Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motora Binmeyin...

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar geçmiş olsun diyen herkese teşekkür ederim bikaç soruya cevap vereyim;

ben arabaya 50 cm mesafedeb gitmiyordum sağ şeritten 40-50 ile geliyordum araba da orta şeritte daha sıkışık trafikte benden daha yavaş gidiyordu ben de işte yavaşca yanından geçerken bi anda önüme kırdı yani hatası ayna kullanmamak.

ben motora binmeyin diyosam yaşadığım olaydan dolayı diyorum psikolojim gerçekten bozuldu trafikte arabada giderken sürekli sol şerittekiler önümüze kırcak gibi geliyor rahat edemiyorum arabada bile kimsenin bunları yaşamasını istemem o yüzden motora binmeyin dememi eleştirmeyin bu benim şahsi görüşüm isteyen biner istemeyen binmez.

kask ve koruma olayına gelirsek 2 dk gidiş 2 dk dönüş bi mesafeye gidiyorduk hava da çok güzeldi hadi bu sefer takmayalım dedik ve belki de hayatımızda kasksız çıktığımız ilk gün başımıza bu geldi demek mesafenin kısası uzunu olmazmış...

neyse sonuç olarak kötü bi olay yaşadım ve sizlerin de yaşamaması için bu başlığı açtım kaza yapmamış motor kullanıcılarının tepki göstermesi normal inşallah başlarına birşey gelmez sonuçta benim de dikkatsizliğim ve tedbirsizliğim ama daha çok diğer sürücünün dikkatsizliğinden kaynaklanan bir olay.En azından çok dikkatli olun kendiniz için olmasa bile yakınlarınız için ben şu bikaç gün çok acı çektim arkadaşımın kardeşimden öte bi arkadaşımdı sürekli hastanedeydim ailesiyle yüzyüze insanlar saolsunlar çok iyi davrandılar ama içten içe beni suçladıklarını anlamak çok da zor değil bu da çok koyuyo insana.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim kimse bile bile motorun onune kirmaz, bu herkesin basina gelen birsey. dolmus, taksiciler ve bilimum krolarimiz herkesin onune kiriyorlar. yani trafik kulturumuzde, ozellikle de trafik sikistigi zaman magandaca ve zorbaca yol almak var.

bunun da ustune, motor almanin ardinda "trafikte de basarim gaza aralardan kacarim" dusuncesi oldugu ve motorcular genelde serit ihlalini (bakiniz uc seritli yolda dorduncu olmak) cok sik yaptiklari icin daha buyuk tehlike altindalar.

yoksa trafik magandasi cok ulkemizde. bir de motorcularin kurallari hice saymasi eklenince risk katlaniyor.

[ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 12:10 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bak o 2dk lık olayını bende yaşamıştım =) (otomobilde)

arkadaşla arabaya bindik, normalde emniyet kemerimi otomobile biner binmez takarım. Lakin o anda cebimden bir şey cıkarmam gerekiyordu ve emniyet kemerimi cebimdeki şeyi cıkardıktan sonra takıcaktım. neyse araba 10-15 metre hareket etti ve tam ilk virajı dönücektik ki başka bir araba geliyormuş ve badozlama diğer arabanın sağ kapıya giydiriverdik. ve benim kafa ön cama carptı (2-3 gün başka ağrısı çektim).

araba hareket ettikten ve çapışma anı aralığı nerden baksanız 30 saniye içinde oluştu. işte o an dedim! bu olayın kısa yada uzun mesafesi yokmuş!

Olayın diğer bir yönü ise; Allahtan çok şanslıydık ki hızımı düşüktü. Belki daha hızlı olsaydık kafam ortandan iki ayrılıcaktı. hızımız 15-20 km olmasına rağmen karşımızdaki arabayı kaldırıma çıkardık. Ve yine şanslıydık ki o an kaldırımda kimseler yoktu. Tırs tırs 3,5 yani =)
Sosyal ağlarda paylaş

Motorla benzeri bana da oldu. İnsanlar nedense solladıktan sonra sağa dönmeyi seviyorlar motorları. Ve genelde ABS gibi sistemler henüz yaygın olmadığından motorlarda ani frenle kilitlenen ön tekerlek direk sağa düşürüyor sizi. Benimkinde 12-15km gibi bir hızdaydım allahtan, ışıktan yeni kalkmış benzinci önünden geçiyordum ki amcamın benzinciye giresi gelmiş.
Bir de siz siz olun unutmayın motordaki kişi de 1 CAN arabadaki kişi de 1 CAN. Yani motorlara hor davranıp birini yaralarsanız ve allah korusun öldürürseniz cezası arabalı birini öldürmek ile aynı hatta daha fazla bile olabilir. Motor gördünüz mü normalin 2 katı saygılı ve dikkatli olun.
Sosyal ağlarda paylaş

bende yaptım kaza
ki 30 - 40 arası gidiyorum yol ıslak
vespalardan böyle
kavşakta yeşil yanarken hani gece gece kimse gelmez diye arabanın biri kırmızıda pat diye çıktı önüme bende hafif ren yapınca yolda ıslakdı birden kaydı motor allahtan ufak sıyrıkla atlattım. kıçımın üstüne düştüydüm :)
Sosyal ağlarda paylaş

dele uza fsasfad.arkadan vurunca araba hiç olmassa direk etki etmyio sana hiçbişey.aa al geçen serdar kuryeye cıktı otoparktan cıkarken adamda kask vardı ama 201341 metre havalandı adam.allahtan bişey olmadı adama.sakat abi motor binmeyin bindirmeyin.haa binicekseniz gidin düz yolda motor sahaları falan varsa oralarda binin.trafikte aman diyim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi kask deyip geçmeyin, geçen bi kazada adamın kafası araba ile yer arasında sıkışmış, kask sayesinde kurtulmuştu. yani koca arabanın ağırlığını taşıyabilecek kadar sağlam oluyor o kasklar. tabi kalitesizi de vardır elbet. o yüzden iyisini almak gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

insan gibi yaşasın o zaman kardeşim 300 le nereye gidiyosun. fazla adrenalin öldürür :)

çok komik bir motor kazası vardı bulamadım simdi. yunanistan mıydı neydi, cok sık motor kazası olan bir ülkeymiş ama neresi oldugunu tam hatırlayamadım. motorlu bi adama arac carpıyodu, adam motorla birlikte tepe taklak uctuktan hemen sonra ayaga kalkıp kendi kendine sövmeye baslıyodu ama burnu kanamıyodu adamın, süperdi ya bilen varsa bi linklesin bizi.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, mütiş paparazilik içgüdülerimle okan ve can(bizsiziarariz) kardeşleriminde hastane fotoğraflarını ele geçirdim.
daha öncekiler için
http://forum.paticik.com/konu.php?id=189930
can hayvanı 2 gün yürüyüp gezdikten sonra ayağının kırık olduğunu farketti bugün alçıya aldırdı. ikisinede acil şifalar
[spo] [/spo]

[ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 21:38 tarihinde, Cons tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...