Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzun Saç Bakımı

Gilean

Öne çıkan mesajlar

Bende saç uzatıyorum ve topici görünce sevinmiştim belki işime yarıyacak birşeyler öğrenir ve uygularım ancak çok az arkadaş yardımcı olmaya çalışmış çoğu geyik yapmış.
Her gün yıka saçını jöleyle yatarsan eğer saçlarda kırılma artıyormuş kuaför söyledi.
Zaten jöle yerine briyantin falan daha farklı bişiyler kullan saçların taş gibi olmasın en geç 2 haftada bir berbere git kırıkları aldır.Vitamin kullan.Benden bu kdar.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

eh kusura bakma ama uzun saçın en iyi bakımı kestirmektir, geçen sene uzatmıştım, kepek ve dökülme sorununu halen atlatamadım kestirmemin üzerinden aylar geçmesine rağmen. 1 yıldır görüşmediğim kuzenim görür görmez "saçların seyrelmiş" dedi. tarz ise değmez, (ilerideki tarzın 10 teli sağdan sola taramak oluyor) tembellikse benim gibi kaldır .ıçını koş berbere.. :)[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Sam: Don't go where I can't follow!
Sosyal ağlarda paylaş

benim saçlarımda uzun 3 günden sonra yıkamazsan yağlanıyo.en az 2 güne bir yıkayacaksın.ben herbal esences kullanıyorum yağ pas kir hepsini kökünden kurutuyo.
hem ucuz bi şampuan bol bol kullanabiliyosun ehehe.
benimkilerde dökülüyo ama yerine tekrar çıkıyo yani kellik gibi bişi söz konusu değil.
kaç kere berberin yolundan döndüm ha kestirdim ha kestirecem diye ama bi türlü kıyamıyorum 2 senedir.4 senedirde uzun geziyoz işte...
(taramayı hiç denemedim tarakla elimle tarıyom ama tarakla taradıgımda dökülceği kesin)[hline]Bulacak bi şey yazamıyorum.
Sì man i yulman nin enquantuva?

expn.go.com
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün bu tavsiyelerin yanında saçını kesecek değil "Bakım" yapabilecek bir iyi berber edin kendine. 3-4 haftada bir git berbere kırıklarını alsın kısaltmadan uçlarını düzeltsin saçlarının. Yavaş uzar ama güzel uzar saçların.[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirage, 25 December 2003 23:03 tarihinde demiş ki:
ehe geçen hafta kestirdim saçlarımı. omzuma geliyordu. büyük dert.

her gün yıkamak zorundasın. yoksa direk yağlanıyor. yağlanınca da yapış yapış oluyor haliyle ve dökülüyor. gerçi yıkayınca da dökülüyor ya neyse..

ben ikisi bir arada şampuanlardan memnun kalmamıştım valla ayrı saç kremi ve şampuan daha iyi etki ediyor. kepek sorunum yoktu da devamlı gözüme ağzıma burnuma girmesi ve bakımı dert olduğu için direk kestirdim.

nası rahatladım anlatamam. bir daha da uzun süre uzatmam herhalde. zor iş.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]

Valla abi yağlanması yokmu kafayı yıyorum ben. Kaç tane doktora dermatologa gittim.Hala da gidiyorum. Saçlarımı asla kestirmem :) Yağ için en iyi iki çözüm Ketoral kullanın yada Kükürtlü sabun da yağını alıyor baya.[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

said:
theKingpin, 25 December 2003 23:13 tarihinde demiş ki:
şunu söyleyebilirim.. yağlı saç her zaman daha güzel şekle girer..[hline]KinGpiN the striked sazan
Dön bakim 70'li yıllara ne modaydı ? Murat 124, böl ikiye 62 , 62 den ne yaparsın sen ? tavşan , böl ikiye şan , tersten oku naş hadi bakim naş anladın sen anladın...

Hehehe sen öyle san. Yağ ve nem dengesi normal olmadığı sürece hiç bir şekle girmez. Cabuk matlaşır.Kafanda jöle bile durmaz. Hatta cok yağlanıyorsa hiç şekle bile sokamazsın. Ben gunde 2 kere yıkayıp jölelediğimi hatırlıyorum. Saçların dökülmesi ,soya bağlı olabilir. Şahsen benım 1 tane döküldüğü yerden 3 tane yenisi cıkıyor :) Ama yağ konusunda büyük mücadele örneği sergiliyorum :) Şu an için Ketoral ve kÜkürtlü sabunla idare edin. Araştırmalarım sürüyor daha iyisini bulursam hemen söylerim ehehe :)[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

bidikliğimden beri saçım sadece bir kere kısa oldu (12 yaşımda ablalara özenip bi kulak hizası faciası yaşamıştım :P), onun dışında paso nerdeyse belimde saçla gezen bir insan olarak tavsiyelerime geçiyorum.

bi kere uzun saçla yaşamak bi hayat biçimidir, kurumaz, dolanır, uyurken yüzüne gözüne girer, bişe olur filan. ama güzeldir allak için.

ben 4-5 ayda bir kırık aldırırım, hep saç kremi kullanırım, saç kremini saç diplerine sürmem, uçlara sürerim, ööle zırt pırt saç taramam (elektriklenir çünkü), şekil vermeye çalışmam.

saçını tararken küçük küçük tutamlar alıp ööle açarsan:
1) daha az kırılır uçları
2) canın daha az acır

kepek problemim olmadı hiç, ama benim bildiğim iyi durulanmayan şampuan kepek yapar. güzeeeeelce duruladığından emin misin saçlarını?

her gün saç yıkanmaz, kafa derin kurur der bazıları. duş alırken bazı bazı sadece vücut yıkayıp saçlarını ıslatmamayı deneyebilirsin mesela.

saç dökülmesine gelince: uzun saç çok döklüyor, ben bunu anladım. benim her saçımı taradığımda nerdeyse bi avuç saç çıkıyo. üstelik kış aylarında kazağa, paltoya oraya buraya da yaışıyo, çok sinir bişey gerçekten. iyi fırçalarsan/tararsan durup dururken daha az dökülür. ama yani uzattığından beri daha çok dökülüyor gibi görünüyorsa da şöyle düşünebiliriz: dökülen saç tellerinin sayısı aynı olsa da boyları artık daha uzun olduğu için, volüm sana daha fazla gelebilir, bence panik yapma.

saç ürünü (jöle, sprey, briyantin :P) kullanma derim, bi arkadaşım saçı uzarken kabarmasın diye jöle süre süre bütün tepesindeki saçları döktü maaşallah :P kullanıyorsan da aynı akşam filan yıka e mi?

başkaaaa... ha bi de saçını parça parça tara dedim ya, onu yaparken de tepeden aşağı sallama fırçayı (tarak dili fırça kullanmak lazım tabe, söylemeye bile gerek yok). bööle ucundan başla açmaya, o kısım açıldıkça daha yukarılardan başlayarak aç. iyidir ööle :)

imzanda çok fena yakalanmışım, ama sayılmaz, beyanımın bi kısmını almışsın sadece :P

ema "sırma saçlı" leth
Sosyal ağlarda paylaş

sürekli topla bikere bence aık gezme ema aplanın dedii gibi
kazağa fln yapışıo
bide çok yıkama ama azda yıkama çünkü kepek dediimiz şeyler aslında kafamızdaki deri parçaları
kafa derimiz kuruynuca pıt pıt düşüo onlarda
oyüzden 2 günde bir MUTLAKA yıka
cöle möle sürme[hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde demiş ki:
yakınlaşan dudaklar ve birbirini kovalamaca oyunu
Obscura Matthew Bard/Mage Reborn
Sosyal ağlarda paylaş

Sık yıkamak gerçekten önemli, yağlı saç daha çok dökülüyor.
Saçlarını her gün tara ki hava alabilsinler. Benimde saçlarım tarayınca iğrenç oluyor ama sabah kalktığımda tarıyorum, evden çıkana kadar kendilerine geliyorlar. Eğer saçlarını sürekli topluyorsan diplerinin havasız kalmaması için evdeyken vs. açık gez. Kepek içinde bi süre kepek şampuanı kullanınca pek bi kepek sorunum kalmamıştı.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun sacin verdigi kadinimsi imaji ne mukemmel bir makyaj nede en pahali parfum verebilir..
Uzun sac bir ayricaliktir dermisim:-P
Ancak erkekte uzun sac oyle omuzlara dokulen misir puskulleri bence cok ta hos gorunmuyor...
Ama yinede uzatmak istiyorum diyen erkek'lerin bilmesi gereken bakim kurallari var..
Ben kendimi bildim bileli saclarim uzundur..
Ama hergun yikamak fon cekmek boyatmak'tan hic bikmadim cok ta eglenirim tam aksine
Herneyse
*uzunsa hergun yikanmali uzun (sac cinsine uyan kaliteli bir sampuanlave iyice durulanmali, kepek yapar aksi takdirde)
*yine sampuanla ayni marka sac kremi kullanilmali
*saci tararken once uclardan baslayip diplere dogru bir yol takip edilmeli en son scalp taranmali ve yumusak hareketlerle scalp taki warsa kepek yag artiklari eger dusta temizlenmemisse remove edilmeli
*iyibir cins firca secilmeli firca'ninucunun ne cok sert ne de cok yumusak olmamasina dikkat edilmeli.
*sacinizi eger aceleniz yoksa cool da kurutun ki sac nem dengesini kaybetmesin..ancak asla nemli birakmayin ve gerektiginden fazla kurutmayin..
*ayda bir kezde gidip ya disarda bakim yaptirin yada siuz yapin
*saciniz da biriken jole ,kopuk ,sac spreyi kalintilari belli bir zaman sonra saciniza mat bir gorunus verir bunlari sactan elimine etmek icin bir cesit asit yokamasi yapilir gidip guzellik merkezlerinde bu asit yikamayi yaptirirsaniz saciniz daha parlak ve saglikli gorunur..
* tabiki 6 haftada bir de uclarindan 1 inch aldirmak lazim
*son olarak ta saci dokuluyor diye kestirmek yapilan en buyuk yanlistir..sacin uzun olmasi dokulmesi icin etken deildir..asil etken irsi olmasi,veya sac derisinde bulunan kilcal damarlardaki dolasim bozuklugudur.[hline]Ella es una hermosa mujer...
Sosyal ağlarda paylaş

Saçları toplarsanız çirkin durur bence :) ben hiç toplamadım topluycağımıda sanmıyorum . Kötü olur :) Bir de saçların uzunsa sakın Favorilerin etrafı yok kulak arkası fılan kestirme. Direk bütün saçların uzasın ense ve favori haricinde. Bır cok uzatan kişi kazıtıyor favorılerın etrafını kulak arkasını fılan . Öyle yapmayın direk bütün saçlar uzasın daha iyi oluyor :)[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler tüm düzgün cevap verenlere..özelliklede ema apla ve pinke teşekkürler..bu ara ema apla valla iyi yakaldım koydum imzama ama birşeyler karşılığında silerim belki:P[hline]Bathory, 07 December 2003 21:43 tarihinde demiş ki:
butun kız arklarım cok sevmisti cok rahat alıolar ellerine
Emaleth, 24 December 2003 12:33 tarihinde demiş ki:
"bok sıçtım"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...