Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye İsviçre Maçında Mehter Marşı

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

selcuklunun bizden olmadigini kim soylemis yada osmanlinin?

osmanli bizdendi ama metamorfoz gecirip kendini baska bir milelt sanmaya basladi turklugu unutturdu yoketti hatta padisaha turk diyenin kellesi alinir moduna kadar geldi

tepeden indik bir nevi
1800 lerin ortasina akdar turk denilen sey unutturulmustu bu millete sen nesin desen muslumanim diyordu soyun ne desen osmanliyim diyordu

ama hak vermek lazim anliyabiliyorum
bi halt yapamadigimiz icin birseylere tutunma cabasindayiz
o yuzden radikal bir sekilde osmanliya sahip cikiyor osmanogullarina bizden diyoruz
kurulus ve yukselme devrini 2 sene analtip duraklama ve cokme devrini 2-3 ayda bitiriyoruz okullarda
kazanilan savaslari yazip kaybedilenleri ogretmiyor veya bahanelerle ogretiyoruz
viyena kusatmasi aticak kus kalmadigi icin bitti hesabi
yada sarikamisdan bahsederken soguktan dem vuruyoruz

1. dunya savasinda genclere belki dunyadaki en salak cumleyi ogretiyoruz
"alamnalar yenildiginden bizde yenik sayildik"
canakkaleyi anlatiyoruz kanal i araplarin yaptiklarini sark meselesini bahsetmiyoruz

cocuklar ingilzielrin mondrosla aldigini saniyor arap eyaletlerini

kisaca yapilan hatalari kabul edip ders cikartmak yerine hatalarin sucunu hep bir baska faktore atip zayif yenilgileri bile satafatli bir bicimde yuceltip bunu simsiki kucakliyip uykuya yatiyoruz

o yuzdenden zerre kadar ileriye gidemiyoruz iste oldugumuz yerde sayiyoruz

osmanli meselesi bunun en buyuk ornegidir
cumhuriyetin yetsitirdigi nesil bugun uluslararasi tartismalarda "AMUAHAHAH NASIL ALDIK ISTANBULU ELINIZDEN GAYREEEKS" diyor yada avustralyaliyla argumana girince hemen ananaizi bacinizi bilmemneyaptik diye basliyorsak gercekten biryerlerde cok buyuk bir yanlis yapildi

tarih ovunup opup koklamak icin varolan bir bilim degildir
tarih gecmiste olan biteni kaydedip aktararak ayni hatalarin bir kere daha yapilmamasini saglamak icin vardir

hatalarini ayiklayip gormezden gelirsek gunumuz gencliginin ego tatmin araci olmaktan oteye gidemez tarihimiz
aman duzeltiyim
Sanli Tarihimiz

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 02:31 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanli imparatorlugunun türk kimligini örtbas ederek osmanlılık kavramını ortaya çıkarması , osmanlı milliyetçiliğnin dogarak tüm irklari tek isim altinda toplayıp ilerde ortaya cikabilecek ayaklanmaları engellemesi icindi, türk düşmanı olunabileceğini zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
buyuk buyuk buyuk buyuk buyuk dedesi turk bitek geri kalan corba
bu adama turk ancak embesil algisinda denilebilir

Sonra hemen şurayı okuyoruz. Ya da siz linke tıklamayın, bakın viktor ne demiş geçmişte:

"soy agıcı ilk çaldıran savaşına gidiyor en eski belge buymuş ailemizle ilgili osm arşivlerindeki buyuk buyuk..... babamlar ıkı kardeşmiş Osmanlı hanedanındanmışlar"

Kusura bakma viktor, biz embesil olmadığımız için sana Türk diyemiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu Osmanlının Türk'lüğü unutturma konusuna da kendimce bir açıklama getireyim. Osmanlı dünyaya hakim olma iddasındaki bir imparatorluktu. Tabiidir ki yoldan geçen birisine sorduğunda osmanlıyım diyecektir, 72 milletten adamın olduğu bir sokakta bunun başarılabilmesi ancak takdir edilir, yerilmez.

Türklüğü unutturacak olsa idi osmanlı devleti o yukarda verilen örneklerdeki halk edebiyatı örnekleri ihtimal ki yazarlarının başına bela olurdu. Var mı tarihte öyle bir örnek? Türkçe yazı yazdı diye Osmanlının kellesini vurduğu bir halk ozanı?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
osmanli bizdendi ama metamorfoz gecirip kendini baska bir milelt sanmaya basladi turklugu unutturdu yoketti hatta padisaha turk diyenin kellesi alinir moduna kadar geldi
meteformoz dediğin davercinde dediği gibi milliyetçilik akımının impartorluklar üzerindeki yıkıc etkisini azlatmak için osmanlı üst kimliğini ortaya çıkarması olmasın.tarihimizi bilelim diyosun paso

said:
tepeden indik bir nevi
1800 lerin ortasina akdar turk denilen sey unutturulmustu bu millete sen nesin desen muslumanim diyordu soyun ne desen osmanliyim diyordu

fransız devrimine ve yükselen milliyetçiliğe karşın unutturulmak zorundaydı zaten.bi tespit yaparken atıp tutmamak lazım neden sonuç ilişkisi içinde yorum yapmak lazım en azından.ki bu olay fransız devriminden öncelere dayanıyo çok öncede çok uluslu bi devlet olmuştu osmanlı zaten bunun sonucu olarak türk kimliğini 1. planda tutmak yanlış olurdu biraz daha açıyım olayı şimdi adı üstünde osmanlı impatorluğu bilmem kaç tane ulusu altında barındıran bi yapı.şimdi adam çıksa dese ben türk devletiyim içindeki bilmem kaç çeşit ulus demezmi be adam ben neyim ozaman sen türksün bende kürtüm yada xim benim bu devlette işim yok demez mi.bunun üzerine osmanlı üst kmiliği inşa edilmiş ve birliktelik sağlanmaya çalışılmıştır devlet politakası olarak.(bkz:osmanlıcılık) bunun dışında gerileme döneminde bir çok politika yürütüldü sen şimdi bitek osmanlıcığı tutp ordan çekip onlar türklüğü inkar etti hedö hödö dersen yanlış olur.

said:
ama hak vermek lazim anliyabiliyorum
bi halt yapamadigimiz icin birseylere tutunma cabasindayiz
o yuzden radikal bir sekilde osmanliya sahip cikiyor osmanogullarina bizden diyoruz
kurulus ve yukselme devrini 2 sene analtip duraklama ve cokme devrini 2-3 ayda bitiriyoruz okullarda
kazanilan savaslari yazip kaybedilenleri ogretmiyor veya bahanelerle ogretiyoruz
viyena kusatmasi aticak kus kalmadigi icin bitti hesabi
yada sarikamisdan bahsederken soguktan dem vuruyoruz

1. dunya savasinda genclere belki dunyadaki en salak cumleyi ogretiyoruz
"alamnalar yenildiginden bizde yenik sayildik"
canakkaleyi anlatiyoruz kanal i araplarin yaptiklarini sark meselesini bahsetmiyoruz

şimdi burda sitemin kime onu anlamadım burda kimse türklük rulzz bu şanlı tarihi nasıl inkar edersiniz biz şöyle böyle yaptık demediki.he sitemin sisteme ise ona herkes sitem ediyo zaten.ona bakarsan tarih kitaplarında türk trihi 1945te biter ee ondan sonra hiç bişe olmadımı bu ulkede 1945 osmanmı ışınladı bize bu zmana.evet tarhimizden ders alamadığız bi gerçek ama bunu kimse inkar etmiyo.bu tartişma birkaç arkadasın osmanlıy inkar etmesinden çıktı.kim ne derse desin osmanlı bizim tarihimizn bi parçasıdır iyisiyle kötüsüyle.

dil olayına bi eklemede yapıyım.
kaynak:ilber ortaylı-osmanlı barışı syf:51

osmanlı imparatorluk iradesinin ve ordusunu dili türkçeydi devşirme yeniçeçirlerine rağmen ordu türk dilini ve karakterini hassassiyetle muhafaza etti ama bürokratlar arasında helen ve ermenilerde var ve 19.yüzyılda sayıalrı dahada arttı.slav dillerinde rumca ve ibranice veya yudeo-espanyol ile dilekçe verilebilirdi ama türk olamyan memurlarda dahil olmaz üzere osmanlı bürokrasisi türkçeyi herzamn iyi bilir ve yazardı

fuzulinin hangi dili kullandığı osmanlıyı bağlamıyo görüldüğü gibi
Sosyal ağlarda paylaş

viktor'cum türkiye cumhuriyeti kurucusu mustafa kemal atatürk'ün gençliğe hitabesi ve onuncu yıl nutkunu da ekleseydin o örneklere. bakalım görürdük kaç kişi anlayacaktı. ben atatürk'ün kullandığı kelimeleri kullanınca bu forumda "gerici" yakıştırması yapanlar çıktı.

osmanlıca denen bir dil oluşmuştur arapça ve farsça'nın türkçe ile birleştiği evet ancak diller yaşayan, gelişen ve değişen varlıklardır. şurada konuşurken bile fransızca, ingilizce'den geçme kelimeler kullanıyoruz devamlı. ileride bizim için de "bunlar mı türk? kendilerine bıyıklı hanzo yakıştırması yapıp türkçe konuşmayanlar mı türk demişler kendilerine?" diye demesinler?

ve bazı arkadaşların yazdığı gibi osmanlı bir imparatorluktur, ulus devlet değildir. dolayısıyla türkiye cumhuriyeti gibi bir ulus devlet ile kıyaslamak son derece abes. ve imparatorluk haliyle de zamanının standartlarına göre gayet adil ve toleranslı bir yönetim sergilemiştir içindeki düzinelerce değişik halka karşı. bugün biz güya 'çağdaş' halimizle aynı adil yönetimi sunabiliyor muyuz acaba? farklar var yaklaşımda evet ama bugün de çok medeni sayılmayız aradan geçen zaman ve geçmişin ve bugünün standartları düşünülecek olursa.

mehter marşları da tarihimizden kalan, övünebileceğimiz sanat eserleridir. batı usulü klasik müzik bunlardan etkilenmiş, hatta çeşitli çalgıları ithal etmişken ve mozart, beethoven gibi besteciler ilham alarak doğrudan müziklerine yansıtmışken biz "hayır onlar bizim değil" diyebiliyorsak buna en hafif tabirle acizlik derim ben.

övünülebilecek bir geçmişi olan sayılı ülkelerden biriyken bunu reddedenlere de acırım ancak. cumhuriyet tarihi dışında geçmişi tanımayanlara ne yazık, zira acı bir gerçek ki türk milleti son bin yılının en döneminde. ileride bir tarih kitabı yazılırken şu yaşadığımız yıllar bir paragraftan fazla yer tutacak olursa şaşarım.

elbette fetihlere girişelim veya monarşiye dönelim anlamına gelmiyor bu ama bakışımızı tümden değiştirmemiz gerek. eğitimli nüfusumuz bile çağımızın hayli gerisinde düşünüyor maalesef. geçmişi redcilik de bunlardan biri. hatalarımızı kabullenip, ders çıkarmak yerine "hayır o hatayı ben yapmadım, falanca yaptı" demenin suçu arkadaşına atan küçük çocukların takındığı tavırdan farkı yok. başarılarımızdan da ilham almalıyız.

bugün askeri bandomuza bakıyorum, kaba tabirle gayet bayık. işin komiği askeri bandoların tarihi hakkında bir araştırma yaparsanız avrupa'da kurulan ilk askeri bandoların ve askeri marşların ilham kaynağının mehter takımı ve marşları olduğunu görebilirsiniz. ritm sağlayan ziller, davullar direkt alınmıştır. bizden kopyalanan şeyi başkasından taklit haliyle geri almamız son derece gülünç.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
valeron senin yaşadığın topraklarda osmanlı yüzyıllarca hüküm sürmüş istanbulda kafanı çevirdiğin yerde osmanlı eseri görmüyor musun? tabii ki burası türkiye cumhuriyeti bunu inkar eden yok ben atatürk ün bi resmini görünce de aynı duyguları hissederim siz osmanlıyı inkar ederek atalarınıza hakaret ediyorsunuz.

said:
Senin sorunun ne?Osmanlı olmadıgını falan mı düşünüyorsun? Osmanlı olunca, türk olmadıgını mı? Garipsiniz topunuz ya.

Tarih derslerinde Osmanlı Tarihi okutula okutula kendini osmanlı sanan ve osmanlı olmakla gurur duyan bir nesil yetişti.

Ancak unutulan bir konu var.
Biz Osmanlı değil Türküz.
Osmanlı bir millet değil sadece devletti.
Bu topraklarda ilk Türk devleti Selçuklu olmuştur.
Onun arkasından Bir sürü beylik çıkmış ve bunlardan biri de Osmanlı beyliği olmuştur.
Bu beyliklerin arasında en güçlüsü Osmanlı beyliği olmuş ve tüm diğer beylikleri kendine bağlamıştır.
Arabistan'a, avrupa'ya, asya'ya, afrika'ya kadar uzanmış, tüm bu toprakları kendisine katmıştır.
Daha sonra parçalanıp bölünmüş ve sahip olduğu topraklardaki milletler kendi devletlerini kurmuştur.

"Osmanlı'nın torunlarıyız"
peki neden "Selçuklu'ların torunlarıyız" değil,
"Moğolların torunlarıyız" değil,
"Göktürk'lerin torunlarıyız" değil?

dediğim gibi bunun başlıca sebebi tarih dersleri Osmanlı odaklı olmasından ve gençlerin Osmanlı Devleti'nin başarılarına özenmesinden.

Osmanlı devleti dersek, kendi içimize yunanı da, arapı da, mısırlıyı da katmış oluruz.
Ancak biz sadece Anadolu Türklerinin torunuyuz.
Osmanlı Devleti, onları yöneten devletlerden biriydi sadece.
O yüzden şu an bizim devletimizin adı Türkiye Cumhuriyetidir.
Anadolu Türklerinin torunu olduğumuz için,
Osmanlı'nın değil.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sovereign 02 Ekim 2007, Salı - 08:07 tarihinde demis ki:
moğolların torunu değiliz zaten. Hun'ların torunuyuz, Moğollar da Hunların torunlarından biri.

keşke bukadar karman çorman yapmasak olayı bir ansiklopedi uzaklığında bu bilgiler:)
hunlar orta asyada ve avrupada devlet kuran bir türk boyudur.moğollların ise türklerle ve hunlarla yakından bi ilişkisi yoktur yakın coğrafyalarda yasamak dışında.
Sosyal ağlarda paylaş

bone, bugünün avusturya'sı avusturya-macaristan imparatorluğu'nun devamıdır. imparatorluk yıkılmış, toprakları dağıtılmış, bir ulus devlet olan avusturya cumhuriyeti kurulmuştur. hiç bir yerde de bir avusturyalının bunu reddettiğini görmüş değilim.

osmanlı değiliz, onların devamıyız. çünkü osmanlı imparatorluğu'nun devamı türkiye cumhuriyeti'dir. çokuluslu imparatorluktan ulus devlet cumhuriyete geçtik sadece. devlet uzantısı olarak mirasçısı doğrudan biziz. kültürel birikimi için de aynı şey geçerli ve mehter de buna dahil elbette.

moğollarla filan da alakamız yok, o şovenist ttk yaklaşımıyla uydurulmuş "bütün dünya türk" saçmalığının ürünü.
Sosyal ağlarda paylaş

fakat ayni sekilde cok cahilce bir ahata daha yapiliyor

osmanli bir butundu biz ise o butunun parcalarindan biriyiz

oysa tarih dersleri ve osmanlici dusunce yada dahada absite indirisek turk islam sentezi denilen dusunce turkleri osmanlinin hakimi olarak goruyor
savasan turk zafer kazanan hep turk
ama osmanli icin kanini doken pekcok milletten insan vardi
osmanlinin kultur mirasi (ki arap emperyalizminin etkisinde mutasyon gecirmis bir turk mirasidir bu genel olarak incelenince) dedigimiz olaya her azinligin katkisi oldu
azinlik azinlik diyoruz ama turkler osmanlida azinliktaydi acin bakin nufus bilgilerini araplar daima turklerden daha kalabalik durumdaydilar

pekcok azinlik vardi osmanli ordusunda ama onalrdan bahsetmek tabudur nedense sanki savasip olenelr arasinda hic devsirilmis ermeni rum yokmus araplar askere alinmiyormus gibi

mirasci konumuna gelince mirasci olmamizin sebebi turklukle alakali degil
birinci sebep osmanlinin elinde kalan son topraklarda kalan son azinlik olmamiz
ikincisi ise osmanlinin merkezini olusturan toprakalrin ve baskentinin bizde olmasi

benim dusuncem heralde tarihi inkar degil ama ilber ortaylinin oncusu oldugu analtim sekline akrsiyim
peri masali gibi kotu noktalar ustaca bir sekilde es gecilip gizleniyor
iyi noktalar ise dipdizlak ortada kaliyor ve otomatikman yuceltiliyor insanlarin gozunde bir ilizyon olusuyor

bunun tesiriyle bugunki bulundugumuz boynu bukuk durum yuzunden eskiye ozlem basliyor, gelecek basarilar icin calisilicagi yerde eski basarilarla avunuluyor
bunun en guzel ornegi heralde cumhuriyet mitinglerinde hep 10. yil marsi caldi
bu ulkenin 50. yil marsida var misal neden kimse hatirlamiyor yada hic calinmiyor
cunki 10. yil marsi mehter gibi basariyi animsatiyor 50. yil marsi ise haki rengin hakim oldugu karman corman bir ulkeyi ve soguk savasin karanlik yillarini

tabiki bir kisi mehterle gurur duyabilir ancak
sen gider milli macta bunu okuyup avrupaliya hava attigini sanirsan, rum patrigi konsuma yaparken botlara ulkuculeri toplayi son ses mehter verip ortama guya protesto edersen, yunanlilar maca geldiginde since 1453 diye pankart acarsan ben sana ezik derim dalgamida gecerim

buyuyun artik
devamli laf ureten tarafli tarihe bakip gaza gelen kahve koselerinde memleketi kurtaran hatta Kurtlar Vadisi gibi tamamen hayal urunu bir hikayeden bile gaza gelen amerikalinin gercekte gecirdigi cuvalin intikamini sinemada almaya calisan,dunyadaki her onemli olayin icinde bir turk oldugunu iddea eden hatta
said:
kiristof amerikayi bulamamis yolda turk kaptan bulmus (karayip korsanalrindaki laz gemisi tadinda heralde) kaptan sormus nereye demis kita ariyom buralarda bak yannis gidiyorsun biz bulduk bu kitayi surdan saga sap 340 kilometre ilerliyip sol yap guney karalahana dedigimiz yere cikican demis hayin kiristof onalri batirmisda bolgenin ismini guney carolina diye yutturmus zaten kizilderililer turk amerikanya bizim lincoln de ibrahim asil turk oda

falan filan geciniz bunlari
yan gelip yatmak yerine az emekle cok para hedeflemek yerine develti carpmayi gurur verici bisey oalrak algilamak ve baska ulkeye nasil tuyerim diye dusunmek yerine ulkeniz icin calisin, uretin, egitin ve ogrenin
gelicek basarilar icin calisin gecmisle avunmak yerine

-ha simdi huun efendi benim kizilderililerle ilgili yazidigim turkturler seyini kopyaliycak eminim buda ucuk egitimcilerimizle ilgili verilicek en iyi ornek olur oyle bir vermisler lisede aragazi
Sosyal ağlarda paylaş

said:

osmanli bir butundu biz ise o butunun parcalarindan biriyiz

oysa tarih dersleri ve osmanlici dusunce yada dahada absite indirisek turk islam sentezi denilen dusunce turkleri osmanlinin hakimi olarak goruyor

savasan turk zafer kazanan hep turk
ama osmanli icin kanini doken pekcok milletten insan vardi
osmanlinin kultur mirasi (ki arap emperyalizminin etkisinde mutasyon gecirmis bir turk mirasidir bu genel olarak incelenince) dedigimiz olaya her azinligin katkisi oldu
azinlik azinlik diyoruz ama turkler osmanlida azinliktaydi acin bakin nufus bilgilerini araplar daima turklerden daha kalabalik durumdaydilar

şimdi ben konunun mehter marşı,türklükle övünme kısmıyla ilgilenmiyorum.

osmanlının kulturel mirasının arap emparyalizminin etksiyle mutasyon geçirmesi olayı direk yalan bikere hangi emperyalizm bu pardon biz araplara hükmediyoduk onlar bize değil.50 60 yıl önce suriyede lübnanda sadece türkçe konuşarak insanlarla anlaşabilmen bunun göstergesidir.şimdi denilcekki osmanlıda bi çok kişde arapça biliyodu ama biraz düşünüldüğünde bunun emprerytalizmle alakası olmayıp islam kültürünün toplum üzerindeki etkisi olduğu kolayca anlaşılır bikere.türklerin osmanlı içinde azınlık olduğunu söylemende ayrıyetten beni beni almıştır.azınlık tanımına öncelikle bi göz atman gerekiyo bence

"bir ülkenin içinde, baskın halka mesup olmayan, ancak kendine ait bir kültürü, bütünlüğü olan topluluklardır."
kaynak:viki
şimdi osmanlıda baskın halk kesinlikle türk halkıdır bu bi düşünce değildir bi gerçektir oyuzden üzerinde tartışmak gereksiz diye düşünüyorum geçiyorum.şimdi tanımın "etnik olarak türk olmayanları ile dini anlamda müslüman olmayanları" belirttiği açıktır.bunun içine araplarda girer.

onun dışında savaşan türktü evet kazanan kaybedende türktü bikere gayrimuslimler asker lik yapamıyodu bunun karşılığı olarak para veriyoalrdı.geryiye ne kalıyo müslüman olan ama etnik kökeni türk olmayanlar.evet bunlara araplar kürtler vs giriyo

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 10:56 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN
üye § 01 Ekim 2007, Pazartesi - 22:00 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Noldu Mehter Marşı çalındı da ?
Bilinçsiz kişileri gaza getirmekten başka bir işe yaradı mı ?

Olayın mehter marşı ile alakası yoktu.Tüm suç maçtan önceki tanıtımlarda boyuna boyuna Bodyrockers'da I Like The Way You Move dayayan Kanal D'nindi.Zaten askerdeyken o tanıtımları duydum dedim bu şarkıdan sonra kesin kan çıkacak bu maçtan.

Kanal Dnin provokasyon şarkısı

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 10:55 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Resmen tepeden inme millet olan amerikalilar bile ben amerikaliyim hatta israrla amerikanim derken bizim yüzyıllarca süren imparatorlugun devaminda kurulan ülkede türküz dememiz rahatsızlık veriyor ne garip.

yanlış bir benzetme.
amerika kıtasında kanada'ya yerleşenler fransa'dan göçmüş, meksika'ya yerleşenler ispanya'dan göçmüş, abd'ye yerleşenler de ingiltere'den göçmüş.

yani "amerikalılar bile ben amerikalıyım" derken,
bizim "biz osmanlı torunuyuz" dememiz aynen amerikalıların "biz kızılderili torunuyuz" demesi gibi birşey.
amerikalıların kökeni ingiltereye dayanıyor,
bizim kökenimiz de selçuklulara dayanıyor.
osmanlı devleti de, selçuklu devletinden kopan beyliklerden sadece biri.
selçuklu devleti ise, orta asya'dan göçmüş türklerin anadolu'da kurduğu ilk devlet.

osmanlı devleti neden farklı? çünkü direk türklerin kurduğu ve yönettiği bir devlet değildir.
osmanlı devleti istanbul'da kale hayatı yaşıyordu, anadoluda türkler ise boş boş çalışıp osmanlı devletine para veriyordu,
osmanlı devleti de bu parayla sultanlara hizmet ediyordu.

yani istanbul vatandaşları "istanbul since 1453" dalgası yüzünden osmanlı torunu olmasıyla gurur duyabilir,
ama aslen bizim anadoludaki soyumuz selçuklulara dayanır,
osmanlı devleti ise, selçuklu torunlarını yönetmiş bir devlettir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bone, bugünün avusturya'sı avusturya-macaristan imparatorluğu'nun devamıdır. imparatorluk yıkılmış, toprakları dağıtılmış, bir ulus devlet olan avusturya cumhuriyeti kurulmuştur. hiç bir yerde de bir avusturyalının bunu reddettiğini görmüş değilim.

peki şunu merak ediyorum Sam.
Yunanistan da Osmanlı'nın devamıdır.
Peki Yunan'lılar da tarihlerinde bizim kadar Osmanlı okuyor mudur, Osmanlı olmakla övünüyor mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Olayın mehter marşı ile alakası yoktu.Tüm suç maçtan önceki tanıtımlarda boyuna boyuna Bodyrockers'da I Like The Way You Move dayayan Kanal D'nindi.Zaten askerdeyken o tanıtımları duydum dedim bu şarkıdan sonra kesin kan çıkacak bu maçtan.

yani bir şarkıya bile hemen kavga çıkartıyoruz...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yani "amerikalılar bile ben amerikalıyım" derken,
bizim "biz osmanlı torunuyuz" dememiz aynen amerikalıların "biz kızılderili torunuyuz" demesi gibi birşey.
amerikalıların kökeni ingiltereye dayanıyor,
bizim kökenimiz de selçuklulara dayanıyor.
osmanlı devleti de, selçuklu devletinden kopan beyliklerden sadece biri.
selçuklu devleti ise, orta asya'dan göçmüş türklerin anadolu'da kurduğu ilk devlet.

abi anlaşmazlık şurdan çıkıyo aslında viktor dışında herkes aynı şeyi söylüyo:)birisi ben osmanlı torunuyum dediğinde bu türklüğe gönderme yapıyo osmanlının türk devleti olduğunun bilincinde olarak.bi tek viktor kabul etmiyo zaten osmanlının türk devleti olduğunu türkler azınlıktır diyo.yani bone selçukluların torunu olmamız yada osmanlı otunu olmamız bişeyi değiştirmiyo bunlar aynı şeyler

said:

osmanlı devleti neden farklı? çünkü direk türklerin kurduğu ve yönettiği bir devlet değildir.
osmanlı devleti istanbul'da kale hayatı yaşıyordu, anadoluda türkler ise boş boş çalışıp osmanlı devletine para veriyordu,
osmanlı devleti de bu parayla sultanlara hizmet ediyordu.

osmanlı direk tüklerin kurduğu bir devlettir.selçuklulardan ayrılan osmanoğulları beyliği topraklarını gnişleterek sonradan develete dönüşmüştür.osmanlı hanedanının atası ve osmanlı devletinin kurucusu osman bey oğuzların kayı boyundandır.türk oğlu türktür yani

onun dışında osmanlı devletinin istanbulda kale hayatı yaşayıp türklerin boş boş dolaşıp para yetiştirmesi komik bi yaklaşım tabi ki nitekim .1453 e kadar osmanlının başkenti iznik ve bursa olmuştur padişahlar istanbul yüzü görmeişlerdir yani.padişahlarda tam emin olmamakla bereber 18yüzyıla kadar savaşlara bizzat katılmış olduklarını hatırlıyorum.

said:
Yunanistan da Osmanlı'nın devamıdır.
Peki Yunan'lılar da tarihlerinde bizim kadar Osmanlı okuyor mudur, Osmanlı olmakla övünüyor mudur?

abi yunanistanın osmanlının devam ıolduğunu nasıl söylersin anlamak güç.yunanıstan osmanlının işgal ettiği devletlerden biridir.uzun yıllar osmanlı himayesi altında kalmıstır onun dışında ne din ne dil ne ırk olarak osmanlıyla hiç bi ortak yanı yoktur.

bone yazdıklarından çıkardığım tek sonuç senin kesinlikle sayısal öğrencisi olduğun:)

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 11:29 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bone , quote yapıyorsun bari düzgün oku , ''osmanlı torunuyuz'' diye bir laf gecmeyen yerden methiyeler düzmüssün kendi capında.

Benim söyledigimin örneği Amerikali - Kızılderili benzetmesi degil Amerikali - (İngiliz,ispanyol , fransız vb amerikayı oluşturan ırklar) dır.

Osmanli imp. gibi birçok milletten oluşmuş amerika ülkesinin insanlari amerikayi sahiplenirken , biz türk olarak neden osmanlıyı sahiplenemeyelim, anlatılmak istenen.
Sosyal ağlarda paylaş

Imparatorluk nedir ogren sonra gel sen

yunanistan isgal altindaymis peh komik yani osmanliyi yuceltmeye calisirken iyice batirmissin

yunanistan direk osmanli eyaleti isgal altinda olan bir ulke yok halki silah zoruyla tutmuyorlar aksine 17yy dan itibaren anadoluda isyan ustune isyan cikarken devlet gucsuz dustugunde isgal altinda diye salladigin yunanistan ayaklanmamis
fetret devrinde tum anadolu osmanlidan kopmaya calisirken balkanlarda toprak kayibi olmamis

neden cunki osmanli yonetiminden memnun azinliklar
anadoluda sii turkmenler kafir diye katledilirken azinliklara genis bir din ozgurlugu taninmis
anadoluda selcuklulardan sonra tek bir civi cakilmamisken osmanli kulturunun en zengin eserleri hep balkanlarda ve devlet yatirimi hep buraya yapmis

balkanlarda sozde isgal altinda olan azinlikalr gayet rahatlar hayatlarindan abti osmanli zengin ve luks dogu ise sefalet icinde ve devlet otoritesi zayif

bunun en buyuk sebebide devsirmelerin oyandigi roldur
sen butun elit kademelere sozde musluman olarak yetistirilen bu insanalri getirirsen tabiki anadoluyu umursamaz
padisahalrin anneleri hep yabanci
sorarim size annesi baska dinden olan biri bunun etkisinde kalirmi kalmazmi
musluman yaptilar onalri diyceksiniz lol diycem

devsirmelerin muslumanalstigi sanilirken ufak ufak saray baskalasmistir bu yuzden azinliklar bu kadar guc elde ederken devletin butun imkanlarini kullanirken turkler hor gorulmsutur

hacca giden bir padisah ismi soyleyin bana arastirin ne kadar zamanda bulucaksiniz

ha sonra ne oldu yabanci geldi ulan salakmisiniz kendi develtinizi kurun dedi fitne soktu bide ustune osmanli gucsuzlestikce halkin refahi azalinca simarttiklari cocuk suratlarina tokadi basip evden kacti

osmanli cok uluslu imparatorluk
develtin gozunde turk ne durumdaysa yunanda o durumda demek isterdim ama buda yalan olucak
ozellikle gerileme devrinde azinlik haklarinin suyu cikmistir bati zorlamasi ile
neden zorladilar?
ekonomi cokmustu
neden coktu?
dis borclarin faizinin bile odenemediginden
borcla ne yapildi?
dolmabahce sarayi, yildiz sarayi vs vs

said:

Osmanli imp. gibi birçok milletten oluşmuş amerika ülkesinin insanlari amerikayi sahiplenirken , biz türk olarak neden osmanlıyı sahiplenemeyelim, anlatılmak istenen.

cunki artik osmanli diye bir develt yok bu bir

toplumun bir degere sahip cikmasi icin onu mutlu etmen lazim oysa osmanli turk halkini 600 senede mutlu etmeyi gectim etinden sutunden ne elde edersek muamelesi yapmis bir hanedan
teknik olarak turk devrimi osmanli karsitidir ama turkiyede karsi devrimin ilk hariekti osmanliyi yuceltip cumhuriyete golge dusurmek oldugundan bu amaca ulasilamamistir

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 11:57 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
teknik olarak turk devrimi osmanli karsitidir ama turkiyede karsi devrimin ilk hariekti osmanliyi yuceltip cumhuriyete golge dusurmek oldugundan bu amaca ulasilamamistir

abi şurda tartıştığımz konudan bizim türk devrimne karşı ilk hareketi hakerete geçirdiğimizi(!) çıkarman oldukça gülünç burda tarih konuşuyoruz osmanlının kültürel,etnik yapısı hakkında tartışıyoruz sen bunu cumhuriyete gölge düşürmek olarak algılıyosun.paranoyaklığın had safası olarak yorumluyorum sadece bu görüşünü.ki salt tarih konuştum ben ne osmanlıyı övücek tek cümle söylemdim sanki methiler düzmüşüm gibi konuşuyosun.rejimi koruma reflexsini bi hayli geliştirmissin bu konuda tebrk ediyorum seni senin gibilerde olmasa bizim gibiler alıp götürcek cumhuriyeti lol ki ne lol

said:

yunanistan direk osmanli eyaleti isgal altinda olan bir ulke yok halki silah zoruyla tutmuyorlar aksine 17yy dan itibaren anadoluda isyan ustune isyan cikarken devlet gucsuz dustugunde isgal altinda diye salladigin yunanistan ayaklanmamis
fetret devrinde tum anadolu osmanlidan kopmaya calisirken balkanlarda toprak kayibi olmamis

neyse ben tarihe döniyim yine yunanistanın osmanlı yönetimine nasıl girdiğini zannediyosun "ya siz türkler çok iyi yöetiyosunuz ülkeyi bizide aaranıza alın pls" şeklindemi katıldı osmanlı topraklarına.hayır bizzat işgal edilerek.he sonra osmanlının hogörü politikası olduğu ve bu insaların kend inançlarını dinlerini istedikleri gibi yaşamasına izin verdiği doğrudur.bu yüzden zaten bağlı kalmışlardır zaten osmanlıya taaki fransız ihtillinden sonraki sürece kadar

gerisinide tartışmak istemiyorum yazdığın şeylerin tarihi yorumlayıp tartışmakla ilgisi olmayıp salt ideolojik bi tepkiyle yazdığını söylemen iyi oldu.şurda alıntı,yorum vs harcadığım zamana yazık

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 12:28 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...