Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3. Dünya Savaşı Nasıl Çıkar? (E.Özkök Modeli)

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Özkök'ün bahsettiği her şey gerçekleşebilir. Fakat bunun için Avrupa bloğundan uzaklaşıp(insan haklarından vazgeçip) Rusya - Çin - İran bloğuna yaklaşmamız gerekiyor(Dış politikada güçlü bir Türkiye). Aslında bence iyi bir stratejiyle 2si aynı anda uygulanabilir. Ancak şu an birini becerebilen politikacı, siyasetçi, lider denilebilecek insan yok Türkiye'de(RTE yakışıklı, karizmatik, lider zart zurt loladin direk). Ben demiyorumki yaparım(laf sokma), ama zamanında yapılmış hala da yapanlar var demekki olabiliyor.

Ha ne olur o zaman, bir dünya savaşına gerek kalmadan konuşarak zorla anlatırsın derdini. Dinletirsin kendini. Senin toprağına saldırılmış, Uluslararası Hukuk yasalarınca nefs-i müdafaa ya giren bir durum var. Sen hala ordan burdan izin çıkarmaya bakıyorsan(bugün, her ne kadar dense de kimseden izin almayız, 5 yaşındaki çocuk dahi büyük ağabeyin kim olduğunun farkında heralde). ezmeye devam ederler seni. Hocamın dediği gibi, "Uluslararası Hukuk'ta haklı ve güçlüysen, hakkını alırsın. Haklı ve güçsüzsen havanı alırsın(hatta haksız ve güçlüysen de hakkını alırsın). O yüzden bunun pek hukuku yok, biraz hareket lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız şöyle bir gerçek payı var bir hareket yapılacaksa taraf seçilmelidir.En azından Rusya'yla İran'la ekonomik anlaşmalar yapıp Amerika ve Avrupa bağımlılığının düşürülmesi başlangıç olabilir bu arada; Avrupa Birliğinden gerçekten umudum kalmadı bu saatten sonra yapılanların halkın ağzından bir parmak bal çalmak olarak görüyorum

[ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 07:27 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

biz bugün amerikan hegemonyasından çıkmak adına diplomatik girişimlere başlasak, bu yazılanlar da çok yanlış olmazdı. rusya da seve seve bizle anlaşırdı, amerika'nın ortadoğu'daki rüyasını engellemek adına..

türkiye hala amerika için çok önemli bir ülke. zaten biraz da o yüzden amerika bağımsız kürt devletini kurmak istiyor, ortadoğu da türkiye'den başka, daha stratejik konumda bir askeri üs kurmak için..

ama sorunumuz milli irade değil sadece. o milli iradenin başında satılmış yöneticiler (şimdiki hükümet-muhalefet demiyorum sadece, yıllar boyu hep oldu böyle gruplar) her zaman olur. ve satılmış politikalarla idare edildiği sürece hiç bir ülke, sömürülmekten kurtulamaz. öyle olmasayı, pkk sorunu yıllarca önce biterdi.

chavez örneği falan da çok uçuk bir şey değil aslında. bugün bu halk ve liderleri, omuz omuza karşı dursa sömürüye... sömürülmekten de kurtulur. acı çeker ama özgürce. ben bunu isterdim.
Sosyal ağlarda paylaş

eh Venezuella'da bağlıydı. Borcun miktarını bilemiyorum heralde bizimkinden düşüktür. Ama zamanında bizimkide o kadar düşüktü demektir bu. Yani bizim de aynı şansımız olmuş kullanamamışız. Ayrıca bu umutsuzluk politikasıyla, nasılsa artık kurtaramayız şeklinde bir yere varılamaz, bir yerlerden başlamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

o borcu disini sikar halki zorliyarak zar zor oder ulkeni temizlersin senden sonra gelen ise seni ulkenin imanini gevretmekle suclar borcu odemen gormezden gelir

turk halki nedenlere bakmaz sonuclara bakar
cebine para sokana oy verir bunu yapamiyani sandiga gomer

2. dunya savasina turkiyeyi sokmadi ismet inonu (inonuyu sevmem) herkes haksizca elestirdi onu
bizi ekmeksiz biraktin dediler
oda
babasiz&kocasiz&evlatsiz birakmadim demisti

ancak bu politikasi hala cok sert elestirilir anneannem misal inonu diyince "bizi ekmeksiz birakan sagir degilmiydi o?" der hala
Sosyal ağlarda paylaş

Rusya-Çin-İran bloğu diye birşey yok. Rusya ile Çin'in İran'da devam eden projelerden ticari çıkarları var o kadar. Chavez ile Ahmedinecad'a ABD karşıtlığı kolay Petrol yerden fışkırıyor. Biz parayı bir tarafımızdan ter akıtarak kazanıyoruz ABD karşıtlığı dalgasına o da elimizden giderse Kuzey Kore gibi oluruz.

Şimdi aranızdan saysak yüzde sekseninin yurt dışı ile ilgili planları vardır. Çoğunuz Avrupa'ya gitmiştir veya yakında gidecektir. Bazılarınız veya ebeveynleri yabancı/yabancı ortaklıklı firmalarda çalışıyor veya o firmalarla iş yapıyordur. Bankalarımızın bile çoğunluğu yabancı sermayeli. Çok büyük bir kitle aranızdan yurt dışı internet çıkışı bir hafta olmazsa kafayı yer. Yabancı markaları giymeyen/kullanmayanınız yok büyük ihtimalle.

Bu kadar küresel ekonomiye entegre olmuş bir Türkiye 12 değil 12000 şehitde verse ABD ile düşman olamaz. Çünkü Küresel Ekonomi=ABD. ABD ile düşmansan Küresel merkezden dışlanırsın. Çevre'den Merkez'e kaymak için 80 yıldır verdiğimiz mücadele boşa gider.

Evet ABD ve temsil ettiği değerler kötüdür. Evet ABD emperyalizmi kültürleri ve değerlei yok ediyor, halklar arasına nifak sokuyor. Evet ABD insanlıl suçu işliyor. Ama Türkiye gibi Orta Büyüklükte bir ülke ABD'nin küresel hegemonyasına meydan okuyamaz. Ama eğer Rusya'nın geçmişte yaptığı gibi bir meydan okuma olursa belki onun peşine takılınabilir. Yakında Çin'in böyle bir meydan okuma yapacileceği tahmin ediliyor ama Türkiye Çin ile dost olabilir mi? Çin ABD'den iyi mi? (Bkz. Tibet, Doğu Türkistan, Nepal'deki Kralcılara destek, Myanmar'da Cuntaya destek vb.)

ABD ile aynı yataktayız çıkma şansımız yok. Elden gelen en az hasarla bu işi atlatmak gerek. Bundan 20 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda belki bugün hayda hurra deyip Irak'a girmeyenlere teşekkür edersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Çin'in ABD'ye meydan okumasıyla bizimki aynı şey değil.. Çin, zaten kendi pazarını yarattı ve güçlendiriyor. ABD'ye bağımlı değil (ya da olmayacak). Biz ise ABD'nin pazarına giriyoruz, ondan besleniyoruz.

Ama dediğim gibi.. İdealist olmazsan, bir yere varamazsın. O yüzden zaten yeni nesilleri idealist yetiştirmiyorlar. Öyle olsaydı, herkes kafalarda bitirmezlerdi her şeyi.. Eyleme dökerdi (ki sermaye istemez bunu). Düşünen koyundan iyisi mi var?
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah bayılıyorum ben bu adama ya.. Yürü be koçum benim KAHROLSUN AMERİKA FUCK YOU USA!!1

Tabii şimdi ortalık karıştı ya ABDliler Türk medyasını denetleyemiyor.. Bizim Özkökte fırsat bu fırsat diyip ortalığa sallamış biraz.. E ona da hak vermek lazım o kadar yalakalık, ABD ve ABD yalaklığı yapmak nereye kadar arada kendini deşarj etmesi lazım böyle :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...