mADmaXimus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 17 yildir yesil pasaportum var ve bir yildan az bir sure icinde yesil pasaportumun suresi dolucak ve bir daha yenileyemecegim, neden? Cunku 18 yasima geldim ve erkegim. Halbuki kadinlarin boyle bir sorunu yok, 18 yasini gecselerde evleninceye kadar yesil pasaportlari duruyor. Bu nasil bir sacmaliktir, nasil bir ayrimciliktir anlamadim. Mavi pasaporta yarim milyar odecegimden dolayi sinirli degilim, heryere vize almak zorunda kalicagimdan dolayi sinirli degilim, ama bu kadar sacma bir kural yuzunden sinirliyim. Bana neden erkeklerin 18 yasinda yesil pasaportunu kaybettiklerini ve kadinlarin kaybetmediklerini, bir nedenle aciklayabilecek var mi cok merak ettim :( Askerden kacmasinlar diyedir dedim ama o da degil zaten uzatmiyorlar pasaportunu askerlik zamaninda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 çünkü tarihteki bütün büyük suçlular erkek :p ondan vize alman gerekiyor kadınların suç potansiyeli daha az (atmasyon tabiki) 18 yaşını aşmış kadınlarında ülkelerine gelmelerini kolaylaştırmak istiyolar öbür ülkeler(atmasyon tabiki). bu olay babadan kalan emekli aylıklarıdnada var erkek 18 ine kadar kız ise evlenene kadar alabiliyor babasının maaşını. kadın erkek eşittir diye bağrınmasın kimse,türkiyede vyok böyle bi eşitlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Kaçakların kolayca kırmızı pasaport alabildiği bir ülkedeyiz. Erkek - kadın eşitliği diyip duruyorlar, feministler hep kadınların hak alması için uğraşıp duruyorlar da, aslında bakılınca erkeklerin daha az hakkı var. 20 yaşında erkekler askere alınıyor mesela, ama kadınlar alınmıyor. Çoğu erkek işe girmek istediğinde bile "askerlik yapma" şartı geliyor önüne. İş hayatına başlamadan önce askerlikle uğraşıcak. Ama kadınlar okulu bitirir bitirmez şıp diye işe başlayıp erkeklerin önüne geçebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 18 yaşına gelmiş erkek artık çalışabilir.memur olabilir ve kendi yeşil pasaportunu alabilir.kadın ise tek başına kaldıgında türkiyede böyle bişey yapması zor oldugundan evlenene kadar geçerli işte.evlenene kadarda değil sanırım o yaş sınırı var 26 mıdır nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 fistan ona bakarsan calismayan kadin ne yapsin yesil pasaportu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Sende bende eşitsek neden sen yeşil ben mavi kullanayım ki? Ülkemizde sadece pasaport alanında değil sosyal güvenlik alanında da bahsettiğin şekilde bir uygulama var. Mesela, ben babamın vefatı sebebiyle eğitimimi tamamlayana veya maksimum 24 yaşına kadar babamdan aylık alabiliyorken, kız kardeşim (aslında kız kardeşim yok) evlenmediği sürece babamın sosyal güvenliğinden aylık alabiliyor. Ülkemizde hanımların okuma ve çalışma oranlarının düşüklüğüyle ve evin direği erkektir, bir yaştan sonra çalışması gerekir anlayışından dolayı böyle kanunlar olduğunu düşünüyorum. Ha kızların ömür boyu babadan maaş almasına ben karşı değilim. Sende yeşil pasaport kullanamayacağım diye karşı olmamalısın diye düşünüyorum. Ayrıca eğitiminin devam ettiğini ve henüz hayata atılmadığını belgelersen (öğrenci belgesi) tahmin ediyorum ki yeşil pasaportunu bir süre daha kullanmaya devam edebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 alakasi yok kadin erkek esit*sizligi* ayni usul her yerde gecerli misal askeriyedede 18 inde orduevinde kalma hakkini yitirdim oysa babamin arkadasinin kizi 40 kusur yasinda hala orduevelrinde kalabiliyor evlenmedigi surece ayni sey yetim ayliklarindada gecerli erkege okulu bitirinceye kadar odeme yapiyor kadina ise evlenene kadar sebebi ise: erkek avci toplayicidir elinde sopasi vardir sopayla tasa vurur kirar ekmegini ordan cikarir o yuzden erkege resit olduktan sonra yardima gerek yoktur ya sev yaba daba du yani kizlar ise gucsuzdur zayiftir calisamaz evde otururlar kotu yola filan dusmesinler diye yardim gereklidir taaki evlenip evenin kadini oluncaya kadar sonra kocasi bakar zaten isin komigi en ufak olayda ortaliga dokulup canavarlasan feminsitlerin bu konuda sessiz kalmasidir ilerde ugrasip biseyler yapmayi planladigim bir konu bu benim yesil pasaport olayi guven hedesi bide belli mevkide calisan memurlara verirler vize vericek olan ulke derki aha bunda yesil pasaport var devleti tarafindan guveniliyor yeri yurdu isi gucu belli bize gelsede istismar edip suresi gecince yasadisi buraya yerlesmeye kalkmaz icerde olay fila ncikarip suc islemez vs vs ama bizim devlet diyorki yok simdi cocukalrina evrelim ama erkek 18 ini gecerse erkek iste haylazlik yapar pislik yapar gittigi ulkede belli olmaz o yzuden alalim elinden yesili turk kizi dedigin efendidir masumdur oyle tirbiyesizlikler yapmaz gittigi ulkede o yuzden dursun onlarda evlenince kocasininkinden yararlanir hem belli mi olur kocasi hirttir buanda hitrlik yaptirir kadin erkege esit erkek kadina esit degildir bu ulkede yasal haklarini bilmiyen kullanamayan egitilmiyen tore yuzunden ezilen kizlar oldugu surecede olamiycaktir heralde ama milletvekili cocuklarina Kirmizi (diplomatik) pasaport verilir cunki bir vekili ncocugu diplomatik oalrak gdier amerikaya gezip para yemeye sonucta turkiyeyi temsil ediyordur dimi hatat oraya gidip hirsizlik yapsa adam oldurse yargilanamaz neden? cunki elinde T.C. nin kirmizi pasaportu vardir gittigi ulkenin yasasi onu baglamaz cunki o milletvekili cocugudur! konu turkiye aleyhinde eylem yapan pkk lilara gelicne ozgurluk neferi kesilen tiplerde bu gibi konulara hic dokunmaz nedense [ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 21:30 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 ananem 85 yaşında,hayatında çalışmamış eşinin aylığı olmasa hiç sosyal güvencesi ve geliri yok. kadınların çalışmasının bile bi 3-5 sene öncesine kdr kocasının iznine bağlı olduğu bi ülkede normalimsi bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 öğrencilikle alakası yok. 18 yaşını geçince şak diye siyaha geçirtiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 vekil cocuklarina okudugu surece 25 yasina kadar veriyor kirmizi pasaportu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 bu sadece yeşil pasaport için değil ssk da da var çocuklar babaları tarafından ssk lı oluyorla ama 18 yaşını dolduran erkekler babalarından çıkıyor eğer öğrenci değillerse öğrenci iseler belgeleri ile gidip tekrar ssk lı olabiliyorlar. kadınlar ise evlenene kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Evet bana da cok sacma gelmisti 18 yasina geldigimde. Ama yinede vize alirken faydasi oluyor; eskiden yesil pasaportunun olmasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 ya yok emekli sandığından sağlık karnem var benim, 18 yaşıma girince iptal ettiler. öğrenci ve evli olmadığımı belirtince belgeyle yenisini çıkarttım. kızlarda da evlenene kadar değil o bir işe girene veya okulu bitene kadar. yani ben üniversiteyi bitirince emekli sandığından faydalanamayacağım. sen de öğrenci olduğunu belgelersen sanıyorum ki pasaport hakkını kaybetmiyorsun eğitimin bitene kadar. ama tam bilmiyorum araştırmak gerek pasaport işini. kadın erkek eşitliğiyle çok ilgisi yok da biraz çalışmak-çalışmamak, yaş durumlarıyla ilgili o işler sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 ... [ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 21:55 tarihinde, kermit tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 KİMLER HUSUSİ (YEŞİL ) PASAPORT ALABİLİRLER ? 1-TBMM Eski Üyeleri ve Eski Bakanlar, 2-Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan ve bu derecelerde çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları. 3- 1.2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan ve bu derecelerde sözleşmeli olarak çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları. 4-Kadro karşılığı olmaksızın çalışıp emekli kesenekleri 1.,2 ve 3. derece üzerinden kesilerek T.C. Emekli Sandığına yatırılan çalışanlar ile bu durumda çalışırken EMEKLİ olan sözleşmeli devlet memurları 5-Görevleri Süresince Büyükşehir, İl, İlçe ve 1. Kademe Belde Belediye Başkanları 6-Özelleştirme kapsam ve programına alınan/özelleştirilen T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarından; a) Özelleştirilmeden önce hususi pasaport alma hakkını elde etmiş bulunmak, b)Kuruluş sermaye payının en az %51’i devlete ait kamu kuruluşu olmak, c)Sosyal Güvenlik yönünden T.C. Emekli Sandığına bağlı olmak, d)Kamu görevlisi olmak, e)4603 Sayılı İş Kanununa tabi olmak Şartlarının tamamını taşıyan ve bu şartları taşırken EMEKLİ olan veya ÇEKİLEN personeller. 7-Yukarıdaki 1,2,3,4,5 ve 6. maddede belirtilen şartları taşıyanların eşleri, 18 yaşından küçük erkek ve kız çocukları ile 18 yaşanı bitirdikten sonra, çalışmayan, evli olmayan ve hak sahibi ebeveyni ile birlikte ikamet eden (Öğrencilik hariç) reşit kız çocukları hususi pasaport alabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 kisaca ogrenci de olsaniz kaybediyorsunuz :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 fenaymış, ben de öğrenmiş oldum. geçmiş olsun=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 buna pozitif ayrımcılık deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 şanslı olsam kız doğardım lafına türkiyedeki nedenlerden bir tanesi de bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Erkek egemen toplumun ters köşeye yatırılmış olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 erkek egemenligi illegal olarak var legal olarak ve buyuksehirlerde hatunlar anamizi aglatiyor :/ egitimsiz kizlari koruyan bu yasalar egitimlileri cazgirlastirip basimiza saliyor sonuc: kisisel bolumune bakin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Geççen mecburen siyaha ben de verdim yeşil pasaportumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 dedigim gibi, yesil pasaportu birakmak benim icin cok buyuk bir sorun degil. ama boyle bir ayrimcilik yapilmasi cok kotu birsey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Ayrımcılık yapılmasın diye kızlara da mı verilmesin yeşil pasaport? Sorun nedir anlamıyorum ki.. Yasası yapılırken erkek zaten iş bulur çalışır aile güvencesine ihtiyaç duymaz, kız ise hala yeşil pasaport hakkını aldığı ebeveynlerinin yanında (kanuna bakarsanız ebeveynin yanında yaşama zorunluluğu var - öğrencilik hariç) ve onun himayesinde olarak düşünülüyor. İşe giren bir kızın da pasaport hakkı alınıyor zaten. Bin tane gereksiz yasa arasından bir tane yasa koymuşlar işimize yarayan, onu da beğenmeyenler var :( İyi söyleyelim kızlarınkini de alsınlar yazık erkeklere, ayrımcılık olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 ben daha iyisini soyliyeyim diyelim kizsiniz evlendiniz sonra bosandiniz aynen ayliginizda , pasaportunuza geri donuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar