Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankaferd: Türk icadı pıhtılaşma ilacı

Sam

Öne çıkan mesajlar

bugün bazı gazete ve tv'lerde haberi yayınlandı, görmüş olabilirsiniz. olmayanlar için.

bir an için inanasım gelmedi ama göründüğü kadarıyla çok ciddi bir buluş. emeği geçen herkese helal olsun diyorum ve bir hemofili hastası olarak da en yakın zamanda iç kanamalara uygulanabilecek bir sürümünün geliştirilebileceğini umuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler. :) nasıl etkiliyor derseniz bayağı ciddi etkiliyor doğrusu orta/ağır arası olduğu için derecesi, sıkıntı yaşatıyor arasıra özellikle eklemlerde iç kanamalar.

yalnız henüz iç kanamalarda kullanılamayacakmış işte cüce, onu da yaparlarsa muhteşem olur. dediğin gibi kullanılan faktör takviyesi ilaçları çok pahalı ve dışarıdan geliyor, sigorta sayesinde alabiliyor insanlar zaten. 18 saat etkisi süren 1000 ünitesi 1000$'dı diye hatırlıyorum.

içeriğinde ısırgan otu, asma yaprağı, havlıca, meyan kökü ve kekik varmış gazetenin yazdığına göre. güya yüzyıllardır biliniyormuş. international british journal'de makale olarak yayınlanması kabul edilmiş hatta.

messor adet iç kanama olduğundan maalesef o konuda birşeye yaramıyor bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün haberlerde denk geldim baya iyi bir buluş olmuş. Hatta genelkurmay çalışmaları bizzat adım adım incelemiş ve tsk için isteyeceklermiş. Terörle savaş sırasında yaralanmalarda çok büyük avantaj sağlayıp ölüm sayısını neredeyse sıfıra çekecek deniyordu haberde. Gerçi diğer tüm dış kanama olayları içinde süper bir buluş olmuş. Sağlık bakanlığının onayı verilmiş ve de sağlık bakanlığının onay verdiği tek ilaç olması da ayrı bir enstantene. Ne diyelim hayırlı olsun insanlığa.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaraya tampon yaparak pıhtılaşmayı hızlandıran ilk ürü değil aslında bu. Benzer şeyleri ara ara tanıtıyorlardı bize. Ama bir Türk'ün elinden böyle bir şeyin çıkması güzel tabi.

Ankaferdin mekanızması için bir ağ oluşumundan bahsediyor. Bu ağ pıhtılaşma mekanizmasının en alt basamaklarına yer alır. Hemofilideki eksik faktörler ise daha üst basamaklarda bulunuyor. Dolayısıyla bu ürün hemofilik hastalarda pıhtılaşmayı sağlamada yetersiz kalabilir.

Ayrıca bunun sistemik kullanılması söz konusu bile olamaz zira kontrolsüz bir pıhtılaşmaya sebep oluyor. Öldürürsünüz mazallah...
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
Thunderbird said:
fark etmeden japon yapıştırıcısını bulmuşlardır. vietnam savaşında amerika japon yapıştırıcısını amerikan askerlerin dış kanamalarını durdurmak için kullanmış.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyanoacrylate

evet cyanoacrylate bugünki japon yapıştırıcısı ama bitkisel bir ürün değil. Şu an zaten onun piyasada yara tedavisi için kullanılan octylcyanoacrylate versiyonları mevcut. Onlar pıhtılaşmayı sağlamıyor zaten, kesik dokuyu birbirine yapıştırıp kanın çıkmasını engelleyen bir bant oluşturuyor gibi daha çok. Bu arkadaşlarınki bitkisel, bitkilerin içinde de neler olduğunu tahmin edebiliyorum pıhtılaşmayı sağlayan. Zira kendileri tıbbi tarihte ve eski toplumlarda yara tedavisinde sıkça kullanılan bitkilerden bazılarını dahil etmişler gördüğüm kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...