Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

De bağlacını ayrı yazalım!


karpuz

Öne çıkan mesajlar

Lütfen de bağlacını ayrı yazalım. Koskocaman hal ekiyle bağlacı bir etmeyelim. Onun da canı var! Niye ayrı yazmıyorsunuz ki? O kadar uyarıyoruz. Sizden rica ediyorum, de bağlacını üzmemek için en azından, onu ayrı yazın. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Eğer de bağlacı ile de hal ekini karıştıranlar varsa, kolay bir yöntem:
Bir cümlede de bağlacı varsa, "de"yi çıkarttığımızda, anlamda daralma olduğu halde anlam tamamiyle bozulmaz.
Örnek: "Sinemaya Mustafa da gelecek." cümlesi ile "Sinemaya Mustafa gelecek." arasında ne kadar anlam farkı olsa da çok saçma bir sonuçla karşılaşmış olmuyoruz.
Fakat eğer de hal ekini cümleden çıkarırsak saçmaların saçması bir anlam elde ederiz.
Örnek: "Kitaplarımı okulda unutmuşum." cümlesinden de hal ekini çıkaralım. "Kitaplarımı okul unutmuşum." Görülebildiği gibi anlam bozuluyor.
Nasıl dikkat edileceğini de öğrettim, Lütfen bundan sonra de bağlacını ayrı yazalım.[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau

[Bu mesaj karpuz tarafından 27 December 2003 09:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam da bana ne? ben burda nası konuşuyosam öle yazarım.burası türk dili edebiyatı dersi değil. içimden nası geliyosa öle yazarım.zaten hayatımda sürekli dikkat ettiğim, yapmamak için uğraştığım yeterince şey var. rahat ettiğim nadir yerlerden birindede böyle bişi için kasamam. sizde benim de eklerimi ayrı okuyun.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence de, de bağlacı ayrı yazılmayınca okunmuyo ve de kötü görünüyo... oldu mu? lafa bak... o zaman ben burda bundan sonra L33t ce konuşcam?
oLDU mU? BöyL3 IY1 MI? BöYl3 KoNuşCAM cIDdIyIM... 5En d3 B@ğLacını @yRı Y4Zm4ZS4N BeN d3 8öyLe K0Nuşurum B48 0LDU Mu K3nK?[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KI 15TED1ğ1M F4Zl4 8IRş3Y DeğiL? iY1 De 8iR ş3Y Y@r4RLı y@N1... 81 DE B@ğl4CıNı 4yRı y@z5@NıZ Iyi olc4k diy0RUm d1Rek a+lıYOsuN ü$+üM3... 4nL4Mış D3ğiL1M 4m4 83N L33+ C3 y@zm4Y4 DEv4M Ed3cEm bUNu d@ b1L1N...[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslansın karpuz valla helal olsun, kaç vakittir içimden geçirdiğim konuyu irdeleşmişsin. tebrik ediyorum hani çok makam sahibi biriymişim gibi.. :)

bir de misin, musun soru eklerini bitişik yazanlar var ki onlara zero-shiki gautotsu çekmek gerek..[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Sam: Don't go where I can't follow!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi saman pazarındada halis acem kınası var. istersen.

:lol: adama bak.leet le bi space karakterini aynı kefeye koydu.

istediğini yap ama ben de bağlaçlarını birleşik yazcam.çok istemiyosan benim postlarımı okumazsın.ayrıca benim senle bi sorunum yokki.ben birleşik yazcam diyorum ,bu kadar basit.sen sinirleniyosun.katılmıyorum abi fikrine alla alla. illa herkes senle aynı fikirde olacak diye bişi mi var?[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi ilk attığın mesajı oku ve ne kadar kin kusan bir mesaj olduğunu gör... sinirlendiğim yok da o kadar patlayıcı içerikli bir mesaj atmışsın ki ben de geri teptim sadece... yani yazmaya dikkat edin diyorum ne biliyim kıl oluyorum de yi ayrı yazılmamasına...[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrı yazsan ne olur, yazmasan ne olur sonuçta konuşma yazmadaki amaç karşı tarafa kendini ifade edip onun anlaması değil mi? ben ayrı yazarım ama birine ayrı yaz demek saçma bence. sonuçta biz burda uluslar arası görüşme falan yapmıyoruz, herkes de anlatılmak isteneni anlıyodur heralde...[hline]don't make me any number or you eat the king of motion.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...