500k yerine 100 değilde 150k lık asker beslersin.sonuçta nolur viktorda,hizmet bekleyen vatandaşta,gel teskere teskere diye ağlayan askerde mutlu olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:
Haa emekliliğinden düşüyorsa iyi yani, o zaman masterlı sekreter olarak hemen koşabiliriz. Seçeneklerde patates soymakta varmış, süper.
Ben de diyorum ki adam boş boş oturup harcanmasın, mesleğini gereken yerde yapsın faydalı olsun..

ihtiyac varsa koyuyor ama o donem 100 bilgisayar muhendisi gelmis ancak ihtiyac 80 se ne yapicak adamlar
kucak kucagami oturtucak yoksa 1 saat sen bi saat sen oyalanin mi diyicek
fazlasini baska yere veriyor tabi
Sosyal ağlarda paylaş

doğru.bi ekonomide üretime katkı sağlıycağına askerde zarar sağlıyor.viktor çok kafanın dikine gidiyosun bu savunduğun şeyin elle tutulur tarafı yok hala diyosun kucak kucağamı otursun tabi sekreterlik yapıcak hey allam.at gözlüğü hesabı
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

desteksiz sallamayi gectim nasil bir iddeali cumledir bu

kaynak lutfen ilki bu

ikincisi ise orduda herkesin pozisyonu belli orduyu kucultunce hadi artik kara kuvvetleri komutanina ihtiyacimiz kalmiycak bas git seklidne bisey yok lol

bari emir komuta zinciriyle TSK nin isleyisini bilerek bok atin

TSK da 5 kisinin sozu gecer
kara hava deniz ve jandarma genel komutani ve hepsinin komutani olan genelkurmay baskani

karar alinicagi zaman bu 5 kisi toplanir kararlar alinir kuvevt komutanlari vegenelkurmay baskani dahil 14 orgeneral vardir bunlar ordu komutanlaridir
orgeneralden asagisinin karisabilicegi meseleler degildir haliyle bunlar kaldiki geriye kalan 9 orgeneralde kuvvet komutanalrina bagli olduklarindan alabilicekleri kararlar kendi ordulariyla sinirlidir

yani orduyu yari yariya dusursek bile kara kuvvetleri komutani yeridne kalabilir kis ayazinda ac acik kalmaz lol

duz mantiktan guzel ama yuksek rutbeli askerler istemiyor diye ehaahaha

bok at izi kalsin dememisler bosuna

ha diger konuya gelince elli defa dedik universte mezununu heleki atmasyon olmiyan egcerli bolum mezunlarini kesin alip kendi isini yaptiriyorlar uzun donem olarak

ama ben bitiriyim biran once kurtuliyim kisa donem yapicam dersen universte okuyarak buyutup besledigin egon tuvaletlerde gayette guzel kirilabilir
dandrik olmiyan bir bolumden mezun olupta yok ben kisa donem yapicam diyen adamin sucudur hela temizlemesi
ama nedense burda su dusunce var

"askere universte/ilkokul mezunu ayirmadan alip 2 hafta egitim verip doguya yolluyorlar universte mezunu tuvalet temizliyor ordu universte mezununu ayirmiyor"

enteresan yani belkide uzun kisa donemle iligli 30 defa yazdim uzuuuuuun uzun su forumda

hava kara deniz kuvvetlerinin komutanina gerek kalmayacak demedim. onlar zaten gelmisler gelecekleri yerlere.

askerde "askeri kucultelim" mantalitesi olamaz cunku kucultursen senin yukari cikma ihtimalin azalir. Bu yuzden basa gecen insanlarin da akillarinda boyle bir dusunce olamaz.

sen kendin demissin orgeneraller karisabilir diye. orgeneral sayisi 14'ten (kac bilmiyorum senin verdigin rakami kullaniyorum) 8 (kara hava deniz jandarma dahil) e dusse eminim ki orgeneraller mutlu olmaz :) dedigim sey buydu.

hala yunanistan saldirisina karsi bir ordu duruyor mesela trakyada. niye? yunanistan mi saldiricak bize anlamadim. gerek yok, toplayip cope at, ordaki parayi da bikac helikoptere ve doguda teroristlere karsi kullanilabilecek techizata kullan.

gecerli bolum demissin. abim askerlik yaparken belcikada yasayan belcika vatandasi bir turk vardi (orda dogmus, ama annesi babasi turk). adamin askere gelmesine gerek yok (turkceyi bile aksanli konusuyor), ama kendi istemis turkiye vatanimdir gorevimi yapayim diye. herif aerodinamik bilmemnesiydi, oyle bir firmada calisiyormus vs, o yuzden o tur bir yerde calismak icin dilekce vermis (ya da nasil basvuruyorsan bilmiyorum iste). adami kesanda kantinci yaptilar. abimi ziyaret ederken tanistim, adam bu olayi anlatti sonunda da fransizca "turkiyeye bir daha gelenin allah belasini versin" anlaminda birsey dedi.

gecerli bolume kafalarina eserse aliyorlar. hic yazmayin.

surayi ozel yazicam

basarisiz insanlarin nedense basarili insanlarin egosunu kirma gibi bir dusuncesi var. kendilerini tatmin ediyorlar diye dusunuyorum. su yaptigin argumani daha once de duydum. 4 sene once universitede kasip sonra ise girip gunde 12 saat calistiktan sonra kimsenin egosu kirilmiyor tuvalet temizleyince. sadece "kopruyu gecene kadar ayiya dayi dicez" diye dusunuyosun, bitince de "oh hapisten ciktim" diyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

ihtiyac varsa koyuyor ama o donem 100 bilgisayar muhendisi gelmis ancak ihtiyac 80 se ne yapicak adamlar
kucak kucagami oturtucak yoksa 1 saat sen bi saat sen oyalanin mi diyicek
fazlasini baska yere veriyor tabi

o zaman askere almasinlar? :)

viktor bisi sorcam askere gittin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

egedeki orduyu tutup cope atamassin iste

ordu dedigin sey o kadar basit degildir

neden ordu sayisini dusurup orgenerallerin sayisini kisabilirsin

pembe cicekli bocuklu bir dunya degil burasi askeirn gorevi vatan savunmasidir dunyanin her yerinde ve ehr ulkesinde ordu duzeni vardir

silahli kuvevt kurucaksan sorumluluk bolgeleri kurar buna gore hariket edersin her sorumluluk bolgesine bir ordu kurulur

ha istersen bu ordulari ayirir birlestirirsin ki yapilmistir gecmiste
ordu komutanalrida kalici degildir bir orgeneral 4 yil gorev yapar
sandigin gibi guc delisi issiz kalmaktan korkan kisiler olsalar bile genelkurmay baskani 2. orduyu 3. ile birlestirip orgeneral sayimzidan bir iniyoruz dedi bu akrar alindi
mevcut komutanlarin gorevi bitmeden bu birlesme zaten yapilamaz
ikincisi boyle bir birlesme yapilip asker kisilicaksa genel oalrak general sayisinda kisintiya gidilicektir bu durumda mevcut gorevli olanalr gorevelrini tamamladiktan sonra kapatilicak olan tumen/tugay/kolordu kapatilir

o sene askeri surada bu daralma goz onune alianrak terfiler belirlenir bosalan pozisyona gelicek olan atiyorum adam tuggeneral tumgeneral olucaktir kapatila neyre normal sartlarda onun kadrosuzluktan emekliligi ne karar verilir

askeriye tam oalrak bu sekilde planli isler ancak burasi holding olmadigi ve emir komtua zincirinin varligindan dolayi yuksek rutbelini ndedigi olur

genelkurmay baskani 2. orduyu kapatip 3. le birlestiricem der kara kuvvetleir komutanindanda destek alirsa geriye kalan tum orgeneraller birlesse itiraz edemezler etselerde bir gecerliligi olmaz

TSK da kidem rutbe nedir gorevelr kacseneliktir terfi usulleri nedir kistaslar nelerdir vs vs bilmeden cocukca teorielr yurutmek komik olur iste boyle
Sosyal ağlarda paylaş

Ombak ne alaka abi? İnsanlar askerlik için işini bırakıp geliyor? Masterlı mühendis adamın sekreterlikten daha iyisini yapabileceğine eminim yani. Öğretmen olurlar en azından, eğitimini aldıkları konuda hizmet verirler. Patates soymakla aynı şey mi bu? Şaka mı yapıyorsunuz anlamıyorum ki...
Sosyal ağlarda paylaş

Aramis said:
Egitimli asker sart doguya. Bunu hala anlamamakta olan meclisde olsun askeriyede olsun insanlar var. Bir cok asker arkadasimin dedigine gore "bizim bildigimiz silah 2 3 tane pkklilar her turlu silahi su gibi biliyolar" demek oldu. Bu is egitimi az olan askerlerle olmaz

egitimli asker var zaten doguda
profesyonel askerler bordo berelielr ve komandolar

bunu hala anlamamakta olan insanlar var

2-3 seneye doguda acemi er kalmiycak karar alindi bu konuda uygulamaya gecildi boyle bir gecede olan seyler degil bunlar hadi yarin dogudaki erleri cekip profesyonel koyalim olsun

command&conquer oynamiyoruz burda barracks dan basip yolliyip ordakielri geri cekelim
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:
Ombak ne alaka abi? İnsanlar askerlik için işini bırakıp geliyor? Masterlı mühendis adamın sekreterlikten daha iyisini yapabileceğine eminim yani. Öğretmen olurlar en azından, eğitimini aldıkları konuda hizmet verirler. Patates soymakla aynı şey mi bu? Şaka mı yapıyorsunuz anlamıyorum ki...

simdi soyle bi sekreter dedigin adam kisa donemmi uzun donemmi

eksik bilgiylede yurumuyor o isler

kisa donemse hic konusma
uzun donemsede uzun donemelre patates soydurmuyorlar zira astegmen patates soymaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...