Sam Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 sayısız tarihi, doğa, bilim vb belgeseli izledim ama bu belgesel anlatımı ve konseptiyle bugüne kadar gördüklerim arasında en iyisi. insanın konuyla ilgisi olmasa bile (ki mümkün değil, kaç bölümdür süper konular işleniyor) keyifle izlenebilecek bir yapım. peter woodward adında bir aktör sunuyor ama mübarek adam herşeyden anlıyor :) ve kendisi de birinci elden tecrübe ediyor. 2003 yapımı, yarım saatlik bir belgesel, bugüne kadar gördüğüm bölümlerden bazıları: - zırhlı şövalye - özel tim - it dalaşı (avcı uçaklar) - ortaçağ turnuvaları - düello - taş devri silahları her bölümde birkaç kişiyi yanına alıp gidip ustalarından (mesela swat timini eğiten adamların eğitim merkezine gittiler, ordu pilotlarının eğitim merkezine gittiler) öğreniyorlar ya da kendi edindikleri bilgilere (son derece detaylı ve isabetli) göre bir ekip eğitiyorlar ve uygulamalı olarak gösteriliyor; mesela platemail giydirip adamlara şövalyelere verilen eğitimden geçirip savaştırıyorlar, sonra fikirlerini soruyorlar, bunlardan sonuçlar çıkarıyorlar filan çok keyifli.. :) kaygılılara amerikan propagandasının sıfır olduğunu da belirteyim, zaten amerika'nın varolmadığı dönemleri konu alıyor çoğu bölüm.. :-p kaç haftadır yazmayı unutuyordum, yazayım dedim. tespit edebildiğim saatleri: - cumartesi 15:30 (bugün ilk defa gördüm, ilk gördüğüm bölümün tekrarını verdiler) - pazar 22:30 (dizilerle filan çakışıyor maalesef, haftanın ilk yayını) - pazartesi 16:30 (pazarın tekrarı) ekleme: digiturk rehberinde filan aramak isterseniz türkçe adı Zafer Mücadelesi olarak geçiyor..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. [Bu mesaj Sam tarafından 25 October 2003 16:32 tarihinde değiştirilmiştir]
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 bende gördüm ve beğendim,başarılı bir yapım,gerçi history chanel'a normandiya çıkartmalarını anlatırken "naziler omaha sahilinde makineli tüfekleriyle cinayet kusuyolardı"cümlesini harfiyen kullandıklarından beri uyuzum,savaşta karşı tarafın askerlerine ateş etmek nasıl cinayettir ya?[hline]tık! Infernal_Reborn , 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki: yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
arcane Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 belki de tercümeyi yapan kişinin hatasıdır ? (belki..)[hline]Sam, 25 October 2003 17:01 tarihinde demiş ki: okE B@b$ 9r4l5IN..
montezaus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Ben sadece düello yu yakaladım ve tüm arkadaşlara haber verdim, telefonda konuşurken izliyoduk, zevkten köşe olmuştuk kılıç düellolarına ilgi duyanlar olarak. Tercüme olayı ise çok kötü maalesef. Mesela fransa kralı napolyon felan gibi şeylerin yanında, oldukça saçmaladıkları şeyler de oluyo. Bide ingilizce terimlerin bizde nasıl kullanıldığına bakmıyo adamlar, kelime kelime çeviriyo nedense. Umarım düzelir tercüma kısmı[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est
eldar Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 yayınlandıgı zaman buraya yazın da kacırmayalım
Sam Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 valla tercüme o kadar da kötü değil kusura bakmayın, hemen hergün izliyorum en az 1-2 saat (bazı günler 3-4 saat) ve yeterince iyi.. bugünkü conquest bölümünde şövalye zırhını anlattılar mesela, muhteşemdi, adamlar tek tek bütün parçaları, nasıl geliştirildiğini, nelerin düşünüldüğünü filan gösterdiler, izleyenler bir daha rpg'lere burun kıvırır yani ayrıntılara dikkat edilmiyor diye.. :) öyle studded leather 4 ac iken full plate 8 ac filan gülersiniz, aradaki fark tank ile araba kadar.. :-p[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sam Mesaj tarihi: Ekim 26, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 26, 2003 eldar yukarıda yazdığım gün ve saatlerde kesin oynuyor.. mesela bu akşam dünkü bölümün tekrarı var, şövalye zırhları anlatılıyor. sakın kaçırmayın, muhteşem! :) "bu parçaya greaves deniyor.."[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Öne çıkan mesajlar