delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 arkadaslar ales sinavina giricem acaba ornek ales veya les sorusu bulabilecegim bir link verebilirmisiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 http://www.sinavonline.net/les/sorular.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 ales e gireceğimiz yerler falan ne zaman belli oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 ales nisan 2007 sorulara çok hızlı bir şekilde göz attım say 2 en zor sorular köklü ifadeler, say 1 de obeb okek gibi duruyor, gerisi mantık soruları sözele fazla bakmadım yani bunlarsa oks sınavı gibi bişey mi şimdi bu yoksa şimdi çalışmadan gidip te türev, intergral, polinom gibi şeyler çıkabilir mi, yamulma ihtimali var mıdır bir de sayısal en yüksek puan için say2, say1, sözel önem sırası nasıldır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 baba bi ales adet kitabı alıyorsun. yaklaşık 30ytl falan olsa gerek. sonra bu kitabı ortadan (evet evet ortadan kesiyorsun) sözel kısmını artık cam silmek için mi kullanırsın, yoksa kuş kafesinin altına mı serersin hiç bilmiyorum.. sayısal kısmını açık yerinden zımbalıyorsun ve yanına alıyorsun ve otobüste, vapurda falan bakıp bakıp her testten üç beş soru yapıyorsun. tebrikler! ALES'i başarı ile geçtiniz.. tabii kitabı almadan da eski öss kitaplarından falan yararlanabilirsin ama yine de kitap almak vicdanı rahatlatıyor epey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 ya yok çalışcağımdan deil, üşenmessem bir kere çözerim işte son ales sınavını, internette var zaten eski sorular zaten 40 kağıt domaldık harç diye bi de bakmayacağım kitaba 30 ytl vermem türev, fonk, polinom filan untuttum, onlardan çıkarsa, biraz çalışınca yapılacak şeyler çünkü o açıdan yazık olmasın diyorum yani kısaca bir önceki sınavın sorulardan sapma olur mu şimdi kitapçığa baktım üşenmedim, say puanlama için say_2 > say_1=sözel denklemi mevcut Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 fonksiyon ve polinom tarzı -ağır olmayan ama, çok basit- şeyler var ama türev yok diye biliyorum. ancak en bol sorular iq testi soruları gibi şeylerden geliyordu yamulmuyorsam, bu şeklin devamı nedir, hilmi'nin cebindeki salatalık mı yoksa.. OMG! gibi basit sorular geliyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 inanılmaz kolay sınav, açın bir tane osym.gov.tr den indirip çözün yeter. 90 ın üzerinde puan çokrahat alırsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 inatla alev silahı diye okuyourm ve halen öyle okuyorum ales ne yaaa alevdir o diğeride silahtır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Ben de bu sene altttakileri temizleyebilirsem seneye alese gireceğim. Geçen sene bizim alttan dersi olmayan 4. sınıflar zaman serisi sınavından çıkıp ertesi gün mü ne alese girmişlerdi. Hepsi 70+ aldı diye hatırlıyorum alese girenlerin. Hiç biri de çalışmamıştı. Say 2 nispeten zor ama gerisi peynir ekmek diyorlar. Eskiden genel kültür falan çıkıyormuş o da kalmamış artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 90 EA puanı için tahmini kaçar net yeterli olur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 bakalım bende giriyorum işallah iyi geçer olmadı 2. dönem yine girerim zaten=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 dasaaa said: baba bi ales adet kitabı alıyorsun. yaklaşık 30ytl falan olsa gerek. sonra bu kitabı ortadan (evet evet ortadan kesiyorsun) sözel kısmını artık cam silmek için mi kullanırsın, yoksa kuş kafesinin altına mı serersin hiç bilmiyorum.. sayısal kısmını açık yerinden zımbalıyorsun ve yanına alıyorsun ve otobüste, vapurda falan bakıp bakıp her testten üç beş soru yapıyorsun. tebrikler! ALES'i başarı ile geçtiniz.. tabii kitabı almadan da eski öss kitaplarından falan yararlanabilirsin ama yine de kitap almak vicdanı rahatlatıyor epey.. haklıymışsın ales kitabı lazımmış, ben sadece çok soru çözerek konuyu öğrenmiş olursun açısından bakmıştım testler kolay ama çözmek çok zaman alıyor, pratik yapmak çok önemliymiş dün sayısal 2 bir saati aşkın zamanımı aldı, bugun say 1 yapcam daha kısa sürerse pratik kazanmış olcam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 soru: ardışık 2 doğal sayının obeb ve okek toplamı 157 ise bu iki sayının toplamı nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 forgiver said: soru: ardışık 2 doğal sayının obeb ve okek toplamı 157 ise bu iki sayının toplamı nedir? Ardışık 2 doğal sayı x ve x+1 olsun. Bunlar ardışık oldukları için. obebleri 1 dir. Bknz. 18-19 ikilisi 26-27 ikilisi ve ve tüm ikililerde obebleri 1 dir. Okekleride 2 sayının çarpımıdır. Meseka basit olarak 4-5 alalım. Okekleri çarpımlarıdır. Yani 20. Bu bilgilerden yararlanarak diyebiliriz ki. Obebleri 1 okekleride x*(x+1)= x^2+x Obeb ve okekleri toplarsak x^2+x+1=157 x^2+x-156=0 x1=12 x2=-13 x doğal sayı olduğuna göre x=12 x+1=13 ise bu iki sayının toplamı x+(x+1)= 25 dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Yarın bende gireceğim sınava. 90 almam lazım sayısaldan. Birkaç deneme çözdüm, bakalım naapacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 tşkler cevap için, sınav için başarılar herkese Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Rica ederim. Herkese başarılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Sınavda başarılar. Bu sene mezun oluyorum ama Allah'tan işim yok sınavla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 3 saat sonunda işeyebilmenin verdiği mutluluk bu sınavın ana temasıymış yoksa sınav gayet basitti klasik olarak sayısala süre yetmedi, bir de kek gibi say1 den başladım sözel, tuvalet yüzünden patlayacak durumda olmasam 75 dk da 80 soruyu bitirirdim, sayısala göre çok daha hızlı çözülüyor ama 60. sorudan sonra koptum. istatisk bilimine güvendim bu sınavda, cevap anahtarının alt ve üst kolonundaki soruları yaptım, yetiştiremedğim ortada kalan 10 soruyu en az hangi cevap şıkkı vars onla doldurdum, 2-3 tane doğru çıksa 1 net karda oluyorum :) özellikle sayısal 1+2'de 30-35 soruyu böyle tamamladım. bi tek geometri sorusu vardı, onu yapamadım o koydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 ALES gayet basit bi sınav ya, muhtemelen hepiniz yapmışsınızdır. Başarılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Ben böyle sınavın asdfsghadjasgfjhsadasfj. Sözel 2 boş. Sayısal 13 boş. Bu sene o kadar deneme çözdüm. En kötü 66.5 net yapmıştım sayısaldan. 13 tane sorum yetişmedi yaa. Pfff. Ama standart sapmalar cart curt falan derken 80 gelir heralde. Bakalım hayırlısı. 2. dönem 90 almam şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 bende hiç hazırlanmadan öle b,i soruları göriim diye girmiştim gayet de güzel geçti soruları falan yetiştirdim de unutmuşum hep amele gibi uzun uzun çözdüm herbişiyi=) bakalım bi çalışıp girecem 2.sine de ondan 85-90 alırım gibime geliyor herkese geçmiş olsun=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 bundan kaç puan alınca iyi oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Dun gece Dirty'deydim 3 saat uyudum o kafayla girdim ve 30 dakka erken ciktim. OSS'ye girmis, 4. sinif muhendis adama boyle seylerle gelmesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar