Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeter Artik !

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
PKK'nın haber ajansı 10 askeri esir aldık falan demiş arada. Gerçekse tam bir rezalet. Genelkurmayda hesap versin artık bence. Yani şimdi bu kadar kayıp veriliyorsa yarın öbür gün sınır geçilince neler olacak?

haha bu da güzel, bu işte bile genelkurmayı suçluyoruz.
Mesaj tarihi:
said:
Birşeyi çok merak ediyorum.
İsrail 2 askeri (yoksa 1 miydi) kaçırıldı diye ortadoğuda kan gövdeyi götürdü ve lübnana girdi .Hiç kimsede çıkıp ya arkadaş sen ne yapıyorsun demedi.
Devletin başında bunları anlatacak birileri yokmu dünyaya .
Ve de askerlerimiz kaçırıldıysa bizde bütün ırak ın altını üstüne getirebilecekmiyiz

hayır, öyle bir cesaretimiz olsa zaten şimdiye kadar çoktan pkk terörü bitmişti.

ne yazık ki başımızdaki adam halka trip yaparken, aynı kararlığı teröristlere yapmıyor.
Mesaj tarihi:
said:
Konuyu okumadim. Ilgilenmiyorum bu acidan bu konuyla.

Ama bu mesaj ne ya? Nasil bir kana susamislik, barbarlik. Insan olduruldu diye sevinmek. Sevinemezsin umarim hayatin boyunca...

kana susamış oldum şimdi de.

yahu her bir teröristin azalması, bize karşı saldırıların azalması değil midir?

ister siyasi başarı sağla, teröristleri kendi normal halkının arasına dahil et.
ister askeri başarı sağla, sana saldıracak teröristleri sana saldırmadan öldür.

ölmesin mi?
gelip bizleri mi öldürsün?
ölmelerini isteyince kana susamış mı oluyoruz?
Mesaj tarihi:
Öeh kusura bakmayında, elin kasaba basan teröristi öldü diye hiçte üzülemem. Dünyada bir enayi ben mi kalacam bana ateş eden adamın hakkını koruyarak. Dünya böyle bir yer değil.
Mesaj tarihi:
İşte bir sabah uyandığımda
Çav bella çav bella çav bella çav çav çav
Elleri bağlanmış buldum yurdumun
Her yanı işgal altında

Sen ey partizan beni de götür
Beni de götür dağlarınıza
Dayanamam tutsaklığa

Eğer ölürsem ben partizanca
Sen gömmelisin ellerinle beni
Ellerinle toprağıma

Güneş dogacak açacak çiçek
Gelip geçenler diyecek merhaba
Merhaba ey güzel çiçek

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 21:18 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Teröristler azaldıkça benimde mutluluk oranım artıyor. Terörist ister silah bıraksın azalsın ister vurularak gebersin azalsın. Ben sevinirim kardeşim geberen terörist haberi okuyunca.
Mesaj tarihi:
Turkiye'nin akan bu kani durdurmak icin artik cok ciddi adimlar atmasi gerekiyor, yoksa muneccim olmaya gerek yok, sonumuz pek iyi degil..

Ama oyle bir degnek tutuyoruz ki, her tarafi pislik icinde, tutacak yeri kalmamis.

Cok yazik ya, bu kirli savasta olan hep sucsuz gunahsiz insanlara oluyor. 20 yasinda cocuk ya, daha cocuk o insan yani.. Sucsuz, gunahsiz, bu ne bicim duzendir boyle..

Bu isin askri yonude en az siyasi yonu kadar karmasik bir duruma gelmekte, 2 gun once Can Dundar'in yazdigi yaziyida koyuyorum bu anlamda buraya..

Amerika'nın işgali altındaki bir ülkeye, Amerika'nın itirazına rağmen girmeye kalkışıyoruz.
Elimizde Amerikan silahları...
43 yıl önce de benzer bir deneme yapmıştık.
Şimdi yazacaklarımı "Kıbrıs" yerine "Irak" koyup okuyun, nasıl dönüp dolaşıp aynı tuzaklara düştüğümüzü anlayın:
* * *
1964'tü...
Rum çeteciler Lefkoşa'da bir Türk binbaşının eşiyle 3 çocuğunu katletmişti.
On binlerce insan "Ordu Kıbrıs'a" diye yürümüştü.
Başbakan İsmet İnönü rest çekmiş, "Bu haksızlık karşısında müttefiklerimiz bizi yalnız bırakırsa yeni bir dünya kurulur, Türkiye de orada yerini alır" demişti.
Cumhurbaşkanı Gürsel, "Ne ateşten, ne ateş etmekten korkarız" diye gürlemişti.
İlişkiler, "inceldiği yerden kopmak" üzereydi.
Hükümet harekât kararı aldı.
Ordu İskenderun'a yığınak yaptı.
Son ihtarlar yapıldı; harekât için düğmeye basıldı.
Sonra ABD Başkanı Johnson, durumdan haberdar oldu. Diplomatlarına "Stop 'em!" ("Durdurun onları!") dedi.
Bir mektup geldi.
Durdurdular.
Başkan'dan gelen mektupta "Kıbrıs'a yapılacak müdahalede bizim silahları kullanamazsınız" diye yazıyordu.
Harekât ertelendi.
Ardından İsmet Paşa, "durumu Başkan'a anlatmak üzere" Amerika'ya gitti.
Johnson, İnönü'ye, Sovyet üslerinin uydudan çekilmiş fotoğraflarını gösterdi. Bölgeyi ne kadar yakından izlediklerini hissettirdi. Bir de espri yaptı:
"Bahçede donla dolaşmaya kalkma, çekerim resimlerini... "
* * *
Kuzey Kıbrıs'tan sonra aynı filmi Kuzey Irak'ta yeniden çekiyoruz şimdi...
Yarın asker elde Amerikan silahlarıyla Irak sınırını geçerse, yine Amerika'nın silahlandırdığı "düşmanlar"la karşılaşacak.
Muhtemelen attığı her adım Amerikan takibi altında olacak ve "karşı taraf"a bildirilecek.
Zaten harekâtın o kadar çok tantanası oldu ki, Türkiye ya gidince kimseyi göremeyecek ya da daha silahı çekmeden engellenecek.
Malum; "Johnson mektubu"nun da aslında biraz İsmet Paşa'nın kışkırttığı bir sonuç olduğu ortaya çıkmıştı sonradan...
Paşa, o günkü askeri koşullarda harekâtın bir faciaya yol açacağını sezdiğinden, durumu harekâttan önce Amerikan elçisine fısıldamış, Washington'un devreye girmesini ve sorunu çözmesini beklemişti.
Durumu anlamayanlara şöyle demişti:
"Siyasette bugün mağlup görünsen de yarın konjonktür değişir, galip duruma geçersin. Ama askerlikte mağlubiyetin telafisi yoktur."
* * *
Bugün çekilen restler, yapılan hazırlıklar da bu türden bir kurnazlık mıdır, bilmiyorum.
Öyleyse hükümete hatırlatmak isterim ki, bu "kurnazlık" ve Amerika'ya karşı Sovyetler'e yanaşma politikası, İnönü'yü o yıl iktidardan devirmişti.
Ama Türkiye'ye de "el silahıyla savaşa girilmeyeceğini", kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini öğretmişti.
Bugün tavana vuran Amerikan karşıtlığı da ilk kez o yıllarda filizlenmişti.
"Türkler iki gün bağrışır, sonra unutur" teşhisine kızmak yerine, inadına hatırlamalı ve bu tabiyet ilişkisini yeniden sorgulamalıyız.
Arka bahçemiz Kuzey Irak'a operasyon için tezkerenin çıktığı bugün, İnönü'nün "Yeni bir dünya kurulur" sözü ve "Askerlikte mağlubiyetin telafisi yoktur" uyarısı kulağımızda çınlamalı...
Ve tabii bir de Johnson'un şu esprisi:
"Bahçede donla dolaşmaya kalkma, çekerim resimlerini... "
Mesaj tarihi:
Onları öldürmek amaç değil de araç olduğu sürece sorun yok ancak gözü dönmüş şekilde öldürmek bir amaç haline gelirse bu işin sonu gelmez. Kan davası başladığı yerde doğru amaç filan kalmaz, herkez uzun yıllar boyunca kaybeder. Kısaca PKK'lı öldürüldüğünde en az asker öldürüldüğü zaman ki kadar üzülüyorum. Aynı çocuklar karşı tarafta da olabilirlerdi. Bu doğdukları kasabanın ağasının kimin tarafında olmayı daha kzançlı gördüğü ile doğrudan bağlantılı veya doğduyu bölgenin genel siyasal görüşünün ne olduğu ile. Birlikte çok şeylere başarabilecek gencecik çocukların birbirini katletmesini izlemek hiç de zevk verici bir durum değil. Evet bende askerliğimi yaptım, evet bende o öldürülen askerler arasında olabilirdim. Ve koca bir evet daha, PKK'lılar öldürülünce seviniyorum da zira bu PKK'nın kaybettiği bir kişi daha anlamına geliyor. PKK'yı bu devlet eninde sonunda yenecek ve bunun bir an önce gerçekleşmesi daha az kişinin ölmesi için elzemdir. Her öldürülen PKK'lı bu işin bitmesi için bir adım daha anlamına gelir. Tabii ki sadece üç beş PKK'lıyı öldürmekle bu sorun çözülmez ama bu da çözümün bir parçasıdır.

Kısaca çok çetrefilli bir iş bu.
Mesaj tarihi:
nasil 1 sehit verildiginde 1000 kisi daha olayin farkina variyorsa 1 pkkli olduruldugunde onlar da onun yerine 10 cocuk daha yapiveriyolar.

ya soykirim ya diplomatik yontemlerle yok edilir bunlar, baska turlu olmaz. cikip cnn kurt rebelyon diye haber yapiyorsa, bu haberde "turkiye buraya gelmesin, gelirse de asariz keseriz" diyen tipleri gosteriyorsa burda bi yanlislik var.

baski grubu olusturmak konusunda cok zayifiz, lobicilik yani. sadece cografi avantajimizi kullanarak biseyler yapiyoruz, o kadarla kaliyor. yarin oburgun kuzey irak amerikanin muttefiki oldugunda sadece avrupayla kurtler ve diger asya irklari arasinda tampon bolge olucaz.
Mesaj tarihi:
İşte burada bizim dirayetimiz devreye giriyor. Uzun vadede ABD ile müttefikliğin devam etmeyeceği gün gibi ortada. Kısa ve orta vadede ŞİÖ ile işbirliğini geliştirmeliyiz. İşte o zaman "bir dünya yıkılır, bir diğeri kurulur" sözü bizim için bir şey ifade eder.
Mesaj tarihi:
Bir gün o teröristlerden birisi gelip annenize, bacınıza tecavüz edip onları gözünüzün önünde öldürseydi, o zaman hümanist kıvamınızı görmek isterdim...

Herhalde o zaman da, sevinmem ya da üzülmem yahu.
Sonuçta insan derdiniz.
Dermiydiniz?
Mesaj tarihi:
HALTTTTTTTTTTT

siyasi alarm!

bu arada msnde siyah kurdele falan koyuyolar avatarlara.gül koyuyolar.bilmiyorm msnde falan olcak şeyler değil gibime geliyo bunlar.yanlış mıyım?

neyse saptırmiyim konuyu.
Mesaj tarihi:
Abi onu diyorum ya ben de. İzmirde ışıklar kapatılcakmış 10dk falan. Kapatmam abi. Işık kapatarak geri mi geliyorlar, kime tepki yapıyoruz ayrıca ışık kapatarak?
Mesaj tarihi:
[spo][email protected] ekle bu kürdü nickinde aynen şu yazıo.ahanda 15 köpek öldü 14 köpek yaralı 10 da kayıp yaşasın pkk.şuan çevrim içi eğer şehitlerimizin akan bi damla kanına saygı duyuyosan ekle ağzına geleni say ve bu adresi arkadaşlarına at kardeşim[/spo]

spoilerin içindeki yazı dolaşıyo şimdi. ben bu herife ana avrat sövsem ne olur sövmesem ne olur. bu işleri çıkartanların alayı 18- he sakın yanlış anlamayın. bu bi memleket için alakasız da olsa duyarlılıktır. ama esas duyarlılık farklıdır. bi ülkede yaşayan insanların 7 den 77 ye herkezin duyarlı bir vatandaş olması tabiki çok güzel bişey ama neyse ya çok konuşuldu.
  • Yeni Oluştur...