Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ales sinavi

delimanyakcapkin

Öne çıkan mesajlar

• 4 hafta sonra ...
ales nisan 2007 sorulara çok hızlı bir şekilde göz attım
say 2 en zor sorular köklü ifadeler, say 1 de obeb okek gibi duruyor, gerisi mantık soruları
sözele fazla bakmadım
yani bunlarsa oks sınavı gibi bişey mi şimdi bu
yoksa şimdi çalışmadan gidip te türev, intergral, polinom gibi şeyler çıkabilir mi, yamulma ihtimali var mıdır

bir de sayısal en yüksek puan için say2, say1, sözel önem sırası nasıldır
Sosyal ağlarda paylaş

baba bi ales adet kitabı alıyorsun. yaklaşık 30ytl falan olsa gerek.

sonra bu kitabı ortadan (evet evet ortadan kesiyorsun) sözel kısmını artık cam silmek için mi kullanırsın, yoksa kuş kafesinin altına mı serersin hiç bilmiyorum.. sayısal kısmını açık yerinden zımbalıyorsun ve yanına alıyorsun ve otobüste, vapurda falan bakıp bakıp her testten üç beş soru yapıyorsun.

tebrikler! ALES'i başarı ile geçtiniz..

tabii kitabı almadan da eski öss kitaplarından falan yararlanabilirsin ama yine de kitap almak vicdanı rahatlatıyor epey..
Sosyal ağlarda paylaş

ya yok çalışcağımdan deil, üşenmessem bir kere çözerim işte son ales sınavını, internette var zaten eski sorular
zaten 40 kağıt domaldık harç diye bi de bakmayacağım kitaba 30 ytl vermem

türev, fonk, polinom filan untuttum, onlardan çıkarsa, biraz çalışınca yapılacak şeyler çünkü o açıdan yazık olmasın diyorum

yani kısaca bir önceki sınavın sorulardan sapma olur mu

şimdi kitapçığa baktım üşenmedim, say puanlama için
say_2 > say_1=sözel denklemi mevcut
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bu sene altttakileri temizleyebilirsem seneye alese gireceğim. Geçen sene bizim alttan dersi olmayan 4. sınıflar zaman serisi sınavından çıkıp ertesi gün mü ne alese girmişlerdi. Hepsi 70+ aldı diye hatırlıyorum alese girenlerin. Hiç biri de çalışmamıştı. Say 2 nispeten zor ama gerisi peynir ekmek diyorlar. Eskiden genel kültür falan çıkıyormuş o da kalmamış artık.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
baba bi ales adet kitabı alıyorsun. yaklaşık 30ytl falan olsa gerek.

sonra bu kitabı ortadan (evet evet ortadan kesiyorsun) sözel kısmını artık cam silmek için mi kullanırsın, yoksa kuş kafesinin altına mı serersin hiç bilmiyorum.. sayısal kısmını açık yerinden zımbalıyorsun ve yanına alıyorsun ve otobüste, vapurda falan bakıp bakıp her testten üç beş soru yapıyorsun.

tebrikler! ALES'i başarı ile geçtiniz..

tabii kitabı almadan da eski öss kitaplarından falan yararlanabilirsin ama yine de kitap almak vicdanı rahatlatıyor epey..

haklıymışsın ales kitabı lazımmış, ben sadece çok soru çözerek konuyu öğrenmiş olursun açısından bakmıştım

testler kolay ama çözmek çok zaman alıyor, pratik yapmak çok önemliymiş
dün sayısal 2 bir saati aşkın zamanımı aldı, bugun say 1 yapcam daha kısa sürerse pratik kazanmış olcam :)
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
soru: ardışık 2 doğal sayının obeb ve okek toplamı 157 ise bu iki sayının toplamı nedir?

Ardışık 2 doğal sayı x ve x+1 olsun. Bunlar ardışık oldukları için. obebleri 1 dir. Bknz. 18-19 ikilisi 26-27 ikilisi ve ve tüm ikililerde obebleri 1 dir. Okekleride 2 sayının çarpımıdır. Meseka basit olarak 4-5 alalım. Okekleri çarpımlarıdır. Yani 20.
Bu bilgilerden yararlanarak diyebiliriz ki. Obebleri 1 okekleride
x*(x+1)= x^2+x
Obeb ve okekleri toplarsak x^2+x+1=157
x^2+x-156=0
x1=12 x2=-13
x doğal sayı olduğuna göre x=12 x+1=13
ise bu iki sayının toplamı x+(x+1)= 25 dir.
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat sonunda işeyebilmenin verdiği mutluluk bu sınavın ana temasıymış yoksa sınav gayet basitti
klasik olarak sayısala süre yetmedi, bir de kek gibi say1 den başladım
sözel, tuvalet yüzünden patlayacak durumda olmasam 75 dk da 80 soruyu bitirirdim, sayısala göre çok daha hızlı çözülüyor ama 60. sorudan sonra koptum.

istatisk bilimine güvendim bu sınavda, cevap anahtarının alt ve üst kolonundaki soruları yaptım, yetiştiremedğim ortada kalan 10 soruyu en az hangi cevap şıkkı vars onla doldurdum, 2-3 tane doğru çıksa 1 net karda oluyorum :)
özellikle sayısal 1+2'de 30-35 soruyu böyle tamamladım.

bi tek geometri sorusu vardı, onu yapamadım o koydu
Sosyal ağlarda paylaş

Ben böyle sınavın asdfsghadjasgfjhsadasfj.
Sözel 2 boş.
Sayısal 13 boş.

Bu sene o kadar deneme çözdüm. En kötü 66.5 net yapmıştım sayısaldan. 13 tane sorum yetişmedi yaa. Pfff. Ama standart sapmalar cart curt falan derken 80 gelir heralde. Bakalım hayırlısı. 2. dönem 90 almam şart.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...