Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bağdat Caddesinde Yürüyüş

Tyrael

Öne çıkan mesajlar

15 dk evvel salonda tv serederken sesler yükselmeye başladı. "Ya Allah bismillah Allahüekber" , "Şehitler ölünmez, vatan bölünmez!". Noluo dedim kafayı çıkardım camdan görüntü yok. 5 dk evvel önlerinde polis arabası 30-40 kişi kolkola trafiği iptal etmiş yürüyorlar. Caddebostan ışıklarda duran grub dualar okudu(ne duası bilemiorm) ve yürüyüşlerine devam etti. Cadde uyuma şehitlerine sahip çık diye sloganlar atarak gösterilerine devam ettiler.

Slogana uyması ve semboliklik adına güzel bir uygulamaydı fakat bence gündüz vakti kesilseydi daha yüksek katılım sağlanır ve daha fazla tepki çekilirdi.

Tezkere çıktı, ama operasyon ihtimali hala düşük gözüküyor ya da hakikaten organizasyonlukta çok geriyiz. Hala neden Irak'ta yaşayan Türkler geri çekilmedi bilinmez...

Neyse, umarım barışçıl ya da başka bir yolla gereken işler yapılır ve artık bu sorun kökten çözülür.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır tam tersi.Eğer sen tepki vermezsen sorunu çıkaran daha çok ve daha çok azıtıcaktır.Tepki vermediğin süre senin umursamama eşiğini gösterir.Ne kadar çabuk tavrını belli edersen sorun o kadar kısa sğrede çözülür.Bu arada operasyon yapılıcakmı yada yapılıcaksa bu ne zaman olucak sorusunun cevabının zaten bizim tarafımızdan bilinmemesi kadar doğal bi durum yok.Şayet zaman söylenirse(misal şu gün başlanıcak diye) karşı tarafada biz geliyoruz hazırlıklı olun mesajı çekmekten başka bi anlamı olmıyacaktır.Büyük olasılıkla(ki bu benim şahsi kanaatim) hazırlıklar zaten yapılmıştır ve beklenmektedir.Yine büyük olasılıkla kamuoyunda yapılacak yapılmaycak tartışmalarının devam ettiği günlerden birinin gecesinde inivericekler sınır ötesine.Bence mantıklı olan bu.Sonuçta bu bir çeşit gayri-nizami harp, böyle bir durumdada operasyonun başarılı olması için kamu oyunu bilinçli olarak yanıltmak(dolayısıylada olayı takip eden terör örgütü yandaşlarını) operasyonun başarı oranını büyük ölçüde artırıcaktır...

p.s=yukarıda yazılanların tamamı yazan şahsın kendi fikridir bilginize...

[ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 03:41 tarihinde, ses tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Biri sana bir laf ettiğinde susmak mı daha iyidir dellenmek mi ? Adam seni kışkırtıyorsa senin kışkırmanı(?) istiyordur , kışkırmazsan(...) o delirir . Tepkiler tabii ki yerinde , duyarlı olmak çok güzel , yapılmasın demiyorum , kesinlikle yapılsın . 3 tane it "aha bak amacımıza ulaştık" demeyecek diye şehitlerimizi mi anmayacağız yani ? Sevinsinler şimdilik dağdaki köpekler . Neys...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eğer sen tepki vermezsen sorunu çıkaran daha çok ve daha çok azıtıcaktır.Tepki vermediğin süre senin umursamama eşiğini gösterir.Ne kadar çabuk tavrını belli edersen sorun o kadar kısa sürede çözülür.

Ben halkın tepkisinden bahsettim, acaba askerimi yoksa benim gibi halkımı kastettin onu anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben greeny'nin mesajı üzerine yazmıştım cevabı, ama biraz uzun olduğu için araya seninkide girmiş.Sanki senin cevabına tam tersi demişim gibi bi tablo oluşmuş

[ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 03:48 tarihinde, ses tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki bizim bilmememiz kadar doğal bir şey olamaz. Ancak, bir yere operasyon yapıyorsan eğer ordaki vatandaşını ordan uzaklaştırmak zorundasın. Yoksa açık hedef haline gelirler. Şöyleki sen diyelimki saldırdın ele geçirdin elebaşlarını, ordaki adamlarda senin vatandaşlarını ele geçirip rehin alırlarsa ne olacak? Benim endişem bu. Kaldıki Irak operasyonumuzu desteklemiyor, onlar da vatandaşımıza zarar verebilir. Ayrıca o ülkedeki vatandaşını çekmek tezkere çıkarmaktan da, genelkurmayın açıklama yapmasından da daha etkilidir. Irak'te müthiş bir payımız var. Ekonomilerinde önemli etkeniz vatandaşımızı ordan çekmek bize de zarar verecektir ancak, her ne kadar ekonomi bugün en önemli şey olsa da, vatandaşın canından daha önemli değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

tam da şunu dinliyordum şimdi

Havada bulut yok bu ne dumandır
Mahlede ölen yok bu ne figandır
Şu yemen elleri ne de yamandır

Ano yemendir
Gülü çemendir
Giden gelmiyor
Acep nedendir

Burası muştur
Yolu yokuştur
Giden gelmiyor