Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Healing addon


ad3m

Öne çıkan mesajlar

Kaybettiğiniz hp'ye göre otomatik heal rank aralığını kullanan bir addon varmıdır aceba?
Alt kasıyorumda shaman tüm heal ranklarını ekrana dizmek işkence zaten birsürü totem var =)

PS : Tam olarak istediğim addon şöyle (varsa tabi) örneğin 100 hp kayıp ettiniz son rank heal 180~250 hp kazandırıyor bi önceki rank ise 100~170 kullandığımız addon yada macro bi önceki rankı kullanıyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böyle bir addon olması pek mümkün gibi geliyor. ancak raidde 25 kişinin her biri ayrı dmg alıp ayrı deperlerde hp kaybettiği için çok karışık olur sanki..

dps class oynuyorum ancak druid ve şaman da healing olarak oynadıım için şunu söyleyebilirim. zaten 25 man raidlerde aoe dmg harici aggro gainle alınan dmga healing wave spam veya flash heal spam kurtarır. aksi halde o adam gg.. onun dışında aoe dmgda zaten genel olarak aynı dmg alındıı için aynı rank heal kullanılır. chain healda da artık boss eventa göre rankı kendin seç :>

mesela maghteridonda eğer fire addler kaçırılmazsa genel olarak raidin aldığı dmg arada kaçan bişey blast (neydi ya o çok zaman oldu kesmedim) dan oluyo. o da 2.5k tüm raide vurduuna göre, max rank chain ftw..

vajh keserken zaten her grubun kendine ait bi healerı olur (pala ftw), shaman ise son rank chaini bascak ortalık yerde..

tidewalker misal, burda aoe classlara şamaın yapabileceği çok bişe yok, druidlere iş düşüo. sen gerekli rank chainle abanırsın vsvs.

kaelde zaten, agro alan dmg yiyen adamı kurtarmak die bişi yok. ancak P4 te ve P5 te ful abanmak zorundasın. dolu hp ye bascaksın ki fire vermeyin vsvs.

aslında bakarsan low rank healing geleneği TBC ile biraz biraz öldü. BWL pally heal bot ftw idi eskiden ehe.. şimdi dmg yiyen adam harbi dmg yiyo..

kael trashte dmg aldınmı 10k gg.. 24 hp min kaldıını gördüüm çok oldu. sheep agro eheh.. 12k hp den 24 hp ye dşüp bopla kurtulup aynı saniye de 15k heal alıosun.. low rank useless gibi gelio bana. zaten sizin mana spring de bufflanıo. sırtınız yere gelmez :>
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:

sen niye oynuyon ki?

bırak addon raid yapsın senin yerine.
charı salarsın ortama takılır kendi kafasına göre.


Eminim sen raidlerde boss mods,decursive gibi toollar kullanmayıp/kullandırtmıyorsundur çünkü prosun timerları kafandan sayıyorsun dispel/cure/decurse içinde tüm raidi didik didik arıyorsundur...
He ayrıca lvling için istenilmemiş birşey.İster otomatik oynarım ister manual sanane?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m said:
Tam olarak istediğim addon şöyle (varsa tabi) örneğin 100 hp kayıp ettiniz son rank heal 180~250 hp kazandırıyor bi önceki rank ise 100~170 kullandığımız addon yada macro bi önceki rankı kullanıyor...

Bu büyülerin farklı manalara, farklı casting time'lara sahip olduğunu ayrıca belirtmek isterim.

ha bir de, 100 hp kayıp ettin diyelim, ancak toplam eksik hp 300 hp. bunun için 180-250'lik büyüyü kullanman daha mantıklı değil mi?
ayrıca sen 100 hp'lik healing büyüsünü yapana kadar adam bir 50 hp daha vurdu diyelim. e büyüyü yapana kadar 50 hp fazla yemiş oluyorsun.

mantıklısı, bota felan bırakmadan senin yapman bunları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2005 yılında daha ben priest oynarken tek tusla 5 kişilik instance healı yapabilen bi addon vardı adını hatırlamıorum ki zaten coktan yokolup gitmiştir. 5 kişinin en az hp si olanın hpsi ne kadar eksikse o buyuklukte heal atan bişeydi. 5 kişilik instancelerda da sadece tanka heal atmak zorunlu olmadıgından hiç wipe yemiodu. 80% e kadar heal atmıodu tek tusa surekli spamliodun arkada film izliodun arada bi grupla ilerliodun hiç sorun cıkmıodu, shield mield bile atıodu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi böyle şeyler söylemeyin lütfen zevk kullananındır sizin değil bilginiz dahilinde varsa önerin yoksa susmayı tercih etmelisiniz.
Healbot dediğimi yapabiliyor evet ister combat içinede uyarlıyabiliyorsunuz.
Burada amaç raidi yada partyi heal etmek değil action barların haddinden fazla yer kaplaması (shaman olarak) sadece bunu tek tuşa indirgemek istedim o kadar off ne uzattınız ya...(Lvlda 20 mutlu oldunuz mu?)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

myster1o said:
2005 yılında daha ben priest oynarken tek tusla 5 kişilik instance healı yapabilen bi addon vardı adını hatırlamıorum ki zaten coktan yokolup gitmiştir. 5 kişinin en az hp si olanın hpsi ne kadar eksikse o buyuklukte heal atan bişeydi. 5 kişilik instancelerda da sadece tanka heal atmak zorunlu olmadıgından hiç wipe yemiodu. 80% e kadar heal atmıodu tek tusa surekli spamliodun arkada film izliodun arada bi grupla ilerliodun hiç sorun cıkmıodu, shield mield bile atıodu.


bu addon ile level 60 olup, çok 5man instance yaptım, hatta bir kaç defa ZG'de ve WSG'de bile kullandım, çok şahaneydi, acaip de zevk aldım.

ancak blizzard'ın macrolarda olan önce target sonra cast edilememesi uygulamasını addonlarada getirmesi ile ortadan kalktı. kalkması ile memurluğa geri döndüm. addon çok başarılı yazıldığı için action anında, bad pull'da, pvp'de nerede ne yapmam gerektiğini öğrendim. ancak bir yandan da bu addon'un kalkması ile bizim serverda kötü healerlarda bir enfilasyon yaşandı.

gelelim esas konunuza...

bir healer'ın görevi grubu heal etmek, tutabildiği kadar dps'i ayakta tutmak, aggrosunu ve manasını manage etmektir, bunu ister addon, ister macro, ister beynine implant taktırarak yapar. bunu değerlendirmek healer değilseniz size düşmez, bir healerın iyi olduğunu combat esnasında mana hareketinden ve grupdaki insanların hp'lerinden anlarsınız, kullandığı addonlardan değil.

'zevk' için healer class oynayan kimse zaten yoktur hiç bir MMO dünyasında.

healer'lara düzgün progress edilmiş bir raid sonunda 'dude healing was awesome, gratz' derseniz hepsinin gözünden yaş damlayacaktır bu da benden söylemesi.

dip not; ben dediğin alınmış damage'a göre heal atmak adına, DAB ve bir kaç macro kullanıyordum zamanında, demek istediğim toolbar'ını kendin customize ederek yapabilirsin, hem de senin için daha iyi olur, zira herkesin oynama stili farklı olduğu için kendine göre bir addon bulman zor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Healer' ım önce onu söyleyeyim. Nickim Healmeh, açıp bak armory i . Neyse, olay şu.
1.si Heal etmekten zevk alıyorum. Yanıldın yani.
2.si Görev olarak mı görüyorsunuz nedir bu heal olayını ? Aferim tuttun dps' i ayakta, tankı zart zurt. Nedir yani, kendin yapmadıktan sonra alacağın hazı bilmiyorum, tahmin edemiyorum. Tek tuş sonuçta.

(ad3m in konusunun içine etmek gibi bir amacım yoktu, tamamen üstteki posta cevap verdim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tek tuş diye birşey söz konusu değil artık zaten dediğim gibi 55 patch önceydi bahsi geçen addon, zaten tutturmak gibi bir amacım yoktu, çok genel bir yorum yaptım, biraz alınmışsın enteresan birşekilde.

1200 raid'den sonra aynı encounterlarda, aynı raid panel'ine bakıp, aynı damage'lara, aynı healları atarak zevk alıyorsan borsaya girmeni tavsiye ederim, senin için çok eğlenceli olacağı kesin Greeny.

Healer oynuyorsan ve 'sadece' Tank'ı ayakta tutmaktan bahsetme, istirham edeceğim. En ufak hatanın, kendisi hariç tüm classların da hatalarının, sonuçlarını çeken bir class oynayıp bundan ciddi anlamda zevk aldığını iddia etmemeli hiç bir insan. Kendi hatalarını bir class'ın oyuncusu nasıl elemine ediyorsa öyle oynamalı zira, burada oyuncudan başka 4, 19, 39 kişi mevcut, bu ister tek tuş olur, ister beş tuş olur, ister 3. el takarsın kendine öyle olur.

Ve MMO'lar da Healer oynayan kişi biraz mazoşist ve kendini beğenmiştir bunu kabul etmek gerekir. Class'ını sevmek ile ciddi anlamda zevk almak arasında uçurumlar var bunu da söylemeden geçemeyeceğim ve bunu başka bir healer söyleyince üzerine alınmak da enteresan ve çok yaşanan bir durum tabii ki.

Tekrar ediyorum, ben oynadığım dönemde Discord Action Bars gayet customizableidi, target hp'sinden, üzerinde ki buff ve debufflara kadar herşeye variable gibi davranabiliyordun, dot atıp önceki target'a dönme, cooldownları bar'ın üstünde gösterme gibi güzel özellikleri de vardı. Ben oynadığım dönemde en büyük olay Nefarian ve AQ40'idi, Class Call Debuff'ları için bile özel olarak hareket etmesini sağlayabiliyordun ki, cidden büyük kolaylıktı acil durumlarda. Ama şimdi bakıyorum çoğu yerde outdated gözüküyor(kendi sitesi http://discordmods.com, down gibi şuanda). Benzer mod'lar varmı hiç bilmiyorum. Bongos ve Bartender'a baktım, bu kadar versatil gelmedi. DAB'da tabii ki ilk UI açışında bu kadar başarılı çalışmıyor, zaman harcaman gerekiyor ancak sonuçları mükemmele yakın.

Bir kaç tane blog vardı benim zamanımda ama çoğu kapanmış, bulabildiklerim;

http://priestlyendeavors.wordpress.com/ ile http://www.wowhealers.com/ buralarda iyi leveling buildler ve macrolar, gerekebilecek addonları bulabilirsin ancak bu sitelerde benim kadar eski yeni gelen Patch'lere karşı update edilmişmidir, TBC için ne yapılmıştır herhangi bir fikrim yok.

Yine de iyi şanslar diliyorum.

Long live Priests.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Visual heal" var healing addon'u healing castinde iken bir bar açılıyor ve heal yaptığın targetı ne kadar heal ediceğini gösteri yor hatta aynı addonda başkalarında varsa toplam cast edilen heal miktarını ve sana gelmekte olan healları gösteriyor ayrıca tüm healing buff ve debufflarına göre healingi targetda gösteriyor nekdar heal ediceğini kullanmaya başladıktan sonra hiç over heal yapmamaya başladım.
sadece healer kullanmamalı tanklar için de yararlı bence size heal gelip gelmediği anlaya biliyorsunuz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube said:
he o adam bilmiyodu bunları sanki.
gerekli ki soruyo ad3m.ben bu tarz bi addon görmedim ama fikir olarak çok güzel, yapılası bi addon.
addon yapmayı beceren biriyle irtibata geçmek lazım ^^


ad3m said:
Abi böyle şeyler söylemeyin lütfen zevk kullananındır sizin değil bilginiz dahilinde varsa önerin yoksa susmayı tercih etmelisiniz.


ya sev ya terket üleyn
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

'zevk' için healer class oynayan kimse zaten yoktur hiç bir MMO dünyasında.

4 tane healer charım var. 2si 70 diğerlerini de lvllıyorum kktnxby.

gidip düz dps oynamaktan daha zor oldugu için sorumlulugu stressi fazla konstantre oluyorsun eğleniyorsun. neyse konu sapmasın.

healı hesaplamak biraz tecrübe işi, ben perlclassic kullanıyorum targetın total hpsi ve eksik hpsini yazıyor. zaten mobun kaç kaç vurduğunu goruyorsun eksik hpyi goruosun kafanda kullanacagın bir rank oluşuyor vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birşeyi açıklamakta fayda var benim main karakterim priest hesabım 2005 den beri var ve aktif olarak oynamaktayım.Uzunca dönem healer oynadım daha sonra dps/battery için shadow oldum.
He bunları neden söylüyorum?
Bu addonu isterken ki amaç ile tavsiye edilen yada sanılanın ne kadar alakasız olduğunu belirtmek için (Herkes adına söylemiyorum tabi üstüne alınacaklar biliyorlardır).
Son bir kez vurgulayarak söyliyeyim burada amaç sadece level kasarken bir raidde healer oynuyormuşcasına rankları dizerekten aa 200 hp kaybettim son rank basarsam 50 mana kaybedip 80 overheal yapacam lan hesabı değil sadece tuş atadığım macro yada addon ile yaklaşık bir rankını kullansın istedim.
Anlaşılan oki bundan sonra böyle bir istekde bulunurken laf yememek için uzun uzun açıklamalarla "abi ben noob değilim"i irdelemek.

PS : Öyle mesajlar varki lan hepiniz benimi bekliyordunuz dedirtiyor.Eskiden olsaydı nerf shamana kadar giderdi heralde /rofl
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lvl kasarken zaten ole heal icin bi addon a falan ihtiyacın yok..bosuna ekranı doldurursun dusuk lvllarda..druid ile priestim var ama lvl kasarken dogru duzgun heal icin addon kullanmadım simdiye kadar.ha nolur koyarsın ekrana bi son rank bide bi iki altını duruma gore atarsın cok giderse hp si son rank daha az gittimi otekini at.Sonuc olarak attıgın heal healledigin kisinin hpsini fullicek diye bi sart yok.Fullemesin biraz kalsın.Beklersin gene damage alınca ozaman heallersin yada dps takımı ise zaten combatta yavas yavas dolar o bidaha damage almazsa.
Heal bot u kullandım ama ne bileyim priestte ve druidde pek kullanıslı gibi gelmedi bana.Daha cok palalar icin cok guzel o tek target heallemede.Overheal yaratmıyor denecek kadar az..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m said:

Alt kasıyorumda shaman tüm heal ranklarını ekrana dizmek işkence zaten birsürü totem var =)


( FloTotemBar ) bu totembarı kullanmanı öneririm ekrandan şikayetci isen =) heal ranklarını istediğin gibi diz totembarla birlikte yer açılır ekranında, shamanın çok çeşit healli yok zaten...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...