Kartan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2007 Katiliyorum sosyal ortam da önemli ama üniversitenin ismi ve taban puani ,seçiliminde daha etkili basta(konuyu kaynatmama çabalari vol1) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 kişiden kişiye göre değişir beklentiler.kimileri hiç aklında olmayan bir üninin bölümüne gider sırf aileden ayrı kalmayı göze alamadığı için ve pişman olup daha iyi bir yere gitmek için tekrar öss ye girer (bkz: salak ben).gerçi bu daha iyi bir yerden kasıt çoğu kişi için istediği bölüm veya hayallerinden ziyade adı duyulmuş bir üniversite oluyor genelde.ülkemizde böyle bir kanı var ama biraz da doğruluk payı var aslında.sonuçta katü ile itü deki aynı bölümün eğitimi ve imkanları çok çok farklı.bu imkan farklılıkları da insanı daha cazip olana doğru yönlendiriyor ve sonuçta isim yapmış üniversiteler (imkanlarıyla,eğitimiyle) çıkıyor karşımıza.ha gerçi isim yapmış üni.lerin bile bazı bölümleri diğer üni.lerdeki eğitimden kötü olabilir ama bu bir tabu gibi.bir kaç bölümü ile isim yapar üni sonrasında bu ismin cazibesine kapılır öss garibanları.gerçi isim yapmış tüm üni.lerin hakkını yememek lazım burada böyle derken.herkes adına birşey diyemem ama kendi adıma eğitim ve imkan farklılıkları daha belirleyici benim için.tabi durum böyle olunca bazı üni.ler daha çok öne çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 ben ozel universitede burslu okuyorum cankayayı secme nedenim hem burs kesilme durumlari biraz esnek hem ankarada hem yabanci dil en onemli etken de, ben bilgisayar muh istiyordum, okulda bölümler arasi gecisin fazla kasis olmadiğini ogrendim, lakin duruma bak ki benim gecis yapacagim yil adamlar kontenjan acmadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Turkiyede $ahsi olarak soyluyorum ozel universitelerden Koc-Sabanci-Bilkent cok gucludur bunun hemen ardindan Bahcesehir-Bilgi kapi$masi gelir,Yeditepenin Eczacilik ve Di$cilik gibi bolumleri tektir falan filan yani $ole bi durum var artik bu i$,ozel okullar,sektore dondu ancak devlet okullarindaki hocalarin cogu ozel okullara gitmeye ba$ladi .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Bence seçerkenki en önemli etken eğitimidir. Okuycağım bölümün eğitimini Türkiye'de en iyi hangi universiteler veriyor ilk önce ona bakarım, baktım, 18 Mart Japonca'ya gittim. Millet diğer universitelerde parmakla japon hocaları gösterirken, biz parmakla türk hocaları gösteriyorduk bölümde. Ama ne oldu kampüs hayatı ve ortamı çok iyi değildi ama olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 japoncaya gitmek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Ben universite'nin yayinlarina bakiyorum, bizim universitelerimizin de adam akilli bir yayini olmadigi için iplemiyorum, odtusü dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Bilgi, ekipman, iş olanakları. Ortama bakmıyorum, ders çıkışı eve gidiyorum çünkü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 ortam önemli. Ağır bir ortamda 4 yıl geçirmek zor. Sonuçta yüzyüze bakıyorsun. Çok cıvık bir ortamda da en az 4 yıl geçirmek zor. Türkiye'de okuyacaksan Türkiye'nin yayın ortalamasına göre yorum yapabilirsin. Genele göre yorum yapamayabiliriz. Gerçi iyi bir rekabet seviyesine ulaşırız umarım yakında da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Yayın ortalaması çok doğru bir fikir vermiyo aslında. Çünkü genelde üniversitelerin tıp fakültelerinde oldukça fazla makale yazılıyor. Tıp olmayan okullar direk ortalamanın altına düşüyor. Şahsen gideceğim okulun ilk istediğim bölümdeki öğretim üyelerine,ders programlarına bakarım. Ardından benim için okulun ne kadar köklü olduğu geliyor.Sırf bu yüzden İstanbul Üni'ye girmek istemiştim.Okulun bulunduğu şehir de önemli tabi. Özel üniversitelerde ise benim için ücret çok önemlidir. Sonuçta hemen hemen herkes Koç,Sabancı'da okumak isteyecektir. Ama Türkiye'de maddi olanaklarla çok mümkün değil. Akabinde okulu destekleyen vakıf önemlidir benim için. Ha seçme şansım olsaydı ki olmadı :p,bir özel okulda burslu okumayı devlette okumaya tercih ederdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 ben antepte okuyorum. sayisalciydim yaptigim puanla adam gibi yere giremiyordum bu yuzden burdaki tekstil muh/yazdim . ingilizce olmasi hosuma gitti. ailemden biraz uzak kalmak istedim . bi daha ossye girmek istemedim. bunlar buraya girmemdeki faktorler ,ama bunlarin hepsi esit agirliktaki faktorler ;hic bi zaman biri birine ustun olmadi ,destek oldular sadece. 4 yil once verdigim karara su an bakinca evet mutluyum . ama daha batida olmak isterdim ayri . [dip not : su an hayatim duzende ve mutluyum ; ama super bir oss tercihi oldugunu dusunmuyorum ;belki daha mutlu olabilecegim bir yerde olablirdim ama yine de cok kotu bir tercih degil gibi ,ogrettigi seyler cok fazla . [ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 02:46 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Basit ve yüzeysel olarak ; 1 - Eğitim (Profesörler öğretim görevlileri gerçekten işlerinin erimi öğrencilere yardım ediyorlar mı ? destek oluyorlarmı ? Bölümü bitirince üniversitenin referansı olabilecekmi ? Kolay iş bulabilcekmiyim ? Dersler aşırı zormu olacak,gençliğim finallerde vizelerde sinir stress ilemi geçecek ? Proflar öğrencileri gelir kapısı bir müşteri olarakmı görüyor ? Yoksa gerçekten öğrencilere değer veriyorlarmı ?) 2 - Binanın mimari yapısı,sınıflar,araç gereçlerin yeterli olup olmadığı kütüphanenin genişliği (misal lise görüntüsünde üniversite düşünelim veya prefabrike bir üniversite,içi de klasik lise gibi 2 li sıralar felan estetik bir görüntüsü yok kütüphane araştırma yapmak için yetersiz,deneyler için araç gereçler yetersiz. Herhalde tüm öğrenciler yatay geçiş yapmak için çırpınacaktır.) 3 - Ulaşım (dağın başında bir üniversite kışın çıkmak problem oluyor mesela kar yağışında yollar tıkanıyor veya trafiğin yoğun olduğu bir yerde devamlı derslere geç kalınıyor gibi) 4 - Ortam meselesi (misal kampüste spor yapacak,eğlenilcek oturup sohbet edilcek gerçek anlamda samimi bir ortam yok,yeşillikler yok çimlere uzanıp king oynayamıyoruz veya öğrencilerin hepsinin cukkası sağlam biz fakir öğrenciyiz sosyal ortamdan dışlanmak,yeterli organizasyonların yapılmaması,öğretim görevlilerinin çatık kaşları,sinirli suratları,yüksek egolarına mastürbasyon çalışmaları gibi gibi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Emaleth said: en fazla 3-5 maddelik bir "üniversiteler tarafından öncelikle sağlanması gereken kriterler" listesi yapar mısınız ki bu işi anlayayım ben hı? her ogrencinin aradigi kriter farklidir yani sen kendi ihtiyaclarina gore universite sececeksin ve her universite farkli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 zaten herkes kendininkini yazacak, kamuoyu oluşmuş olacak böylece. anket bu. madem özel üniv.ler arasından seçecem - okul paragöz mü ? yani benden x ytl alıyo zaten para, e bi de bunun üstüne 'okula sıçtın, ver bakiim 500 milyon daha', 'öğrenci belgesi 1 milyar !' diyo mu.. - parasının hakkını veriyo mu ? yani baktığımızda kıbrıstaki üni.ler de para alıyor, koç da para alıyor, yeditepe de alıyor. ama yeditepedeki hocaların çoğu boğaziçilidir aslında, part time orada çalışır, efendime söyleyeyim asistanları da aynı şekilde boğaziçindendir falan filan. öbür tarafta kıbrıstaki üniversitelere bakın, iki profesörü olan üniversite var. iki profesör ne ya ? ben sen o gitsek ders verecez. dersane gibi bişe. - yeri nası ? koç daha merkezi bi yerde olsa daha popüler olurdu mesela. ya da yeditepe kayışdağında deil de koyun bakalım sabancının yanına noluyo. sabancı nın yerini değiştirtirmiyorum o okul kendine has bi yapıya sahip. - insanları nası ? belki de en önemli kriter bu. birçok insan, yok geçtim birçok insanı, en azından ben, üniversiteye girdiğimde kafası çalışan insanlarla okumak isterim. yani muhabbet 'pınar altuğ un geçen gün giydiği kıyafet' ile 'polat alemdar ın öldürdüğü adam'dan öte olmalı. tabi bunları isteyen de vardır, ayrı mesele. bi de tabi bu insanları nası olayı, burslu/burssuz dengesini ayarlamasına da bağlı. şimdi burslu insan 370 puan yapıyosa, burssuz 270 puan yapıyosa, öss her ne kadar mükemmel bir ayraç olmasa da bu iki insanın arasında dağlar kadar fark var, bu bi gerçek. e okul, eğitimini verirken 270 i mi baz alıyo, 370 i mi ? 270 e ders anlatırken 370 napıyo ? bunlar önemli şeyler. bu soruları cevaplarken akademik kimliğimi konuşturdum emaye, kimse müşteri bi kaç yıl sonra söyle iş ayarlasın bana ^^ :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar