karpuz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Lütfen de bağlacını ayrı yazalım. Koskocaman hal ekiyle bağlacı bir etmeyelim. Onun da canı var! Niye ayrı yazmıyorsunuz ki? O kadar uyarıyoruz. Sizden rica ediyorum, de bağlacını üzmemek için en azından, onu ayrı yazın. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Eğer de bağlacı ile de hal ekini karıştıranlar varsa, kolay bir yöntem: Bir cümlede de bağlacı varsa, "de"yi çıkarttığımızda, anlamda daralma olduğu halde anlam tamamiyle bozulmaz. Örnek: "Sinemaya Mustafa da gelecek." cümlesi ile "Sinemaya Mustafa gelecek." arasında ne kadar anlam farkı olsa da çok saçma bir sonuçla karşılaşmış olmuyoruz. Fakat eğer de hal ekini cümleden çıkarırsak saçmaların saçması bir anlam elde ederiz. Örnek: "Kitaplarımı okulda unutmuşum." cümlesinden de hal ekini çıkaralım. "Kitaplarımı okul unutmuşum." Görülebildiği gibi anlam bozuluyor. Nasıl dikkat edileceğini de öğrettim, Lütfen bundan sonra de bağlacını ayrı yazalım.[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau [Bu mesaj karpuz tarafından 27 December 2003 09:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 ben ayri yaziyorum arasira aradan kacabilir hizli yazarken o ayri[hline]-->Four String Magic<-- Time well wasted Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 said: RazorJimmy, 27 December 2003 08:56 tarihinde demiş ki: PS: Kıl ol diye bitişik yazdım yukarda.. Normalde dil kurallarına bunu okumasaydım sövcektim sana ki bi anda geçti sinirim :)[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Ben dikkat ediyorum genelde fakat arada hızdan bitişik kalıyo bağlaç.(tip; -de yi çıkarınca anlam kayıyor mu kaymıyor mu ona bakın :P)[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a ; Grynn , Botanika) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 ben hıc dıkkat etmem walla pof[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 yazariz ya seni mi kircaz...[hline]Azmodai, 02 December 2003 16:01 tarihinde demiş ki: you have a very kara baht young padawan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 karpuz 2004'e kafayı -de'lerle bozmuş olarak giricek bu gidişle. :)[hline]BabacumMostors, 14 December 2003 15:39 tarihinde demiş ki: goddammit arya mestırs! hadi şokoleti yemeye gidelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 walla hiç uğraşmam.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 debağlacınısankidehalekiymişgibiyazmanınaslındacümleiçindehiçboşlukkullanmamaktanhiçbirfarkıyok.ikisideaynıderecedebüyükbirhata.[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2003 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 katıldım[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozzystalker Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 sufisanakatılıyorumdostum ;)[hline]myra Never free never me So I dub thee unforgiven Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 bu karpuz kelek demiştim ben...[hline]La ultima noche que pas contigo, La llevo guardada como fiel testigo De aquellos momento en que fuiste ma Y hoy quiero borrarla de mi ser The number you have dialed is walking with his girlfriend please, try again later. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 ya tamam da bana ne? ben burda nası konuşuyosam öle yazarım.burası türk dili edebiyatı dersi değil. içimden nası geliyosa öle yazarım.zaten hayatımda sürekli dikkat ettiğim, yapmamak için uğraştığım yeterince şey var. rahat ettiğim nadir yerlerden birindede böyle bişi için kasamam. sizde benim de eklerimi ayrı okuyun.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 de bağlacını ayrı yazmayan adam L33T, B@b Th3 K3nKX SuXx0R H@XX0R lara laf edemez...[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 yoo ederim onada kimsede karışamaz.çünkü o yazılar kötü gözüküyo.bazıları neredeyse hiç okunmuyo.onlara laf ederim.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 bence de, de bağlacı ayrı yazılmayınca okunmuyo ve de kötü görünüyo... oldu mu? lafa bak... o zaman ben burda bundan sonra L33t ce konuşcam? oLDU mU? BöyL3 IY1 MI? BöYl3 KoNuşCAM cIDdIyIM... 5En d3 B@ğLacını @yRı Y4Zm4ZS4N BeN d3 8öyLe K0Nuşurum B48 0LDU Mu K3nK?[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 KI 15TED1ğ1M F4Zl4 8IRş3Y DeğiL? iY1 De 8iR ş3Y Y@r4RLı y@N1... 81 DE B@ğl4CıNı 4yRı y@z5@NıZ Iyi olc4k diy0RUm d1Rek a+lıYOsuN ü$+üM3... 4nL4Mış D3ğiL1M 4m4 83N L33+ C3 y@zm4Y4 DEv4M Ed3cEm bUNu d@ b1L1N...[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 aslansın karpuz valla helal olsun, kaç vakittir içimden geçirdiğim konuyu irdeleşmişsin. tebrik ediyorum hani çok makam sahibi biriymişim gibi.. :) bir de misin, musun soru eklerini bitişik yazanlar var ki onlara zero-shiki gautotsu çekmek gerek..[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for? Sam: Don't go where I can't follow! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 iyi saman pazarındada halis acem kınası var. istersen. :lol: adama bak.leet le bi space karakterini aynı kefeye koydu. istediğini yap ama ben de bağlaçlarını birleşik yazcam.çok istemiyosan benim postlarımı okumazsın.ayrıca benim senle bi sorunum yokki.ben birleşik yazcam diyorum ,bu kadar basit.sen sinirleniyosun.katılmıyorum abi fikrine alla alla. illa herkes senle aynı fikirde olacak diye bişi mi var?[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 yok abi ilk attığın mesajı oku ve ne kadar kin kusan bir mesaj olduğunu gör... sinirlendiğim yok da o kadar patlayıcı içerikli bir mesaj atmışsın ki ben de geri teptim sadece... yani yazmaya dikkat edin diyorum ne biliyim kıl oluyorum de yi ayrı yazılmamasına...[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 abi "hiç uğraşamam walla"nın nesi kin kusuyo?[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arar Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 ayrı yazsan ne olur, yazmasan ne olur sonuçta konuşma yazmadaki amaç karşı tarafa kendini ifade edip onun anlaması değil mi? ben ayrı yazarım ama birine ayrı yaz demek saçma bence. sonuçta biz burda uluslar arası görüşme falan yapmıyoruz, herkes de anlatılmak isteneni anlıyodur heralde...[hline]don't make me any number or you eat the king of motion. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narin Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 -de ye gelene kadar sitede türkçe kurallarına aykırı bir sürü kısaltmalar abuk sabuk eklemeler var... Sen "nbr abi ?" diye soran adama -de yi ayrı yaz dersen abest kaçar..[hline]"Cok zoru yapariz ,imkansız biraz zaman alır" Fornication Under Control of the King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 bunlar ciddi ya?[hline]La ultima noche que pas contigo, La llevo guardada como fiel testigo De aquellos momento en que fuiste ma Y hoy quiero borrarla de mi ser The number you have dialed is walking with his girlfriend please, try again later. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Hayır, deli onlar deli. :P[hline]BabacumMostors, 14 December 2003 15:39 tarihinde demiş ki: goddammit arya mestırs! hadi şokoleti yemeye gidelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar