Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Milli Takım'da Lincoln Rüyası

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Aslında sıcak bakıyordum bende ama nereye kadar , tüm takım brezilyalı olur bi yerden sonra , lincoln u al , sol beke ibrahimin yerine wederson u al , onu al bunu al sonumuz kötü olur...

Bu ruhsuzların yerine ümit milli takımla çıkalım olmadı maçlara , gençleri izleriz işte ne güzel :)
Sosyal ağlarda paylaş

Milli takımda "devşirme oyuncu" sistemine karşıyım.

Kendi ülkelerinde takıma giremeyen oyuncuların piyasa yapmak ve göze girmek için takıma alınmalarını da mantıklı bulmuyorum.

Ha, ama mesela Aurelio takıma faydasız mı yani derseniz takımın şu anda en sağlam adamlarından, en iyilerinden. Yine de karşıyım ben.

"Milli" takım konusunda biraz konzervatif bir görüşe sahibim yani.

Yani her ne kadar profesyonel futbol günümüzde aksini söylese de sonradan Türk vatandaşlığına geçen oyuncular alınmamalı milli takıma. Bizim yetiştirdiğimiz, bu ülkenin temelini verdiği oyunculara yer verilmeli.

Gurbetçiler konusuna gelince de, bence gurbetçi oyuncu o ülkenin takımını tercih etse haklıdır kimse bir şey diyemez. Futbolu orada öğrenmiş, o ülkede yetişmiş onların şartlarıyla oyunu benimsemiş.

Ama doğuştan Türk nüfzuna sahipse ve bizim milli takımı istiyorsa da girmesinde sakınca görmüyorum.

Ama artık zaten bunun tartışması yapılmış karar verilmiş, Aurelio milli takımda.

Bu durumda böyle bir politika izlendiyse de Lincoln, Vederson ve diğer oyuncuların da girmesine itiraz etmemek gerekir. Yoksa ayrıcalık yapılmış olunur.

[ Mesaj 19 Ekim 2007, Cuma - 14:16 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

gözüne batıyor insanların işte.

said:
Sailor 18 Ekim 2007, Perşembe - 20:56 tarihinde demis ki:
türk olmak için türkiyede doğmuş olmak gerekmiyor. türküm diye herkes türktür :)
ha hadi adamda türkiye için hiç bir duygu yok sadece spor için türk oldu diyelim. ne farkeder, bi başarı kazanılsa 5 sene sonra kimse takımda yabancı olup olmadığından bahsetmeyecek ama o başarı sonsuza kadar kalacak.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Holy
üye § 19 Ekim 2007, Cuma - 19:37 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

O değil de diğer spor dallarında bir çok devşirme sporcu varken futbolda olunca mı abes kaçıyor?

Diğer spor dallarında da olmasına itiraz etmediğimi kim söyledi ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Naim Süleymanoğlunu bilmem köken falan olarak

Ama mesela Elvan'a karşıydım ben. Daha doğrusu milli atlet olarak sunulmasına karşıydım.

Ha dünyada her ülke atletizmde bunu yapıyo ayrı. Futbolda da yapan çok var vs.

Ama bence milli takımın kulübe göre ayrıcalıkları daha katı kuralları olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konudaki fikrimi açık açık yazayım.

Burada aranızda pek çoğunuzdan daha çok milliyetçiyimdir (şimdi kalkıp ırkçılıkla falan karıştırırsınız diye söylüyorum, Atatürk milliyetçisiyimdir), Türk'ün yücelmesini, diğer milletler önünde ezilmemesini, onlara kafa tutabilecek denklikte olması en büyük dileğimdir. Başarının ulusal başarı olacağını, takım başarısı olacağını düşünerek diyebilirim ki, evet, gerekirse 11'i de yabancı olsun farketmez. Sonuçta başarı kazanan ülke olarak Türkiye denilecektir. Sonuçta bi Dünya Kupası kaldırıldığı zaman dalgalanacak bayrak Türk bayrağı olacaktır.
Ufak ayrıntılara takılıp büyük hedefleri kaçırmamak gerekir.
Kulüp takımlarının sınırsız yabancı istemelerini haklı bulup da milli takımda yabancı olmasın demek çelişkidir.

[ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 00:09 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İşte beklediğim mesaj, teşekkür ederim. Şikayet de etmişsindir sen şimdi.
İnsanları tanımak için sağı solu okumak yeterli biraz be koçum, forum bunun için var.
Tabi ki %100 için konuşmuyorum orada, ama geneli tanıdığımı düşünüyorum. Herkesin herkes hakkında elbet biraz fikri vardır zaten burada, yanlış mıyım?
Üstteki mesajımda kalın harflerle yazdığım cümle burası için de geçerli. Konu ben değilim bu başlıkta, Milli Takım. Çarpıtmadan konuya devam edelim.

[ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 00:48 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanları birkaç forum mesajından bu kadar tanıyamazsın. Az çok düşünce yapısını çözersin belki ya da hangi takımı tuttuğunu neyi önemsediğini vs. Ama milli görüşünü kolay kolay yapamazsın.

Hayır şikayet falan etmedim. Çünkü mesajını hatalı bulmuyorum. Sadece komik denecek derecede mantıksız.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor sg-1'in mesajında sadece o cümleyi mi alıp yorumladın ? Bence çok daha önemli şeylerden bahsetmiş ve kesinlikle katılıyorum.

Bugün bir Brezilyalı kendine Türk diyerek İstiklal Marşı'nı okuyabiliyorsa o maçın başında bence Emre'den, Tuncay'dan, Hakan'dan farkı yoktur. Başarı, Türkiye'nin başarısı olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy sadece ona takılmadım. Diğer konudaki yorumumu 2-3 mesaj yukarıda uzun bir mesajla zaten belirtmiştim.

Hakan'dan Emre'den farkı yoktur demişsin ama bir soru; Aurelio kendi seçimiyle mi bizim milli takımda oynuyor yoksa mecburiyetten mi?

Ya da şöyle sorayım. Adamı aynı anda Brezilya milli takımından çağırsalar, hadi çağırmalarını geçtim çağırmasalar da orada oynayabilmek için en ufak bir umudu olsa bizim formayı giyer miydi? Bence hayır. Sence?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de diyorum ki, milli duygu taşıması gerekenleri de gördük işte son bilmem kaç maçtır.
Para (ki has Türkler de çatır çatır alıyor primleri) bir motivasyon olacaksa milli takımda lejyoner olması denenmesi gereken bir durumdur.
Adamın içinde kendi milli takımında oynaması gibi bir uhde kalmış olabilir, milli takım gönül yeri değil zaten, zamanında Hakan Şükür'ün eski primler ödenmezse diye maça çıkmama tehdidi ettiğini de bir vakadır, gayet profesyonel bir ortam, gerekirse bir kulüp zihniyetinde işletilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Hah işte bu düşünceye karşıyım ben.

Prim mi? Verirsin tamam elbette. Ek motivasyon sağlarsın mesela.

Esas olayı zaten milli takımda kendini göstermek piyasa değerini arttırmaktır.

Ha, dediğini yapan kim olursa olsun Hakan Şükür de olsa Ronaldinho da olsa "prim yoksa çıkmıyo musun kardeşim? Al sana prim" der çıkartırsın kadrodan, almazsın bi daha. En azından akıllanana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...