Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lösemili bi hasta B Rh + kana ihtiyaç var


Sufi

Öne çıkan mesajlar

16 yaşındaki lösemili bir genç kız için B Rh + kan gerekiyor. hastanın trombosit seviyesi 3 gündür kritik sınırın altında olduğu için bu konudaki ihtiyacın aciliyeti epeyce yüksek.

normal kan verme değil de kandan trombositin alınıp aynı anda hastaya verilmesi gerektiği için işlem 1.5-2 saati bulabilmekte. o yüzden yardım etmek isteyip de böyle bir zamanı ayırabilecek uygun kana sahip kişilerden benimle irtibata geçmelerini rica ediyorum. özel mesaj atabilirsiniz ya da msn'den bana ulaşabilirsiniz. msn no: [email protected]

hasta şu an okmeydanı ssk hastanesinde yatmakta. bugün ilk yapılacak işlem tahlil için bir miktar kan alınıp tahlil edilmesi olacaktır. kan uygun olursa kanın alınması muhtemelen yarın olur.

kan vermeyi düşünen kişinin kronik bir rahatsızlığı olmaması gerekiyor ve 50 kilonun üzerinde olması gerekiyor.[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004

[Bu mesaj Sufi tarafından 06 January 2004 18:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaş sınırı var mıdır bilmiyorum elesso ama 18 gibi bir sınır olma ihtimali yüksek bence. konu hakkında bilgisi olan varsa ve yazarsa seviniriz.[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004

[Bu mesaj Sufi tarafından 06 January 2004 18:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk olarak sure sizin dayanikliliginiza ve kullanilan setin cesidine gore degisiyor. Dayaniklilik dedigim cok hafif bir agri ama psikolojik olarak buyutuluyor yani korkacak bir sey yok. kullanilan kit ise tek kollu veya cift kollu oluyor. Tek kollu olanda alet kani aldigi yerden geri veriyor. Cift kolluda ise bir koldan alip digerinden geri veriyor ayni anda hastaya verilmesi gibi bir durum soz konusu degil. Ayrica en azindan 20-30 civari surekli cagirabileceginiz donorunuz olsun. Benim arkadasim donorun tekrar gelme sikligina gore 3-4 ayri dosya tutuyordu bu dosyalar gercekten hayat kurtarici o yuzden ihmal edilmemeli. Bir de kac yasin altindakilerin verebildigini bilmiyorum ama 3 gunde bir trombosit verebilirsiniz.
Ps: Profesyonel olarak verecegim bilgiler ise hasta eger sizinse kesinlikle cift kollu set yazdirin doktora ve eczaneden kesinlikle isteyin bunu eski bir SSK Okmeydani calisani olarak soyleyebilirim ki alabilecekleriniz sizin israrlarinizla dogru orantilidir. Bir de yanlis hatirlamiyorsam losemi hastalarini capaya sevk ediyorlardi siz de sevk ettirmeye calisin[hline]"Fear can hold you prisoner, hope can set you free."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de b rh + 'im ama bodrum'dayım şu an. gerçi hemofiliyim aynı zamanda, istanbul'da olsam da uygun olur muydu bilmiyorum. benzeri genetik kan rahatsızlığı olanların verip veremeyeceği konusunda bilgi vermen de iyi olur herhalde..

acil şifalar..[hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

damarı bıçakla kesmiyorsun ki. :) pamuğu 1-2 dk fazladan tutuyorsun, damardan iğnelerin sakıncası yok en azından orta dereceler için. bildiğim kadarıyla ağır hemofililerde de sorun yok çünkü zaten damardan alınan faktör kullanıyoruz bazen. kas içine yapılan iğneler sorun çıkarabiliyor ama..

kanamalı hastalar için biim kan pek uygun değilmiş sanırım ama sadece trombositlerse sorun herhalde hemofili kanı da kullanılabilir, istanbul'da olsaydım gelmek isterdim doğrusu. ama ine de bunu belirtirseniz çekincesi olan başka bir arkadaş da gelebilir..[hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün bir kişiden kan örneği alındı. son aldığım bilgiye göre uyumsuzluk yoksa bugün kan verilecek.

bunun dışında buradan benimle temasa geçen 1-2 arkadaş oldu çok sağolsunlar. irtibat bilgilerini bıraktılar. bir aciliyet durumunda kendilerine ulaşacağız.

acil bir durumda kendilerine danışılmak kaydıyla yardım etmeye gönüllü başka arkadaşlar da varsa bana ya da jinni'ye mesaj bırakabilirler.[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm br+ da ankaradayım ve diabet'im olmaz sanırım . Kilo 96 bu arda .[hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti


[Bu mesaj ZeuZ tarafından 07 January 2004 15:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...