SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 otobüslerin periodik bakımları yapıldığında cep telefonlarından etkilenmediğini biliyor muydunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 abi sokakta sigara içerken kimi nasıl zehirleyebilirim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 cep telefonu dediğiniz şey nazar, büyü gibi bişiy değil, gayet tahmin edilebilen şeyler, ama etken çok. Cep telefonu ile konuşurken yaydığı nasıl desem elektromanyetik alan mı oluyor bilemiyorum, çok daha kuvvetli oluyor, denildiği gibi metal olduğu için faragay kafesi gibi telefon sinyalleri direkt olarak dışarı çıkmak yerine içeride 4-5 tur atabilir, telefon sinyalleri metallerden yansıyor diye biliyorum, ve aynı anda 3-4 telefon kullanılıyorsa otobüsün asimetrik yapısı yüzünden birisinin kalp pilini etkileyecek seviyelere gelebilir, bu bana çok mantıklı geldi. Aynı şekilde aracın bilgisayarının devrelerine ulaşıp çok küçük oynamalar yapabilir bu sinayeller, telefonlara takılan elektrik bağlantısı olmadan yanıp sönen ışıkları düşünün, onlar enerjilerini telefonun sinyallerinden alıyor, aynı şeyi bir bilgisayara da yapabilirsin, ışıklar yanıp sönmesi yerine, 0 olması gereken yer 1, olabilir, bilgisayar hatayı fark eder, telafi eder ve düzeltir, tekrar düzeltir, hatayı düzelten sistem 0 olması gerekirken 1 olur, ohoop bilgisayar saçmalar. O yüzden bilgisayarlar kasalarında tutulur, hard disklerin etrafında da faragay kafesi vardır, böylece manyetik alanlardan telefonlardan kolay kolay etkilenmezler. Ama mükemmel bir faragay kafesi olmuyacağından, etkilenebilir. Otobüslerde telefon konuşulmasına aynı anda 2-3 kişi uzun süreli bağıra bağıra konuşmadıkca karşı değilim. Ayrıca telefon sinyalleri camlardan geçiyor, cama yanaşırlarsa, sorun yaratmaz diye düşünüyorum. En büyük öküzlüğü vapur jeton kuyruğunda jeton satan adamı 6-7 dakika konuşturup oyalayıp bana vapuru kaçırtan hayvan oğlu hayvan yaptı, görürsem döverim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Valla aynı marka ve aynı model otobüs iett olunca tel. yasak öho olunca telefon serbest, sonuç olarak telefon motorunu vs. etkilemiyor, zaten yıllar önce bir akıllı iett şöförü birinin telefonu çaldı diye arabanın kontağını kapatıp otobüs bozuldu inin dediğinde kafaya taktık biz yurt arkadaşlarıyla.. Boş durmadık mercedes türkiye sorumlularına email yolladık böyle böyle bir modelinizde cep telefonu nedeniyle motorda/kontakta kitlenme oluyor mu diye.. Halkla ilişkilerdeki adam cep telefonu nedeniyle böyle bir arızanın olması belediyeye satılan modellerde söz konusu bile olamaz, telefonların kapatılması iett'nin aldığı bir karar zaten aynı otobüsü öho da kullanıyor, onda telefon serbest dedi. Bu olay sonrasında zaten nefret ettiğim iett'lerden 1 kere daha nefret ettim. Alemin tek akıllısı kendileri ya, akılları sıra milleti kandırıyorlar.. İnanmayan arar sorar veya email atar, böyle hurafelere inanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 şimdi efendim burun bir yere kadar kulak karıştıranlar var.durakta ama otobüsde değil. adam karıştırıyor eline bakıyor fırlatıyor tatmin olmuyor ağaçtan yaprak koparıp onu sokuyor kulağına.uykumu açtı sabah sabah adam.otobüsüne binerken izledim demirleri tuta tuta gidiyordu demirlere tutunmaktan iğreniyorum o günden beri.eldivenle binesim var. halk otobüsünde adamın teki burnunu karıştırmıştı yüzük parmağıyla çok etkilenmiştim ss bulamıyorum olsa ekliyeceğim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 yazılanları okudun mu sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 said: Mithr, 21 Ekim 2007, Pazar - 00:04 tarihinde demis ki: ağaçtan yaprak koparıp onu sokuyor kulağına ahıahjhauı yarıldım resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 said: Mithr üye § 21 Ekim 2007, Pazar - 00:04 [ özel msj ] halk otobüsünde adamın teki burnunu karıştırmıştı yüzük parmağıyla çok etkilenmiştim ss bulamıyorum olsa ekliyeceğim :Phauhauhauhauhauhah yarılmasyondayım suan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 said: dediklerinin çoğunda haklısın da sokakta sigara içmeyi nasıl bağladın oraya onu anlamadım.kapalı mekan desen tamam ama sokakta içmenin neresi insanları taciz ediyor veya yasak mı ki inadına içiyorlar? Bir düşün bakalım. Sen sokakta sigaranı yaktın, ben de arkandan yürüyorum yolda... Dumanı içine çektin, oh mis... Sonra dışarı üfledin... WTF? Arkandaki adam bütün dumanı soludu... Yasak değil işte sokakta sigara içmek, ama ben o dumanı da solumak zorunda değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 o sokakta sigara içme olayı benimde hoşuma gitmiyor.bir buçuk ay oldu sigarayı bırakalı ağzıma sürmedim içerkende sokağı bırakın dikkat ederdim başkasının rahatsız olmamasına.bıraktıktan sonra kokusu bir yana öndekinin dumanını çektiğimde öksürük tutuyor zarar veriyor.uyarsan saane gardas der ankara insanı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Dünya'nın gelişmiş ülkelerinde sokakta sigara içmek yasak... Neden acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 IETT önce hayvan değil,"insan taşıdığı"nın gerçekten farkında olmalı... sonra bunlar sırayla gelir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 @praw: arkamda durma o zaman, ben ne yapayım? o sigara dumanından rahatsız olan zaten sigara içenlerden uzak yürüyordur. kapalı ortam dersiniz ona saygı gösteririmde dışarıda bana alakasız geliyor. eğer çoğu gelişmiş ülkeyle kendimizi kıyaslayacaksak, sigaradan çok daha önemli şeyler var sen rahat ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar