Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pilav nasıl yapılır konusunda naçizane bir reçete...


BlackRose

Öne çıkan mesajlar

*kın*

ehe bu arada, benim yemeğim geldi valla, tribeca'dan 4 parçalı pizza. gönül rahatlığıyla ağız sulandırmaya devam edebilirim, karnım tok sırtım pek:

bi de zeytinyağlı tarifi mi versek ayol?

barbunya olsa mesela:

- bi kilo taze barbunya
- bi soğan
- 2 havuç
- azıcık maydanoz
- zeytinyağı
- 3-4 diş sarmısak
- 3-4 domatesin püresi (rende ya da robot, konserveden de olur)
- tuz ayol tuzsuz olmas

efenim tencerenin dibini kapatacak kadar yağda, kıymış olduğumuz soğanları azıcık pembeleştiriyoz.

sonra küp küp doğradığımız havuçları ekleyip onu da azıcık çeviriyoz.

sonracııma ayıklamış olduumuz (ya da donmuş aldığımız, hehe, modern mutfak rulz) barbunyalarla beraber, diğer malzemeleri de içine tıkıştırıveriyoz.

isyersek bi tatlı kaşığı salça bilem koyarız, renk verir.

şimdik: eğer düdüklümüz varsa saedce üzerine çıkacak kadar su koymalıyız. yok eğer yoksa bayaa su dolduruyoz, sonra da pişene kadar ısıtıp ısıtıp su eklemeye devam ediyoz. barbunya zor pişer, aman dibi tutmasın.

sonra süper oluyo bu, üzerine limon sıkıp yiyoz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

*elminster'in canının pilav çekmesi nelere mal oldu diye düşünmekten kendini alamaz*

*extradan gelen tariflere de bayılır, 15 gün sonra ilk defa çarşıya inecektir bunlar alıp ertesi gün yapmak için*

*yapamayanlara veya hala annesinin margarininden tatmak zorunda olanlara da acır ama annelerinki başkadır diye düşünür, annelerinki aynı tarif ile de yapılsa hep daha güzeldir değil mi diye sorar şaşkın şaşkın tariflere bakanlara*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yuzyılın en güzel topiii bu lem
bu arada annem kuru fasulyeye bişeyler yapıo hiiiç gaz yapmıo
inanmassızın yiyiyom bi kerecik bile pırtlatmıom...
sanırım ıslatıp süzerken bi daha ıslatıo bi daha süzüo böle bi kaç kere yapıo
ama tam bilemicem
bide topraktan bi tencere gibin bişi aldı babam
ölürsünüz yani onda yaparsa... bağımlılık yapıo...
bu arada kurban bayramı die gelen bi sürü et varya
annem hepsini yahni yapmış
4 gündür yahni yemekten bıkmışlar
bi gece eve bi geldim
1 tencere yahni
böööle kemiklerden sıyırıp sıyırıp o etleri bi yiyişim var
aman aman
bi türlü bitiremedim yemei suyu dondu yani o kadar uzun surdu
ama süfferdi bea
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sufer Sucuklu Yumurta:

Malzemeler:Apikoğlu,Yasin,İkbal,Egetürk,İpek vs. marka sucuk [[tercihen ipek ve apik]],2 taze yumurta,Sana yağ,Domates Salçası,Biber,Tuz

Tarif:Yağı tavaya atıyoruz,sucukları atıyoruz,sucukları bi alt bi üst pişirirken coss yumurtayı kırıyoruz üstüne sevke göre salça biber gibi eklentilerde yapılabilir ama en önemlisi afiyetle yenilir[hline]

İcq
E-Mail
When shall we three meet again?

[Bu mesaj MacbetH tarafından 26 Şubat 2002 22:56 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha tebrikler
Tam da bugün büroda niye off-topic de geyik olur, niye başka şeyler olmaz, ne olabilir, şu olsun bu olsun diye işten kaytarıp düşünürken aklıma gelen şeylerden biri de buydu

Bilek sen benden çok yaşıcan *alnından öper*

Ayrıca çok değerli tarifleriyle topic e değer katan amca ve teyzelerimize de ellerinize saalık canemler

*yemeklere yumulur*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Athenax, 26 Şubat 2002 20:36 tarihinde demiş ki:
sufer kolay bi o kadar da lezzetli firinda mantar

kocaman kocaman kultur mantarlarinin saplari cikarilir, gobek cukurlari [lol lafa bak] yukari bakicak sekilde dibi azicik yaglanmis borcama dizilir ve tuzlanir

cukurlarina yarimsar cay kasigi veya belki daha az tereyagi [tereyagi sevmeyenler icin becel] konur

ustlerine bol kasar rendesi tikistirilir

firina sokulur, cikarilir bi guzel yenir =p


Bir de gövec kabında dene bence borcamda o kadar da guzel olmuyo[hline]Biligsizke bilgi kılıncı yagı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazarken hic dusunmediniz dimi simdi bu adamlar yurt disinda bunlari gorur, cani ceker biyerleri siser diye. Hadi bana acimadiniz da el kadar darksun'a da mi acimadiniz (agla lan darksun his ortami yarat).

Olmuyor kardesim denedim olmuyor. Diger tariflerin hepsini bir yana biraktim pilav bile imkansiz. Baksana yok atesin kivamini tuturcan, yok suyunu olculu koycan, pirincleri onceden islatcan, sonra bi de ayri kapta yag isitcan falan. Acliktan olurum ben bunlari yapana kadar, zaten denedim oluyordum. Birkac kere pilav yapma denememin sonucunda ya tavayi tencereyi yakiyordum ya da pilavi tabaga koyarken dusen pilav taneleri cting ctong seklinde sesler cikariyorlardi (Yani aslinda pilav olmalarina ragmen ozlerini unutmamislar hala iclerinde pirinc tanesi ruhunu tasiyorlar).
Bunun disinda makarnayla olan denemelerimi hic anlatmiyorum bile (Ne? Aval aval bakma oyle sevgili okuyucu, evet makarna bile yapamiyorum, fayans mayans her yontemi denedim, makarnalar yine olmadigi gibi bir de fayansi temizleme isi cikti extradan).

Ozetle yok gardasim yok yemek yapma kabiliyeti mevcut degil bende, yemekle ilgili yapabildigim en iyi sey buzdolabindan hazir bir yiyecek cesidi alip mikrodalgaya atmak.

Hem utanmiyor musunuz yemek yapma ozurlusu olan birisiyle dalga gecmeye, bogaziniza dursun, yazan elleriniz kirilsin isssallllaahh (L leri bastirarak soliceksiniz).
(Canim da cekti cikip restoran mi baksam acaba, cik bu saatte acik yer yoktur).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım bi tarafının şiştiği ile kaldın

neyse ben amacıma ulaştım çoktan, elm şişmiş, anneme de okuttum memleketi arayıp, salya sümüktü en son

üzmek değil ama "ahan ben velet deilim artık bunları bunları yapabiliyorum, her ne kadar ahlaksız da olsam [di mi axe_pro]" demek içindi

*sevinç göz yaşlarıdır o seviiiinç*
[iiiii leri bastırarak söyleyeceksiniz]

[heh pardon alınanlar olabilir, yani bunları yapamayan velettir demek istemedi yazar, sadece lafın gelişi öle kullandı, yoksa veletlik rulz [bkz axe_pro]]

[Bu mesaj BlackRose tarafından 27 Şubat 2002 01:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ayıp ya adama tarif veriyoruz diye yazıyorsunuzda bizim onları burda hayatta yapamayacagımızı bilmiyormusunuz sanki :( hıh aç kaldık aç kalacağız ühühüh

*arkasını topluluğa dönerek ağlamaya başlar*[hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nie abi
burada sarmısağın sıkılıp kavanoza konmuşu yok, en azından köyde yok çarşıda vardır da, soğan sosu, hazır suyu çıkarılmış soya, en ufak taştan ve yan bakan taneden arındırılmış pirinç de yok, ayıklaman lazım

neden yapamayasın ki? tenrecen yoksa iste komşudan bi pişirimlik lol

ama sakın yakma!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Davuk
(Adi yok bunun, bu benim uydurdugum yemeklerin en kolaylarindan biridir, aramizda makarna yapmaktan aciz sahsiyetler oldugunu dehset icerisinde gormus biri olarak yazayim dedim :)) :

Malzemeler :
Bir butun davuk (Tavuk da olabilir bulamazsaniz)
En az 4 orta boy havuc
En az 2 orta boy patates
En az 1 orta boy sogan (max. 2)
Birkac tane taze sogan, bence min.2, max. 4
1 deste maydonoz SAPI (Sap kismi onemli, yapraklari naaparsaniz yapin)
1 Kereviz tercihe gore eklenebilir (Ben eklemem)
Bol soya sosu
Az nisasta
Tercihen tane karabiber
3-4 Defne yapragi
Az sarimsak tozu, olmadi ezilmis sarimsak (max. 2 dis)
Illa duduklu tencere

Havuclari temizle, 2 tanesini dudukluye (bundan sonra DT) at.
Patatesleri ve kuru soganlari soy, (varsa kerevizi de) DTye. Maydonoz SAPlarini yika, parlat, DTye. Kara Biber ve defne yapragini varsa baharat torbasina koyup, yoksa direk koy. Tavugu da koy, sonrasinda DTnin 2/3U DOLACAK sekilde su koy, kapat. Kisik ateste 1 - 1.5 saat pisir, bir sure otmesine aldirma. :P

Pistikten sonra cikar davugu, gogus ve butlarini ayir. (Dudak bukme, bu kadar pistikten sonra bicagi degdirince ayrilir zaten parca parca, zorlanmazsin.)

Taze soganlari kucuk dogra, havuclari boyuna ince uzun kes. Iyice kizdirilmis celik tavaya (varsa wog, ikisi de yoksa teflon) az yag koy, harli ateste sirayla soganlari ve havuclari kavur (sogan 0.5, havuc 1.5 dakika max.). But ve gogusleri parcalamadan tavaya al, hafif kavurup cevir. Tavanin altini kis, bol soya sosu ekle, ustunu kapatip 5 dakika kisik ateste pisir. Yarim bardak tavuk suyunun icinde 2 kasik nisasta erit ve onu da ekleyip 10 dakika daha cok kisik ateste pisir.

Ac kapagini, once koyulasmis sosunu ve sebzelerini, sonra tavugu servis tabagina al, yanina su yerine tavugun suyuyla yaptigin Bilekroz pilavi ve patates cipsi koyup ye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...