Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Cermen'lerin gelmesiyle birlikte Roma yıkılana kadar devamlı savaş halindeydiler. Peki taraflar ne tür taktikler kullandılar? Bu konuda bilgi nerden bulabilirim? Sizin bilginiz var mı? Kaç zamandır bilgi edinmek istediğim bir bilgi Türk savaş taktikleri topic'ini görünce bu konuda bilgili insanlar vardır diye düşündüm?[hline]Some people are born with tragedy in their blood. UIN: 2060306
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 cermenler atli ya da yaya bu frp oyunlarinda ve tarihi oyunlarda sikca gorulen baltadir cesitli kiliclardir vesairedir aparatlarla savasiyordu. kelimenin tam anlamiyla barbardilar yani. roma ise hala eski basarili ordu duzenini korumaya calisiyordu, fakat cohortun decurionun alman ormanlarinda hicbi etkisi olmaz haliyle, bunlar meydan savasi icin.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
elesso Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 atilla diye bi dizi çıkıyodu starda onda baya ayrıntılı vardı romalılarla alamanların savaşı[hline]eclipse:eive ikeste
eldar Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 valla germenler olayı atlı-mızraklı birlikleriyle bitiriyorlardı,roma ordusunun cok az bir kısmı süvari olduğu için germenlere karşı etkisiz kaldılar;zaten o ufak kılıçlarla nereye kadar. İmparatorluk bölündükten sonra doğu roma veya bizans diyelim bu kavimleri kiralayarak,ünvan vererek kendi tarafına çekmiş,dengeyi sağlamaya çalışmısştır.
Sam Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 cermenlerin önemli bir kısmı roma ordusunda önceden hizmet verdiğinden taktiklerini öğrenmişlerdi ve karşı taktikler uygulayabiliyorlardı. buna bir örnek eski roma askeri got kralı alarik'ti. romalıların gladius'ları da etkisiz kalmaya başlamıştı yeni uzun kılıçlar karşısında. ayrıca kendi düzenli ordularını da kurmaya başlamışlardı, eskisi gibi biraraya getirilmiş çapulcu takımı denemez oldu bir noktadan sonra.. başlık biraz yanıltııc geldi bana, kutsal roma-germen imparatorluğu üyelerinin taktikleri gibi anladım ilk olarak..[hline]Yes. In the rain, I smiled, but I was really crying. I was really crying.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 romalıların kullandığı tek taktik şuydu "with my signal, unleash hell"[hline]Aket Atum Avatar of Odin the allfather
coronius Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 google veya yahoo da war tactics rome war tactics .... seklinde aratırsan bir cok guzel sayfa cıkıyor resimli hemde:)[hline]yiyilen her kazık bir tecrübedir.
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Barbar... cermen leri en iyi yansıtan kelime budur bence.özellikle balta çeşitleri ile yaya biçimde savaşıyorlardı. tek tactikleri meydanda birikip öküz gibi bagırdıktan sonra ileriye düzensiz biçimde saldırmak bir nevi içgüdü saldırısı.komutanları yok generalleri yok hiçbişeyleri yok.bodos dalıyorlar.[hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Bishop o kadar basit olduğunu sanmıyorum. Roma gibi bir ülke "ROARGH" diye bağıran bir grup barbar tarafından yok edilecek bir ülke değil. Hem de hiç değil. Avrupa vizyon anlayışı yüzünden bence biraz yanlış yansıtılıyor bazı şeyler. Türkler için de barbar deniyor oysa bir sürü taktiğimiz vardı. Cermenler için de barbar deniyor ama koskoca ülkeyi taktiksiz barbarca alacaklarını hiç sanmıyorum. Dediğim gibi izlediğimiz filmler vs. nedeniyle cermenlerin biraz imaj sorunu var, yoksa gayet de taktik yaptıklarına inanıyorum. Bu arada web siteye bakacağım teşekkürler.[hline]Some people are born with tragedy in their blood. UIN: 2060306
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 ms 400 de romanin romaligi kalmamisti. cok degisim olmustu. salginlar vesaireler derken romalilik cok azalmis, barbarlarin iceri alinmasiyla ve yerlesmesiyle de siyasi stabilite de dagilmisti. aslinda romanin yikilisi modern tarihcilerin bazilari tarafindan mo 40 lara yani triumvirate cikip cumhuriyetin gucunun kiurilmasina dayandirilir. bundan sonra romada baslayan siyasi dejenerasyon her alana yayilmistir.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 ms 1'deki roma'yla ms 400'deki roma'nın bir olmaması gibi ms 1'deki cermen kavimleriyle ms 400'deki cermen kavimleri bir değildi.. rome: total war gelince interaktif olarak uygulayabileceğiz sanırım bu taktikleri ve görebileceğiz zamanla değişimleri.. :)[hline]Yes. In the rain, I smiled, but I was really crying. I was really crying.
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 ms1 ile ms 400 arasindaki cermen kavimlerinin farkli olmasi durumu soz konusu olmayabilir. arkeolojik bulgular kulturun, torelerin, dinlerinin hristiyanlik yerlesene kadar aynen devam ettirildigine isaret ediyor. kilic kullanimi kilicin savascinin en onemli varligi olup beraber gomulmesi dahil.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Öne çıkan mesajlar