Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uykusuzluk, Uyku bozukluğu ve bilimum sorunlar

fede

Öne çıkan mesajlar

Evet kabul etmek istemesem de ciddi bi şekilde böyle bi sorunum var. okulu bırakıp evde geçridiğim 8 ayda gece 5 te ve 6 da yatıp 3 4 gibi kalkıyordum hep. sonra okul açıldı. derslere biraz gidip geldim ama sabah 7 de kalktım hatta hiç uyumayıp derse gidiyordum öğleden sonra uyuyodum sonra iyice bozuldu. eğer uyuyup 7 de kalkarsam sonraki 2 3 gün kesinlikle uyuyamıyorum.

sebep olarak uykum gelmemesi olabilir belki ama esas sorun yatağa yatığımda saçma sapan şeyler düşünmem. problem bile olmayan gerizekalı şeyler düşünüyorum. uyumak gereksiz diyorum falan filan diyorum en az 3 4 saat yatağın içinde dönüp duruyorum. hatta bazen hiç uyumayıp kalkıp 6 6 30 da okula bile gittiğim oldu.

nabsam ne etsem bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

oww cidden kötü şey
ama bi kendini eğitmeyi denesen aslında mesela 12 de yatıp bişeyler okumaya başla uykun gelene kadar oku sonra uyuyamazsan eğer tekrar devam et okumaya böle böle 1hafta denesen işe yarar belki

ama bi doktora falan gitmen de gerekli gibi
ve de sakın doktora danışmadan ilaç kullanma
Sosyal ağlarda paylaş

gece hayatı sağolsun benim uyku düzenim bikaç senedir hiç yok desem yeridir.Ama arkadaş doğru bişey demiş,bigün hiç uyuma ertesi gün 10-11 gibi vur kafayı yat.Sabahın köründe uyanıyosun zaten.Sonra aksam 11 oldumu yorulmuş oluyosun direk yatağa hop uyuyosun.Ama düzeni bozmamak lazım arada bi kaçamağın dışında.Saat 11 dedimmi ne varsa bırakıp yatağa girmek lazım.Ben bisüre denedim,ramazanda olduğumuzdan işte yoktu gayet güzel düzende gidiyodu.Sonra ramazan bitti işler başladı 1 haftadır yine düzen müzen kalmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir tam gün uyumayıp sonraki gün 11'de yatmak bir yöntem, temiz yöntem hatta. Ama herkese göre yatma saati değişebilir bence, mesela bende de tam 11'di ama 10'da yatarsam (sabahladıktan sonra evet) 11'de kalkıyordum ve anca sabahın 4'ünde 5'inde uykum geliyordu ki 7'ye çeyrek kala okul için çıkacağım düşünülürse uyku gene gg oluyordu. 12'de yatarsam da yatamıyordum çünkü 11'den sonra uyudum uyudum, uyumadım açılıyordum. Kısacası kendi saatine göre bir saatte yat, sen daha iyi bilirsin onu =)
Bir diğer yöntemi de ben söyleyeyim, aslında üstteki yöntem yanlış bir yöntem ama işe yarıyor. Normalde uyku muhabbetinde beyin bizim zannettiğimiz gibi geriye doğru işlemiyor (önceki gece geç yattım, bu gece daha erken yatayım yanlış aslında yani). İleri alacaksın aslında, 1 saat 2 saat ileri ala ala yattıkça düzene öyle bir sokuyorsun ki ben bunu uyguladığımda tam verim aldığımı gördüm. Ha okul zamanı bu olmaz, orası ayrı. veya 5-6 saat koyacaksın vs. sabah 5'te yattığın bir günün ertesi günü sabah 10'da, sonraki gün öğleden sonra 2'de... Böyle gidecek işte =).
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir şey diyeyim, aynı sorunu ben de çekiyorum.
Psikiyatriste gittim, narsisizm ve mükemmeliyetçilik takıntıya sebep oluyormuş, o da strese sebep oluyor ve endişe yaratıyormuş gece uyuyacağım vakitlerde.
Atarax diye bir ilacı tavsiye etmişti, reçetesiz alabiliyorsun eczaneden, zaten uyku ilacı bile denecek bir şey değil, sadece rahatlatıyor. Hatta iki tane bile alabilirsin fazla stresli bir günündeysen demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

atarax 2 sene önce filan kullandım. benim bünyeye pek bi etki etmedi. zanax kesti anca beni. sonra onun da müptelası olmaya başlayına annem döve döve aldı elimden. çok üzülmüştüm (şaka şaka).

ilaç kullanmadan bi çözüm bulmaya çalışcam galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

atarax uyku ilacı ya. beni de etkilemio da pek. başka bişey kullanmaya başladım ben de zaten. aynı sorun bende de vardı, şimdi okul zamanı + haftada 3-4 antreman + cuma cumartesi gece taksim falan yapmaya başlayınca yatağı özler oldum gün içinde. mutluyum, yatıyorum şimdi de.
Sosyal ağlarda paylaş

yat uyu lan.

evet bu kadar.
düşünme olm çok.
rahat adamsın sen. koyver gitsin allanse ya.
uyuyamıyom diye sorun yapıp uykusuzluk çekme.
össden bi gün önce insanın uykusu kaçar geyiği yüzünden çoğu öğrenci uyuyacak olsa bile uyuyamaz ya, o hesap olmuş seninkide.

uyu işte.
hadi iyi geceler (:
Sosyal ağlarda paylaş

sendeki sorun mu?

ben sabah 9 da yatıyorum. öğleden sonra 2-3 gibi bazen akşam 6 gibi kalkıyorum. sonra akşam 9 gibi yatıyorum gece 1 de kalkıyorum. sonra ertesi gün sabah 9-10 gibi uyuyorum akşam 5 gibi kalkyıorum böle gidiyor.

sendeki sorun değil.düzeltme yöntemi de çok basit. 1 gün uyuma hatta 2. gün az uyu ertesi gün dayan dayanabildiğin kadar akşam. uykun gelir 21-22 gibi. yat uyu.düşüncek zamanın bile olmayacak 10dk ya sıcacık yatagında kendinden gececeksin. max 12 saat uyursun ertesi sabah ayaktasın. bide pc yi gece yaklaşmadan bırak. uykunu açar yine gece 2-3 ü bulursun uykun gelse bile.
Sosyal ağlarda paylaş

uyumak bencede gereksiz gibi geliyor zaman kaybı olarak görüyorum saçma olduğunu bilsemde böle oluyo.
evde durma fazla ben öle yapıyorum çünkü aynı sorundan dert yanıyoruz. okuldan sonrası zaten yoruluyo olman lazım. eve geldiğinde biraz dinlenip hiç kestirmessen ve sadece bir gece tüm motivasyonunla sıcak bir duş alıp yatağa dalarsan ertesi sabah erken kalkıp yaşamanın keyfine varabiliyosun aslında ama işte en önemli nokta motivasyonu sağlayabilmek kafanda.
toplumun yaşadığı saat dilimlerinde uyumak insanı hayatından soğutuyo. bunu düşünüp bile motive edebilirsin kendini.
en kötü yapamıyorsan doktora git. sana kuvvetle muhtemel tolvon isimli bir ilaç vericek. kullanmasan daha iyi ama kullanırsanda süper uyutur. anti depresan diye geçiyor zaten.. ama o noktaya taşımasan kafanda ilacın yarattığı etkiyi kendin yaratsan ki yapılabilir süper olur..

ps: işin garibi bu saate kadar ayakta olan bir insanın bunu yazıyo olması : )
ama ben çalıştım yeni geldim işten vicdanımı öle rahatlatıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir gün hiç uyumadan ertesi gün uyumak kalıcı bir çözüm değildir malesef. Uyku olayı daha çok biyolojik saate bakar. Düzen dediğimiz kavram da biyolojik saatin ta kendisidir. Biyolojik saati iyice oturmuş, düzenli bir bireyin vücudu saat kaçta vücudun hangi koşullarda olacağını ezberlemiştir, hangi hormonu ne miktarda vereceğini bilir. Dolayısı ile sen olayı tamamen gelişine göre yapmışsan, vücudun artık nerede ne tepki vermesi gerektiğini pek bilmiyor olabilir. Yeme alışkanlığı da bunu destekler. Gece otururken yemek yemeye alışmışsan, gece şekerin düşecek, acıkacaksın. Uykuyu bozucu bir etken bu da.

Uykuya dalma zorlukları genelde psikolojik. Yatağa "uyumalıyım" diye yatarsan uykun kaçar. Uyuyamamaya yönelik endişe geliştirmiş olursun. Yatakta uyuyamıyorsan en azından "uyumasam da olur, dinleniyim yeter" moduna girersen daha kolay dalarsın uykuya. Zaten uzandığımızda omurilik uyku moduna geçmeye başlar. Öteki psikolojik etkiler, stres sorunlar vesaire. Beyin çok meşgulse uyumak zor evet. Şöyle bir öneri vardır, denemedim ne kadar çalışır bilemem. Kafanı -özellikle o güne ait- kurcalayan şeyleri yatmadan önce yataktan uzak bir mekanda ya çözüme ulaştır ya da erteleyici bir sonuca ulaş. Bunları kağıda yazabilirsin sonradan geri döneceğini düşünerek. Ayrıca yatak mümkün olduğunca sadece uyumak için kullanılmalı.

İşin ilaç kısmına gelince. Atarax ı deneyip memnun olanlar çok. Atarax bir utku ilacı değil alerji ilacıdır, onun uyku verici özelliği kullanılır uyutmak için. Ben kullandım zamanında, hiç etki etmedi. Sonrasında cirkulin isimli bir ilaç kullandım. Bitkisel bir şey, passiflorayı herkes bilir onun hap versiyonu bir nevi. Asıl amacı vücudu rahatlatmak. 2 adet alınca uykuya dalmayı bayağı kolaylaştırıyordu. Ayrıca gün içinde fiziksel aktivite yapmak uykuya dalmanı bayağı kolaylaştırır. Hem stres azaltır, hem yorgunluk verir tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi biraz bişeyler denedim, gözlemlerimi aktarayım.

- 1 gün hatta 2 gün uyumama işe yarıyor ama ancak 2 bilemedin 3 gün idare ediyor. ondan sonra tekrar bozuluyor. (ya da ben bozuyorum bilmeyerek galiba)

- gece yatmadan en az 1 saat önce pc başında değilsem uykuya dalma sürem %70 gibi bi oranda azalabiliyor.

-yatmadan önce king oynarsam evdekilerle 5 dakkada uykuya dalabiliyorum.

sonuç : her akşam king>:D<
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...