Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paulo Coelho'dan Bush'a Tesekkur!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Coelho'dan Bush'a acik mektup

Turkiye'de 'Simyaci' isimli kitabiyla taninan Paulo Coelho,
ABD Baskani George W. Bush'a acik mektup yazdi.
Mektup, www.opendemocracy.net adresinde yayinlandi.
11.03.2003

Cok tesekkurler buyuk lider George W. Bush. Saddam
Huseyin'in ne buyuk tehlike oldugunu herkese gosterdiginiz icin
cok tesekkurler. Yoksa cogumuz onun kendi halkina karsi,
Kurtlere ve Iranlilara karsi kimyasal silah kullandigini unuturduk.
Huseyin kana susamis bir diktator ve gunumuz dunyasinda
serin en acik emsali. Ama size mutesekkir olmamin tek sebebi
bu degil. 2003'un ilk iki ayinda, dunyaya daha pek cok onemli
seyi de gosterdiniz ve minnetarim size. Bu nedenle, cocukken
ogrendigim bir siirin hatirina, size tesekkur etmek istiyorum.

Turk halkinin ve parlamentosunun 26 milyar dolar icin bile satilik
olmadigini herkese gosterdiginiz icin tesekkur ederim.
Iktidardakilerin aldigi kararlarla halklarin istekleri arasindaki
ucurumu dunyanin gozleri onune serdiginiz icin tesekkur ederim.
Jose Maria Aznar'in ve Tony Blair'in aldiklari oylara en ufak
saygilari olmadigini, bu oylarin onlar uzerinde azicik olsun agirlik
yaratmadigini aciga cikardiginiz icin tesekkur ederim. Aznar,
Isponyallarin yuzde 90'inin savasa karsi oldugunu mukemmel bir
sekilde gormezden gelebiliyor ve Blair'in de Ingiltere'de son 30
yilin en buyuk gosterisi gerceklestikten sonra kili bile
kipirdamiyor.

Tesekkur ederim; Tony Blair'i Ingiltere parlamentosuna 10 yil
once bir ogrenci tarafindan yazilmis duzmece bir dosyayla
gitmeye ve "Ingiliz Gizli Servisi'nin derledigi yakici kanitlari"
sunmaya mecbur biraktiginiz icin.

Tesekkur ederim, Colin Powell'in bir hafta sonra Irak'taki silah
denetcilerinin baskani Hans Blix'in kamuouyu onunde
gercekligini sorgulayacagi fotograflari, Birlesmis Milletler
Guvenlik Konseyi'ne gosterip kendini aptal duruma dusurmesine
izin verdiginiz icin.

Halihazirdaki pozisyonu benimseyip, boylelikle Guvenlik
Konseyi oturumunda Fransa Disisleri Bakani Dominique de
Villepin'in savas karsiti konusmasinin alkislarla karsilanmasini
garanti ettiginiz icin de tesekkur ederim. Bildigim kadariyla boyle
bir olay Birlesmis Milletler tarihinde sadece bir kez, Nelson
Mandela'nin konusmasindan sonra yasanmisti. Tesekkur
ederim, cunku savastan yana gosterdiginiz onca cabadan
sonra, normalde bolunmus olan Arap uluslari, ilk kez Subat
sonunda Kahire'deki toplantida her tur istilayi oybirligiyle
kinadilar.

"Birlesmis Milletler simdi etkin bir kurum oldugunu gosterme
sansina sahip"sozlerine yer verdiginiz konusmaniz icin de
tesekkur ederim. Bu aciklamaniz,en isteksiz ulkelerin bile Irak'a
her tur saldiriya muhalif bir pozisyon almalarini sagladi.

Ingiltere Disisleri Bakani Jack Straw'in 21. yuzyilda "bir savasin
ahlaki mesruiyeti olabilir" demesini ve tum itibarini kaybetmesini
saglayan dis politikaniza da mutesekkirim. Birlesme mucadelesi
veren Avrupa'yi bolmeye calistiginiz icin tesekkur ederim. Bu
uyariniz dikkatlerden kacmayacak.

Bu yuzyilda su ana kadar pek az kisinin basarabildigi bir seyi
yaptiginiz icin tesekkur ederim: tum kitalardan milyonlarca insani
- sizinkine karsi da olsa - ayni fikir icin mucadele etmek uzere
biraraya getirdiniz. Bize sozlerimizin duyulmasa bile en azindan
ifade edilebilecegini bir kez daha hissettirdiginiz icin - ki boylece
gelecekte daha guclu olacagiz - tesekkur ederim. Bizi
gormezden geldiginiz, karariniza karsi cikan herkesi
marjinallestirdiginiz icin tesekkur ederim, cunku yerkurenin
gelecegi dislananlara ait. Tesekkur ederim, cunku siz
olmasaydiniz, harekete gecme yetimizin farkina varamayacaktik.
Bu kez bizi hedefe ulastirmasa bile, daha sonra isimize
yarayacagina kusku yok. Savas davullarini susturmanin yolu
yokmus gibi gorundugune gore, eski bir Avrupali kralin bir
istilaciya soyledigi gibi, ben de size sunu soylemek istiyorum:
"Sabahiniz guzel olsun, gunesin isiklari askerlerinizin zirhlarinin
ustune olsun, cunku gunbatiminda sizi yenecegim!"

Bizlerin, yani coktan baslamis bir sureci durdurmak icin
sokaklari dolduran isimsiz insanlar ordusunun, gucsuz olmanin
nasil bir sey oldugunu hissetmemize ve bu duyguyu alt etmeyi
ogrenip onu donusturmemize izin verdiginiz icin tesekkur
ederim. Bunun icin sabahin ve nasil bir zafer getirecekse artik,
onun keyfini cikarin. Bizi dinlemediginiz icin ve bizi ciddiye
almadiginiz icin de tesekkur ederim, ama bilin ki biz sizi dinliyouz
ve soylediklerinizi unutmayacagiz. Tesekkurler buyuk lider
George W. Bush.

Cok tesekkur ederim. Paulo Coelho

Ceviren: Isin Elicin[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Mesaj tarihi:
Bu arada bazı arkadaşlar eeee ne yapalım yani elde silah amerikalı askerlere karşı savaşalım mı demişlerdi, benim ise cevabım ise şu şekişldeydi; "Yapılacak şeyler sınırsız, tek sınır sizin hayalgücünüzdür. Bunun dışında herkez kendi alanında, elinden ne iyi geliyorsa o şekilde mücadelesini sürdürür, şimdi oturup kimseye sen şunu yap, sen bunu yap diyemem. Ben kendi elimden geleni yapıyorum. Bunlar düşünsel anlamdaki çalışmalardan başlayıp fiziksel olanlara kadar geniş bir yelpazede devam ediyor. Daha önce söylediğim gibi yapabileceklerinizin tek sınırı kendi hayalgücünüz."

Neler yapılabilinir sorusuna yaptığımız bir olayın örneğini vereyim, Amerikalıların Mardin'e yaptıklıarı sevkiyatı 1 gün süreyle durdurduk. Evet cuma günü Liman çıkışını biz bloke ettikten sonra o gün blokaj kaldırıldıktan sonra bile sevkiyat yapmadılar. Bundan sonra yapılması gereken bir çok başka grubun daha benzer eylemler yaparak hayatın bu adamlara zorlaştırılması ve sevkiyatı sürekli aksatılmasıdır. Düşünsenize biz bir avuç kişi bütün dünyada ses getiren bir eylem gerçekleştirdik. Peki ya blokaja onbinler katılsaydı ne olurdu?[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Mesaj tarihi:
Allahtan fransa ve almanya'nın sömürge olayı var Irak'ta da o yüzden bm kararı çıkmaz savaş için. Amerika gene kendi kafasına göre hareket etmek zorunda kalcak. En azından bu da ekonomilerini daha fazla etkileyecek.[hline]This Cat Scratches Free.
Mesaj tarihi:
helal walla.
Ya bu arada bişe dicem. ABD başta İncirlik ve İskenderun üssü olmak üzere, buralarda halen çalışmalarını tezkere daha onaylanmadığı halde dewam ettiriyorlar. Zaten biliyorsunuz ki, hava saldırılarına başlandı bile. Adamlar tezkere olayını ya ciddiye almıyorlar, yada nasıl olsa kabul edecekler gözüyle bakıyorlar. Bizim Tayyip beyde halen ertelemeye çalışıo tezkereyi. Ne iş anlamadım gitti ya! Neden " Ya Bush kardeş sana üs müs yok! sie ordan! " diemiolar. Tamam belki IMF'ye olan borçtan v.s. ama sonuçta elinden gelen en doğru karar neyse onu vermeleri lazım. Türkiye şuana kadar ne zorluklar gördü ve halen ayakta. Bununda üstünden gelebileceğine inanıyorum bilinçli kişiler olduğu sürece. Ama bu gidişle, hiçbirşey yapılmadan dewam ederse, G.D.A ve D.A. bölgelerimizde muhtemelen Kürt Devleti kurulacak. ABD ise Irak savaşından sonra, Iraktaki memurlara maaş vermeyi, Irakta ABD'ye karşı savaşan askerleri ise savaşılan yerdeki döküntüleri temizletecekmiş. Birde orada şimdi Petrolün yanısıra, tarım'da yapmayı planlıyorlarmış. E pes artık yani! :hrr:[hline]günde bir öğün :P >>Join tHe war!
icq no: 97135892
send me a mail to : [email protected]

[Bu mesaj Nefr tarafından 17 Mart 2003 16:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
zaten bi ton anlaşma yapılmış eskiden abd her istediğini yaptırır bu anlaşmalara dayanarak. Meclis hayır derse ABD müttefiklik anlaşmalarını bozabilir. Geçende gene yazmıştım bi konuya ceviz kabuğunda söylenenleri.[hline]This Cat Scratches Free.
Mesaj tarihi:
ShekiLChoCuq
Bir konu tartışırken yada fikrinini beyan ederken heyecanınını biraz kontrol edersen çok sevinirim. Zaten siyaset konuşmanın yasak olduğu bir forumdayız fakat son dönemlerdeki hızlı gelişmelerin herkesi etkilemesi sonucu savaş üzerine olan başlıklar içerisinde biraz siyasetten de bahsedilmesine göz yumuluyor. Ama bu siyaseti kahvede konuşabildiğiniz özgürlükte burada konuşabilmenizi gerektirmez. Unutmayın ki kuralların ara sıra esnetiliyor olması o kuralların ortadan kalkmış olduğunu göstermez. Hala Siyaset konuşmanın yasak olduğu bir forumdur Paticik Forumları. Bu yüzden de lütfen konuşurken konu illa ki de siyasete dayanıyorsa bu konudaki fikirlerimizi yazarken iki kere düşünelim. Senin düşüncelerin ve düşüncelerini dışarıda savunma şeklin istediğin gibi olabilir ama bu tarz tartışmaların yeri Paticik değil. Düşüncen her ne şekilde olursa olsun kişi yada toplulukları aşalayıcı kelimeler kullanmamaya ve tartışma sırasında tartışmayı sürükleyebileceğin noktaya lütfen dikkat et.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 17 Mart 2003 15:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Siyaset konuşmak ayrı, dünyadaki ve ülkedeki gelişmelerden bahsetmek ayrı. Ghaldszar'ın dediği gibi bu konuda çok fazla müdahale edilmiyor mesajlara, ama ırkçılık yapmaya meraklı arkadaşlar varsa aramızda bu düşünce(?)lerini dile getirebilecekleri yerler internette bulunabiliyor, türdeşleriyle beraber oralarda fikir alışverişi yapabilirler (mümkünse böyle birşey), ama burası uygun değil bunun için.

Bir de yazı çok güzel gerçekten.
Mesaj tarihi:
o teşekkur edem kimki yahu? ben onu anlamadımki. klasik bir yazar. ben o adamın dedikleri ile kıcımı bile kaldırmam. Teşekkür etse ne olur,(?) klasik yalağın teki.

[Bu mesaj Skymaster tarafından 17 Mart 2003 17:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Skymster bu yazıya böyle bir yorum getirmeni senin kültürsüzlüğün ve bilgisizliğine bırakıyorum. Dünyanın en iyi yazarlarından birinin yazısı bu[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Mesaj tarihi:
said:
Estel_Anorien, 17 Mart 2003 17:44 tarihinde demiş ki:
? Bu nasil bir yorum skymaster? Yazıyı okudun mu?[hline]No Pain No Gain! Now Suffer!
Querquobad Quane[SnowLords]

tam olarak sayılmas. Ama adam resmen yağ çekmiş işte. ırak a amerika neden saldırıyor gercek nedeni hepimiz biliyoruz. adam konuyu oraya buraya asılmısh. birde teşekkur etmiş savas cıkıp cıkmaması umrumda deil amarikayada sözüm yok. ama bu adam klasik yalak bence bu böyle.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
*************Mail-Icq*************
See Ya...
Mesaj tarihi:
said:
Volfied, 17 Mart 2003 17:48 tarihinde demiş ki:
Skymster bu yazıya böyle bir yorum getirmeni senin kültürsüzlüğün ve bilgisizliğine bırakıyorum. Dünyanın en iyi yazarlarından birinin yazısı bu[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

dünyanın en iyi yazarı olması bnm gözümde birşeyi değiştirmez ,ayrıca laflarına dikkat et[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
See Ya...
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 17 Mart 2003 13:21 tarihinde demiş ki:
Coelho'dan Bush'a acik mektup

Turk halkinin ve parlamentosunun 26 milyar dolar icin bile satilik
olmadigini herkese gosterdiginiz icin tesekkur ederim.
Iktidardakilerin aldigi kararlarla halklarin istekleri arasindaki
ucurumu dunyanin gozleri onune serdiginiz icin tesekkur ederim.
Jose Maria Aznar'in ve Tony Blair'in aldiklari oylara en ufak
saygilari olmadigini, bu oylarin onlar uzerinde azicik olsun agirlik
yaratmadigini aciga cikardiginiz icin tesekkur ederim. Aznar,
Isponyallarin yuzde 90'inin savasa karsi oldugunu mukemmel bir
sekilde gormezden gelebiliyor ve Blair'in de Ingiltere'de son 30
yilin en buyuk gosterisi gerceklestikten sonra kili bile
kipirdamiyor.

Tesekkur ederim; Tony Blair'i Ingiltere parlamentosuna 10 yil
once bir ogrenci tarafindan yazilmis duzmece bir dosyayla
gitmeye ve "Ingiliz Gizli Servisi'nin derledigi yakici kanitlari"
sunmaya mecbur biraktiginiz icin.
......

[/b]

şeklinde uzuyor. Dolayısıyla orda teşekkür ederken birnevi nükte yapıyor ve hem Amerikayla hem de Diğer savaş yanlısı ülkelerle dalga geçiyor.. Lütfen iyi okuyalim.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer!
Mesaj tarihi:
Dolayısıyla orda teşekkür ederken birnevi nükte yapıyor ve hem Amerikayla hem de Diğer savaş yanlısı ülkelerle dalga geçiyor.. Lütfen iyi okuyalim.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer!

evet aslında doğru ben baslığa göre cevap vermishdim neyse.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
See Ya...
Mesaj tarihi:
yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal.[hline][i]should have been dead on a sunday morning, banging my head..
no time for mourning, ain't got no time.
Mesaj tarihi:
böyle topiklere lütfen okumadan cevap yazmayın.. yazının uzun olması bahane olamaz.. okumak size bi zarar vermez.. sonuçta doğru cevaplamak için soruyu doğru anlamış olmak gerekir..[hline]Peheey!
Mesaj tarihi:
said:
ghaldszar, 17 Mart 2003 15:43 tarihinde demiş ki:
ShekiLChoCuq
Bir konu tartışırken yada fikrinini beyan ederken heyecanınını biraz kontrol edersen çok sevinirim. Zaten siyaset konuşmanın yasak olduğu bir forumdayız fakat son dönemlerdeki hızlı gelişmelerin herkesi etkilemesi sonucu savaş üzerine olan başlıklar içerisinde biraz siyasetten de bahsedilmesine göz yumuluyor. Ama bu siyaseti kahvede konuşabildiğiniz özgürlükte burada konuşabilmenizi gerektirmez. Unutmayın ki kuralların ara sıra esnetiliyor olması o kuralların ortadan kalkmış olduğunu göstermez. Hala Siyaset konuşmanın yasak olduğu bir forumdur Paticik Forumları. Bu yüzden de lütfen konuşurken konu illa ki de siyasete dayanıyorsa bu konudaki fikirlerimizi yazarken iki kere düşünelim. Senin düşüncelerin ve düşüncelerini dışarıda savunma şeklin istediğin gibi olabilir ama bu tarz tartışmaların yeri Paticik değil. Düşüncen her ne şekilde olursa olsun kişi yada toplulukları aşalayıcı kelimeler kullanmamaya ve tartışma sırasında tartışmayı sürükleyebileceğin noktaya lütfen dikkat et.

merhaba eve yeni geldiğimden dolayı msja ancak cwp verebiliyorum. ghaldszar ve tüm paticik mensupları kusura bakmayın sabah baya bi sinirliydim. bide yeniden ABD olayı gündeme gelince dayanamadım patladım. tabi bu patlamamım nedeni paticik'in kurallarının esnemesinden dolayı değil, ki böyle birşeyde söz konusu olamaz zaten. ama küfür sıkışıvermiş işte.:D tekrardan herkesden özür bidaha olmas. Kendimi tutmam gerekirdi haklısınız.
Saygılarımla ShekiLChoCuQ[hline]günde bir öğün :P >>Join tHe war!
icq no: 97135892
send me a mail to : [email protected]
  • Yeni Oluştur...