Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeter Artik !

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Şayet 8 asker ellerinde ve yerel yönetimin liderleri "Onlar terörist değil ve biz size onları teslim etmeyiz" derken Kuzey Irak'da hala taş taş üstünde duruyorsa işte o bizim en büyük utanç anımızdır.

Bize bu utancı yaşatan insanların suratına tükürmediğimiz sürece hiç bir şekilde bir arpa boyu yol katedemeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yürüyüş , facebook çılgınlıgında kurdele eylemi bunların hiç biri işe yaramıyo bu halk toptan ayaklanıp hükümete bastırmadıkca bisiycik olmaz ABD ne derse o cünkü bizimkileri yaptıkları bos demeçlerle halkı oyalıyolar
TEZKERE kac ayda cıktı isme bak zamanlamaya bak ...
Daha çok Mehmetcikler ölür ama ölenler hep sıradan ailelerin cocukları olacak bunlarınki gemiciklerle oynarken.. Haberleri seyretmeye gazete okumaya kalbim dayanmıyo artık bunların kalbi nerdeyse
Sosyal ağlarda paylaş

Çok üzülüyorum, ülkem için beslediğim az da olsa umudum vardı o da elden gitti. Dükkan yağmalamalar Kürt mahallesini yakalımlar, şehitliğe yürümeyle siyah kurdele takmayla birşey olmaz belki ama ayaklanıp hükümeti devirelim falanla hiç olmaz. Galiba siz çok gençsiniz ama ben 1991-92 dönemini hatırlıyorum o zaman da her gün 8 10 şehit veriyorduk ama böyle manyaklıklar yoktu. Galiba Medya o zaman bu kadar güçlü değildi. Medyanın gazıyla Kürtleri düşman doğuyu yakılıp yıkılması gereken düşman toprağı yaptılar. Teröriste kızıp terör yapmakta neyin nesi oluyor. Hükümeti devirip yerine faşizm getirin rahatlayın bari. Gidelim buradan bizden adam olmaz diyenlere en çok kızan ben o zaman giderim işte. Özleyecek yok gerçi beni ama olsun. KV, BBG gençliği sonunda kendine bir amaç edindi ama o amaçta bizi bölecek.

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 00:47 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sonunda kafası çalışan biri birşey yazdı şuraya, haberleri izleyemiyorum, 21.yy türkiyesi entel kesimi olarak takılan şeriat gelior ot geliyor zort geliyor diye bağırınan gerizekalı büyük bir grup insan asıl şuanda neler olduğunun farkında bile değil.
DTP büroları basılıyor, TKP'ye bile birkaç saldırı olmuş, sokakta linç girişimleri, mehter marşı açmış gezen kırmızı şahinler herzamanki gibi göz yuman faşist polis, siz nereye gittiğimizin farkındamısınız?!
Burda yok oraya yürüdüm buraya yürüdüm diyen insanlar, o şehitler senelerdir veriliyor ve durumu kafalarınız basana dek verilmeye devam edilecek.
80lerin sonunda Özal denen herif doğudaki çok sayıda köye su ve yol götürdü, ama sadece Türk köyleri, göre göre böyle birşey nasıl yapılır bu nasıl bir cehalet nasıl bir ırkçılık, hemen olay üzerine(o dönemler sol örgüt olarak adlandırılabilecek olan) pkk türk köylerini bastı, şimdi milliyetçi geçinenlere bir soru sorucam, aynı şey sizin halkınıza yapılsa aynı tepkiyi vermiyecekmiydiniz?

Bu ülkeden kaçıp gitmekten başka hiçbir sonuç kalmayacak elde bundan korkuyorum. Faşist lafını duyunca aklına Hitlerden başka isim gelmeyen, kafasında Medal of Honor gibi oyunlardaki görüntülerden başka görüntü canlanmayandan Annesi babası zamanında biraz ülkesini umursamış olan varsa gidinde bir sorun onlara faşizmin nasıl birşey olduğunu...

Operasyon operasyon diye bağırınıyor herkez, bir düşünün bakalım bu operasyon senelerdir o dağlarda olan, dünyanın son gerçek gerilla kuvveti PKK'ya kuş gibi avlaması için doğudaki zavallı gençleri yollamaktan başka nedir?
Şimdiye kadarda yapılan hep bu olmadımı lütfen düşünün?? Referandum sabahı ölüm haberini aldığımız erler oraya karadenizden birkaç gün önce aktarılmış, Karadeniz'de askerlik yapan eğitimsiz er, sarp arazide gerillaya karşı nasıl bırakılabilir?!! Bu kadar başarısız askeri teknikleri hiçbir kurmay yapmaz. Yapılan tekşey hergün dahada şehit vererek varoş mahalleye kadar halkı sokağa dökmek. Ölen zavallı yurttaşların, gerçekten üst düzeylerin umrunda olduğunumu zannediyorsunuz? İstenen tekşey gene şovenizmi yükseltmek artık bunları görün.

Daha da kötüsü -artık ok yaydan çıktı bu operasyon yapılıcak tamam- ama neden hala bekleniyor!!! ABD ile beraber yapmak içinmi? yani ABD'nin haksız olduğu artık herkes tarafından kabul edilirken BUSH gibi bir vesikalı çocuğu ile beraber hareket etmekmi? 2 gün sonra abd ordan çekildiğinde ekonomik destek vermeyi bırakınca kim koruyacak bu ülkeyi suriyeden afganistandan ıraktan irandan
senelerdir bu ülkelere bizim basiretsiz hükümütlerimiz yüzünden türkiye üzerinden baskı yapıyor abd bunun hesabını nasıl vereceğiz?

Medya o kadar korkunç bir durumdaki o kadar tek elleştiki belkide en korkunc olanı bu, hala bunun farkında olmayanlar var ne verilirse onu yiyoruz konular birden o uçtan bu uca geçiyor, artık kabul edelim bu halk cehaletinde ötesinde, tv programları freak showlara dönmüş durumda 2. dünya savaşı propaganda filmlerine benzer görüntüler, "bu ülkeye abdullah çatlılar lazım" diyen futbol yorumcuları vb...

Din inancım yoktur ama maalesef şuanda yukarda birinin olmasını ve bişiler yapmasını ben bile diler hale geldim, çünkü bizim bi b*k yapamadığımız artık çok açık.

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 01:14 tarihinde, glamdring_S tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

pkk sorunun asıl nedeninin salt dış güçler olduğunu söylemek kürt sorununa sığ bir bakışın ürünüdür.

başta yapılan en büyük hata kürt sorununa salt bi terör sorunu olarak bakmak.kesinlikle terörle alakalı kısmı vardır ama meselenin özü bu değildir.

kürt sorununun kaynağını tartışılırken üzerinde durulan en önemli 2 nokta sosyo ekonomik nedenler ayrıca kimlik ve özgürlük arayışı.bunları ele alırsak sorunun ağırlıklı olarak sosyo ekonomik nedenlerden kaynaklandığını söylemek kısmen yanlıştır.etkisi olduğu kuşkusuzdur ama düşünüldüğünde türkiyede benzer sosyoekonomik koşullar altında yaşayan kürtler dışında milyonlarca insan vardır.oyuzden 2. nokta ağırlık kazanmaktadır ağırlıklı olarak sorunun temeli budur.Kimlik ve özgürlük arayışı.

Şimdi bunu söyleyince iş bitmiyo tabi kürtlerde neden çıkmışıtr bu kimlik ve özgürlük arayışı ortaya bunuda tartışmak gerekiyor.
bunun kökenleri cumhuriyet dönemine kadar dayanıyor.
T.C nin özgürlük micadelesini kazanması ve kurulmasında sonra birleştirici,yurtsever milliyetçilikten etnik milliyetçiliğe geçilmiş olması bunun en büyük sebelerindendir.nitekim özellikle atattürkten sonraki tek partili dönemde kürt nufusunu yok saymaya kadar varan eylemler söz konusuydu.herşeyden önce zar-zor toparlanmış bi ulus devlet için farklı uluslar herzaman tehtid olarak görülmeside normaldir.sonra ztaen türkiye cumhuriyeti bi ulus-devletti.bu başlı başına aynı topraklarda yaşayan diğer uluslar için bi birleştirici değil ayrılıkçı bir unsur oluşturuyodu.burda tabiki türkiyenin ulus devlet yapısına tartışcak değiliz ama konuyu tartışıyosak her yönüyle ele almamız gerekiyo.

Türkiye'de her zman kürt kimliğini yok sayma düşüncesi arzusu bazı kesimler tarafından herzman desteklenmiştir.Buda T.C kurulmasında önemli bi unsur olan kürt kökenli vatandaşlar için herzman bi burukluk yaratmıştır yaratmasıda doğaldır zaten.

Daha sonrasında 12 eylül yöetiminin kürt kimliğini yok sayıp,aşağılamaya varan politakısıda kürt sorunu için bi sıçrama noktası olmuştur.

Diğer önemli soruda kürtlerin temsil sorundur.mecliste herzman kürt kökenli millet vekilleri olmasına rağmen bunlarda zaten merkezden gelen kürt kimlğini ortaya çıkaramassın baskısı altında ezilmiş ve kürt halkının sorunlarına eğilememişlerdir.
Sonrasında gelen SSCB ve kominizmin çöküşü ve küreselleşmenin etksiyle ulus devletlerinin içindeki farklı ulusların farklılıkları belirginleşmiş ve bu zaten patlamaya hazır olan bi sorunun fitilini ateşlemiştir.nitekim 90ların başında kürt etnik kökeni üzerinde siyasi partiler kurlmaya başlamış hatta törör örgütü pkk desteklenmeye başlamıştır.tabiki bu,bu topraklarda güçlü bi türkiye istmeyen özelleikle sınır komsumuz ülkeler tarafından da desteklenmiştir

yani pkknın terörizmin tek nedeni yukardada söylendiği gibi dış güçler kurdu falan bunlar değil.zaten pkk ve terör sorununu sadece yukarda arkadşımız yaptığı gibi abd eksenli tutup konuyu ele almak bu sorunu iç sorun olarak kabul etmemek olur.

sonuç olarak kürt sorunu için bi geri dönüş söz konusu
değildir zaten böyle bi birikimle oluşmuş bi sorunu bi operasyonla falan çözemessiniz.

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 06:36 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm kimlik ve özgürlük arayışı demek..

Hayır anlamıyorum ki oturduğunuz yerden nasıl böyle kesin kanılara varıyorsunuz.. 80lerde binlerce insan pkk yüzünden köylerinden kaçtı.. Pkk ile işbirliği yapmayan kürt köylerinde bilr katliam yapıldı. Ailelerden çocuklarının yarısı istendi, kimi kaçırıldı, kimi ölümle tehtid edildi. Örgütten kaçmaya niyeti olanları ailesini öldürmekle tehtid ettiler.. Bir çoğunu uyuşturucuya alıştırdılar.. O yüzden ölü ele geçirilen pkklıların bir çoğunun botunda uyuşturucu bulur bizim askerler..

Üstelik tüm Kürtler adına konuşman da komik olmuş.. Öyle bir yazmışsın ki sanki Kürtlerin %90'ı gönüllü olarak pkkyı destekliyor.. Kürt kökenli olup ta ben Türk'üm gerisini skime takmam diyen milyonlarca Kürt vatandaşımız var..

Senin mantığına göre terrörist demeyelim o zaman.. Ayrılıkçı özgürlük savaşçısı diyelim.. Çünkü dediğine göre biz hep kürtlere baskı yapmışız, onlar da kimliklerini ve özgürlüklerini kazanmak için savaşıyorlar.. İyice saçmaladınız be.

Pkk'nın varlığının sebebi; devletin doğuda varlığını hissettirememesi, hatta hissettirmemesidir. Ülkeye zarar vermek isteyen dış güçler için bundan güzel fırsat olabilir mi?

Gerzek AB medyası gibi "Kürtlere baskı var kimliklerini tam yaşayamıyorlar bıdıdı" şeklinde konuşmayın bari komik oluyor

Sonuç olarak evet operasyonla çözersiniz başka türlü değil.. Ama operasyonun sonucunda doğuda tamamen devlet himayesini hissettirmek (güvenliği sağlamak, ekonomik yatırımlar) ve en önemlisi dış desteği kesmek..

Sen operasyon yapmadan ve dış desteği kesmeden o dediğin yok özgürce yaşamaymış kimlikmiş bilmem ne haklarını tanı, bak bakalım iyice kuduruyor mu pkk kudurmuyor mu..

edit: Bi önceki mesajımdan da biri rahatsız olmuş şikayet etmiş tek bir "kıçınıza kına yakın" cümlesinden koca mesajın silinmesi üzücü tabi

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 20:17 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zep 23 Ekim 2007, Salı - 20:47 tarihinde demis ki:
kürt sorunu 80lerde başlayarak ele almaya ve nedenide sadece "devlet doğuya hiç eğilmedi onlarda azdı"şeklinde yorumlayıp yüzeysel takılmaya devam edin

O halde sen insanlara anlat, kaynak göster ki insanlar böyle yüzeysel olmasın değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Altaylı açıklamış bugün. biraz önce kanal 1'de haber tekrar çıktı, Fatih Altaylı anlattı nasıl serbest kaldıklarını.
anlattığına göre, bizimkiler peşmerge kılığına girmişler, sonra pkk ye işte bişeler demişler önce, sonra da ırak yönetiminden geliyor havası ile gitmişler, işte lideriniz askerleri bırakmanızı söylüyor yoksa durumlar kötüye gidecek falan demişler, pkk dakiler de yanşammamışlar, öyle olunca bizim askerler çıkarmışlar silahları, 4 pkklı ölmüş Fatih Altaylının dediğine göre-ama kesin değil kaç kişi öldüğü dedi.
haber bu. kanal 1'de denk geldi biraz önce.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...