Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba tercih

Tyrael

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Philips'in sayfası deli etti, onunla uğraşıyordum :D

A3 cabrio'yu ben merak ediyorum. Hem 2+2 formunu, hem mevcut ölçüleri koruyup nasıl güzel cabrio yapabileceklerini merak ediyorum. Biraz yalan olacak gibi bir his var içimde :) Umarım şu forumlarda rezil etmezler beni.

A4 B6 cabrio gerçekten güzel ama :))

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Charsi said:
ben arkası olarak c1 'e benzettim.

@Vodan: Focus Savruluor 2007 bir focus kiraladık 160-170le girdiğimiz bütün virajlarda araba yellendi resmen. fakat aynı güzergahda civic'07 banamısın demedi.

civic alalım o zaman , 170le ne virajına gırıosunuz abı ölceksınız lannn
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Viraja her türlü girilir ama asıl problem o virajdan çıkabilmekte.

4-5 gün evvel gece vakti Boğaz Köprüsü'nden Kadıköy'e geldim ve stadın oradan Bağdat Caddesi'ne bağlanacağım. Önümde 307 vardı. Kendisi nasıl bir zaruret hissettiyse viraja hızlı girdi -ki girişteki viraj çizgisi güzeldi- ve arkayı savurarak burnu içerde tutmaya ve hızdan feragat etmeden dönmeye çalıştı. 3 defa arkayı dışa kaydırıp burnu düzeltti ama 4üncüyü yapıp, bariyerlerle kucaklaşırken ben yanından geçiyordum. Bir de takdirimi belli eden korna sinyali ile geçmiş olsun dileklerimi ilettim kendilerine. Yol düzgün değil, yol boş değil, onu sıkıştıran veya tahrik eden yok; peki bu gereksiz hareket neden?!?

Ama sonra düşündüm hak verdim. Neden?
Onca aydır sadece bir kere hız yaptım geçen Cuma akşamı; Harbiye'deki ışıklardan müzeye doğru döndüm ve Valikonağı Caddesine bağlandım. Bunu yaparken de aracı zorlamak durumunda kaldım ve ön-arka uyumlu savrulmayla kaldırıma çıkmadan parkın oraya varabildim. Birkaç da makas attım ama bir zoruretim vardı. Yemek yenecek yerin tuvaletine yetişmem gerekiyordu 2,5 saatlik köprü trafiği ardından :D Hatta bir ara dörtlüleri bile yaktım diyeyim siz anlayım içinde bulduğum 'baskıyı'. Belki onlar da benim gibi abdesthaneye yetişmeye kasıyorlardı, bilinmez :P

Tavsiyem; aracınızda boş şişe bulundurun ve yine de hız yapmayın :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İlki şişe yok :(
İkincisi daha yeşil ve ağaçlı İstanbul istiyorum :P mümkünse küçük mutlu çalılıklar da olsun yol kenarlarında.

Yolda su satan tiplerin hepsi kağıt helvacı olmuşdu şansıma :

Uslandım ve bagaj içeriğimi güncelledim. Çoğu önceden de vardı gerçi;
5litre içme suyu
balıkçı tipi sarı yağmurluk :P
polar yelek
büyük boy şemsiye
2 tane havlu
1 tane kağıt havlu
1 çift iş eldiveni
1 takım iç çamaşırı (gerekebilir)
2 paket kağıt mendil
1 t-shirt
2 paket ıslak mendil
4-5 adet kolonyalı mendil
1 paket eti cici-bebe (mükemmel besin kaynağı)

Saygılar.

edit: yazım hatası
Sosyal ağlarda paylaş

280 le viraj aldim :) daha olmem :) isin kotu tarafi ustumuzde acikti :)

ama soyle soliyim arkadasimin civic 1.8 i var bayag artistik araba ama yavas. Otomatik vitesi cok yavas ve 1.8 bayag pahali sirada var bayag

a3 artik her tarafta yani cilki cikti ben yerinde olsam ikinci elini alirim bosa para kaybetmeye gerek yok
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

ama soyle soliyim arkadasimin civic 1.8 i var bayag artistik araba ama yavas. Otomatik vitesi cok yavas ve 1.8 bayag pahali sirada var bayag

a3 artik her tarafta yani cilki cikti ben yerinde olsam ikinci elini alirim bosa para kaybetmeye gerek yok

seni yorumlarımın dışında bırakıyorum matama, ferrari kullanmış adamsın sdfdsa. 280 ile de alırsın, 300 le de.
Sosyal ağlarda paylaş

arabada olay surda

araba donuyor ama siz donduremiyorsunuz

kendi adimi 250 + hizlarla veya dik viraj donerken cogu zaman arabadan cok kendim beceremiyorum

o kadar elim kitleniyorki diyorum direksiyonu cevirmemeliyim ama aslinda cevirmek lazim

birde normal vites kullaniyorsaniz teknikleri ogrenmek lazim otomatikte arabanin limitini bilmek lazim
ama sunu soyluyorum her turlu arabayi iyi kotu kullanan biri olarak

belli hizlarin uzerini belli arabalarla deneyin cunku fark var ve normal bir bmw de vs de buyuk tehlikeye giriyorsun

daha iyisini kullaninca anliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Heheheh para, dediğin gibi zaruri bir ihtiyaçları varsa muhtemelen altlarına zıçmışlardır :)

Bende bikaçkere patlama noktasına geldim ama trafikteydim benzinliğe zor yetiştim. Bir seferde de inanılmaz ama okul yolunda bi kahvehaneye girdim orayı unutamıyorum zengin olunca parayı basıp alcam o kahveyi bende ayrı bir yeri vardır :)

Bu arada o 175 - 180 ile viraj alamayan dandik Focusa teesüflerimi iletiyorum. Yalnız merak ettim Sedan mıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

biraz daha sallasan ışık hızında aldım virajı falan diye?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kaza anında çevresel faktörler de önem kazanıyor matama. Hızın düşük bile olsa, o çelik bariyere ters bir yaklaşım açısı ile çarparsan; onun sökülüp kabin içersine kama gibi girme riski var. İşte o an kol, bacak falan koparıp/delip geçiyor.

Bolu'dan dönüşte, çimento fabrikası yakınında 130km/h ile ben giderken Astra 140, bilemedin 150km/h, ile gidiyordu. Düz yolda birden araç sağa fırladı, yerden yarım metre havalanarak gerçek anlamda fırladı, ve bariyere çarptı. İlk duran araç benim, bariyer adamın bacağını aldı. Yani yolda herşey olabilir; araç takla atar, seni duvara sıkıştırır falan.

matama az yavaş kullan :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...