glamdring_S Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Bariz bir şekilde yön değiştiriyor bu arada ama bir ritmi yok, ayrıca dikkat ederseniz gölgesi herzaman kendinin tersine dönüyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 said: glamdring_S 09 Ekim 2007, Salı - 21:55 tarihinde demis ki: Bariz bir şekilde yön değiştiriyor bu arada ama bir ritmi yok, ayrıca dikkat ederseniz gölgesi herzaman kendinin tersine dönüyor... Kendisi ne yöne dönüyomuş? 4 sayfadır burada ne tartışıyoz biz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 cidden baygınlık geldi bana, "bulacam o haladı" insan modeline anlatmak boşa onu gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Yalnız bi gif programında açınca haladı görebiliyorsunuz. Ben resimlere tek tek bakana kadar hiç saat yönünün tersine döndüğünü görememiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Tamam çözdüm :D Eğer resmin göğüs-göbek arası bölümüne yoğunlaşıp bakarsanız birkaç dönüş sonra yön değiştiriyor. Klasik göz illüzyonu. Bunları geçen sene psikoloji dersinde de göstermişlerdi. Yani iki vazo mu yoksa öpüşen iki kişi mi olayıvar ya onun gibi birşey. Dik dik bakın oraya anlayacaksınız. Bir anda değişecek, gözünüzü serbest bırakıp bütün olarak baktığınızda da destek ayağının değiştiği ve farklı yönde döndüğünü göreceksiniz. Aynı şekilde tekrar dik dik bakarsanız yine yön değiştirdiğini göreceksiniz. Bakış şekliyle alakalı bir ilüzyon. Beyninizi kasarken değil, tek noktaya bakar ve kasmazken değişiyor. Sağ beyin sol beyin alakası falan yok. Yada her ilüzyonu koyarsınız bunun testi olarak. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Hem saat yönünde hem de tersi yönde dönerken gördüm. Dönüş yönüne göre üstünde durduğu bacağı da değişiyor. Eğer gözümü ayırmazsam hiçbirşey değişmiyor ama gözümü bir süre kapalı tutup açarsam her zaman olmasa da birkaç denemede değişiyor. İlginç :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 said: Tamam çözdüm :D Eğer resmin göğüs-göbek arası bölümüne yoğunlaşıp bakarsanız birkaç dönüş sonra yön değiştiriyor. Klasik göz illüzyonu. Bunları geçen sene psikoloji dersinde de göstermişlerdi. Yani iki vazo mu yoksa öpüşen iki kişi mi olayıvar ya onun gibi birşey. Dik dik bakın oraya anlayacaksınız. Bir anda değişecek, gözünüzü serbest bırakıp bütün olarak baktığınızda da destek ayağının değiştiği ve farklı yönde döndüğünü göreceksiniz. Aynı şekilde tekrar dik dik bakarsanız yine yön değiştirdiğini göreceksiniz. Bakış şekliyle alakalı bir ilüzyon. Beyninizi kasarken değil, tek noktaya bakar ve kasmazken değişiyor. Sağ beyin sol beyin alakası falan yok. Yada her ilüzyonu koyarsınız bunun testi olarak. :) Böyle yazmıştım biraz daha dikkat ettim de olay kıvrık kolda. Hangi yöne dönerken görürseniz görün kıvrık kol gelip de ekranın ortasında vücutla birleşip seçilmez olunca değişim olabiliyor. İşte o anda sola da sağa da gidebilir olduğundan nasıl algılarsanız öyle oluyor. ARtık alıştım ardarda değiştirebiliyorum algımda dönüş yönünü. Kıvrık kolun vücutla brleşme anına dikkatr. Göbek bölgesine bakarken bu anı yakaladığınızda mucize olacak :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 iyide bu dediğin sağ sol beyinle alakası olmadığı anlamına gelmez. sol beyin "detaycı ayrıntıcı" sağ beyin "resmin bütününü görür" denmiş zaten. beyninin solunu kullanan detaylara yoğunlaştığı için sola döndüğünü görüyor. sağını kullanansa direk bütün olarak baktığı için sağa döndüğünü görüyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Hayır o detaya yoğunlaşınca ve nerede değişebildiğini fark edince yönünü algında değiştirebiliyorsun. Yoksa resim bir tarafa dönmüyor. Arkası önü bir birşey. Bu içbükey 3-d Atatürk'ün seni gözleriyle takip ediyor görünmesi gibi. Aslında resim durdurup bakarsan o anda iki tarafa da dönüyor olabilirmiş gibi gözüküyor. Ama o noktaya yoğunlaşınca değiştirebiliyorsun ve tümüne bakınca da saat yönüyle değil sen hangi yöne ayarladıysan o yönde dönüyor :) Anlatamıyorum da ama o detaycılıkla alakası yok tümden bakınca da sola dönerken görebilirsin. O noktayı yakala sadece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 http://alemburda.net/beyin/ Aha size türkçe karşılığıyla şaaptım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 said: Krusty 09 Ekim 2007, Salı - 22:27 tarihinde demis ki: iyide bu dediğin sağ sol beyinle alakası olmadığı anlamına gelmez. sol beyin "detaycı ayrıntıcı" sağ beyin "resmin bütününü görür" denmiş zaten. beyninin solunu kullanan detaylara yoğunlaştığı için sola döndüğünü görüyor. sağını kullanansa direk bütün olarak baktığı için sağa döndüğünü görüyor sanırım. Evet detaya yoğunlaşınca saat yönünün tersine döner. Niye biliyon mu, alttaki gölge her zaman saat yönünün tersine dönüyo da ondan. Ama resmin geneline bakarsan saat yönüne dönüyo. Tabi başka etkenler de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 sağdan sola Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 kesinlikle istediğim yönde döndürebiliyorum kadını. gözümü resimden başka bi yere çeviriyorum tekrar bakıyorum hoop istediğim yöne. hatta telekinezi yaparak kadını hoplatabiliyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 bariz sağa dönüyo abi. bildiğin saat yönü. yarım saattir bakıyorum sola falan dönmüyo keklemişlker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Ya sen bir de o kadar bilim tekni,k bölümünde yazıyoprsun ediyorsun yoğunlaş dediğim noktaya bak nasıl terse döndürüyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 çok başarılı. ilizyonmuş zira 5 saniye içersinde yön değiştirdi şekli üç boyutlu değil de sağa sola giden iki boyutlu bir kıpraşma gibi düşünrseniz yön değiştiriyor vay be değişmiyomuş ya elinizle kadının üst gödesini kapatın sonra sola dönüyomuş gibi düşünün elinizi kaldırın sola dönüyo oluyo, aynı şekilde elinizle kapatıp sağa dönüyomuş gibi düşünü elinizi kaldırınca sağa dönüyo [ Mesaj 09 Ekim 2007, Salı - 23:09 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
whissinn Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 bende bi sağ bi sol bi sağ bi sol beynim bozukmu :((( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Gölge de aslında dönmüyor bir sağa bir sola oynuyor kadının ayağının gölgesi; resmi direk kapatın elinizle gölgenin hiç bir yere dönmediğini sadece sağ sol yarım daire çizdiğini göreceksiniz. Dolayısıyla kadın da yarım daire çiziyor. Tamamiyle siyah olduğu için arkası mı dönük önü mü bilemiyoruz o detayı herhalde beyin oluşturuyor. Bu bakımdan ben bunu feyk bulmadım. Ama ben ilk baktığımda (çok incelemeden,muhtemelen en doğrusu) saat yönü gördüm, ama hiç bir özelliğim uyuşmuyor neredeyse; yani saat yönüneyse şöylesin saat yönünün tersineyse böylesin biraz komik geldi bana. Basit bir ilüzyon bu başka bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Ya kadın bariz saat yönünde dönüyor. Foto zaten 3D gibi, memelerine, orasına burasına bakın belli yani döndüğü. Benim beynimde buna şartlandı ters döndüremiyorum. Ama ilk baktığımda saat yönünün tersine dönüyordu. [ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 00:27 tarihinde, LathspeLL tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 hatta size bir tane daha buna benzer ama daha iyi bir test göstereyim. bu test solaklığı ölçüyor(solak olmak demek beynin sağ tarafının baskın olması demek). bu resimde bir şey görebiliyor musunuz? görebiliyorsanız ne görüyorsunuz? [spo]resimde bir köpek eğilmiş su içiyor. bunu solaklar(sağ beyni kuvvetli olanlar) görebiliyormuş.[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 aga ben sağlağım ama bende görebildim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Ben solağım ve göremedim, nooluyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 @lathspell peki spo'yu okuyunca görebildin mi?(meraktan soruyorum bir amacı yok) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 @zep belki ailen/ilkokul öğretmenin seni zorla sağla yazmaya zorlamıştır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 okuduktan sonra baktım biraz daha dikkatlice gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar