Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

stüdyo öncesi sesi ısıtma

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

bununla ilgili bir sürü yazı falan okudum zamanında hiçbirini tam olarak uygulayamadım.

vokalle uğraşanlar ya da bilenler varsa yardımcı olursa sevinirim.

kanyak ısıtır diyorlar, bir de ses çalışmaları varmış doğru mu
özellikle kanyak olayını merak ediyorum içip de telleri tahriş etmeyelim sonra:)
tşkkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Kola , kahve iyi gelmez , kötü gelir . Kalp atışın hızlandığı için nefesin daralır , söyleyemezsin , rahatsız olursun , diyaframa hava dolduramazsın , yapmayın , etmeyin . Şu anda ben buradan bişey diyemiyorum ne yapman gerektiği konusunda , o yüzden sesini açmaya çalışma , diyaframını kullanmayı falan iyi biliyorsan stüdyodan önce nefes çalış biraz , 5 dakka kadar , biraz baş dönmesi yapar ama güzeldir . Sı sı , çı çı , pıh pıh pıh diye ani hava çıkarman lazım devamlı bir süre . Sonra SSIH SSIH SSIH yaparken diyaframına iyi bi hava doldurup yapabildiğin kadar SSSSSSS diye hava ver dışarı , 10 saniyeyle başla , 20 saniyeye çıkabilirsen iyidir . Sı çı pıh yaparken KIH yapma , KIH ses tellerine zarar verir düzgün yapamazsan , hırlayıverirsin söylerken .

edit : bu arada o nefesler ciğerden değil diyaframdan çıkacak . Ciğer kullanmak yok , yasak . Sıh pıhlarken elini beline koy , oranın şişip indiğini hisset , zıplatır gibi olacak .

[ Mesaj 15 Ekim 2007, Pazartesi - 12:37 tarihinde, Xaenin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...