Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bazen acaba hata mı yaptım diye düşünüyorum

Bone

Öne çıkan mesajlar

Facebook'ta dolaşırken, daha önceleri düşündüğüm bir soru, tekrar kafama takıldı.

TED Koleji'nden tanıdığım neredeyse herkes Bilkent'e girmiş.
Hatta hepsi de mezun olmuş bitirmiş.
Benden salaklar bile Bilkent'te okuyup mezun olmuş ya, bunu görünce kıskandım diyebilirim.

Aslında küçüklükten beri hep doktor olmak istemişimdir. Hatta başka üniversiteler de değil, direk Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi.
İstediğim de oldu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne puanım yetmese de, Doğu Akdeniz Üniversitesi üzerinden girmeyi başardım.

Tamam, küçüklükten beri hayalini kurduğum şey gerçekleşmişti.
Ancak okurken hiç sevemedim. Hep karşıma başka bir saçma, sıkıcı olay çıkıyordu. Baydım, ayrıldım.
Doğu Akdeniz üzerinde başka bir bölüme geçme imkanım vardı, geçtim.

Şimdi bakıyorum da, hata mı yaptım diye kendi kendime düşünüyorum.
Baştan diğer TED'liler gibi ben de Bilkent'te bir bölüm seçebilirdim.
Ankara'nın en elit, en zengin, en sosyete, en tikky, en ciks insanların toplandığı üniversite. Hatta öyle birşey ki, Bilkent'i Bilkent Üniversitesinden ibaret sanıyorlar.
Hatta öyle bir yer ki, en salak, en beceriksiz, en tembel, en umursamaz insanlar bile mezun olabiliyor.
Lay lay lom ile hayat geçiyor, mutlusun, eğleniyorsun felan.
Hatta çam ağaçları arasında tatil köyü gibi bir yer... var mı ötesi.

Valla ne biliyim.
Kafam karışık.
Çünkü şu anda yaşadığım hayata bakıyorum da, çok güzel yanları var.
Mesela Kıbrıs'ta benim evim var. Yani öyle kıytırık kiralık öğrenci evi felan da değil, basbaya ev.
Anne Baba dırdırı yok, onların arkadaşlarıyla yaşamak zorunda değilsin.
Kendi hayatın var, evde tek başına rahat rahat geçiniyorsun.
Öğrenci Klüpleri sayesinde, belki de hiç düşünmediğin fotoğrafçılığa başladın.
Kaç yıldır var olmasına rağmen eve hiç alınmayan Digitürk'ün var, eskiden "polisiye dizilerin nesini izliyorlar, sıkıcı" diye düşündüğün polisiye dizileri takip ediyorsun.
Mesela Bilkent'te öğrenciler öğlenleri Ankuva'da gezip tozuyor ama oranın da gece hayatı sıfır. Çoğu kişi ders çıkışı arabasıyla evine gittiğinden göremiyor da, Bilkent sitesinde yaşadığında görüyorsun, klasik Ankara gecesi işte. Belli bir saatten sonra hayat duruyor. İçecek su almak için bile açık bakkal bulamıyorsun.
Kıbrıs'ta öyle değil mesela. 24 saat açık bakkal, pastane, yimmekçi filan bulabiliyorsun. Arkadaşlarınla felan dolaşmak istediğinde muhakkak açık bir yer oluyor.
Hayat sakin, Ankara gibi itiş kıkış değil. Hele Melih Gökçek belası yok felan.

Bilmiyorum, düşünüyorum düşünüyorum ama bir sonuca varamıyorum.
"Acaba ilk seferde Bilkent'i seçmemekle hata mı yaptım"
ile
"Herşeyin hayırlısı olur"
arasında gidip geliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bayadır girmiyordum foruma.bir girdim hala eskisi gibi.herkes hala düşüncelerde.gerçi zaten sadece forum üzerinde değil heryerde herkes bir düşüncede.ama sana söyliyebilceğim tek bir şey var.geçmişi unut.yani sadece güzel şeyleri hatırla. zamanı geri getirmenin bir manası olmadığı gibi düşünmeninde bir manası yok.bence şuan aklına ne geliyorsa yap.yani düşünme yap.

kıbrıs mı geldine aklına.düşünme git.düşünürsen ayakların geri adım atar.ne kaybedebilirsin istersen ufak bir hızla onu düşün..hiç birşey sanırım.yapamassan geri döner burda devam edersin.yaşın tam olarak kaç bilmiyorum ama sanırım ortalama 20 21 lerde burdaki herkes.daha çok zamanımızın olduğuna inanıyorum.yani yaşamak için.başta sölediğim gibi sadece düşünme yap.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim teddeki herkez bilkente girdi diyemi üzüldün
sen kendi okulun ile bilkenti karşılaştır hangisi kariyerin için daha iyi onu düşün.kıbrıstaki okullar uluslararası diploma vermiyormu daha ne ?
benim marmaradan alacagım diploma dışarda geçmiyor misal.zaten işimede yaramıycak bi diploma o yüzden dert etmiyorum

ha nediyordum
bütün ted bilkente gitti senelerce birlikte lisede okuduyduk onlarla ben kıbrısa gittim hatamı ettim romantizmi gereksiz yani.
bilkent senin okulundan iyiyse eger evt hata yapmış olabilirsin degilse salla.
Sosyal ağlarda paylaş

sana şükürler olsun allam iyiki lgsyi kazandım da tedden kurtuldum..
hayatımdan hiç bu kadar memnun olmamıştım dicem de ben hayatımdan hep memnundum yahu
değiştirme olasılığım var mıydı?
2 ay öncesine kadar vardı.
ama iyiki değiştirmedim
buna göre, kendi seçimim olduğu ve değiştiremeyeceğim için sevmekle de yükümlüyüm.
ha sevmezsem nolur?
işkence olur.
seversem nolur?
hayat bayram olur.

cağnım odtüm.
gideyim de yarınki 6.sınavıma çalışayım bari
Sosyal ağlarda paylaş

ben meslek lisesi okudum geri dönüşü olmaya bok yolu mezun oldum bilgisayar öğretmeni olacaksın baska cağresi yok dediler yurt dışına gitmeyi düşndüm ama sonra kendi fırsatımı yaratmaya karar verdim 2 senelik hukuğa girdim dgs ile 4 seneliğe geçmeye çalışcam hayalimdeki mesleğe hayatımın en büyük pişmanlığına rağmen kavusabilirim... herşeyin her yolu bulunabilir yani...
Sosyal ağlarda paylaş

ben 1.sınıftan beri acaba bölümümü değiştirsem mi dedim. ama niyeyese (d.tüm mü yemedi bilmiyorum) değiştirmedim bölümü(bölüm matematik).
şimdi mezun oldum. ama okuduğuma pişmanım. keşke bi mühendislik okusaymışım diyorum.. lan hatta bi de şöyle bişe var, havacılık ve uzay mühendisliği vardı, bi arkadaşımdan puanım az yüksekti, adam bölüme giren son kişiymiş ya. keşke yazsaymışım dedim..
zamanı geri döndüremiyorsun malesef.
tadını çıkarmaya bakmak gerek. bölüm dışında ben de öyle yapmaya çalıştım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmişte olan olmuş, otur düşün araştır derim. Şimdi ne yaparsan ilerde senin için "en" iyisi olur diye.

Bak bana mesela, b.k yolunda ilerliyorum. Pişmanmıyım? Evet.
Vaktinde konservatuvar kazandım gitmedim. Neden? Çünkü aptaldım. Gideceğim yeri sevmiyordum.

Çanakkaleyi kazandım, gitmedim neden? Çünkü izmir içinde istiyordum. Çünkü aptaldım.

Çok pişmanım ama geçmişi getiremem. İleriye bakıyorum ama hala boş boş duruyorum. Neden? Çünkü hala aptal gibi milletin sözleriyle hayatımda ilerliyorum.

İş bulcam "abi gel buluruz" gidiyorum onlarla yaşıyorum iş yok güç yok.
Dershane vardı bedava bornovada torpilli giricem bu ay ama gitmiyorum neden? Çünkü param yok yol parası veremiyorum. Ortada kaldım b.k gibi.

Hepsi yaptığım bir hata yüzünden.
O konservatuvara girseydim şuan durumum böyle olmayacaktı.

Şansı olan değerlendirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

[genelleme]Ankara'nın en elit, en zengin, en sosyete, en tikky, en ciks insanların toplandığı üniversite.[/genelleme]

gerek yok genellemelere. bilkent'te okuyorum, 24 saat açık bakkalım var, meze satıyor, rakımı-mezemi alıyorum saatin 2 sinde, içtikten sonra arkadaşlarımla, çorbacıya gidiyorum. her dediğin genelleme bone. gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone seni cok iyi anliyorum.
Ilkokuldayken ailem kalabalik diye beni TED'e gondermemisti, hala cok uzuluyorum gidemedim diye.
Lisede Roberte gitmeyi cok istedim, calismadigim icin giremedim, nasil pismanim, kafami nasil duvarlara vurdum anlatamam.
Lise 2deyken dediim eeh yeter, ve amerikaya gittim liseyi orda bitirdim. Geldim oss'de 318 aldim. Istedigim hic bi yere yetmedi puan, yine pisman oldum yaptigim seye, keske gitmeseydim dedim.
Sonra bilkent'e gidicem dedim annemle babama(istedigim bir bolum degildi aslinda) Ailem bilkente gitmemi cok istemelerine ragmen beni gondertmediler ileride pisman olursun diye. Cok mutluyum gitmedigim icin.

Sana gelince de, seni taniyan biri olarak; Bilkent bilgisayar sana cok yakisirdi ve cok basarili olurdun, ama sen zaten zeki bir insansin, ilginde var okudugun seye. Kibrista da basarili olcagaina yurekten inaniyorum ben. Cok uzulme
Sosyal ağlarda paylaş

Ted Mezunuyum, Bilkent'e girmediğim için pişmanım.. Pişmanlık bir fayda sağlamıyor elbette ki fakat düşünmeden de edemiyor insan. Alıcağım eğitim falan fıstık onları geçtim, cix'i tikky'si onu da geçtim, sonuçta arkadaşlar arasında olucaktım.. yani o "kafa rahatlığını" bulucaktım... pek salak bi terim oldu o gerçi, bir ted mezunu olarak anlamışsındır ama ne kastettiğimi heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

İlkokul ortaokul tedde okudum, lgs(oks oldu şimdi) yi kazanıp milli piyango anadoluya geçtim. Daha sonra bilkent bilgisayar mühendisliğie girdim. Liseyi tedden okuyup bilkente gelende birçok kişi var. Şimdi bilkenti 2 ye ayıralm. Bi dandik puanı çok düşük bölümler var. Bide akademik kadrosuyla dünyaca tanınmış bölümleri var. Bunlara ya babası zengin olan, çocuğum okusunda ne olursa olsun diyenler gidiyor. Yada adam gibi bir üniversiteden (ve bölümden tabi) mezun olmak isteyen orta halli ailelerin çocukları gidiyor. Neyseki dandik bölümlerin azımsanamayacak bir kısmı doğu kampüste toplanmışki merkez kampüsün seviyesi yükseliyor. Zaten doğu kampüse bakıldığın son model bmvleleri vs görebiliyoruz çoklukta.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında senın hatan sayılmaz egıtım sıstemının dangalaklıgı

gelısmıs ulkelerde ogrencıyı ılgı alanına ve yetenegıne gore yonlendırıyorlar meslek secımınde bızde ole bısey yok lıse bıttımı hadı oss ye gır kazandın kazandın kazanamadın ne yapacan ortada bı secenek yok gercı kazananlar arasında da ıstedıgı bolumde okuyan pek az sonuc mutsuz genclık ıste

birde uni okumak statu olmus unı bıtırmeyene kız vermıyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari'nin sistem hakkında dediği biraz doğru, ama düzenin nasıl yapıldığının derin detaylarını bilmediğimden başka yorum yapmak istemiyorum, ha hata olayına gelince, LGS'de psikolojik sinirden dolayı ülser olma derecesinde spazmlar geçiriyordum, kafayı yiyordum vesaire, LGS umduğumdan daha rezil çıktı, ha hayır, Işık vs gibi liselere girebilecekken, gittim İstek Vakfı Nakkaştepe'ye gittim, gitmez olaydım, 15 yaşında çocukların günde ortalama 2-3 teneffüste esrar, hap vs gibi işlerle uğraşmaları, 86'lı olup hala lise hazırlıkta olan bir elemanın koridorda günde yaklaşık 5-6 kişiyi patır kütür dövmesi, üstüne üstlük müdüriyetin bunu hiç takmaması, heavy metal dinleyen satanisttir, müslümcüyüz biz + tespih + açık yaka + inek salyası saç modelindeki tiplerin agresifliği vs, uğraşamam dedim açık liseye geçtim. İyi birşey ki, geçen sene sanırım MEB, liseler arasındaki okul puanı farkını azaltmışlar, ki mantıklı oldu, başka bir topiktede demiştim burada da diyeyim, doğuda okuyan imkanı düşük bir öğrenci, öss de iyi puan alıp, robert mezunu olan, ama ona rağmen averaj çalışan bir öğrencinin puanının az da olsa okul puanı farkla bu öğrenciyi geçmesi, ve kıl payıyla iyi bir üniversiteye girebilmesi gibi etkenleri kaldırdı. Açık lisede olmamın dezavantajı ise, adam gibi lise hayatı yaşayamayacağım, eski arkadaşlarımla zaten aram bayağı açıldı, "okuldan arkadaş" olayı bende yok, ve derslerin burada bayağı hafif olmasından dolayı, daha sık çalışmam gerekecek diğer öğrencilere göre.

Aslında zaman zaman hata yaptımmı, acaba ÖSS'ye giriş senesi gelip çattığında çalışma iradesini tam oturtabilecekmiyim vs gibi streslere giriyorum, ama düşününce bakıyorum da, kendi nesilimdeki tiplemeleri, ve özellikle istek vakfının çıkışlarında gördüğüm tipleri gördükçe içim rahat ediyor. Kendimi büyük görüyorum falan diye bir olay yok ortada ha, yanlış anlamayın da. Saçma aslında böyle düşünmek, ki hata yapmak derken hatanın ötesini yapmış olanlar var, ki arkadaşlarımdan biri de bu yolda emin adımlarla ilerliyor, okulu, eğitimi derecesi iyi durumdal ama, bizim nesilde olan güya bilgi sahibi olmadan "ülkücüyüm ben, polat abi benim kayınço" tavırları almış başını gidiyor, bir de bu çocuklar kavga mevzu vs olayını çok ciddiye alıyorlar, tahminimce hayal kuruyorlar fatality, ultra uppercut falan gibi olaylar hakkında. Böyle olayları gördükçe çok şükür diyorum, çok da takmamaya bakıyorum benzer olayları.
Sosyal ağlarda paylaş

ted mezunuyum
bilkent mezunuyum

hiçbir pişmanlığım yok yine olsun yine bu okulları seçerim.

bilkentte mezun olmak kolaydır geyiği biraz ortada aslında.

eğer amacın beleşe mezun olmaksa evet kolaydır. arkadaş grubuna bakar ama. çünkü bilkent proje ağırlıklı bir okul (en azından bilgisayar ve elektronik öyle) dolayısıyla arkadaş çevren geniş olunca adabıyla bütün projelerden geçebiliyorsun ;)

ha yok ama ben kendim yapcam uğraşcam öğrencem diyen kişi için türkiyedeki hiçbir okuldan aşağı kalmaz zorluğu

bu arada asla hiçbirşey için geç değil. bilkent bilgisayara filan paralı girmek ne ki? kas baştan çalış gir. bir sürü kişi var böyle yapan. okuduğun bölümden memnun değilsen baştan şansın var sonuçta. ve bilkent bilgisayar mezunu olup da (iş arayıp da) iş bulamayanı görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

annaneciğim "düşün düşün boktur işin" derdi.
geri dönüp öyleyi böyle yapamayacağına göre, yaptığın seçimlerle geldiğin yerden en doğru, en küsel yere gitmeye çalış bence bunu düşünüp vakit harcayacağına bone'cuum.
yani bir başka annane deyişiyle "önündeki pilava bak" :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...